Известие

Collapse
No announcement yet.

Един ме заплашва, какво да правя?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Та сега според мен,основният проблем пак е в държавата(ако има такава).
    В нормалните държави за да си брокер се изискват няколко тапии,едната се издава от оторизирана фирма за обучение на брокери а другата от така да го кажем Съюза(сдружението) на брокерите в дадената държава,ако имаш и двете тапии можеш да работиш и към агенция и самостоятелно,тоест да имаш собствена агенция,ако имаш само първата можеш да работиш към агенция но не и самостоятелно.
    Тъй като само до преди две седмици аз работех като брокер към агенция,която имаше взимане даване с български агенции знам,че в България това нещо не важи,достатъчно е да имаш регистрирана фирма и тази дейност да е упомената при регистрирането на фирмата,та с две думи в България куцо и сакато има агенция или работи към агенция за недвижими имоти.
    Правно погледнато,ако агенцията е упълномощена писмено от собственика да управлява напълно даден имот при предсрочно прекратяване на договора за наем от страна на наемателя агенцията има пълното право да задържи депозита-гаранция,независимо от всякакви споразумения между наемодател и наемател,тоест в такъв случай връщането на депозит-гаранцията си остава добрата воля на наемодателя..........

Като начало наемателя трябва да си види много добре договорът за наем,а види какво са клаузите на договора.
    Освен жалба в полицията може да изпрати и данъчните на проверка в дадената агенция както и да се обърне към Комисията за защита на потребителите и към Съюза на брокерите ако съществува такъв.
    Но пак казвам,ако агенцията функционира спрямо законите изисквания,ако е упълномощена към датата на подписването на договора за наем да управлява даденият имот връщането на депозит-гаранцията си остава добрата воля на наемодателя или агенцията.
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Днес бях до 6-то районно, пуснах си жалбата. До 3 работни дни, трябва да се обадя по телефона, за да си разбера входящия номер. За щастие имам абсолютно всички лични данни на подлеца, няма начин да не го намерят.
      Mitsubishi L200 2.5D (115 hp)
      Alfa Romeo 156 2.4 jtd (136++hp)

Comment

ако ли не,да му направиме на пичагата една 'клубна сбирка' ако не се разбере с добро.....
        Alfa 155 1.9TD '97 EX
        Alfa 166 2.4 JTD EX
        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщение
          Днес бях до 6-то районно, пуснах си жалбата. До 3 работни дни, трябва да се обадя по телефона, за да си разбера входящия номер. За щастие имам абсолютно всички лични данни на подлеца, няма начин да не го намерят.

Късно видях темата за съжаление. Това с до трите дни си е бати плоската лъжа. Номер на жалбата се слага веднага!!! А, това че са те излъгали 100% означава, че жалбата ти ще получи явен номер, т.е. ще я разпределят на някой РИ, който ще го викне ще му драсне един протокол по чл. 64 от ЗМВР и толкоз. Този протокол няма абсолютно никаква процесуална стойност. Да ако те пребие, в съда съдията може да го вземе предвид, но надали. При този казус, жалбата трябваше да се пусне в районната прокуратура и да е написана така, че да съдържа данни за престъпление от ОХ т.е. Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Тогава прокурора изпраща жалбата в полицията с постановление в което разпорежда конкретните неща които да се свършат - извършва се предварителна проверка и ако данните се потвърдят се образува предварително производство срещу извършителя. В етапа на проверката с нея се занимава обикновено полицай от криминална полиция, което си е значително по-добре от РИ /да не се обиждат ако във форума има такива, ама в повечето случаи е така/.
          И ако жалбата е написана от добър юрист, то заканителя в най-добрият случай като те види на улицата ще пресича на другия тротоар, а в най-лошият случай може да отнесе едно админ. наказание ако е чист, а ти едно дребно обезщетение за причинените тревоги .
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            Късно видях темата за съжаление. Това с до трите дни си е бати плоската лъжа. Номер на жалбата се слага веднага!!! А, това че са те излъгали 100% означава, че жалбата ти ще получи явен номер, т.е. ще я разпределят на някой РИ, който ще го викне ще му драсне един протокол по чл. 64 от ЗМВР и толкоз. Този протокол няма абсолютно никаква процесуална стойност. Да ако те пребие, в съда съдията може да го вземе предвид, но надали. При този казус, жалбата трябваше да се пусне в районната прокуратура и да е написана така, че да съдържа данни за престъпление от ОХ т.е. Чл. 144. (1) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2010 г.) Който се закани на другиго с престъпление против неговата личност или имот или против личността или имота на неговите ближни и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, се наказва с лишаване от свобода до три години.

