Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за един договор с мтел

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за един договор с мтел

Много искам да помоля хора които са на ясно с материята да ми помогнат. Искам да си пренеса номера от мтел към друг оператор понеже досегашния ми 2 годишен договор изтича на 21.12. Миналия месец на 26 си пуснах заявление за пренос и днес ми пратиха СМС че мога да ида да си платя дължимото към мтел и да се преместя. Наглата им служителка в офиса ми каза обаче с мазна усмивка ми че са ми удължили вече двугодишния договор с още една година и сега им дължа неустойка за цяла година.
    Знам че лятото имаше някакви изменения в Закона за далекосъобщенията и ако някой е запознат да каже как те касаят този случай.
    Мерси предварително
    Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
    Peugeot 508 RXH 02.2013

Ей, чак аз се ядоствам, като го чета това.. Защо не им показа заявлението?
    Lexus IS200

Comment

е те били го подновили още на 21.11. Но аз искам да знам няколко неща.
      1. Не са ли длъжни да ме уведомят за изтичането на стария ми договор
      2. Имат ли право да продължават двугодишен договор с едногодишен а не с безсрочен
      3. Вече не се ли иска изричното ми съгласие за да го продължат със срочен
      Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
        2. Имат ли право да продължават двугодишен договор с едногодишен а не с безсрочен
        "Най-големият мобилен оператор по брой абонати в България - "М-Тел", планира да премахне клаузата за автоматично подновяване по новите договори, подписани след 5 април 2011, съобщиха от компанията. При подписаните до момента контракти обаче тя остава дори и след преподписването им, което продължава да става автоматично след изтичането на срока. Засега единствено "Виваком" е премахнала спорната клауза от договорите си както за настоящи, така и за бъдещи абонати".

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/201...dnoviavane_no/
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Като чета такива неща се чувствам щастлив,че не живея в България,тук подновяването става автоматично,но ако искаш можеш да прекратиш абонамента или да се прехвърлиш към друг оператор свободно,а прекъсването на първоначален договор за една или две години също е лесно.........
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Не могат да го подновят на 21.11. Тогава излиза, че в момента имаш два договора. Няма как да стане просто. Дори да са го подготвили на 21.11, той не може да влезе в сила преди да е изтекъл стария.
            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Не могат да го подновят на 21.11. Тогава излиза, че в момента имаш два договора. Няма как да стане просто. Дори да са го подготвили на 21.11, той не може да влезе в сила преди да е изтекъл стария.
              Зависи какво съдържа ситничкият текст, който е напечатан в края на договора.
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                Все ше има некво гадно изискване да ги уведомиш поне един месец по-рано.
                Абе като решите да им ритате бурето, подготвяйте ги по навреме тия неща бре!
                Аз като се парясвах с с гадния АДСЛ , знаех че имам още къде 40-50 дена до края на договора и отивам, викам и на гуспужичката там "абе остава ми седмица до изтичане на договора и искам да го прекратя" и на щастливото и "ама вече е късно, трябвало е преди месец поне да ни уведомите" , и викам: "А, така ли, сгрешил съм нещо, я да видим тогава дали пък няма да се окаже, че имам повече от месец..." И сатъра!
                Last edited by Liminat; d.m.y г., 14:46.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Много искам да помоля хора които са на ясно с материята да ми помогнат. Искам да си пренеса номера от мтел към друг оператор понеже досегашния ми 2 годишен договор изтича на 21.12. Миналия месец на 26 си пуснах заявление за пренос и днес ми пратиха СМС че мога да ида да си платя дължимото към мтел и да се преместя. Наглата им служителка в офиса ми каза обаче с мазна усмивка ми че са ми удължили вече двугодишния договор с още една година и сега им дължа неустойка за цяла година.
                  Знам че лятото имаше някакви изменения в Закона за далекосъобщенията и ако някой е запознат да каже как те касаят този случай.
                  Мерси предварително
                  Пропуснал си срока колега, предизвестие за прекратяване се подава минимум 30 дни преди края на договора.
                  Тъпо но факт... даже не помня кой от 3 те оператора имаше изискване да стане точно 30 календарни дни преди края на договора подаването.
                  Е и за това има цяр, преди тия 30 дни ... в момента в който решиш подаваш писмено заявление с входящ номер което влиза в сила в точния срок (за уточняването му четеш договор и общи условия много внимателно).
                  Има и друга опция, повечето им промоции имат клауза - и абонати с по-малко от 3 месеца до края на договора им. До края на договора, не до края на срока за предизвестие.
                  Отиваш и правиш едногодишен на такава с 5 лв. месечна такса... после им връчваш 60 лв. и им казваш довиждане.
                  Но и Глобул и Виваком имат същите тънки врътки.
                  Та преди да подписваш нов договор, четеш 3 пъти... и най-ситните букви и актуално копие на общите условия.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А сега като го загледах видях че приложението с тарифите към договора пише че е подписано на 13/12/2009 а самия договор е подписан на 21/12/2009
                    Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Когато усетите, че услугите на операторите не са ви необходими проявете упоритост и търпение - внимавайте и прекратете договорите си при условията които искат.
                      След това продължете да ползвате желани от вас тарифни планове, които обаче не ви обвързват със срокове - дори да ви искат блокирани парични средства, служещи като депозит.
                      Пазете си договорите и всички платежни документи.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Ясно е, че мобилните оператори го правят този номер. Затова е хубаво като си решил да ги приключваш да си прочетеш договора предварително и да си поне няколко дни напред. Моя съвет е да се свържеш с агенция за закрила на потребителя и да се посъветваш с хората там. На мен ми предстои след един два месеца да приключа един договор с Макстелеком. Затва знам точния ден в който ще си пусна предизвестието за прекратяване на договора.
                        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Не баш по темата, но да ги напсувам и аз.....
                          Щяха да изравнят цените с еврозоната, да ама не....аз се обаждам в Германия за близо 2лв. минута без ДДС...а германеца ми се обажда за 0.40 евроцента на минута.
                          Не се налапаха тия.....
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Не баш по темата, но да ги напсувам и аз.....
                            Щяха да изравнят цените с еврозоната, да ама не....аз се обаждам в Германия за близо 2лв. минута без ДДС...а германеца ми се обажда за 0.40 евроцента на минута.
                            Не се налапаха тия.....
                            Това е свободен пазар бе Боби, конкурентна среда.
                            Частни компании, колкото повече стават, толкова по-трудно се договарят за цените.
                            Не бива да се намесва държавата, те сами ще се Урегулират. Хахах.
                            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                              Това е свободен пазар бе Боби, конкурентна среда.
                              Частни компании, колкото повече стават, толкова по-трудно се договарят за цените.
                              Не бива да се намесва държавата, те сами ще се Урегулират. Хахах.
                              Виж ако можеш помогни на момчето по темата, а не се занимавай с мен и свободният пазар, просто изказах негативното си отношение към тях.
                              п.п. казх, че извън темата и ти веднага да разтегнеш локума
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                              X