Известие

Collapse
No announcement yet.

Фотоволтаични системи.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

bouncere, друже, искам след 6-7 години да ми дадеш пак пример с някой който си е избил инвестицията при тези условия в тази държава. А и защо никъде не включваш в сметката парцела, където стойноста му в някои от цитираните райони може и да надхвърли тази на инвестицията.
    Last edited by Доко; d.m.y г., 09:07.

Comment

Пък нощта е 4315 часа годишно П.П. инвестицията вече е и под 1,5 евро/Wp, щото братята китайци не спят, но изкупната цена ще пада още надолу и без "зелени сертификати" няма да се мине.
      Giulietta 1,6 JTDm 2013
      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Абе за 311 и 312 вече е късно. Но за сметка на това проектчетата дето прекарах преди време са одобрени на такива цени, че сега само субсидията изплаща цялата централа. Вече има получени плащанияи от фонда централата е избита - сега остава да си събират паричките 20 години

Сега още няколко очакват плащане.
        Яд ме е че се поуплаших навремето и продадох проекта си (но тогава не очаквах такова падане на цените на панелите)

Сега ще паднат след средата на годината цените на изкупуване още. (но това за нови централи) към момента на издаване на Акт 15 подписваш договор на действащата цена и си получаваш парите по тази цена. А ако имате съмнения на вече работещи централи няма проблем и разпределителите си плащат точно на деня (като държавна заплатка )
        2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
        CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение

Сега още няколко очакват плащане.
          Яд ме е че се поуплаших навремето и продадох проекта си (но тогава не очаквах такова падане на цените на панелите)
          При положение, че си бил навътре в нещата и си видял ползата, но въпреки това си се отказал, това е поредното доказателство, че нещата са направени за "нашите хора". Пари при пари отиват, железна поговорка.
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
            При положение, че си бил навътре в нещата и си видял ползата, но въпреки това си се отказал, това е поредното доказателство, че нещата са направени за "нашите хора". Пари при пари отиват, железна поговорка.
            Ха ха, с лека поправка, за момента важи - "пари при Бойко отиват".

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
              bouncere, друже, искам след 6-7 години да ми дадеш пак пример с някой който си е избил инвестицията при тези условия в тази държава. А и защо никъде не включваш в сметката парцела, където стойноста му в някои от цитираните райони може и да надхвърли тази на инвестицията.
              Нали говорим за покриви, бе друже? Не вярвам да си продадеш покрива след време, нали?

Иначе - инфраструктурата си е твоя и ти си гарантираш за нея. Нашата работа е да строим и проектираме.

Цена за 1,5 евро на ватпик за малка централа около 30 киловата е много ниска. Ама много. Кажи кой я дава , че ми е интерено

ПП - Той Бойко от всичко се блажи. Ама от ВСИЧКО!!!
              няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                Нали говорим за покриви, бе друже? Не вярвам да си продадеш покрива след време, нали?

Иначе - инфраструктурата си е твоя и ти си гарантираш за нея. Нашата работа е да строим и проектираме.

Цена за 1,5 евро на ватпик за малка централа около 30 киловата е много ниска. Ама много. Кажи кой я дава , че ми е интерено
                Умешваме си разсъжденията, няма значение. Колегата B.Angelov работеше в такава компания, казвам работеше защото, ако не бе в минало време щеше да означава, че фотоволтаичните с-ми са рентабилни, леснодостъпни като бизнес за средно-статически бизнесмен, и Борко нямаше да си търси работа. Ясно е кой може да влезне в схемата, този който връща.... Вероятно си наясно кой в момента има договор на изгодно-изкупна цена, и защо вече не е на такава? Ако не се субсидира като в селското стопанство е загубена кауза.

п.с. Добре, имам едно въпросче от зад на пред: ако искам печалба от 250000лв годишно на колко ще ми стъпи инвестицията и какви годишни разходи ще има?
                Last edited by Доко; d.m.y г., 10:49.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                  Умешваме си разсъжденията, няма значение. Колегата B.Angelov работеше в такава компания, казвам работеше защото, ако не бе в минало време щеше да означава, че фотоволтаичните с-ми са рентабилни, леснодостъпни като бизнес за средно-статически бизнесмен, и Борко нямаше да си търси работа. Ясно е кой може да влезне в схемата, този който връща.... Вероятно си наясно кой в момента има договор на изгодно-изкупна цена, и защо вече не е на такава? Ако не се субсидира като в селското стопанство е загубена кауза.

п.с. Добре, имам едно въпросче от зад на пред: ако искам печалба от 250000лв годишно на колко ще ми стъпи инвестицията и какви годишни разходи ще има?
                  отговарям ти - централа от около половин мегават (500 kW) е ти докарва НАД тази сума ПРИХОДИ на горишна база. Цена и възвращаемост мога да ти дам след като ми кажеш къде ще е, с какви панели и т.н.

Инвестицията зависи от МНОГО неща но ще е около 500 000 евро.

Годишните разходи ще зависят от това дали ще искаш поддръжка, дали ще искаш миене повече от веднъж годишно, каква и колко охрана ще искаш, кой и как ще ти поддържа тревните площи и дали ще садиш нещо на тях, ще искаш ли мониторинг на централата и какъв точно.

Повече инфо, друже, по телефона или на живо.

Comment

Thank you.

Comment

отговарям ти - централа от около половин мегават (500 kW) е ти докарва НАД тази сума ПРИХОДИ на горишна база. Цена и възвращаемост мога да ти дам след като ми кажеш къде ще е, с какви панели и т.н.

Инвестицията зависи от МНОГО неща но ще е около 500 000 евро.

Годишните разходи ще зависят от това дали ще искаш поддръжка, дали ще искаш миене повече от веднъж годишно, каква и колко охрана ще искаш, кой и как ще ти поддържа тревните площи и дали ще садиш нещо на тях, ще искаш ли мониторинг на централата и какъв точно.

Повече инфо, друже, по телефона или на живо.
                      А ти инвестирал ли си в такава централа? В смисъл- ако е такава далавера то в момента би трябвало да си заложил де що имаш и да береш плодовете.
                      Lexus IS200

Comment

В смисъл- ако е такава далавера .....
                        Малко по-нагоре БатВас споменава как се печели .
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 13:18.

Comment

всъщност да, в момента подготвям един собствен малък проект. За големите проекти трябват голи топки и големи кинти. Аз ги нямам.

Comment

всъщност да, в момента подготвям един собствен малък проект. За големите проекти трябват голи топки и големи кинти. Аз ги нямам.
                            Правиш АД и всички приятели твои се включват
                            Lexus IS200

Comment

Правиш АД и всички приятели твои се включват
                              Нямам толкова приятели, а и те нямат толкова пари.

Comment

Стани приятел с ББ и нямаш грижи.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X