От мен мерси, разбрах те.
Известие
Collapse
No announcement yet.
За цигарите !!!
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеКакто вече казах,към никотина не се резвива физическа зависимост.Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт.
Психически обаче,човек си изгражда "ритуал" покрай паленето на цигара и точно този ритуал е това,което му липсва.Това в същност е психическата зависимост,която трябва да се преодолее от пушача и справянето с нея зависи от характеровите особенности на индивида.Вредното в цигорите не е никотинът,а бензпирена,фенолите и катраните.Те са причинителите на локалните и системни дегенеративни промени.Системата елиминираща ги е лимфната и циркулиращите в нея макрофаги.
Хероинът,от друга страна предизвиква физическа зависимост от еднократен прием.
Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим.
Фентанилът е химичен анолог на опия и действа с рецепторен механизъм и вътреклетъчни медиатори,подобно на ендогенния ендорфин.За това и при липса на болков синдром,липсата му е лесно приемлива за организма.
Приключвам до тук,щото ще стане реферат.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЯвно, редовно си посещавал лекциите по физиология.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНе само.Затова написах,че спирам до там,щото нещата са пространни и сложни и касаят не само физиология но и биохимия,биофизика,фармакология и патофизиология и т.н.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНе само.Затова написах,че спирам до там,щото нещата са пространни и сложни и касаят не само физиология но и биохимия,биофизика,фармакология и патофизиология и т.н.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеДа не я докараме до патоанатомия, че тогава става зле.
Преди час си изпуших фаса за деня,а сега се боря със съдържанието на една бутилка,дето неще да се търкаля
Сега ще си направя и едно чайче,да не и е самотно.Last edited by myato; d.m.y г., 00:37.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеСакън!
Преди час си изпуших фаса за деня,а сега се боря със съдържанието на една бутилка,дето неще да се търкаля
Сега ще си направя и едно чайче,да не и е самотно.
Напълно съм съгласен,че пушенето не е физическа зависимост,няколко пъти ми се е налагало да спирам пушенето за по няколко дена и не съм имал проблем,въпреки че пуша от малък и реодвно......Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеХахахаха,то борците с бутилка по тия часове сме доста май
Напълно съм съгласен,че пушенето не е физическа зависимост,няколко пъти ми се е налагало да спирам пушенето за по няколко дена и не съм имал проблем,въпреки че пуша от малък и реодвно......Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеКакво да се прави,като нищо човешко не ни е чуждо?Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеА пурите и пуретите по-малко ли са вредни?
Хубавата пура е само от тютюневи листа,навити леко влажни,без химична обработка.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеДо толкова,до колкото от тях не можеш да дръпнеш като от цигара-дробовете са по-защитени,за разлика от устата и трахеята.Тъй като нямат филтри,както и лулата - не пуши ароматизирани,защото са обработвани с грозна химия.То важи и за цигарите де.
Хубавата пура е само от тютюневи листа,навити леко влажни,без химична обработка.Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Comment
-
Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщениеЗа пурите знам.......а пуретите,аз и пурите и пуретите си ги дърпам яко
Хубаво е да знаеш с какво ги обработват.
Аз винаги проучвам подобни неща.
Обичам да си правя кефа,но и не съм се намерил на улицата.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеКакто вече казах,към никотина не се резвива физическа зависимост.Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт.
Психически обаче,човек си изгражда "ритуал" покрай паленето на цигара и точно този ритуал е това,което му липсва.Това в същност е психическата зависимост,която трябва да се преодолее от пушача и справянето с нея зависи от характеровите особенности на индивида.Вредното в цигорите не е никотинът,а бензпирена,фенолите и катраните.Те са причинителите на локалните и системни дегенеративни промени.Системата елиминираща ги е лимфната и циркулиращите в нея макрофаги.
Хероинът,от друга страна предизвиква физическа зависимост от еднократен прием.
Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим.
Фентанилът е химичен анолог на опия и действа с рецепторен механизъм и вътреклетъчни медиатори,подобно на ендогенния ендорфин.За това и при липса на болков синдром,липсата му е лесно приемлива за организма.
Приключвам до тук,щото ще стане реферат.
Към никотина е възможно да бъде изградена физиологична зависимост. "ендогенен синтез"?
Това е смешно, приличаш на осмокласник откопирал на татко си, доцентът, дисертацията. Наистина ме развеселирано сутринта.
Еднократна доза хероин води до пристрастяванеи това е весело. Рече и отсече.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеХаресва ми, когато някой се включва компетентно, но този стил на писане в "извадков" тип е меко казано смешен. Не знам дали усещаш, че това така написано не обяснява нищо по-темата. Ти сам се опровергаваш.
Към никотина е възможно да бъде изградена физиологична зависимост. "ендогенен синтез"?
Това е смешно, приличаш на осмокласник откопирал на татко си, доцентът, дисертацията. Наистина ме развеселирано сутринта.
Еднократна доза хероин води до пристрастяванеи това е весело. Рече и отсече.
Честно казано, като четох кви ги е писал колегата, не вдянах нищо от написаното, но пък съм съгласен с него, че трудно се преодолява навика да запалиш цигара или както го е нарекъл - "ритуала"...Last edited by nickyto; d.m.y г., 08:47.bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета
Comment
-
Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщениеЧестно казано не вдянах нищо от написаното, но пък съм съгласен, че трудно се преодолява навика да запалиш цигара или както го е нарекъл колегата "ритуала"...
Аз по объкано, неясно, неточно и терминологично натруфено словоблудство не бях чел тук.
Обикновено хората пишещи тези неща разчитат на "незнаенето" на аудиторията. Съвсем друга тема е, че колегата тотално се е объркал, защото никотинът си е наркотик към, който се развива зависимост и тя не е само психическа. Аз с очите си съм виждал хора, които се потят, треперят и стават агресивни от липсата на нужното за организма им ниво на никотин.
Доказано е също така, че пушачи привикнали на по-високи дози никотин, преминавайки на "леки цигари", увеличават броят на дръпванията и броя на цигарите до набавянето на необходимите им нива никотин.
Надявам се колегата Миято, да не ми се разсърди за бедния ми терминологичен речник.
Изненадан съм, че в неговия пост липсва коментар върху апаратът на Голджи или пък микрофиламенти, интермедиерни филаменти и микротубулите, формиращи еукариотния цитоскелет.
Било ритуал, било навик, било лиготия, дрън дрън.
Това да не е коляне на прасе преди коледа и пълнене на буркани или пък кукерски танци на селския мегдан.Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:05."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment