If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Здравейте колеги, днес ми пристигна честитка за снимка отпреди 5месеца. Снимаха ме на Цариградско при Орлов мост при ограничение 50км/ч. аз бях с 80км. Сега искат 140лв. да им внеса по банков път до 14дни. Въпросът ми е: някой знае ли за някаква вратичка как да се размина с по-малко и ако не се плати какво могат да ми направят?
Трябва да си "курназ" и да си носиш последствията.Ако шофираше в центъра на Виена например,сигурен съм че щеше да си отваряш очите и да внимаваш за ограниченията.
Лошо няма колегата да си заплати глобата и да не ощетяваме държавата,но ако има нещо което не е във срок и т.н си има законови граници,ако иска нека обжалва,аз лично съборих 3 постановления от снимки за 1.5год във съда,на всичкото освен със парична глоба бяха и със лишаване.За 140лв обаче няма какво да се умува отива и плаща тва е.
Alfa romeo GTVex
Alfa romeo 159 08"16V JTDmex Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
Аudi A3 1.8 20V 02"
Здравейте колеги, днес ми пристигна честитка за снимка отпреди 5месеца. Снимаха ме на Цариградско при Орлов мост при ограничение 50км/ч. аз бях с 80км. Сега искат 140лв. да им внеса по банков път до 14дни. Въпросът ми е: някой знае ли за някаква вратичка как да се размина с по-малко и ако не се плати какво могат да ми направят?
Най-добрата вратичка е - плащаш ги веднага и получаваш 30% отстъпка от глобата. И не ти взимат точки, защото това се води фиш.
Мой приятел изгоря с малко по-малко, същата камера го щракна с малко над 70, глобата беше 100 лв и отиде да я плати веднага, с което плати само 70 лв. Един момък в Ауди форума пък дори е постнал снимката и самия фиш нагледно, превишение с 27 км/ч, пак глоба от 100 лв. И също питаше какъв е начина да го отмени, в крайна сметка отиде като поп да си цакне 70 лв.
Другата разправия ще ти излезе по-скъпо, най-малкото адвоката ще вземе поне 100 лв, за да ти оправи цялото дело. Щом не си за отнемане на книжка, е безсмислено, прежалвай ги тия пари, така или иначе са изгорели вече и другия път спазвай ограниченията.
Две черни перли... Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Колега, възползвай се от 30-те % остъпка, докато не е минал срока. За толкова пари не си заслужава нервите (дори да спечелиш обжалването) и парите (адвокатите и те симид ядат).
Аз лично не бих се веснал, като минат три години акта или каквото и да стане отпада.Стига разбира се, да не трябва да си сменяш примерно книжката през тия години и да не ти вземат талона разбира се.
Ма и затова пък има лек-талона отделно и ако те спрат си го забравил.Глобата за без талон е 10 лв
Вече от няколко места чувам за случаи на 2-ма полицай, чукащи на входната ти врата за такива глоби.
----
Само да попитам и аз - някой знае ли колко е срока за "повторно нарушение".
(4) (Изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 2011 г.) Когато нарушението по ал. 1, т. 1 - 5, ал. 2 и ал. 3, т. 1 - 5 е повторно, наказанието е предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер, а за повторно нарушение по ал. 1, т. 6 и ал. 3, т. 6 - предвидената за съответното нарушение глоба в двоен размер и лишаване от право да се управлява моторно превозно средство за срок три месеца.
Не съм съвсем сигурен ,но май беше ако повторното провинение е преди да е излязло наказателното постановление за предишното .
Примерно хванат те с 30Км превишена скорост - пишат ти акт и след 10 дни те хванат пак с превишена ...
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Аз за малко над 6 години имам само едно фишче за паркиране 30 лв...преди месец...още не съм го платил...някой път трябва да го направя...др нарушения още нямам.
Ма искам не искам трябва да го оправя!
Вече от няколко места чувам за случаи на 2-ма полицай, чукащи на входната ти врата за такива глоби.
Ами трудно ще почука, като ме няма от 8-19, освен ако не са от НСБОП и има заповед за издирване Тия неща аз пък само във вестника съм ги чувал, ама няма да спорим.
А за повторното не знам, но няма да е повече от две години
Карането на автомобил си стана скъпо удовоствие - като се качите на колата се подгатвяйте за някакви суми.
По-добре да ви возят или да ходите пеш - може и с градския транспорт.
Откалки всякакви - бъдете себе си и плащайте затова, но внимавайте да не застрашавате живота на другите.
Comment