Известие

Collapse
No announcement yet.

колебание при избор на матрак

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Според мен, човек трябва първо да избере какъв вид матрак иска, а след това да избира и сравнява марки. Посочените тук матраци са от синтетични материали - Блян са от чист дунапрен, а останалите са от по-модерни разработки пак на основата на полиуретан и подобни полимери, докато латексовите матраци се правят от естествен каучук.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
      Според мен, човек трябва първо да избере какъв вид матрак иска, а след това да избира и сравнява марки. Посочените тук матраци са от синтетични материали - Блян са от чист дунапрен, а останалите са от по-модерни разработки пак на основата на полиуретан и подобни полимери, докато латексовите матраци се правят от естествен каучук.

Има и мемори латексови матраци с изкуствен каучук, както и комбинация между естествен и изкуствен.
      Тъпото на естествения е, че реагира на топлина.
      Това е като при чисто памучните ризи, които се гладят трудно и за това е по добре да се слага и малко изкуственяк
      Но най- високия клас мемори матраци са естествен каучук.
      Но мен лично ме дразнят, лягам странично, правя дупка с рамото и после като легна по гръб и тая дупка се сбира кат , айде да не казвам като какво.
      Аз харесвам дунапрен с мемори ядро, хем по евтино, хем по еластично, но определено с по къс живот и не толкова ортопедично.
      Дунапрен е популярното наименование на полиуретана.
      Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 19:11.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
        на мен ми трябва за спане,за другото нямам претенции
        E шегувам се.
        АЗ бих взел най евтиния, защото ако не ти пхаресва или го смениш след няколко години, ще е по добре, отколкото да вземеш по скъп, който ще върши същата работа, евентуално.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

еми те най евтините са по 250 лв и как изтече гаранцията за нищо не става, а на 2 години по 250 лв по добре да дам 600 с 6 години гаранция и се надявам да си заслужи и изплати инвестицията
          алфа ромео 156 1.8 тс -на части
          алфа ромео 164 2.0тс -на части
          нисан примера п10 1,6 16в хечбек
          sigpic

Comment

еми те най евтините са по 250 лв и как изтече гаранцията за нищо не става, а на 2 години по 250 лв по добре да дам 600 с 6 години гаранция и се надявам да си заслужи и изплати инвестицията
            Fredi, искаше да ти каже, че може да се набуташ с много пари и после да ставаш превит кат баба. Да не ти е удобен и комфортен.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

аз го разбрах и сега се будя така,затова се надявам с някой от тези да се "родя"най-после
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Има и мемори латексови матраци с изкуствен каучук, както и комбинация между естествен и изкуствен.
                Това е като при чисто памучните ризи, които се гладят трудно и за това е по добре да се слага и малко изкуственяк
                Но мен лично ме дразнят, лягам странично, правя дупка с рамото и после като легна по гръб и тая дупка се сбира кат , айде да не казвам като какво.
                Аз харесвам дунапрен с мемори ядро, хем по евтино, хем по еластично, но определено с по къс живот и не толкова ортопедично.

Ле лееее... незнаех, че дунапрена е полиуретан...
                bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  Тук има няколко фактологически грешки, които допускаш.

- мемори пяната не е латекс/каучук а малко по-високотехноличен дунапрен с частично изолирани пори за да има остатъчен деформационен ефект.

- единственото слабо място на латекса/каучука е че в чиста 100 % естествена смес може да предизвика алергии - само това. технологично преди разпенване до "пенолатекс" му се слагат пълнители и подобрители.

не спори с мен на тази тема защото е излишно - някакси се явавам производител на изделия от латекс за деца. Сам разбери през какви изследвания сме минали и какви критерии сме покрили.
                  Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                    Тук има няколко фактологически грешки, които допускаш.

- мемори пяната не е латекс/каучук а малко по-високотехноличен дунапрен с частично изолирани пори за да има остатъчен деформационен ефект.

- единственото слабо място на латекса/каучука е че в чиста 100 % естествена смес може да предизвика алергии - само това. технологично преди разпенване до "пенолатекс" му се слагат пълнители и подобрители.

