If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Е, ми не се прави така - когато се изпреварват две превозни средства от класа на товарните се изчаква да се изпреварят, а да не говорим, че няма видимост в далечина.
Пуснах темата щото преди време ми се случи нещо подобно на пътя Варна - Добрич.Предприех изпреварване, в същото време отсреща друг колега също предприе изпреварване и се оказахме четири коли една срещу друга.Слава богу никой не загуби самообладание и намалихме и се прибрехме в лентите си.
Пуснах темата щото преди време ми се случи нещо подобно на пътя Варна - Добрич.Предприех изпреварване, в същото време отсреща друг колега също предприе изпреварване и се оказахме четири коли една срещу друга.Слава богу никой не загуби самообладание и намалихме и се прибрехме в лентите си.
Това с четирите коли се случва, и не е нещо уникално и изпреварванията пак стават.
Стават, ама двамата с колегата предприехме рискови изпреварвания.Трябваше да изчакаме, чак толкова бърза работа нямахме, поне аз.
Първият случай е елементарен, никога не изпреварвай след кола без видимост. Това, ако беше в БГ се целят дървета.
Вторият случай е съдба.
Аз имам случай, при който излязох да задминавам, срещу мен се появи адски бързо движеща се кола, намалих скоростта, за да се прибера зад камиона, но тогава нашето камионче реши и то да намалява, за го задмина по-бързо. ПОЛУДЯХ, набих яко спирачка и се мушнах зад него. Пълен неграмотник и тъпак.
Искам само да вметна нещо за нашите пътища. Внимавайте адски много, защото всичките участъци с видимост са осигурени при движение на двете ленти с около 90-100 км.
Това означава, че ако вие се изпреварвате със 130, а отсреща някой идва със 130-150, участъкът вече не е с "видимост".
Но какво да се прави, ако караме бавничко ще направим задръстване.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Случвало ми се е нещо подобно на второто клипче. Леко изкачване едновремено с това лек десен завой. Никаква видимост. На чело на колоната камион каращ някакви дълги тръби. Вързал си парцалчето на извън габаритен товар и си пълзи лекичко (сравнително). Аз съм втора кола. 4-тата в колоната беше някакво такси. Май на всички ни дойде кат гръм от ясно небе кога това такси изведнъж се изстреля да задминава не 1, не 2 ами и камиона най-отпред. Естествено в тоя момент в насрещното кола. Онзи вместо да намали и да се опита да се прибере межи колите решава, че ще успее. Камиона коове сверските спирачки, за да му направи място. Цялата колона назад цвили със спирачки. Таксито така си и замина без да намали. В крайна сметка като спряхме тръбите които караше камиона бяха на метър пред моето предно стъкло
Това с четирите коли се случва, и не е нещо уникално и изпреварванията пак стават.
Става и е доста опасно, заради 1 колега със микробус съм жив да пиша http://www.youtube.com/watch?v=76aiCMKRI_g при мен се случи същия сценарии както в първия клип в темата, обаче бях си на мястото на камиона който избегнаха и трябваше да заобиколя спряла кола директно преградила моята лента без дистанция
Изпреварванията са най-сложната маневра изискваща преценка на разположението и движението на обектите в пространството, познаване на своите и възможностите на автомобила, усещате на пътните условия. Уменията се придобиват с опит и усет, но никога не трябва да се главозайва човек, защото тогава се получават най-големите беди.Едно време пишеше на повечето камиони отзад - неуверен не изпреварвай, по и прекалената самоувереност води до това, което виждаме в клиповете.
в събота имах нещастието да карам зад най-бавно движещия се бакшиш 30-50 на сух път и яко спирачки от негова страна на всеки завой
а по Самоков-София местата не са много за изпреварване, при положение че имаше и доста насрещно движение
не беше натоварен, само шофьора, сигурно снощен
и така не се прави!
Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.
Comment