Известие

Collapse
No announcement yet.

кой разбира от велосипеди?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Наистина не ти трябва колело със среден амортисьор, най много преден, но наистина при тия кила е малко рисковано
    Каквото и да е, гледай да е алуминиево и да е с по-голяма рамка, имат размер принципно.Може би е по добре да е и без преден амрортисьор.Седалки има всякакви, може и да са с пружини.
    Eто нещо подобно:
    ето ти пример, взимай по висока рамка:
    •Размер на рамката: 13, 16, 18, 20, 22 inch, възможно най високата бих казал.
    http://www.dimibike.com/velosipedi-k...d-drag-zx3.htm

Драг ли ще е, Скот ли все тая
    Last edited by fred; d.m.y г., 16:27.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от slik4eto Покажи съобщение
      Това с тази конзолно стояща седалка, надали ще е най-удачния вариант точно за него.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Когато се купува велосипед и сте пълни лаици е най-добре да се доверите на продавача, но преди това намерете правилния продавач. КАТО е хубавo продавача да е и механик и ако може да е бил състезател преди това. Има много такива.

Когато се купува колело трябва да отговорите на няколко въпроса:

1. За къде: писта, шосе, планина, парка, града, ще се возят ли деца, багаж
        (от тук почва рамката, дали да има амортисиъор/и, какви капли, какви предавки, какви гуми)

2. Размер: на рамка, дължина на курбели, колчета на седло, на кормило, широчина на кормило.

останалото е пари които може да отделите.

Мързи ме да пиша по-подробно, има всичко из нета в това число и SIZE CALCULATORs и т.н.

п.с. В Бг се имам с всички производители и вносители, ако мога да помогна ще го направя но предпочитам помощта ми да се сведе до отстъпка. Т.е. вие си изберете модел и ми кажете какво искате.
        Last edited by ne0; d.m.y г., 17:13.

http://www.facebook.com/VenturaGarage
        Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
          Когато се купува велосипед и сте пълни лаици е най-добре да се доверите на продавача, но преди това намерете правилния продавач. КАТО е хубавo продавача да е и механик и ако може да е бил състезател преди това. Има много такива.

Когато се купува колело трябва да отговорите на няколко въпроса:

1. За къде: писта, шосе, планина, парка, града, ще се возят ли деца, багаж
          (от тук почва рамката, дали да има амортисиъор/и, какви капли, какви предавки, какви гуми)

2. Размер: на рамка, дължина на курбели, колчета на седло, на кормило, широчина на кормило.

останалото е пари които може да отделите.

Мързи ме да пиша по-подробно, има всичко из нета в това число и SIZE CALCULATORs и т.н.

п.с. В Бг се имам с всички производители и вносители, ако мога да помогна ще го направя но предпочитам помощта ми да се сведе до отстъпка. Т.е. вие си изберете модел и ми кажете какво искате.
          Все пак не е лошо да се иде при продавача леко подготвен - просто да го проверим колко е коректен този продавач.
          sigpic

Comment

Както написа колегата ne0, си е цяла наука.
            Лично аз си взех Drag, но шосейка, щото това ми трябва.
            Няма никакви амортисьори и подобни глупости, и е страшно леко.
            На теб обаче ти трябва mountain bike.
            Мисля, че 300 кинта стигат.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Все пак не е лошо да се замисли човек и за възможността да се превърне в електровелосипед.
              Преди Нова Година видях една плътна капла с електродвигателя в нея - заедно с акумулаторчето и кабелите струваше малко под 300лв.
              Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:38.
              sigpic

Comment

За Рънито ще трябват две такива капли,при него всичко по две трябва да се смята

Comment

Еййй,веднага ти давам няколко варианта;

На първата снимка,Балканче със сгъваема рамка,тип Икарус.Дурако устойчиво,но за съжаления със слаб въртящ момент и ниско развиваема скорост.

Вариан две; Школник - добра управляемост,добра скорост,но за съжаление дизайнера е бил кьорав шизофреник.Бих ти го подарил с удоволствие и дори упътването бих ти харизал.