не спори с мен на тази тема защото е излишно - някакси се явавам производител на изделия от латекс за деца. Сам разбери през какви изследвания сме минали и какви критерии сме покрили.
                    какво ти е мнението за четирите матрака
                    sigpic

Comment

Имам една спалня от 25-30г., която в момента ми е на вилата и е любимата ми спалня.
                      Сковавал съм я баща ми - стени от талпи с деб.5см, хоризонтална част от водоустойчив шпертплат, от оня дето се използва за кофраж и дунапрен с деб.35см. - все още си е така и е перфектна.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Ние си взехме латексов матрак.
                        Колкото и да се напъвам, не мога да му намеря кусур.
                        Става за всичко.
                        В кухнята на ъгловото има Дормео и все не мога да разбера, за какво струва 600 лева, като е твърдо като сламен тюфлек в гарнизонен арест!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

какво ти е мнението за четирите матрака
                          аз съм пристрастен с този латекс/каучук и мисля не съм далновиден, но всички марки "магнифлекс" "Дормео" продават безумно скъпи, според мен, неща незаслужено скъпи а и мемори пяната е материал с кофти свойства но много модерна - чисто маркетингов трик е това на никого не му е необходимо матрака да му помни няколко секунди формата на тялото при спане да не говорим че при активно спане, а при повечето хора е така, положението на тялото се мени непрекъснато.

По скоро е необходима максимална опора по време на сън отколкото помнещи смеси канцерогенен пенополиуретан и други такива.

При децата това път е още по-важно защото формират скелетна структура и там моралната отговорност е огромна.

Правихме тестове с мемори пяна и при температури от 4-5 градуса материала става твърд като тухла (не че някой ще спи при такива температури) но тестовете го изисзкваха.
                          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Точно така.
                            Стабилна масивна основа и възможно по-твърд матрак, естествено без да ръби.
                            Трябва да се мисли и за здравето - колкото по-твърдо, толкова по-добре, а пък и да не се губят сантиметри когато се използва не за спане.
                            Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:11.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Имам една спалня от 25-30г., която в момента ми е на вилата и е любимата ми спалня.
                              Сковавал съм я баща ми - стени от талпи с деб.5см, хоризонтална част от водоустойчив шпертплат, от оня дето се използва за кофраж и дунапрен с деб.35см. - все още си е така и е перфектна.
                              спал съм на дунапрен и не ми е особено комфортно,но пък баща ми го обожава.иначе имаме дунапренови душеци отпреди 25 години но неми е комфортно на тях.много ми е меко и неми е удобно.затова се и насочих към ортопедичните на магнифлекс и дормео.за краткото време /2-3 мин/ в/у магнифлекса ми се стори много удобен.предпочитам твърд матрак и твърда висока възглавница
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Точно така.
                                Стабилна масивна основа и възможно по-твърд матрак, естествено без да ръби.
                                Трябва да се мисли и за здравето - колкото по-твърдо, толкова по-добре, а пък и да не се губят сантиметри когато се използва не за спане.
                                стига твърдостта да не е повърхостна.
                                При матраците с пружини има твърд повърхностен слой, който удържа напрежението на пружините, въпроса е там, че след време този слой омеква и пружините пробиват през него.
                                Има и нещо друго, което се считам длъжен да кажа тук - естествен материал не се поддава на вакуумизиране т.е. магнифлекс са абсолютен фейк естествен пенолатекс има такава структура че въздуха от него не може да бъде изтеглен, не и без вакуумни помпи, които биха били изразходили ресурс два пъти колкото е цената на матрака (към клиент) - да вакуумизираните матраци се транспортират лесно но...

---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

спал съм на дунапрен и не ми е особено комфортно,но пък баща ми го обожава.иначе имаме дунапренови душеци отпреди 25 години но неми е комфортно на тях.много ми е меко и неми е удобно.затова се и насочих към ортопедичните на магнифлекс и дормео.за краткото време /2-3 мин/ в/у магнифлекса ми се стори много удобен.предпочитам твърд матрак и твърда висока възглавница
                                дунапрен е търговска марка под която се продават различни видове полимерни сурогати. проблема при дунапрена е че той старее и има свойството да се разпрашава на изключително малки частици - евтин е за производство - това му е единственото предимство.
                                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Working...
                                X