Известие

Collapse
No announcement yet.

колебание при избор на матрак

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
    Тук има няколко фактологически грешки, които допускаш.

- мемори пяната не е латекс/каучук а малко по-високотехноличен дунапрен с частично изолирани пори за да има остатъчен деформационен ефект.

- единственото слабо място на латекса/каучука е че в чиста 100 % естествена смес може да предизвика алергии - само това. технологично преди разпенване до "пенолатекс" му се слагат пълнители и подобрители.

не спори с мен на тази тема защото е излишно - някакси се явавам производител на изделия от латекс за деца. Сам разбери през какви изследвания сме минали и какви критерии сме покрили.
    Ти сега реши да демонстрираш знания
    Покажи ми къде написах, че мемори е равнозначно на латекс?
    И какво за бога означава по високотехнологичен латекс, това да не е двигател с вътрешно горене или транзистор.
    Разбирам, че поназнайваш това онова, ама успокой малко топката.
    Едно да си производител и съвсем различно е да си инженер-химик, работещ при производител.
    По- така лекинко го раздавай, че ще удариш с нос тавана.

---------- Post added at 07:00 ---------- Previous post was at 06:57 ----------

В сравнение със синтетичните материали, естетственият каучук е в пъти по хипоалергенен. Едва ли това е негов недостатък.
    Все пак е естетствен материал, нищо, че е доведен до това му състояние след химическо обработване.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

колега за матраци ТЕД и пройзводните им забравяш,имам френското легло на Тед си поръчах беше 770 лева преди 5 години си беха пари,144/190 ми е матрака нищо особенно на 2 рата година почва да скърца избуши се минават телове през него иначе пише 5 години гаранция но не ми се занимава,леглото е тапицирано и много лесно се цапа от прах посивява,дъските от долу то е рамка от 2 части дъските са слаби,абе българска работа с евтини материали това е,иначе е с кокосова вложка и не знам си кво там беше лято-зима яж му главата,гледах в JYSK не лоши спални и сравнявах с ТЕД преебал съм се.

Comment

Пичове, казвам ви, че матраците Латекс са най-добрия избор, защото:

1. Латексът е най-удачен като материал - естествен, екологичен и т.н. и са страшно удобни. До преди време латексовите матраци бяха най-високия клас и съответно най-скъпи;

2. Правят се по западна технология;

3. Цената им е по-добра от вносните латексови, а даже и от вносните изкуственяци;

4. Имат 10 години гаранция.

За мемори-изгъзиците съм напълно съгласен с колегите - изкуственяк, който даже не е удобен. Да лежиш на мемори е все едно да лежиш на пясък - приема формата, ама като се завъртиш и вече те ръби, абе много неудобно е. На всичкото отгоре даваш сума ти пари за него и после не смееш да кажеш, че е гадно, щото ще ти се смеят.

За твърдостта пак казвам, че е голяма заблуда, че да спиш на твърдо е по-удобно. Като лежиш на твърдо, кръвообращението се затруднява, изтръпваш и е гадно. Латексът е по-мек от мемори-изгъзиците, но е по-твърд от дунапрена/полуретана. В никакъв случай обаче НЕ е много мек и НЕ потъваш в него, а тялото стои изпънато както трябва. Само че като се обърнеш на една страна не ти спира кръвта в ръката, която е отдолу. С други думи идеалният вариант - имаш субективното усещане за мекота, която не те ръби, но реално лежиш на твърдо, защото никоя част от тялото НЕ потъва и си изправен, а НЕ сгънат в кръста.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Обаче, никой нищо не споменава за водни или пък надуваеми дюшеци. На воден не съм спал и не знам какво е усещането.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Обаче, никой нищо не споменава за водни ...
            За да не разВОДНяваме темата
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Аз бях взел на сина ECON определено е удобен, но
              преди доста време докато бях на квартира спях на един дунапренов, просто супер комфорнто за мен. Та в тази връзка понеже сина ми прекарва лятото при баба си намерих един майстор който прави дунапренови матраци.
              Избираш си твърдост и т.н. освен това видях че има и мемори пяна и го поръчах 14см дунапрен и 6см мемори.
              Лично на мен ми хареса много спането и цената беше супер. 190х89 ми излезе 159 лева.
              Понеже за спалнята размера ми е 200х200 сега ще си хоръчам и за нея, офертната цена беше няма и 400лв.
              Човека прави най-вече за хотели и т.н.

Но няма гаранция, обаче при моя размер 200х200 с латекс започвам от около 900 лева. а и предпочитам да си го сменя след 5 години примерно отколкото да ползвам един 10 години за същите пари.

