Известие

Collapse
No announcement yet.

За цигарите !!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

твоята "култура" лееекичко надхвърля добрия тон, когато се запънеш срещу някой, който му е работата да ги знае тия неща
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
      Добре де, няма лошо, че си учил нещо, ама не разбирам защо не си го научил
      Та не разбрах сега, изгражда ли се физиологическа зависимост към никотина?
      Какво казват супресорите?
      Един човек е усвоил една материя, едва тогава, когато може да я обясни на такъв, който не я е учил и той да го разбере.
      Ми то на сляп не можеш показа и на глух песен изпя.
      И нещо си се изгубил в текста гледам.
      Виждам,че други хора ме разбраха.
      Ако трябва да ти го обяснявам по-детайлно,ще ми отнеме прекалено много време
      Не бъркай псевдонаучност с наука.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Както каза Code цигарите вече не са модерни, не знам процесите на вреда дали са обратими, но определено на организма ми от 7 месеца му е добре. А и за в бъдеще няма да ми се налага да си пия кафето така...
        На мен пък този вариант за кафе много ми допада,хем и всичкият дим ще си е само за мен...........

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Еми тя и счупената кост се оправя и после върши работа, но не изцяло.
        .
        Сусе а знаеш ли,че счупената кост понякога става по-здрава на местото на което е счупена и шансовете да се счупи на същото место са много по-малки?
        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение

Мислиш ли че всички сме всестранно развити личности и сме запознати в дълбочина с медицинските термини ? "Другите хора", които са те разбрали може би са поне лекари...
          bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

ма суско е компетент по всички въпроси бе. са ша ви разхвърля всичките доктори и психолози
            точка

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
              твоята "култура" лееекичко надхвърля добрия тон, когато се запънеш срещу някой, който му е работата да ги знае тия неща
              Проблемът е, че той е написал "нещо", което не съдържа "нищо".

---------- Post added at 10:47 ---------- Previous post was at 10:43 ----------

Фалшивото пеене и глухите го усещат.
              Другите хора проявиха голяма доза ирония спрямо теб, но ти толкова си си повярвал, че не я усети дори
              Ти простичко не успя да го кажеш, та какво остава за по-детайлно. Не се опитвай по-добре.
              Отново нищо няма да кажеш
              Това, че учиш медицина не означава нищо.
              Отдавна в БГ ученето на медицина не е критерий за знания и интелектуално ниво. Така беше едно време, сега е смешно. То навсякъде е така, а в УАСГ и в ТУ е трагично вече, а навремето бяха сериозни университети.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                ма суско е компетент по всички въпроси бе. са ша ви разхвърля всичките доктори и психолози

Няма значение дали е компетентен, но е прав за използваната терминология и за това, че ако някой разбира от нещо, то той ще го каже на неразбиращите по начин, по който да го разберат.

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                  На мен пък този вариант за кафе много ми допада,хем и всичкият дим ще си е само за мен...........

---------- Post added at 12:29 ---------- Previous post was at 12:24 ----------

Сусе а знаеш ли,че счупената кост понякога става по-здрава на местото на което е счупена и шансовете да се счупи на същото место са много по-малки?
                  Да, прав си, но боли.
                  Хронично боли, аз от опит го знам.

---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:49 ----------

Ооооо, бейби, липсваше на цялата аудитория.
                  А между другото, колко време ще си обираш крушите?
                  К.М.

Comment

Да, прав си, но боли.
                    Хронично боли, аз от опит го знам.

---------- Post added at 10:50 ---------- Previous post was at 10:49 ----------
                    Eeeee постигнахме единомислие

Comment

Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                      Няма значение дали е компетентен, но е прав за използваната терминология и за това, че ако някой разбира от нещо, то той ще го каже на неразбиращите по начин, по който да го разберат.
                      ми аз го разбрах, както гледам и други колеги също. а ква му е далаверата да ти говори за неща които са далече от твоите познания без самия ти да си дадеш малко зор и да го прави това в "автофорум"
                      Ооооо, бейби, липсваше на цялата аудитория.
                      А между другото, колко време ще си обираш крушите?
                      ооо свиня , нито мен ме боли фара за аудиторията, нито аудиторията я боли фара за мен. ма ти си тежък нарцис и не можеш да разбереш дай сега научи лекаря на медицина
                      точка

Comment

Както вече казах,към никотина не се резвива физическа зависимост.Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт.
                        Психически обаче,човек си изгражда "ритуал" покрай паленето на цигара и точно този ритуал е това,което му липсва.Това в същност е психическата зависимост,която трябва да се преодолее от пушача и справянето с нея зависи от характеровите особенности на индивида.Вредното в цигорите не е никотинът,а бензпирена,фенолите и катраните.Те са причинителите на локалните и системни дегенеративни промени.Системата елиминираща ги е лимфната и циркулиращите в нея макрофаги.
                        Хероинът,от друга страна предизвиква физическа зависимост от еднократен прием.
                        Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим.
                        Фентанилът е химичен анолог на опия и действа с рецепторен механизъм и вътреклетъчни медиатори,подобно на ендогенния ендорфин.За това и при липса на болков синдром,липсата му е лесно приемлива за организма.
                        Приключвам до тук,щото ще стане реферат.
                        И понеже ме провокирахте, аз ще задам въпроси към Миато.
                        "Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт".
                        На какво поттискаш ендогенния синтез?
                        Къде и какво синтезира никотин в човешкото тяло?
                        Надявам се не бъркаш никотина с никотинамид и никотинова киселина. Обясни го, за да стане по-ясно поне

"Вредното в цигорите не е никотинът......" - Никотинът е изключително силна растителна отрова, от която 50 мг могат да убият 90 -100 килограмов мъж. Никотинът се разтваря във вода и мазнини, което определя токсичното му действие върху нервните клетки. Никотинът си взаимодейства с ацетилхолиновите рецептори от типа N-рецептори- те предват нервните импулси към мускулите, мозъка. При въздействие върху клетките на мозъка се отделят бета- ендорфини/ ендогенни опиоиди, с подобни на опиатите свойства/, катехоламини, серотонин. Те водят до приятно, радостно чувство, задоволство, успокояване, но и привикване.

"Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим." - това какво общо има с темата?????????

"Фентанилът е химичен анолог на опия и действа......"-какво общо има този наркотичен аналгетик с темата?????????

---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:22 ----------

ми аз го разбрах, както гледам и други колеги също. а ква му е далаверата да ти говори за неща които са далече от твоите познания без самия ти да си дадеш малко зор и да го прави това в "автофорум"

ооо свиня , нито мен ме боли фара за аудиторията, нито аудиторията я боли фара за мен. ма ти си тежък нарцис и не можеш да разбереш дай сега научи лекаря на медицина
                        Аз тук лекар не виждам
                        И не уча никой на медицина, по скоро на изразяване, на способност да поднесеш в нормален формат знанията си, да не говорим, че в поста му има неща, които са сложени без там да им е мястото. Може би са демонстрация на знания, знам ли.
                        И с този край "да не стане реферат", доста ме напрегна.

Ти как си бре Колев, позагуби се нещо, сърдит ли си на някой или никой не ти обръща внимание вече?
                        Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:30.
                        К.М.

Comment

Е, кат си го разбрал я дай го обясни на нас непросветените, ама по-научно популярно т.е. с думи простички това дет го е написал колегата...

Comment

Дали са го разбрали или ги устройва даденият отговор могат да кажат само останалите а не ти да се изказваш от тяхно име.......човека мое да е освен лекар и вносител на цигари и да иска да ни зариби,я ти я далаверата

Не знам дали Прасето може да научи Миато на медицина,но аз съм показвал на ортопед счупеното на ренгенова снимка.........

Comment

И понеже ме провокирахте, аз ще задам въпроси към Миато.
                              "Внасяйки го от вън,подтискаш ендогенния синтез и при спирането организма трябва да компенсира рязко нивото,което води до известен дискомфорт".
                              На какво поттискаш ендогенния синтез?
                              Къде и какво синтезира никотин в човешкото тяло?
                              Надявам се не бъркаш никотина с никотинамид и никотинова киселина. Обясни го, за да стане по-ясно поне

"Вредното в цигорите не е никотинът......" - Никотинът е изключително силна растителна отрова, от която 50 мг могат да убият 90 -100 килограмов мъж. Никотинът се разтваря във вода и мазнини, което определя токсичното му действие върху нервните клетки. Никотинът си взаимодейства с ацетилхолиновите рецептори от типа N-рецептори- те предват нервните импулси към мускулите, мозъка. При въздействие върху клетките на мозъка се отделят бета- ендорфини/ ендогенни опиоиди, с подобни на опиатите свойства/, катехоламини, серотонин. Те водят до приятно, радостно чувство, задоволство, успокояване, но и привикване.

"Алкохолът е липоразтворим и преминава клетъчната мембрана по осмотичен градиент.Вътреклетъчно се метаболизира до цитотоксични кетони и освобождава свободни радирали,които свързвайки се произволно с клетъчните протеини и нуклеотиди водят до стохастични(случайни) ефекти.Механизмът е относително дозово зависим." - това какво общо има с темата?????????

"Фентанилът е химичен анолог на опия и действа......"-какво общо има този наркотичен аналгетик с темата?????????

---------- Post added at 11:38 ---------- Previous post was at 11:22 ----------

Аз тук лекар не виждам
                              И не уча никой на медицина, по скоро на изразяване, на способност да поднесеш в нормален формат знанията си, да не говорим, че в поста му има неща, които са сложени без там да им е мястото. Може би са демонстрация на знания, знам ли.
                              И с този край "да не стане реферат", доста ме напрегна.

Ти как си бре Колев, позагуби се нещо, сърдит ли си на някой или никой не ти обръща внимание вече?
                              копирал си някакви работи оттук оттам, поскалъпил си, ама нищо не разбираш и само вятър си правиш на устата. с теб да се говори е все едно да спориш с телевизора
                              Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                              Е, кат си го разбрал я дай го обясни на нас непросветените, ама по-научно популярно т.е. с думи простички това дет го е написал колегата...
                              що! някой да ти разяснява някакви факти, а ти да викаш - не вярвам, не е така
                              Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                              Дали са го разбрали или ги устройва даденият отговор могат да кажат само останалите а не ти да се изказваш от тяхно име.......човека мое да е освен лекар и вносител на цигари и да иска да ни зариби,я ти я далаверата

Не знам дали Прасето може да научи Миато на медицина,но аз съм показвал на ортопед счупеното на ренгенова снимка.........
                              щях да се впечатля, ако ти беше направил снимката
                              точка

Comment

копирал си някакви работи оттук оттам, поскалъпил си, ама нищо не разбираш и само вятър си правиш на устата. с теб да се говори е все едно да спориш с телевизора

що! някой да ти разяснява някакви факти, а ти да викаш - не вярвам, не е така

щях да се впечатля, ако ти беше направил снимката

А ти освен разбирач и гадател ли си та знаеш кво ще кажа ?

Comment

Working...
                                X