Тогава прокурора изпраща жалбата в полицията с постановление в което разпорежда конкретните неща които да се свършат - извършва се предварителна проверка и ако данните се потвърдят се образува предварително производство срещу извършителя. В етапа на проверката с нея се занимава обикновено полицай от криминална полиция, което си е значително по-добре от РИ /да не се обиждат ако във форума има такива, ама в повечето случаи е така/.
            И ако жалбата е написана от добър юрист, то заканителя в най-добрият случай като те види на улицата ще пресича на другия тротоар, а в най-лошият случай може да отнесе едно админ. наказание ако е чист, а ти едно дребно обезщетение за причинените тревоги .
            Освен това-прегази го брутално,без капка милост.Отиваш при личния лекар.......казваш не мога да спя,имам сърцебиене,вечер качвам кръвно,имам задух......след няколко дни пак със същите симптоми......и пак.Пускаш си изследвания -кръвната ти захар сто процента е повишена.После.......да те посъветва адвокат какво да направиш,отиди и при психиатър кажи,че те е старх измисли хубава легенда.......После пак жалба,този път обмислена и съставена от адвокат,изискай документа кажи че мами докажи че фалшифицира.Ако питат защо не си писал в първата жялба-бил си в състояние на афект,под силен стрес............
            Мразя ефтини тарикати и в такива ситуации реагирам остро и бия до дупка-само така в тази абсурдна държава разбират.Съсипи го от жалби,пусни такава,че не ти е дал документ за комисионната му,че се е хвалил че няма да я отчете....каквото ти е кеф.Не оставай да му се размине.И кураж
            Съди го и го смачкай.
            Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
            156 1,8ТS-99 ......
            EX
            159 1,9 JTD-08

Comment

Добре де, брокера или наемателя те заплащва, че не ми стана ясно?

А пък това с медицинските, лекарите, жалбите.. Оставам с впечатлението, че имате бая свободно време
              Lexus IS200

Comment

...Тогава прокурора изпраща жалбата в полицията с постановление в което разпорежда конкретните неща които да се свършат - извършва се предварителна проверка и ако данните се потвърдят се образува предварително производство срещу извършителя. В етапа на проверката с нея се занимава обикновено полицай от криминална полиция, което си е значително по-добре от РИ /да не се обиждат ако във форума има такива, ама в повечето случаи е така/.
                Това хубаво, ама какви доказателства има срещу него? Заплахата е отправена по телефона, няма свидетели.

Освен това, оня ако е печен престъпник, ще пусне жалба, че колегата го е заплашвал.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Е как ще няма, тримата приятеля с него в колата дето са слушали на спийкърфона, а и Алекс е прав за другите неща.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Е как ще няма, тримата приятеля с него в колата дето са слушали на спийкърфона, а и Алекс е прав за другите неща.
                    То това с спикърфона............става с разпечатки и т.н. а и точно колко души от другата страна бяхме с колегата и чухме че няма такова нещо не е ясно.Освен това опиши в следващата жалба точноте часове на обажданията си и точното място-това е лесно проверимо, и си спомни точно кой хора са били с теб.опиши ги нека и те дадът показания-опитай да си преди събитията.А това с лекарите е проверено и изпитано от моя милост-диагнозите са предкамерна тахикардия. в следствие на стреса/ и начална форма на диабет пак от това.
                    Съсипи го-всяко действие има равно и обратно по сила противодействие-основен закон приложим в живота.
                    Last edited by alex052; d.m.y г., 18:38.
                    Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                    156 1,8ТS-99 ......
                    EX
                    159 1,9 JTD-08

Comment

Точно разпечатките ще докажат множеството разговори между тях, а дали е изпитал основателен страх ще се подкрепи от медицинската документация и от показанията на колегите и семейството му.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Баси,вие Оскар за сценарий шъ вземете бре........
                        В къв филм го вкарвате чиляка,та адвокати,психиатри,изследвания...........
                        Едно одеяло и щанга през капачките си е неколко секунди работа....луб-туп и уаааааааааа
                        Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                        Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                        Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                        Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Кайо, майната е много прав, както винаги, но както винаги никой не го слуша!
                          А трябва!
                          Сега се майтапиме с бившата ми жена, но някога, когато се развеждахме, един местен патриот взел, че събрал "доказателства" , че съм и казал:" ще ти счупя главата".
                          Това доведе до осъждането ми на 1 година затвор- условно.
                          Разбрах за осъждането ми, когато трябваше да си вадя свидетелство за съдимост за оръжие, което исках да унищожа.
                          Бяха минали 5 години, без да знам, че съм осъден, но последствията си бяха съвсен реални.
                          изобщо не ми беше до смях.
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Хаха големи филми станаха тука, някой е гледал прекалено много американско кино Ако смисъла на живота ти е да се занимаваш с глупости, може и да ти е от полза написаното ..
                            sigpic
                            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Кайо, майната е много прав, както винаги, но както винаги никой не го слуша!
                              А трябва!
                              Сега се майтапиме с бившата ми жена, но някога, когато се развеждахме, един местен патриот взел, че събрал "доказателства" , че съм и казал:" ще ти счупя главата".
                              Това доведе до осъждането ми на 1 година затвор- условно.
                              Разбрах за осъждането ми, когато трябваше да си вадя свидетелство за съдимост за оръжие, което исках да унищожа.
                              Бяха минали 5 години, без да знам, че съм осъден, но последствията си бяха съвсен реални.
                              изобщо не ми беше до смях.
                              Винаги съм се чудил, как по дяволите се допуска да те осъдят без да знаеш дори!? Най- малкото трябва да чуят и твоята гледна точка, пък тогава да преценят.
                              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                                Хаха големи филми станаха тука, някой е гледал прекалено много американско кино Ако смисъла на живота ти е да се занимаваш с глупости, може и да ти е от полза написаното ..
                                Батка, тука се изказа неподготвен. Моли се да не ти се случва ти да попаднеш във филм, защото няма хич да ти е до майтап тогава. В България може да попаднеш в такива филми, каквито в Холивуд не са и сънували. Недей да оспорваш казаното от препатили хора, само взимай акъл. А от бивш полицай, който познава системата отвътре, може само да попиваш ценна информация и съвети.
                                Last edited by Коки; d.m.y г., 19:46.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X