Известие

Collapse
No announcement yet.

Има ли други фенове на Опел?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли други фенове на Опел?

От малък съм фен на опел. Винаги съм харесвал немските коли, а опел е стара марка, па макар и да са произвеждали шевни машини преди това. За съжаление нашата марка вече прави само скапани коли, а опелите дръпнаха много напред. Ето от една обикновена Астра какво направиха: Opel Astra GTC OPC
    Следващата ми кола ще бъде опел. Даже се замислям да пусна един бартер за калибра или вектра, но с безинов мотор - по възможност C20XE - най-добрият мотор създаван някога. Не ме притеснява, че ръждясват, а и по-новите модели вече не страдат от този проблем. По-нататък, като се задомя, ще си взема някой караван - не че Алфите са лоши, но изобщо не могат да се сравняват по товарно пространство с Опел!!!! А и най-важното е, че частите са им ефтини и не се чупят, защото са немски.
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Ми на вид са доста по хубави от МиТо например или ЖужаПо здрави са и в комбинация с талянския мотор са идеални за Бг.
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

така е - определено Алфа е затънала. Аз затова съм решил да сменям лагера.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
      ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Новата Инсигния 4х4 определено радва...

Инак това, че не се чупят си го избий от главата... защото бая народ около мен кара всякакви хлОпели
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Признавам си, че улавям някаква ирония тук.

Аз лично харесвам опел.
          Имал съм опел омега А с 2.6 литров, едноредов шест цилиндров бензинов двигател. Колата беше страхотна. Возията уникална.

Ударът на опел за мен е инсигнията, която наистина е добър автомобил.
          Чак фен не съм, но не мога да кажа на хубавото лошо.
          АР са съвсем друга бира.
          Не мога да ги сравнявам, некоректно е.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Мдааа, така си, аз по принцип харесвам истинските автомобили, а те се произвеждаха от 88 до към 95-6 година...
            Ето една която се продава и определено си заслужава, та ще те вкарам яко в джаза

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=99&t=218635

но пък ако си фен на OPC има една в моя край където мога да гарантирам за нея, това е колата която дъжд и сняг не е виждала през живота си и е 637 бройка от 3000

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=99&t=220472

По принцип не съм фен главно на Опел, а просто съм фен на истинско, бързото и качественото и най-вече доказалото се с години, и винаги всяка една марка има своята скрита истински спортна лимонка
            Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 15:02.
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Новата Инсигния 4х4 определено радва...

Инак това, че не се чупят си го избий от главата... защото бая народ около мен кара всякакви хлОпели
              А бе много як мотор са сложили на тоя модел....двеста и колко коня беше, като гледах рекламата се озадачих.
              И той ли е италянски като при Вектрата?
              Иначе по темата най добрият ми прятел кара Вектра Ц...и на неговото каране, найстина окачването им е здраво.....взе я нова, досега е минал 150хил. км. и нищо не е сменял по окачването....като всеки ден минава един участък от 800м. на пълна газ...все едно кара джипка, хич не му дреме...батланин е....но пък му здрава колата...
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Аз също харесвам опел и немските коли честно казано се отчаях от тия алфи.Минавам на мерцедес W210 е-класа, че ми писна да вися под тая алфа колкото и хубава да е ....
                Tipo 1.4 EX, 156 2.0 Selespeed-EX, 156 2.4 JTD 6-speed 01' EX, , 166 2.4JTD remaped 00', Vectra C 1.9CDTI remaped 06'EX,Mercedes E 220 CDI Avantgarde 00'EX, BMW 525 D 02'EX, 147 1.9JTD

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  Мдааа, така си, аз по принцип харесвам истинските автомобили, а те се произвеждаха от 88 до към 95-6 година...
                  Ето една която се продава и определено си заслужава, та ще те вкарам яко в джаза

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=99&t=218635

но пък ако си фен на OPC има една в моя край където мога да гарантирам за нея, това е колата която дъжд и сняг не е виждала през живота си и е 637 бройка от 3000

http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?f=99&t=220472

По принцип не съм фен главно на Опел, а просто съм фен на истинско, бързото и качественото и най-вече доказалото се с години, и винаги всяка една марка има своята скрита истински спортна лимонка
                  С тоя модел...кажи добър ден на ръждата)
                  За годините който си цитирал...е вярно до някъде, но не и за опела

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                    С тоя модел...кажи добър ден на ръждата)
                    За годините който си цитирал...е вярно до някъде, но не и за опела
                    Изключи ръждата говорим за моторите като цяло, няма по здраво напраевни технически коли от 90-95 и няма и да има, минално електроника и вложени качествени материали, защото тогава е нямало икономии и екологии и т.н.

ПП: А специално тоя нема ръжда повярвай
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Изключи ръждата говорим за моторите като цяло, няма по здраво напраевни технически коли от 90-95 и няма и да има, минално електроника и вложени качествени материали, защото тогава е нямало икономии и екологии и т.н.

ПП: А специално тоя нема ръжда повярвай
                      Не говорим за картинка...нали, а за модел на Опел.
                      За мен Алфа 155 е по качествена от точно този модел на Опел....от където и да погледнеш...интериор качество и каквоти да е...айде ще изключим корозията...защото там този модел е много зле...иде реч за едни и същи години

Comment

по-кофти кола от чисто нова астра 2008 не съм карала и да съм се возила
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                          Не говорим за картинка...нали, а за модел на Опел.
                          За мен Алфа 155 е по качествена от точно този модел на Опел....от където и да погледнеш...интериор качество и каквоти да е...айде ще изключим корозията...защото там този модел е много зле...иде реч за едни и същи години
                          точно 155 е в пъти корава и непретенциозна от 156, в това няма спор никакъв старата генерация си е качество това е ....
                          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Верно е че през 90 те не пестяха от екология, но пък тенекиите на Опел от онова време за нищо не стават. Карам Кадет 91 1.6 моно от 10 год. и съм го кърпил 3 пъти, иначе двигателя и окачването са железни.
                            Търговия с автомобилни масла
                            www.autotim.hit.bg

Comment

точно 155 е в пъти корава и непретенциозна от 156, в това няма спор никакъв старата генерация си е качество това е ....
                              Идеше реч за Опел А и 155...къде включи тук 156 ни в клин , ни в ръкав..период на време 92-96г.....ако искаш включи е Вектра Б...пак същото...

Comment

Working...
                              X