Също бих ти препоръчал някой от моделите на Мифа и Украйна,Зайка Бенелюкс също са добри,ако си почитател на триколки с кошници,това естествено ако ще го ползваш и за товаро-разтоварна дейност.
                  Класики като Симсон и Лаверда,мисля че няма смисъл да обсъждаме.
                  Attached Files
                  Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 01:44.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                    Еййй,веднага ти давам няколко варианта;

На първата снимка,Балканче със сгъваема рамка,тип Икарус.Дурако устойчиво,но за съжаления със слаб въртящ момент и ниско развиваема скорост.

Вариан две; Школник - добра управляемост,добра скорост,но за съжаление дизайнера е бил кьорав шизофреник.Бих ти го подарил с удоволствие и дори упътването бих ти харизал.

Също бих ти препоръчал някой от моделите на Мифа и Украйна,Зайка Бенелюкс също са добри,ако си почитател на триколки с кошници,това естествено ако ще го ползваш и за товаро-разтоварна дейност.
                    Класики като Симсон и Лаверда,мисля че няма смисъл да обсъждаме.
                    приятел благодаря за предложените варианти но аз живея в гр.София и тук нямаме нужда и реквизити ако се наложи да снимаме филм ще знам кой е фен на ретрото,"японското балканче" струваше 85 лева това на снимката после пуснаха 2рият модел с висока облегалка голяма задна гума и предна малка с цена от 140 лева що ли ти ги обяснявам тия неща като си ги имаш налични,но виж ако ми предложиш маратонки "Ромика" 47 ми номер си стискаме ръцете.

Comment

ха ха

Това естествено беше в кръга на шегата.Имам един стар ДРАГ и ако беше по-наблизо ти го подарявам на секундата.

Ромиката още ги пазя някъде по тавана,само че са номер 40.Чат-пат си ровя в архивите; дънките Панака,кецовете на Пирин Спорт,анцузите Младост.........ееееех кви времена бяха.Ами дъвките с картинки?Турбо,супер Турбо,Би Бип...що дъвка съм изджвакал,да се чудиш как не ми се е откачило ченето.Имам толкова реликви и са ми толкова свидни.

Имам и френски спининг Sert от 1949 година,с чешка макара от същото време

Comment

яхай го и газ на сам ще черпя дъвка Идеал с момчето и момиченцето на кртинката да ти заяква ченето аз за това съм толкова устат,браво за серта имах и Пизон Мишел луксор номер 1...продадох го на колекционер безсмислени са,макарата ти е ТАП сигурно или некоя СОНА не знамРилерекса дали не беха източногермански,абе вехторий минал съм от там.

Comment

Като се постопли,ела към Пловдив да метнем някоя пръчка из Марица и да ти подаря колелото.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                            яхай го и газ на сам ще черпя дъвка Идеал с момчето и момиченцето на кртинката да ти заяква ченето аз за това съм толкова устат,браво за серта имах и Пизон Мишел луксор номер 1...продадох го на колекционер безсмислени са,макарата ти е ТАП сигурно или некоя СОНА не знамРилерекса дали не беха източногермански,абе вехторий минал съм от там.
                            Колега при 158 кила само Украйна решава въпроса или по добрия вариант е ИЖ спорт 350
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Дааа, тия старите украни бяха яки, ама и бая тежаха.
                              Но и алуминиевата рамка си е много здрава, само дето е и по лека.
                              А относно цените - знам хора, които сами си внасят колелото от разни фирмени чуждестранни сайтове, като цените са в пъти по евтини от тези у нас.
                              Например за около 700-800 лева си купуваш колело, което у нас се продава от 2000 -3000 нагоре.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 09:19.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                Като се постопли,ела към Пловдив да метнем някоя пръчка из Марица и да ти подаря колелото.
                                където ти хареса.....и без колело не идвай....щото ушите ти ще чуят неща който няма да забравиш никога не си го причинявай...
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X