Известие

Collapse
No announcement yet.

Лъжите в Историята на България

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Като коне с капаци - въртите се все около Византия.
    Грешиш Олди,въртим Византия около нас,всъщност Византия е понятие появило се доста по-късно,няма Византия,има Източна Римска Империя и ние твърдим,както и повечето древни автори,че ние българите сме били градивен елемент от тази Империя,дали сме култура,религия и много владетели на тази Империя.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
      Грешиш Олди,въртим Византия около нас,всъщност Византия е понятие появило се доста по-късно,няма Византия,има Източна Римска Империя и ние твърдим,както и повечето древни автори,че ние българите сме били градивен елемент от тази Империя,дали сме култура,религия и много владетели на тази Империя.
      Това не искам да го оспорвам, но за славяните не сте прави.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Ако искаш да го оспориш ще трябва да спориш не с мен а с авторите от дадената епоха,странно е,че те и дума не обелват за славяните нито използват понятия прабългари,при тях има едно равенство българи=мизи=пеони=траки..............

Comment

дали сме култура,религия и много владетели на тази Империя.
          И сме взели...
          Alfa 156
          ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
            И сме взели...
            Повярвай ми повече сме дали....

Comment

• Абе аз обичам да вервам, щото съм идеалист и честен човек, ама в случая мисля, че повече сме взели...
              Alfa 156
              ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                Абе аз обичам да вервам, щото съм идеалист и честен човек, ама в случая мисля, че повече сме взели...
                Някога и аз мислех така,след толкова години престой в Гърция и научаването на гръцкият език си промених мнението,че те дори техните автори открито приписват на нас много неща а ние ги отричаме.

Comment

Не мисля че съм споменавал "славяни" в поста си...

---------- Post added at 07:11 ---------- Previous post was at 07:02 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  Някога и аз мислех така,след толкова години престой в Гърция и научаването на гръцкият език си промених мнението,че те дори техните автори открито приписват на нас много неща а ние ги отричаме.

А какво очакваш от едни "феодални старчета", както бе нарекъл големите ни мозъци в БАН сегашния финансов министър. И... мисля че е прав ! Повечето си седят на титлите получени след като са преписали доклади и докторати на чужди учени... то и сега руската наука ни е основен донор на "научни трудове"...
                  bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Старуха, надявам се че руския няма да те затрудни. Би ли се опитал да ми покажеш къде пише за "славяни" в текста ?
                    п.п. В поста си /по-горе/ съм упоменал и тоя текст... тук си го имаш и в превод на руски...
                    Attached Files

Comment

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                      Старуха, надявам се че руския няма да те затрудни. Би ли се опитал да ми покажеш къде пише за "славяни" в текста ?
                      п.п. В поста си /по-горе/ съм упоменал и тоя текст... тук си го имаш и в превод на руски...
                      Не искам да споря - включих се за малко във вашата тема са да ви отрезвя, защото гледам сте се отплеснали яко и се самонавивате.
                      sigpic

Comment

Не искам да споря - включих се за малко във вашата тема са да ви отрезвя, защото гледам сте се отплеснали яко и се самонавивате.

А, имаме си тема и за пиене и за отрезвяване... тук сме сериозни !

Comment

• Старуха, тоя линк е специално за теб ! Дано имаш търпението да го прочетеш всичко !
                          http://profesionalist.blog.bg/politi...lizostt.886586

Comment

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                            Старуха, тоя линк е специално за теб ! Дано имаш търпението да го прочетеш всичко !
                            http://profesionalist.blog.bg/politi...lizostt.886586
                            Благодаря за вниманието - прочетох това, което си ми предложил и до голяма степен съм склонен да го приема.
                            Все пак, колкото и малка да е вероятността да имаме славянски жилки, не бива да се отричат.

Може да звучи наивно, но характерните външни белези на славяните и то в комбинация с по-тихия им благ характер се срещат както у нас така и в централната част на Европа, дори в държави които не се водят с традиоционно славянско население.
                            Имал съм случай, примерно, германец страшно ми е напомнял за това което свързвам със славяните - след време се оказва, че наистина има славянско потекло.
                            Един познат живеещ дълго време в България си личеше, по говора че е чужденец но изобщо не се изненадах когато разбрах, че е поляк - удивително съвпадаше с представите ми за славянин.
                            Всички тези представи съм ги изработил от четенето преди години.
                            В България , наистина не се среща много хора, съвпадащи с комбинацията от белези харатери за славяните, но не бива с лека ръка да кажем, че нямаме нищо общо с тях.
                            sigpic

Comment

Благодаря за вниманието - прочетох това, което си ми предложил и до голяма степен съм склонен да го приема.
                              Все пак, колкото и малка да е вероятността да имаме славянски жилки, не бива да се отричат.
                              Не българите имат славянска жилка а вси славяни (а и не само) имат българска,от там идват и някои прилики между нас.

Comment

Не българите имат славянска жилка а вси славяни (а и не само) имат българска,от там идват и някои прилики между нас.
                                Това ми бие на шовенизъм, който не е довел никой до нищо добро.
                                Хубаво е да има самочувствие, но когато то преобладава, някак си всичко изглежда пошло.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X