Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за прехвърляне на информация между 2 лаптопа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Питане за прехвърляне на информация между 2 лаптопа

Здравейте колеги и колежки питам знаещите как може по най лесен начин при положение ,че си имаш един лаптоп и вътре има програми снимки филми и всичко друго ,което има в лаптопите,и си купиш нов лаптоп да си прехвърлиш всичко от стария на новия и проблем ли е че на по голямата част от програмите са им изтрити инсталационните пакети. Благодаря.
    155 2.0 16v МY95 Sport

Имидж не става. Един с един еднакъв драйвер няма да има и ще изпищи като заклана кокошка новия лаптоп...
    Чист инстал на ОС + всички програми, които си е имал (тези които са без инсталационните си пакети - дръпни си ги, да не говорим, че със сигурност ще има по-нови версии), после копи-пейст на всички видове настройки, букмаркове и каквото може да бъде пренесено. И каквото не може - цъканье му е майката.
    Не знам колко и каква работа си вършил на лаптопа, ама ако цялата операция ти е възможна в рамките на няколко часа, значи можеш дори да се радваш. Хората, ползващи компютрите професионално за доста сложни операции, със сложни програми, им отнема по 2-3 дни една преинсталация... и наистина, културен начин няма да стават тези неща...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Ще се повторя с колегите, но и аз да потвърдя че с имидж няма да стане, защото новия лаптоп ще изисква различни драйвери. Наистина най-добре е преинсталиране на операционната система и всички останали програми, след което си прехвърляш с копи/пейст музика, филми, документи и пр. Ако искаш да прехвърлиш настройките на разни програми, това е малко по-сложно и ако не разбираш много потърси някой компютърджия.
      Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Теоретично е възможно, но времето което ще отнеме е по-голямо от направата на чиста инсталация с всички необходими настройки, програми и данни.
        Трика се нарича - текст мод (буут лоад) драйвери.
        Набиват се принудително на инсталацията на старата машина, мести се с гоуст, прави се рипеър за да захапе, влиза се в сейф мод и се махат дебелите стари драйвери (минимум видео и аудио).
        Рестартираш и в 99% от случаите имаш работеща ОС ... слагаш новите драйвери и работиш.
        Обикновено обаче производителността е паднала с поне 25% от тази която се постига с чиста инсталация.

П.С. - всъщност с масата от новите лаптопи тоя номер няма да мине защото Хр просто не изгрява на тях и трябва 7 ца. Е може да се ъпгрейдне Хр то на старата, после да се мести, ама такъв буламач ще стане, че ако тръгне ще е като дизел със скапана нафта на баир
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Става и с кроснат лан кабел
          Alfa Romeo146 1.6i BOXER 96г.

Comment

Първоначално публикувано от kompir Покажи съобщение
            Става и с кроснат лан кабел
            И като как с този кабел ще прехвърлиш софтуера и настройките?
            Данните можеш всякак да си ги возиш... не са интересни.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Micorosoft са измислили решение - Windows Easy transfer, а за програмите просто си ги инсталирай на ново, тъкмо ще си сигурен, че всичко работи.
              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
              Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                Micorosoft са измислили решение - Windows Easy transfer, а за програмите просто си ги инсталирай на ново, тъкмо ще си сигурен, че всичко работи.
                Помага ... ако те мързи да си извлечеш важното от профилите ръчно.

Comment

Благодаря на всички колеги за изчерпателните отговори .Значи този стария е 2010 година НР и има уиндолс 7 орегинален не е слаган после а така го купих,а новия ще е Сони 2011 година модел и пак сигурно ще има инсталиран Уиндолс 7 та мисля,че няма да има проблеми с разлики в системата .Аз повечето малки фаилове ,като снимки и програми на които им пазя пакетите мога да ги прехвърля чрез Блютут а другите програми ще си сваля от нета както ми обяснихте. Само филмите понеже са големи и ще трябва много време да се прехвърлят чрез Блютут неразбрах с кабел ли трябва да стане или има и други начини. Благодаря.
                  155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Вземи си един външен хард диск 500 ГБ.
                    Той си е баш като една голяма флашка.
                    Изсипваш в него каквото ти трябва и после си го насипваш в новия. Аз така правя. Става и доста бързо.
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                      Благодаря на всички колеги за изчерпателните отговори .Значи този стария е 2010 година НР и има уиндолс 7 орегинален не е слаган после а така го купих,а новия ще е Сони 2011 година модел и пак сигурно ще има инсталиран Уиндолс 7 та мисля,че няма да има проблеми с разлики в системата .Аз повечето малки фаилове ,като снимки и програми на които им пазя пакетите мога да ги прехвърля чрез Блютут а другите програми ще си сваля от нета както ми обяснихте. Само филмите понеже са големи и ще трябва много време да се прехвърлят чрез Блютут неразбрах с кабел ли трябва да стане или има и други начини. Благодаря.
                      Блутуута е толкова бавен, че изобщо не си струва заниманието, вземи си външен диск с юсб 3.0 (предполагам новия има) и го използвай да пренесеш данните и профилите с предложения по-горе иизи трансфер.
                      А после външния диск го ползвай да си архивираш важните неща.

Comment

Working...
                      X