Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа ромео 145 1.9жтд за алфа 156 2.4жтд бартер струва ли си

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka
    @Susscrofa: Ти карал ли си 145? Изобщо карал ли си друга алфа освен голфа на алфите, ама като казвам "карал" имам предвид да си я потдържал, обслужвал..? Абе дългосрочни взаимоотношения... Не говоря да си врътнал един завой на някоя кола...

@seik00: Единствено носача те притеснява, дето разликата в цената в сравнение с тоя на твоята е 150-тина лева, но пък данък от 200++ лева в сравнение със 100-тина не те притеснява..?
    Нещо не схващам или ти самия не си си изяснил кое колко струва и кое колко те притеснява...
    Това клише за окачването може и да е така (че на 932-ката е трошливо, кекаво и т.н.) ама имай предвид, че ти слизаш от кола, която отзад има един винкел държащ се на 4 болта за купето и се качваш на кола, дето има 20-тина точки на закрепване там, където другата има 4 болта... Е няма как да е същото във всеки смисъл на думата, включително и откъм цена на компонентите...

Иначе отговора на въпроса ти според мен е "ДА" ако другата кола е в поне толкова добро състояние колкото (си мислиш, че е) твоята.
    sigpic
    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

@Susscrofa: Ти карал ли си 145? Изобщо карал ли си друга алфа освен голфа на алфите, ама като казвам "карал" имам предвид да си я потдържал, обслужвал..? Абе дългосрочни взаимоотношения... Не говоря да си врътнал един завой на някоя кола...

@seik00: Единствено носача те притеснява, дето разликата в цената в сравнение с тоя на твоята е 150-тина лева, но пък данък от 200++ лева в сравнение със 100-тина не те притеснява..?
      Нещо не схващам или ти самия не си си изяснил кое колко струва и кое колко те притеснява...
      Това клише за окачването може и да е така (че на 932-ката е трошливо, кекаво и т.н.) ама имай предвид, че ти слизаш от кола, която отзад има един винкел държащ се на 4 болта за купето и се качваш на кола, дето има 20-тина точки на закрепване там, където другата има 4 болта... Е няма как да е същото във всеки смисъл на думата, включително и откъм цена на компонентите...

Иначе отговора на въпроса ти според мен е "ДА" ако другата кола е в поне толкова добро състояние колкото (си мислиш, че е) твоята.
      Не, тук само ти си карал всички алфи, ти си единственият алфист тук. Теб те бОли за марката, страдаш, плачеш, измъчваш се.
      Момко не искам да ти качвам снимка от паркинга пред нас, че наистина ще плачеш.
      Ама се чудя по какви критерии определяш кой е почитател и кой не е.
      Може би трябва да ходя по сбирки и фестове и да охкам и пъшкам при вида на натокана 159-ка?
      Бееегай, и ти си един фен.
      Ти сигурно поДдържаш лек автомобил от 14 годишен.

Само един истински фен би сравнил 156 с голф.
      Такова сравнение е безумно, защото голфът се е пазарувал заради практичност, а 156 само заради визия.
      Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:13.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Е, стига да не искаш трв, не са толкова скъпи
        И не са толкова качествени... слагах други преди това, на пролет нови.
        Сложих ТРВ ... сега като я гледаха отдолу все още бяха читави.
        Та всеки да си прави сметката...
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Чичка (щом според теб съм "момко", ми се струва адекватно обръщение, ако бъркам ме поправи, щото аз може да съм "баш алфист" и т мисли дали ще плача, верно невръстен момък съм, ама мисля, че мога да понеса гледката на един паркинг (освен разбира се ако не е пълен с натокани 159-ки ). Бееегам, чиче.
          "Лош ебачо на майки", от самото начало се забалявам искрено с теб и миловидно инфантилното ти фенстване.
          Толкова се стараеш, да покажеш, че си фен, че направо се престараваш. Но важното е, че се стараеш.
          Никога не съм казвал, че 156 цата е здрава, но тази кола може да се ползва и без да се сменя всичко, което искат да ми сменят. Колата не е изправна, но върви. Това не я прави здрава.
          Придаваш твърде голяма тежест на една съвсем обикновена кола, опитваш се да я изкараш необикновена, а тя не е такава, дори от към поддръжка.
          Не знам дали си невръстен, но си алфист.
          А аз съм алфаджия.

Разликата между алфиста и алфаджията е следната:

- Алфиста обича марката, но това не му е достатъчно и влага огромни усилия да покаже, че обича марката.

- Алфаджията се задоволява само с това, че той за себе си е наясно, че обича марката.

Аз просто изказах мнение по темата, което ти апострофира с най-тъпото клише, че не съм карал 145, да, но пък съм карал /от по модерните алфи/ 156 и за мен този модел си остава най-кофти сделката. А като прибавим и тоталната му масовизация, просто предлагам на колегата да си кара 145-цата. И ако тя е тази от аватара му, то определено ще съжали, ако направи размяната.
          К.М.

Comment

"Евразииска Дива Свиньо", от самото начало на кое по-точно се забавляваш с мен, бе чиче?

и кара бутиковата 145-ца вместо масовката 156, после 159, да не говорим за някоя Джулиета.
            Добър си, харесваш ми, има сила в теб Батенце съм ти.

К.М.

