Известие

Collapse
No announcement yet.

какво да правя с тоя мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Митак,каквото и да стане с този мотор п.т.п,обир.... на теб се пише..........
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Здрасти колега сега ще ти обясня положението ,понеже си пред един от наи трудно решимите казуси в Република България.
      По принцип можеш да обявиш мотора за откраднат ,но това не ти решава въпроса понеже след пускането на жалбата има законен ред на търсене полицията трябва да търси мотора и ако не го намери до определен срок тогава ,чак можеш да го отчислиш ,ма срока е доста дълаг и през това време пак си тече данък,а може и да го намерят.После когато пускаш жалбата ти трее да опишеш как е станала кражбата каде си бил спрял и други подробности,евентуално има ли свидетели и така на татък.Това не е проблем да го измислиш и излъжеш обаче това е официален документ за чиято верност ти трее се подпишеш,и ако куките намерат мотора което е много вероятно и тогава момчето каже че го е купил от тебе ще те подведат под съдебна отговорност,за фалшиви показания.
      Втори вариант бракуване ,но там също трее да пуснеш жалба за загубен регистрационен номер и пак пишеш как и каде е станало.После с големия талон и жалбата от полицията отиваш в кат и бракуваш.Ако онзи герои обаче се вози с мотора и един ден го спрат ще видят че е бракуван с неверна жалба и ти пак си под отговорност.
      Трети вариянт е законния в този случаи но е краино не удачен ,а именно отиваш и пускаш жалба и пишеш истината ,ти не знаеш кои е този и как се казва нямаш му и точен адрес,полицията ще издирва мотора и може и никога да не го намери понеже може вече да е нарязан за скрап,а през това време няколко години минимум данъка си върви на твое име.
      По закон нищо неможеш да направиш.
      Last edited by nicola 59; d.m.y г., 05:43.
      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Тогава сменяме тактитката.
        Мога ли да си въстановя номера и малкия талон?
        За малкия талон знам че се вади нов,като се представи големия,без да карам кола/мотор в кат.Но как стои въпроса с номера после?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
          За малкия талон знам че се вади нов,като се представи големия,без да карам кола/мотор в кат.Но как стои въпроса с номера после?
          Неможеш понеже при липсващ номер се прави пререгистрция и трябва и превозното средство да се яви в кат.
          155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
            Миналата година ми краднаха личните документи.. Естествено там бяха и документите на колата (малък талон гражданска, преглед и тн)...
            Пътят е да се иде в районното да се обявят за откраднати, след което от там ще ти извадят бележка, тази бележка трябва да представиш в КАТ + големия талон!
            Бележката ти трябва защото иначе имаш глоба за унищожен изгубен документ!!! Та в кат с големия талон и бележката от полицията (на която пише какво е задигнато в нашия случаи само документите на мотора )
            Взимат ти големия талон, бракуват го и ти дават нов голям и малък на които пише "дубликат"...
            А за номера трябва да питам един познат на които му падна връщаики се от морето...
            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Имам го абсолютно същия проблем,само че с едно БМВ продадено в Стара Загора и данък 163лв..Продадох го на човека с пълномощно че искаше да е на името на жена му,а нея я нямаше и се разбрахме до две седмици да си го прехвърли и да ми прати копие от договора по Еконт.Сети се сам какво стана,беше 2007г,и аз още си чакам договора.
              Имам доста връзки и познати в КАТ,но от там ми казаха същото което каза колегата Никола59.
              Можеш при някой застраховател да провериш дали в момента има някаква застраховка,при сключването евентуално ако си е оставил някакъв негов телефон,тя ще си е на твое име,но телефона може да е на момчето дето ти е купил мотора.
              В най лошия случай ще плащаш данъка само за последните пет години,по-назад губи давност,но ти си го продал преди две.За това недей да го плащаш преди да го намериш.
              155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
              Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Търси се някой който живее,или познава някой от с/Цалапица.

Comment

Чудя се що не си оформяте продажбите по закон за да няма после такива теми,,,,,
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Това ми беше единствената такава глупост.Времето и обстоятелствата бяха такива.
                    Накрая ще подпаля някоя рамка от мотор и ще кажа че е изгорел.
                    Големия талон мисля че ще свърши работа да го бракувам.

Comment

Искат и малкия, но ще исмислиш някаква версия(случка). Каквото и да кажеш най-вероятно ще те пратят да обявиш номерата и талона в РПУ
                      ex Алфа 147 1.9 JTD 8V 115CV "+" 140CV

sigpic

Comment

големият и номерата са достатъчни, малкият го обявяваш за загубен с една декларация на място

но как ще се оправиш без номера - нямам идея
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Чакам да ми направят такъв като на камионите които си слагат с имената на предното стъкло,мисля че като го полея и него хубаво с бензин ще придобие автентичен вид

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                            Здрасти колега сега ще ти обясня положението ,понеже си пред един от наи трудно решимите казуси в Република България.
                            По принцип можеш да обявиш мотора за откраднат ,но това не ти решава въпроса понеже след пускането на жалбата има законен ред на търсене полицията трябва да търси мотора и ако не го намери до определен срок тогава ,чак можеш да го отчислиш ,ма срока е доста дълаг и през това време пак си тече данък,а може и да го намерят.После когато пускаш жалбата ти трее да опишеш как е станала кражбата каде си бил спрял и други подробности,евентуално има ли свидетели и така на татък.Това не е проблем да го измислиш и излъжеш обаче това е официален документ за чиято верност ти трее се подпишеш,и ако куките намерат мотора което е много вероятно и тогава момчето каже че го е купил от тебе ще те подведат под съдебна отговорност,за фалшиви показания.
                            По ей тая точка нещо не мога да се съглася.
                            Щом няма документ, че му е дал пари как ще докаже, че го е купил?

Все едно да ми откраднат мотора (наистина), аз да го обявя за откраднат в полицията, те да го намерят и крадеца да каже аз го купих от него!!!
                            Ако няма документи за сделка няма как да издържи версията на крадеца.....
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Имам подобна история. Дадох си полото на един доктор за няколко дни и забрави да го върне. Бях по чужбина и до като се усетя минаха 6-7 години. Та се поинтересувах от компетентен човек, какво да правя.
                              Пускаш си жалба до прокурора, в която описваш всичко, с молба да ти се върне возилото.
                              Има срок, в който ти отговарят и си бракуваш каляската съвсем законно.
                              Данъците си ги плащаш , като можеш после да съдиш другия хайванин .
                              Това е
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Всяко превозно средство си е една отговорност и при смяна на собствеността трябва да се следи за надлежното прехвърляне, колкото и пари да струва - просто трябва човек да се интересува предварително, а не да гледа само да се отърве от него физически.
                                Толкова съм приказвал и на родителите ми и те - продали едно руско ремарке ингкогнито за 150лв. преди 6 г. и му плащат данъците все още, а вече се въвежда и гражданска отговорност за тях и глобата е 200лв. ако я няма тази застраховка.
                                Ще тръгваме по процедурата за извеждане от експлоатация/т.е.бракуване/, защото няма друга оправия.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X