Известие

Collapse
No announcement yet.

Хранителни добавки!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
    Добре де, две са водещите - и по обороти, и по количество, тази в която работя е на предно място с 10% преднина според последното проучване.

Не искам да правя реклама, само уточнявам.

И да - има разлика в продуктите за различните вериги, когато са с различни марки, макар и да си приличат.

Всички вие обаче не отчитате натиска на пазара и най вече натиска, който се оказва върху всички производители най вече от веригите. Те казват - 'Искаме евтино, няма значение какво има вътре". Даваш им нещо евтино, относително добро, плащаш входни такси като поп и се почва - всяка година - нови отстъпки в цената, а повишаване не приемат. В същото време себестойността на продукцията се вдига заедно с вдигането на стандарта в страната и международните цени на основните суровини, както и вдигането на енергията. Как да стане тогава?
    Истината е че контрата е във веригите, те командват пазара и реализират големите печалби. И тези печалби - ги изнасят навън. Честито.
    Това важи за нашия бранш, за млеко- и месо-преработващия бранш, както и за хлебната индустрия - т.е. стоките от първо потребление.

Веригите не смеят да извиват брутално ръцете само на доставчици от ранга на НЕСТЛЕ, КРАФТ, ЮНИЛИВЪР, ПРОКТЪР&ГЕМБЪЛ и подобни. Щото ако един от тях се изнесе с стотиците си продукти, на които прави непрекъсната реклама - веригата губи средно около 10% от клиентелата си - за всеки от тях.

А друг в въпроса за производство на продукти с марка на веригата - там направо ти вземат душата. Няма никога да забравя един байър на една от големите вериги, който лично видях да потрива доволно ръце и да казва - "Още един го фалирахме"... като става дума за доставчик на тяхна марка... Те се държат не като партньори, а като вся и всьо за продажбите.

Замисляли ли сте се защо веригите продължават да строят магазини като бесни, въпреки кризата? Явно има защо. А инвестицията в един магазин от 3500-4000км.м. е от порядъка на 1,5 до 4 милиона за бройка, в зависимост къде се строи (заради цената на земята най вече са разликите). И никоя от веригите не строи с отстъпено право на строеж, а купува земята

Защо пиша всичко това -за да ви покажа че картинката е много-много по-сложна от това което потребителя може да си представи като не е наясно.
    Това сигурно има пръст в хаоса... но защо тогава западните еквиваленти на тия вериги продават на по-ниски цени от тези у нас?
    Толкова евтино ли произвеждат там или има нещо друго?
    А да не говорим, че в представителни магазини същите стоки са по-скъпи от колкото във веригите.

---------- Post added at 18:40 ---------- Previous post was at 18:36 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Пое в правилната посока, поздравявам те, за което.
    Учиш се в движение

Озоновата дупка е измислица, но да не мажем чак толкова темата.
    Косвената вреда за човешкия живот от консуматорската политика е много по тежка.
    Увеличаването на удобствата и стандарта на едни, води неизбежно до задълбочаване на бедността при други. Или за теб животът има различни опаковки и няма еднаква значимост при различни географски ширини.
    Огромен ресурс от елементи поглъща производството на един автотмобил.
    Нека ме поправи матричаря, ако е наблизо, но хардуерното развитие и повишаване скокообразно на мощността на компютърните процесори на битово ниво, не се ли прави единствено и само заради компютърните игри. Офис пакетите могат да бачкат добре и с процесор от 80 те години. /извинявам се, ако терминологията ми е слаба/.
    Всичко върви към върха на една пирамида, всичко става еднакво, и всичко обслужва некви "лиготии" накъде отиваме.
    Разглезени и претенциозни консуматори от една страна и от друга, готови на всичко да задоволят този нагон производители и търговци.
    Най-скъпата домашна машина която съм виждал отвътре изобщо не беше за игри.
    Струваше някакви 5000$ и беше за архитект.
    Същия сменяше машините веднъж годишно, продаваше ги за 1000-1500$ и купуваше нови... и ги избиваше за под 3 месеца.
    Игрите бутат масовката, но бизнеса е този който налага експоненциалното развитие.
    А ако представата на някой за компютър е равна на пишеща машина със сметало, не му трябва жокер.

---------- Post added at 18:44 ---------- Previous post was at 18:40 ----------

Първоначално публикувано от trace Покажи съобщение
    "Всички млечни произведения, които са под 2.50 за млякото и 15-17 лева за сиренето са с пълнежи и боклуци."

При изкупна цена на млякото около 60ст/л, как да ти повярвам, че реалната цена е 2,50лв?
    И на сиренето 15-17, след като 1кг става от 6-7л. мляко (според интернет) т.е 7х0,60=4,20лв

"Проблема е, че хората отдавна са забравили вкуса на истинското мляко, месо, сирене ..."

