Известие

Collapse
No announcement yet.

Снимка на Цариградско

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ми ей сега преди малко на един сфетофар в Младост карам 5 метра зад един бус светва жълто и буса вместо да мине спря и аз от там му минавам в дясно да не го прасна от зад и пресякох на червено а то е сфетофар и пешаходна пътека,минавма 50 метра зад мене ме гонят на лампа видяли са ме,казах си верно е минах на червено буса пред мене спря вместо да мине как си е,казаха полицайте че има акция тече в момента заради блъснати пешеходци и глобите почват от 150 кинта и отнемат 8 точки,ма не бе така трябва да е и аз ходя пеша и всички като си виновен и си знаеш че си крив бацалка да се научиш другият път да не застрашаваш другите не си сам на пътя не е правен за тебе,излез на черният път у полето карай как искаш нема знаци нема полицай ти пишат актове.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
      Искаш да кажеш че ти не нарушаваш ЗДвП?

Точно така!

Шофирането за мен е професия,с това си храня семейството,не мисля че мога да си позволя да остана без книжка и да оставя детето си гладно.
      155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
      Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Ок съгласен че се опитваш максимално да не нарушаваш Здвп,но колегата иска да каже че неволно на всеки се сключва да го наруши,просто е невъзможно,а дали са те хванали е друг въпрос,невъзмажно е да не наруши поне малко човек дори и заради друг участник от движението.
        Относно книжката на всеки му е професия малко или много и му трябва така че това не е критерий,на мен също ми е професия,макар че ходя пеша на работа защото ми е на две крачки и през работно време кола не карам и пак ми е много важна.
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Да но отговорността и размера на наказанието при мен и теб са коренно различни.Аз на ден минавам минимум 200км градско.

При писането на един акт на теб,ти отиваш и си го плащаш,най-мого да ти вземат някоя точка.

При писането на един акт на мен,трябва по най-бързия начин да уведомя началника си,от там трябва да дойдат два вида полиция,след това започва разследване на инцидента(да инцидент се води)и накрая ако си късметлия може да те оставят и на работа,но до сега не съм чул някой да е останал след изцепки.
          И всичко това може да си го причиня с една превишена скорост.
          Last edited by soldier81; d.m.y г., 09:01.

Comment

Първоначално публикувано от soldier81 Покажи съобщение
            Точно така!
            Ок, няма да споря и да оспорвам убеждението ти че не го нарушаваш, по простата причина че надали ще имам възможноста да карам 20 мин зад тебе и да установя друго, но предполагам няма да е невероятен за теб факта че малко хора биха ти повярвали че в СФ винаги и навсякъде си караш с 50, с изключение на Царигр да речем, чинно спазваш маркировката и винаги се престрояваш правилно.......
            Друга особенна тежест е че тия дето си вадят хляба зад волана, много често зависят от навременното пристигане от А до Б, а това често предполага някой нарушителни действия, тва по принцип го казвам все пак.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Тук ти говоря за каране на личния ми автомобил,когато съм на работа не спазвам нито едно ограничение и се съобразявам само с колата пред мен,с никой друг,даже и минавам на червено,не спазвам маркировката и карам по Цариградско със мин.150км.

Comment

Ми в такъв случай остава само да кажеш кво работиш, ако пък не трябва да кажеш или не можеш, ние ще се досетим някак си....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Да но отговорността и размера на наказанието при мен и теб са коренно различни.Аз на ден минавам минимум 200км градско.

При писането на един акт на теб,ти отиваш и си го плащаш,най-мого да ти вземат някоя точка.

При писането на един акт на мен,трябва по най-бързия начин да уведомя началника си,от там трябва да дойдат два вида полиция,след това започва разследване на инцидента(да инцидент се води)и накрая ако си късметлия може да те оставят и на работа,но до сега не съм чул някой да е останал след изцепки.
                  И всичко това може да си го причиня с една превишена скорост.
                  Колега притежавам пункт за ГТП който извършва технически прегледи по ЕКМТ/СЕМТ или проверка на всякакви превозни средства включително и за превоз на опасни товари,цистерни и т.н,за лиценза от министерството освен всичко се изисква и шьофорска книжка на всички специалисти във пункта,а освен собственик съм и прецедедал на комисията за проверка на ППС,и във наредбата пише че при промяна обстоятелствата се уведомява началника на ИААА,или за една глупава книжка ако ми отнемат пункта не работи а това са огромни парични загуби на ден и клиенти.
                  Така че не карам автомобил по време на работа,но книжката ми е безценна,както и при теб,но ето давам пример и със мен.
                  Alfa romeo GTVex
                  Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Тук ти говоря за каране на личния ми автомобил,когато съм на работа не спазвам нито едно ограничение и се съобразявам само с колата пред мен,с никой друг,даже и минавам на червено,не спазвам маркировката и карам по Цариградско със мин.150км.
                    Или караш линейка, или си пожарникар, или си милиционер, а е възможно и да си от НСО.
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Ми в такъв случай остава само да кажеш кво работиш, ако пък не трябва да кажеш или не можеш, ние ще се досетим някак си....
                      Държавен служител.......

Comment

Не е възможно да се спазват правилата на 100 %.
                        Важно е да имаш някаква реална представа за ситуацията и да имаш граница, която да не прекрачваш.
                        Останалото е малко изхвърляне.
                        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                          Не е възможно да се спазват правилата на 100 %.
                          Важно е да имаш някаква реална представа за ситуацията и да имаш граница, която да не прекрачваш.
                          Останалото е малко изхвърляне.
                          Съгласен съм напълно,може и така да се каже.

Comment

Съгласен съм напълно,може и така да се каже.
                            Така е това имам във предвид и аз
                            Alfa romeo GTVex
                            Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

И защо да е невъзможно в София да се кара според ограниченията..? Нямам предвид знаци от типа на 20 км/ч но пък 50-60 макс си е напълно нормална скорост за града според мен...

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                И защо да е невъзможно в София да се кара според ограниченията..? Нямам предвид знаци от типа на 20 км/ч но пък 50-60 макс си е напълно нормална скорост за града според мен...
                                Не и за хората, които са свикнали да си карат гоУфа със 100 по полето
                                Между другото, не са ме отнасяли по Цариградско, когато карам с 80 в лява лента само ме псуват, но на мен не ми пречи. Така че може повече хора да опитат.
                                GTV 2.0 TS '95
                                Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Comment

Working...
                                X