Известие

Collapse
No announcement yet.

Трябва ли ни алармата?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Четири години имах пълно каско без да ми е маркирана колата.
    Има монтирана аларма, но е с два извадени от мен бушона, интересно ми е как ще докажат при кражба кой точно е пипал алармата.
    нищо няма да ти кажат. но ако липсва и си ги излъгал, тогава е друга работа. а без маркировка не може, освен ако не е била маркирана преди това.
    ти и застраховка на имота може да направиш без акт16 и нотариален акт, но ако стане нещо, директно те отсвирват на това основание.
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      нищо няма да ти кажат. но ако липсва и си ги излъгал, тогава е друга работа. а без маркировка не може, освен ако не е била маркирана преди това.
      ти и застраховка на имота може да направиш без акт16 и нотариален акт, но ако стане нещо, директно те отсвирват на това основание.
      Може без маркировка!
      Защо се инатиш сега
      Пак ще плачеш после.
      Подписах декларация, че имам монтирана аларма, никой не искаше да проверява.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Напротив има компания която не маркира автомобила,стикери също не слагат,говорим при положение че никога не имала маркировка колата,а дори и да имала преди,не се описва като маркирана,моята кола беше така 3 год.

Мога да опомена и компанията даже ако го интересува някой,просто се правят 6 снимки-4 диагонала 2-предния номер и задния и никой не гледа за аларма,не се маркира автомобила,няма и стикери.
        Last edited by dilian alfa gtv; d.m.y г., 09:10.
        Alfa romeo GTVex
        Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
        Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
        Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
          Напротив има компания която не маркира автомобила,стикери също не слагат,говорим при положение че никога не имала маркировка колата,а дори и да имала преди,не се описва като маркирана,моята кола беше така 3 год.

Мога да опомена и компанията даже ако го интересува някой,просто се правят 6 снимки-4 диагонала 2-предния номер и задния и никой не гледа за аларма,не се маркира автомобила,няма и стикери.
          не споря, маркировката може да е задължителна, ако се надхвърли определена застрахователна сума, но нали говорим за алармите, а без тях каското е невалидно.
          точка

Comment

не споря, маркировката може да е задължителна, ако се надхвърли определена застрахователна сума, но нали говорим за алармите, а без тях каското е невалидно.
            Зависи, но на повечето места да.
            Моят шеф например имаше проблем с изплащането на една щета заради лекичко по-износени гуми.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Моята като я слагах преди 4 години, беше около 180 лв и никога не е правила мизерии, така че по добре да е с нея, отколкото без.
              Last edited by fred; d.m.y г., 11:55.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Имам си аларма с имобилайзер,централно, но пищялката е откачена.И е доста добре така
                145 1.4 ts на газ с зелен капак и черна броня

Comment

Изключително безсмислени и дразнещи са алармите, никога не бих сложил! Когато застраховах колата търсих застраховател, който да няма като изискване за безумна писукаща система дразнеща всички наоколо и не спираща по никакъв начин който и да било от лоши помисли върху превозното средство.
                  Най ми е любимо когато на някой му блокира алармата вечер и изкара докато не падне акумулатора, а това е много.....
                  Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                  sigpic

Comment

Нз какво му е безумно безсмисленото на алармата.
                    - имаш дистанционно отключване на вратите (защитен против замръзване)
                    - щадиш ключалките
                    - щадиш ключа
                    - пази от нежелани дребни хулиганчета
                    - пази от котки търсещи топло

- когато искаш включваш тих режим
                    - когато си на почивка или в др непознато място си я включваш....сега ако некой тръгне ми смъква мигачите алармата ще се включи 5 пъти...дали няма се махне в 95% от случаите.

Нагласяте си чувствителността и готово, няма да дразните никои...темата е като със ксеноните...никой не разбра че просто трябва да се регулират фаровете, а не да осветяваш луната! Дразнело околните...ми аз в нас не чувам никакви странични шумове от изолацията на дома ми.
                    Като най-големия плюс е първо тере...три зими страдах с разни спрейчета, търсене на гореща вода от барчета когато съм наван, награвяния на ключа и тем подобни...казах стига и се родих сега....дано жената се радва на екстрата...
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от mik mik Покажи съобщение
                      Изключително безсмислени и дразнещи са алармите, никога не бих сложил! Когато застраховах колата търсих застраховател, който да няма като изискване за безумна писукаща система дразнеща всички наоколо и не спираща по никакъв начин който и да било от лоши помисли върху превозното средство.
                      Най ми е любимо когато на някой му блокира алармата вечер и изкара докато не падне акумулатора, а това е много.....

Кое е това каско да си направя и аз
                      156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

Първоначално публикувано от JoRiX Покажи съобщение
                        Кое е това каско да си направя и аз
                        частично сигурно, ама с неговите условия пари да вземеш от застрахователя......
                        точка

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:37.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Аз пък най се кефя на тия дето алармата им се е прецакала, а те си карат съвсем спокойно из града. Даже полицаите не им обръщат внимание, а дори може и да е крадена колата.

Та полза от алармите- йок...
                            Lexus IS200

Comment

---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 21:53.
                              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Хубавите аларми имат поне три начина на включване.

Моята е с четири и аз си избирам режима от това къде си оставям колата.

А полза от алармите им... колкото и да не им се вярва на някой. Стига монтажника да не си е оставил ръцете. С добре регулиран шок датчик няма проблеми за комшиите но се спи по-спокойно.

А да питам кабриолетите без аларми с микровълнови датчици как ще им се отрази спирането на оживено място?

В някои държави има си законови изисквания за функциите на алармите.. кога и при какви условия е допустим звуковия сигнал. Има си и необходимите за удовлетворяване на тези цели датчици.. но са много рядко ползвани.
                                Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV

Comment

Working...
                                X