Здравейте колеги и колежки питам знаещите как може по най лесен начин при положение ,че си имаш един лаптоп и вътре има програми снимки филми и всичко друго ,което има в лаптопите,и си купиш нов лаптоп да си прехвърлиш всичко от стария на новия и проблем ли е че на по голямата част от програмите са им изтрити инсталационните пакети. Благодаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Питане за прехвърляне на информация между 2 лаптопа
Collapse
X
-
Имидж не става. Един с един еднакъв драйвер няма да има и ще изпищи като заклана кокошка новия лаптоп...
Чист инстал на ОС + всички програми, които си е имал (тези които са без инсталационните си пакети - дръпни си ги, да не говорим, че със сигурност ще има по-нови версии), после копи-пейст на всички видове настройки, букмаркове и каквото може да бъде пренесено. И каквото не може - цъканье му е майката.
Не знам колко и каква работа си вършил на лаптопа, ама ако цялата операция ти е възможна в рамките на няколко часа, значи можеш дори да се радваш. Хората, ползващи компютрите професионално за доста сложни операции, със сложни програми, им отнема по 2-3 дни една преинсталация... и наистина, културен начин няма да стават тези неща...Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
-
Ще се повторя с колегите, но и аз да потвърдя че с имидж няма да стане, защото новия лаптоп ще изисква различни драйвери. Наистина най-добре е преинсталиране на операционната система и всички останали програми, след което си прехвърляш с копи/пейст музика, филми, документи и пр. Ако искаш да прехвърлиш настройките на разни програми, това е малко по-сложно и ако не разбираш много потърси някой компютърджия.Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех
Comment
-
Теоретично е възможно, но времето което ще отнеме е по-голямо от направата на чиста инсталация с всички необходими настройки, програми и данни.
Трика се нарича - текст мод (буут лоад) драйвери.
Набиват се принудително на инсталацията на старата машина, мести се с гоуст, прави се рипеър за да захапе, влиза се в сейф мод и се махат дебелите стари драйвери (минимум видео и аудио).
Рестартираш и в 99% от случаите имаш работеща ОС ... слагаш новите драйвери и работиш.
Обикновено обаче производителността е паднала с поне 25% от тази която се постига с чиста инсталация.
П.С. - всъщност с масата от новите лаптопи тоя номер няма да мине защото Хр просто не изгрява на тях и трябва 7 ца. Е може да се ъпгрейдне Хр то на старата, после да се мести, ама такъв буламач ще стане, че ако тръгне ще е като дизел със скапана нафта на баирWelcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщениеСтава и с кроснат лан кабел
Данните можеш всякак да си ги возиш... не са интересни.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщениеMicorosoft са измислили решение - Windows Easy transfer, а за програмите просто си ги инсталирай на ново, тъкмо ще си сигурен, че всичко работи.Welcome to the real world
Comment
-
Благодаря на всички колеги за изчерпателните отговори .Значи този стария е 2010 година НР и има уиндолс 7 орегинален не е слаган после а така го купих,а новия ще е Сони 2011 година модел и пак сигурно ще има инсталиран Уиндолс 7 та мисля,че няма да има проблеми с разлики в системата .Аз повечето малки фаилове ,като снимки и програми на които им пазя пакетите мога да ги прехвърля чрез Блютут а другите програми ще си сваля от нета както ми обяснихте. Само филмите понеже са големи и ще трябва много време да се прехвърлят чрез Блютут неразбрах с кабел ли трябва да стане или има и други начини. Благодаря.155 2.0 16v МY95 Sport
Comment
-
Вземи си един външен хард диск 500 ГБ.
Той си е баш като една голяма флашка.
Изсипваш в него каквото ти трябва и после си го насипваш в новия. Аз така правя. Става и доста бързо.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщениеБлагодаря на всички колеги за изчерпателните отговори .Значи този стария е 2010 година НР и има уиндолс 7 орегинален не е слаган после а така го купих,а новия ще е Сони 2011 година модел и пак сигурно ще има инсталиран Уиндолс 7 та мисля,че няма да има проблеми с разлики в системата .Аз повечето малки фаилове ,като снимки и програми на които им пазя пакетите мога да ги прехвърля чрез Блютут а другите програми ще си сваля от нета както ми обяснихте. Само филмите понеже са големи и ще трябва много време да се прехвърлят чрез Блютут неразбрах с кабел ли трябва да стане или има и други начини. Благодаря.
А после външния диск го ползвай да си архивираш важните неща.Welcome to the real world
Comment
Comment