Не правя реклама, при интерес човека е във Враждебна
              телефон на лични.
              sigpic
              Alfa Romeo 156 2.4JTD
              Mazda CX-5

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Обаче, никой нищо не споменава за водни или пък надуваеми дюшеци. На воден не съм спал и не знам какво е усещането.
                Абе чувал съм, а и филми разни съм гледала-не са работа.Хеле пък аз както имам и куче и котка.....

---------- Post added at 00:46 ---------- Previous post was at 00:45 ----------

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение

1. Латексът е най-удачен като материал - естествен, екологичен и т.н. и са страшно удобни. До преди време латексовите матраци бяха най-високия клас и съответно най-скъпи;

3. Цената им е по-добра от вносните латексови, а даже и от вносните изкуственяци;

За мемори-изгъзиците съм напълно съгласен с колегите - изкуственяк, който даже не е удобен. Да лежиш на мемори е все едно да лежиш на пясък - приема формата, ама като се завъртиш и вече те ръби, абе много неудобно е. На всичкото отгоре даваш сума ти пари за него и после не смееш да кажеш, че е гадно, щото ще ти се смеят.

За твърдостта пак казвам, че е голяма заблуда, че да спиш на твърдо е по-удобно. Като лежиш на твърдо, кръвообращението се затруднява, изтръпваш и е гадно. Латексът е по-мек от мемори-изгъзиците, но е по-твърд от дунапрена/полуретана. В никакъв случай обаче НЕ е много мек и НЕ потъваш в него, а тялото стои изпънато както трябва. Само че като се обърнеш на една страна не ти спира кръвта в ръката, която е отдолу. С други думи идеалният вариант - имаш субективното усещане за мекота, която не те ръби, но реално лежиш на твърдо, защото никоя част от тялото НЕ потъва и си изправен, а НЕ сгънат в кръста.
                Като се замисля, прав си Коки, така си е. И нашия е латексов на ТЕД и го бива
                Last edited by fred; d.m.y г., 20:51.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

За да не разВОДНяваме темата
                  Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Абе чувал съм, а и филми разни съм гледала-не са работа.Хеле пък аз както имам и куче и котка.....
                  Отдавна съм се замислил за воден, но преди това трябва да се помисли за отводняване на стаята.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

днес ходих до лагера да пробвам латексовите матраци,момчето беше много любезно.аз пак се хванах за твърдия матрак а той доста ме разубеждаваше от него и ми предложи по мекия латекс.пробвах и дормеото и някак си в по твърд матрак се чуствам по добре.хубавото на дормеото е че имат 30 дневен пробен период.с тези посещения на щоурумите за матраци пак съм в дилема
                    алфа ромео 156 1.8 тс -на части
                    алфа ромео 164 2.0тс -на части
                    нисан примера п10 1,6 16в хечбек
                    sigpic

Comment

абе тоя латексов тюфлек като хване мухъл от долната страна и като почне да мирише, кво правим.
                      както каза колегата, цената на тия матраци е смешно и неоправдано висока. ама такава ще е щото тука сме на принципа - гъзар бъди, от глад умри.
                      точка

Comment

аз изкам като легна да спя на матрака сутинта да се събудя свеж и отпочинал.със сегашния се будя като че ли са ме били през нощта.не мисля че с матрак от 600 лв си някъкъв гъзар,още повече че това е за спане не да го караш в мола да го показваш
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                          аз изкам като легна да спя на матрака сутинта да се събудя свеж и отпочинал.със сегашния се будя като че ли са ме били през нощта.не мисля че с матрак от 600 лв си някъкъв гъзар,още повече че това е за спане не да го караш в мола да го показваш
                          той колегата който се занимава с това ти го каза. тия матраци не са нищо особено че да струват 2 пъти и отгоре повече от пружините. избора ти е между канцерогенен прах, мухъл влага и миризма и скърцащи пружини
                          точка

Comment

Колега, 600 лева не струват луксозните матраци.
                            Най-добрите и луксозни матраци са към 1200-1300 лева.
                            Купувай един латексов матрак -18-20 санта, вземай една стабилна подматрачна и лягай да спиш.
                            К.М.

Comment

аз не тъся луксозен,а удобен матрак
                              sigpic

Comment

аз не тъся луксозен,а удобен матрак
                                Спомена нещо за разходки в мола, та за това попитах.

Имай предвид, че адаптацията към нов матрак изисква време също.
                                Колкото по-възрастен си, толкова по-дълъг е периодът.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X