Известие

Collapse
No announcement yet.

Така не се прави.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Така не се прави.

Ако сметнете че темата не е за тука моля преместете я.

http://vbox7.com/play:f045c6b2&al=2&vid=571661

http://vbox7.com/play:572aa031f8
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

лелелеле ...
    Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Е, ми не се прави така - когато се изпреварват две превозни средства от класа на товарните се изчаква да се изпреварят, а да не говорим, че няма видимост в далечина.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Пуснах темата щото преди време ми се случи нещо подобно на пътя Варна - Добрич.Предприех изпреварване, в същото време отсреща друг колега също предприе изпреварване и се оказахме четири коли една срещу друга.Слава богу никой не загуби самообладание и намалихме и се прибрехме в лентите си.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Пуснах темата щото преди време ми се случи нещо подобно на пътя Варна - Добрич.Предприех изпреварване, в същото време отсреща друг колега също предприе изпреварване и се оказахме четири коли една срещу друга.Слава богу никой не загуби самообладание и намалихме и се прибрехме в лентите си.
          Това с четирите коли се случва, и не е нещо уникално и изпреварванията пак стават.
          sigpic

Comment

Стават, ама двамата с колегата предприехме рискови изпреварвания.Трябваше да изчакаме, чак толкова бърза работа нямахме, поне аз.

Comment

А какво ще кажете за това
              http://www.youtube.com/watch?v=uUoaPSyLTJg
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                А какво ще кажете за това
                http://www.youtube.com/watch?v=uUoaPSyLTJg
                Прецакани преценки от продължително каране с висока скорост.
                sigpic

Comment

Първият случай е елементарен, никога не изпреварвай след кола без видимост. Това, ако беше в БГ се целят дървета.
                  Вторият случай е съдба.

Аз имам случай, при който излязох да задминавам, срещу мен се появи адски бързо движеща се кола, намалих скоростта, за да се прибера зад камиона, но тогава нашето камионче реши и то да намалява, за го задмина по-бързо. ПОЛУДЯХ, набих яко спирачка и се мушнах зад него. Пълен неграмотник и тъпак.

Искам само да вметна нещо за нашите пътища. Внимавайте адски много, защото всичките участъци с видимост са осигурени при движение на двете ленти с около 90-100 км.
                  Това означава, че ако вие се изпреварвате със 130, а отсреща някой идва със 130-150, участъкът вече не е с "видимост".
                  Но какво да се прави, ако караме бавничко ще направим задръстване.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Мдааа... хубави клипчета !

То, шофирането не е само натискане на педали... трябва си и малко мисъл...
                    bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                      Ако сметнете че темата не е за тука моля преместете я.

http://vbox7.com/play:f045c6b2&al=2&vid=571661

http://vbox7.com/play:572aa031f8
                      Случвало ми се е нещо подобно на второто клипче. Леко изкачване едновремено с това лек десен завой. Никаква видимост. На чело на колоната камион каращ някакви дълги тръби. Вързал си парцалчето на извън габаритен товар и си пълзи лекичко (сравнително). Аз съм втора кола. 4-тата в колоната беше някакво такси. Май на всички ни дойде кат гръм от ясно небе кога това такси изведнъж се изстреля да задминава не 1, не 2 ами и камиона най-отпред. Естествено в тоя момент в насрещното кола. Онзи вместо да намали и да се опита да се прибере межи колите решава, че ще успее. Камиона коове сверските спирачки, за да му направи място. Цялата колона назад цвили със спирачки. Таксито така си и замина без да намали. В крайна сметка като спряхме тръбите които караше камиона бяха на метър пред моето предно стъкло
                      The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Това с четирите коли се случва, и не е нещо уникално и изпреварванията пак стават.
                        Става и е доста опасно, заради 1 колега със микробус съм жив да пиша
                        http://www.youtube.com/watch?v=76aiCMKRI_g при мен се случи същия сценарии както в първия клип в темата, обаче бях си на мястото на камиона който избегнаха и трябваше да заобиколя спряла кола директно преградила моята лента без дистанция
                        Last edited by Deathriderr; d.m.y г., 09:55.
                        145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Изпреварванията са най-сложната маневра изискваща преценка на разположението и движението на обектите в пространството, познаване на своите и възможностите на автомобила, усещате на пътните условия. Уменията се придобиват с опит и усет, но никога не трябва да се главозайва човек, защото тогава се получават най-големите беди.Едно време пишеше на повечето камиони отзад - неуверен не изпреварвай, по и прекалената самоувереност води до това, което виждаме в клиповете.
                          sigpic

Comment

в събота имах нещастието да карам зад най-бавно движещия се бакшиш 30-50 на сух път и яко спирачки от негова страна на всеки завой
                            а по Самоков-София местата не са много за изпреварване, при положение че имаше и доста насрещно движение
                            не беше натоварен, само шофьора, сигурно снощен

и така не се прави!
                            Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                            AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Като бях на 19 години....тръгнах да изпреварвам един TIR през отбивката която беше обозначена с знак "Пропусни колоната"....обаче....
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X