Известие

Collapse
No announcement yet.

Нещо ми товари компютъра ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нещо ми товари компютъра ?

Бе колеги като играя някоя игра с малко по големи изисквания ядрата на процесора загряват до почти 100 градуса , преди като бях с уин7 32бита не ми го е правил, преди 3 месеца сложих 64битов 7 и почна да се изключва при 10-15 мин игра, всяка седмица чистя перки и сички надупчени места на кутията и ме съмнява да е хардуерен проблема, супер много се дразня щото не мога да си сеифам

Процесор - QuadCore AMD Athlon 3000mhz
    рам - 4096 DDR3 -1333
    видео - NVIDIA GeForce GTS 450
    ако имат значение тея параметри

КЪДЕ ДА ТЪРСЯ ТЪПИЯ ПРОБЛЕМ ?
    Алфа 164 2.0Т.С. 95г. - на части !

често е домашен прах или лошо охлаждане,да не си инсталирал някоя програма дето товари много,виж си нет браузърите,AMD атлона беше добър за преди 5 години,можеш да го пържиш процесора от 1800 работно на горе ма не знам дали е добре,виж си видео картите да не са остаряли за играта.

Comment

Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение
      Бе колеги като играя някоя игра с малко по големи изисквания ядрата на процесора загряват до почти 100 градуса ...
      КЪДЕ ДА ТЪРСЯ ТЪПИЯ ПРОБЛЕМ ?
      Task manager , там гледаш в Applications и Processes кое товари CPU.
      С добър охладител - дори и да е постоянно на 100% процесора няма да стигнеш такива температури. Но малко хора дават 50-100лв за такъв.
      Може да се окаже , че радиатора на охладителя на процесора да не прави добър контакт с процесора.
      Ако пък си с масивен и тежък охладител и си пренасял компютъра в кола във вертикално положение може да се е поразместил...
      Или пък често срещаната грешка на хората като свалят охладителя да го чистят и не сменят пастата с нова ... или слагат твърде много (твърде малко).
      Причини много , може и захранването да не е достатъчно...
      Хубаво е да напишеш каква марка и колко w е захранването и какъв е охладителят. ( ако не знаеш какъв е - най-вероятно е т.нар. box )
      ...

Comment

Първо виж заради какво ти гасне-дали е заради прегрял процесор или видео. За целта си пусни един тест на Ортос да видиш проца, ако не е от него минаваш на GPU stress test, и ако така не угасне и двете едновременно и отиваш според мен на ремонт на захранване. Дано съм помогнал!
        Alfa 145 1.9 JTD `00 ЕН3345ВС
        Alfa 145 1.9 JTD `99 ЕН6640ВН TOTALED
        Alfa 146 1.6 Boxer `96 ЕН7645АМ Still rollin`

Comment

32 битовия не ползва цялата РАМ, но това да има връзка с прегряването не виждам как.
          От слабо захранване ще рестартира много преди да прегрее.
          Залагам на нужда от чистене.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

С какво дъно си колега, понякога с Gygabite е голям филма, CPU то грее кат котлон за нема нищо просто някои път дъното не се разбира с процесора по непонятни за никому причини. Виж си версията на BIOS a да не е някоя поостаряла и да няма на новата некое FIX че
            Last edited by thecleaner; d.m.y г., 03:25.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Компа е почистен основно, няма как да е от прахоляк, уина е последната излязла версия със вдички ъпдеити,преди да почна да цъкам спирам всички работищи програми и само го чувам как си усилва скороста на перката и ще излети за някаде, антивира е НОД32 оригинален лицензиран!
              на снимката където са ядрата пускам игра и излизам с алт и таб , и гледам как почват да загряват до 98Ц и пц-то спира, а на същата игра с 32бита не го е правило!
              Attached Files

Comment

Ами пробвай с ъпдейт на биоса, но да не те отчайвам преди 2-3 години имаше едни дъна на МСИ, дето го правеха тоя номер и обикновено ги подменяхме гаранционно! НЕ знам при тебе как е положението с гаранцията. Може да пробваш и да подмениш пастата на процесорчето с няк`ва хубава(ако не си го направил) и да видиш къде е батко тогава. Търсиш си и нов драйвер за процесора и ако нищо не става минавай пак на 32бита. Обаче ако и там почне пак така си за ново дъно!

Comment

ами тои е още в гаранция и не ми се ще да го отварям, сега ще потърся нови драивери да видим кво ще стане.

Comment

бе то било по сложно от колкото на приказки , някой може ли да ми ги намери обновленията на
                    ecs mcp61m-m3 - дънна платка ?

Comment

http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Pro...uID=19&LanID=0
                      Ето тук са нещата за твойто дъно, но щом си в гаранция го носи в сервиза и не се занимавай! Те да си бият главата

Comment

Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение
                        Компа е почистен основно, няма как да е от прахоляк, уина е последната излязла версия със вдички ъпдеити,преди да почна да цъкам спирам всички работищи програми и само го чувам как си усилва скороста на перката и ще излети за някаде, антивира е НОД32 оригинален лицензиран!
                        на снимката където са ядрата пускам игра и излизам с алт и таб , и гледам как почват да загряват до 98Ц и пц-то спира, а на същата игра с 32бита не го е правило!
                        Щом е гаранционен и не е отварян, като как е почистен?
                        Сервиза, да го изчистят хубаво, да сменят пастите.

За десктоп ли иде реч или за лаптоп?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

декстоп
                          чистих го с прахосмукачка вярно не добре почистен но имаше малко подобрение след като изкарах 1 топка говна от вътре колкото можах

Comment

Занеси го в читав сервиз.

Comment

еми ще го върна в мултирама от кадето го взех, ъпдеитнах всичко що може без БИОС щото четох че е малко опасно и рисковано като не разбираш, ше им кажа да се погрижат и за това, мерси за инфото на всички

Comment

Working...
                              X