Известие

Collapse
No announcement yet.

какво да правя с тоя мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• какво да правя с тоя мотор

На кратко,преди 3 години продадох една Ямаха на човек от с/Цалапица,Пловдивско.Момчето си плати мотора,като остана уговорката до седмица в удобно за него време да дойде пак и да го прехвърлим.
    От тогава ни вест,ни кост.На мотора му текът данъци,но никога не съм получавал писма за глоби или неплащане на ГО.
    Големият талон е в мен.Нито моторът нито собственика могат да бъдат открити.За последно мотора беше видян на мотосреща в Черноморец през 2010.
    Да го обява за откраднат?
    Или да го бракувам ? (само с големия талон не вярвам че ще стане).
    Или.....?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Става да се бракува, но трябва да обявиш номерата са липсващи в РПУ
    ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

А трябва ли да му се платят данъците преди това?

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
        А трябва ли да му се платят данъците преди това?
        Каквото и да правиш, трябва да платиш данъка.
        Най -добре, го обяви за откраднат, ако сделката не е изповядана пред нотариус, разбира се
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Не е обявяван никъде,момчето с такъв мерак дойде да го гледа,че след 2 часа донесе парите,стиснахме ръцете и право отпраши с него.
          И аз мисля че ако го обявя за откраднат ще мина най-безболезнено

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Каквото и да правиш, трябва да платиш данъка.
            Най -добре, го обяви за откраднат, ако сделката не е изповядана пред нотариус, разбира се
            за брак може и без платени данъци,знам от личен опит...но трябват номерата.Митак,ти си от Пловдив,продал си го в пловдиско село,мини и намери човека и свършета работа
            Last edited by pace; d.m.y г., 21:08.
            Alfa 155 1.9TD '97 EX
            Alfa 166 2.4 JTD EX
            Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
              за брак може и без платени данъци,знам от личен опит...но трябват номерата.Митак,ти си от Пловдив,продал си го в пловдиско село,мини и намери човека и свършета работа
              Знам, но той няма номерата, какво ще бракува?

---------- Post added at 18:20 ---------- Previous post was at 18:19 ----------

Кофтито е за момчето, че ако случайно го набарат, ще го отнесе, но това е адски малко вероятно.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Търсих го няколко пъти.Има някъква врътка с мотора но немога да усетя каква е.Никой не го е засичал там,нито са го виждали.Имам познати от Цалапица,казвал съм им да разпитат но резултата е същия,мотора е потънал в дън-земя.
                Онзи ден бях да платя малко данъци и отново се присетих за него.

Comment

а купувача къде го........
                  Alfa 155 1.9TD '97 EX
                  Alfa 166 2.4 JTD EX
                  Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Дори и името му непомня повече.

Comment

Ми какво му се чудиш?Обявявай го за откраднат и приключвай въпроса.Такова отношение от негова страна друго не предполага.Я си представи, че утрепе някой и избяга!
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                        Ми какво му се чудиш?Обявявай го за откраднат и приключвай въпроса.Такова отношение от негова страна друго не предполага.Я си представи, че утрепе някой и избяга!
                        +1,ако имаш познат полицай,адвокат или нотариус,консултирай се с тях
                        Alfa 155 1.9TD '97 EX
                        Alfa 166 2.4 JTD EX
                        Alfa 156 2.4 JTD

Comment

+1,ако имаш познат полицай,адвокат или нотариус,консултирай се с тях

Нямам,затова питам вас.А и някой може да се е сблъсквал и да има някой вариянт/идея.

Comment

Колега аз имам подобен проблем и за това отидох във кат да ми обяснат какво трябва да направя. Отиди и ти в кат, питай, обясни без да лъжеш каква е работата и как може да решиш казуса, хората ще ти обяснят, а данъците искаш неискаш ще си ги платиш
                            ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Omni Покажи съобщение
                              Колега аз имам подобен проблем и за това отидох във кат да ми обяснат какво трябва да направя. Отиди и ти в кат, питай, обясни без да лъжеш каква е работата и как може да решиш казуса, хората ще ти обяснят, а данъците искаш неискаш ще си ги платиш

Данъците ще си ги платя в някакъв момент.Но засега неискам да се трупат повече.А и предпочитам да намеря собственика на мотора и той също да реши иска ли документи или неиска.

Comment

Working...
                              X