Баба ми, която е на 92 и живее в София, си купува мляко директно от кравата, така да се каже. Ами сори, но не ми харесва - мазно, гаден вкус и т.н.
    На жената баща и гледа прасета, агнета, кози та имаме редовни доставки на месо, естествено купуваме от време на време от магазините - не мога да намеря някаква особена разлика.
    За децата - това се получава от неправилно седене в детските години - отвори която и да е книга на тая тема. Когато децата сядат на пода да играят, трябва краката да са им изпънати напред, а не свити в колената.
    За зъбите - аз съм на 37, нямам ваден зъб, около 4 пломби. Детето ми засега няма никакви кариеси, ама е на 4г. В неговата група има едно дете което е с 8 кариеса, няколко са на предните зъби - ужас, огромни дупки. Друг е въпроса, че когато и да го видиш е с близалка в уста. Моя такова е ял 2 пъти, а шоколад не беше близвал до 3г. Сега му даваме от време на време, но зъбите се мият редовно.
    т.е всичко е генетично, хигиена, какво ядеш и т.н.

Някой, някъде доказа ли че ГМО е вредно?
    Племенника ми реагира точно като теб на истинското мляко
    Разликата в месото е просто безумна ако се приготви прясно, ако се замразява домашното се губи вкуса и аромата.

ГМО тепърва ще си покаже, вредното тук е патентното право.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
      Да бе веригите са виновни,те натискът производителите,а милите грешни производители се дърпат и казват ,,не ние само качествена стока ще правим"?????
      Да приемем,че наистина е така...
      А годините преди появата на тези вериги????
      А малките супери и суперчета по тази логика продават само качествена продукция........
      Точно на веригите производителите могат да дават по-качествена продукция и на по-ниски цени,защото там имат осигурен пазар за големи количества.....ама ае да не ти обяснявам теории за печалби и оборот....
      Да веригите постоянно се разрастват,но за пример ще ти дам Карфур,правата за Карфур в България ги държи г-н.Маринополос,представител на Карфур за Гърция,та на тоя господин му изнася 100% отварянето на магазини в България поради следните причини:
      -По-ниска стойност на парцела и по-ниски разходи за построяването на магазина
      -По-ниско заплащане и по-ниските социални осигуровки на работниците отколкото в Гърция
      -По-ниското даначно облагане в България в сравнение с Гърция,10% а тук започва от 23 и стига до 57% в зависимост от реализираните печалби
      -Даначните облекчения поради инвестициите вложени в България
      .............................................
      И на всичко отгоре доставни цени на голяма част на продуктите за тези супермаркети много по-ниски от доставните цени в Гърция,а крайна цена за потребителите в доста случаи по-виоска от цените тук в Гърция,по подобен начин стоят нещата и с Лидъл който също е под гръцка шапка.
      Ае не ми обяснявай колко излиза отварянето на един голя супер маркет в България на всичките не български(а и български вериги),виж колко излиза отварянето на магазин от съществуващите в България вериги но в Европа,заплатите които трябва да плащат там и крайните цени на които се продават стоките по тези вериги........
      Колега, аз само дадох пример какви невидими фактори влияят върхи качеството на това, което ядем.

А ти теории за обороти и печалби не ми развивай, а научи правописа на думата данъчен, пише се с Ъ, не с А.

Не, горките производители не са цвете за мирисане и те, но целта ми беше да покажа невъзможността да се продава наистина хубав продукт.

Интересно, никой не спори за това че качественото е скъпо, а се реве че евтиното е калпаво голяма мистерия

А темата ужасно се изроди и аз честно казано, не само изпуснах нишката, ами и загубих интерес. Отново се подхванаха няколко човека...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Интересно, никой не спори за това че качественото е скъпо, а се реве че евтиното е калпаво голяма мистерия
        Четеш много избирателно... точно срещу това, че не можем да си гарантираме качество срещу парите си е воя.
        Нямам нищо против да плащам скъпи продукти, имам против да плащам скъпи боклуци или безумни надценки!
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Колега, аз само дадох пример какви невидими фактори влияят върхи качеството на това, което ядем.

А ти теории за обороти и печалби не ми развивай, а научи правописа на думата данъчен, пише се с Ъ, не с А.

Не, горките производители не са цвете за мирисане и те, но целта ми беше да покажа невъзможността да се продава наистина хубав продукт.

А темата ужасно се изроди и аз честно казано, не само изпуснах нишката, ами и загубих интерес. Отново се подхванаха няколко човека...
          Брей,човек една грешка да не допусне.....
          Темата не е за правописа а за това,което пише колегата от ,,Матрицата''
          А това,което си дал не са невидими фактори а всеизвестни фактори за всеки.
          Всяко бизнес начинание започва с тъй нареченият ,,Бизнес План",тоест,колко ще се инвестира,за какво време ще се възвърнат вложените инвестиции,кога и какви печалби ще се реализират и т.н.т..............
          А в милата родна България планът е лесен,влагаме малко,произвеждаме боклук и го продаваме на високи цени,лесно,точно и кратко.......
          Аз не живея в България,но ти като там живеещ и работещ в хранително-вкусовата промишленост,трябва много добре да знаеш,че съществува и монопол в тази сфера...........,но както отбеляза Митничаря имаш избирателно четене,а аз ще допълня и мислене......

п.п.За човек,който не живее в България от 16 години и не пише редовно на български имам завидно добър правопис
          Last edited by Кайо; d.m.y г., 21:45.
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Възможността да си купиш нещо евтино и качествено е нулева, но възможността да си купиш нещо скъпо и некачествено е доста голяма.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

Working...
            X