Comment

badmadafaka---> просто попитах за мнение и незнам какво мисли за 145цата ми ама е мн повече от 156ците по пътищата единствената причина поради която искам 156 е че няма фабрична 2.4ка ако имаше това е правилната модификация заради това разсъждавам и писах за савети не да ми изразяваш лично мнение кои е алфист и кои алфаджия които е тук значи даржи на колата си и обича марката не са ти мн правилни разсъжденията мисля аз
              Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

Първоначално публикувано от seik00 Покажи съобщение
                badmadafaka---> просто попитах за мнение и незнам какво мисли за 145цата ми ама е мн повече от 156ците по пътищата единствената причина поради която искам 156 е че няма фабрична 2.4ка ако имаше това е правилната модификация заради това разсъждавам и писах за савети не да ми изразяваш лично мнение кои е алфист и кои алфаджия които е тук значи даржи на колата си и обича марката не са ти мн правилни разсъжденията мисля аз
                Искаш 2.4 дизел и за това сменяш изцяло класа на колата?
                Несериозно.
                156 е съвсем друг тип кола, не е просто различния двигател.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Батенце не, ами батенценценце си ми... Обаче за едно ще те разочаровам - аз харесвам жени, чиче...

ам темата, ама да види първо батката да не вземе да се възгордее, че заради него го правя...
                  Не съм убеден, че харесваш жени, според мен харесваш алфата си, която струва с 1000 лева по-малко от телевизора ми в хола, повече от жените.
                  Дори колегата не е разбрал, какво точно си искал да кажеш. хахаха
                  Нали ти казах, че твърде силно се напиняш.

На колегата с дилемата ще му кажа, че 145- цата се среща доста по-рядко от 156 цата.

Само не разбрах, защо ще ме разочароваш, лош ебачо на майки.?
                  Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 17:01.
                  К.М.

Comment

Имал съм 145 1.9 JTD, имам и 156 2.4 JTD.

Разликата между двете е доста голяма.

145-цата е по-здравата кола и поддръжката и излиза между 2 и 3 пъти по евтино.

156-цата вози много по-добре, има много по-добра шумоизолация, върви повече, интериора е направен от по-добри материали (не че това значи, че не може да скърца и лопа), по-голям багажник и като цяло е доста по приятна за каране.

С две думи ако колата е читава и можеш да си я позволиш взимай. Ако обаче ще ти идва нанагорно с разходите по автомобила, по-добре недей, ще съжаляваш.
                    Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

има ли смисъл
                      Направо ти отговарям!Няма смисъл!Преди точно една година се разделих с моята 145-ца.Купих си 156-ца иии....Вече я продавам!
                      п.с:Очаквам хранилката

Comment

Дай снимка на телевизора заедно с паркинга пред вас...
                        не се очудвам, че и от психология разбираш... Евала, батка.

Колегата също не се очудвам, че не ме е разбрал, както казах, явно аз съм се заблудил нещо в тая тема - осъзнах го след последния му пост.

ПС: Аз дори нямам "Алфа", чиченце.
                        Телевизорът ми е лично пространство и държа да е по скъп от колата.
                        Никакви снимки не възнамерявам да ти показвам.

Не разбирам от психология, мъже и коли нищо, разбирам само от жени, та и аз се изненадах, че познах.
                        В тази тема ли само си се заблудил?
                        Личи си, че нямаш алфа.

---------- Post added at 14:22 ---------- Previous post was at 14:19 ----------

Първоначално публикувано от н.неделчев Покажи съобщение
                        Направо ти отговарям!Няма смисъл!Преди точно една година се разделих с моята 145-ца.Купих си 156-ца иии....Вече я продавам!
                        Няма да има никаква хранилка.
                        Аз цяла тема в това го убеждавам колегата.
                        К.М.

Comment

Първоначално публикувано от н.неделчев Покажи съобщение
                          И защо да е хранилка?
                          Всеки си има вкусове и нужди, за някои 3 врати хеч е по-удачно от седан, за други обратното.
                          Не всеки може да си позволи/иска да прави разходите на даден клас автомобили, по-добре да ползва по-нисък клас, но да я поддържа изправна.
                          И т.н.

Comment

мн искам тая 156 но просто заплата ми в момента не отговаря на това което искам надявам се да реша наистина какво да правя мн се обарках от тая лудница тука

---------- Post added at 17:36 ---------- Previous post was at 17:36 ----------

иначе съм мн доволен от 145цата гори малко здрава е има мн добра визия според мен но просто не е 2.4
                            Alfa Romeo 145 1.9jtd ex / alfa romeo 156 2.4jtd ex / fiat coupe 1.8 16v ex / alfa romeo 156 2.4 jtd ex / alfa romeo 156sw 2.4 jtd ex / alfa romeo 145 1.9jtd ex/ alfa romeo 166 2.4jtd

Comment

мн искам тая 156 но просто заплата ми в момента не отговаря на това което искам надявам се да реша наистина какво да правя мн се обарках от тая лудница тука
                              Ей това е ... по-добре недей.
                              145/6 се поддържа в изправен и безопасен вид много по-евтино от 156, щом финансовата страна те притеснява, изчакай по-добър момент.

Comment

Каква всъщност е разликата в данъка на 145/146 1.9 jtd, и 156 2.4 jtd?
                                Видях че засегнахте и този въпрос, моят данък е 177лв.
                                sigpic
                                146 1.9 JTD, 99'

Comment

Working...
                                X