Първоначално публикувано от morfius
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
оценяват ли се форумните 156-ци
Collapse
X
-
-
- Ако гумите са скоро закупени, с добър дот и грайфер, да няма да си купя нови гуми.
- Гражданската може да изтича утре, а може да изтича и след 9-10 месеца.
- Ако е обслужвана в форумен сервиз например, и оттам ти покажат дата, и какво е сменяно, може да избегнеш смяна на ремъци и ролки. Кво има да лъжеш купувача, да не съм джамбазин. Казваш пич сменил съм това преди еди колко си км и сам си преценява човека. Аз като си купувах колата, от сервиза в който е облужвана ми показаха списък какво е сменено на колко км. И не смянах ангренаж. Управителя на сервиза беше познат де.
Говорим за обективни неща, за чисти сметки, нема какво да увъртаме. Това ми е любима тема "стойността на колите". Да падат, и това е хубаво да. Но неможе да набереш обявите в мобилето и да гледаш колко е най-евтината и да казваш: Това е цената, аз повече не давам. Айде малко сериозно. Никой не е казал, че ще избие вс пари, които е нариал в нея. Вс кола си е бирник, дори да не си го признаваме. Но това не пречи да сме обективни.
Това е моето становище и изложих достатъчно доводи в цифри. Вие казвате земам дарака и се надявам като нарина 3 бона да стане приказен, да ама не. Има мн др неща.
Голф 3 93-94 год струва по 2 хилки. Да го сравняваш това дърво с АР156, си е смешно.
Относно колегата пуснал темата: ако не са ти дотрябвали тези смешни суми, по-добре на жената, децата, бащата да я дадеш, отколкото подаръци да правиш.
Гледам ги в сайтовете и не виждам нищо хубаво дизел да се продава под 5000 хилки, да грабва окото на добре поддържан автомобил. Сам се замисли струва ли си.Last edited by rusiq86; d.m.y г., 16:17.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
...айде и батко да ви каже:
Миналата година си купих форумна кола.....момчето имаше регистрация от преди две години и имаше само 3-поста забележете!!!!
Оказа се колата доста гледана и подържана, въпреки, че я взех на 238 000км. беше по лъскава от тази дето се рекламираше в специална тема.....взех я с всичко платено за година напред, обслужена и не ми е създавала проблеми до сега.....
Цената беше добра..даже момчето ми направи подобаваща остъпка, която се оказа жива делавера на търгашки език...
Единственото подобрение беше алуминиева кора под мотора и музика, без излишни туниги и муниги...
Дали колата е форумна или не.... е много субективно, въпроса е до предишният собственик....има коли за който са изписани цели романи а са скрап.По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Вчера купих колата на колегата sof-bg (AR 156JTD 03г) за 6000 лв,на пръв поглед много пари,но за тази сума получих много добре поддържан автомобил.Имайки предвид какво е сменяно по колата(няма да ги изреждам защото със сигурност ще изпусна нещо),ремап от Бобо,два комплекта(зимни,летни) почти нови гуми,уникален цвят(друг такъв не съм виждал),съм предоволен от инвестицията.
Имайки предвид как вървят цените на тези модели в Германия Италия та дори и Англия(с десен волан)-3000-4000 паунда,мисля че съм купил отлична кола на доста сносна цена.
До колегата пуснал обявата,ако имаш търпение с продажбата все ще се намери някой да ти оцени подобаващо колата.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщениеВчера купих колата на колегата sof-bg (AR 156JTD 03г) за 6000 лв,на пръв поглед много пари,но за тази сума получих много добре поддържан автомобил.Имайки предвид какво е сменяно по колата(няма да ги изреждам защото със сигурност ще изпусна нещо),ремап от Бобо,два комплекта(зимни,летни) почти нови гуми,уникален цвят(друг такъв не съм виждал),съм предоволен от инвестицията.
Имайки предвид как вървят цените на тези модели в Германия Италия та дори и Англия(с десен волан)-3000-4000 паунда,мисля че съм купил отлична кола на доста сносна цена.
До колегата пуснал обявата,ако имаш търпение с продажбата все ще се намери някой да ти оцени подобаващо колата.
Като се сетя, че до скоро се продаваше за 10.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Честито на колегата, да си я кара със здраве и безаварийноЕдинствения недостатък ( за мен) е липсата на кожа, но за 400-500лв ще си го решиш (при евентуално желание)
Колата е много хубава, бърза и пари не са жалени за нея
Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..
FIAT Coupe 16VT
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение...Има ли хора според вас които са купували примерно 156-ца за 6000 лева при положение, че в нета са по 2-3 000 лева...
Колко "отгоре" сте готови да дадете (при равни други условия) за това, че колата е форумна?
Comment
-
Аз не бих дал и лев отгоре за това, че е форумна, а за това, че има доказателства, че е поддържана и в добро състояние.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеАз не бих дал и лев отгоре за това, че е форумна, а за това, че има доказателства, че е поддържана и в добро състояние.
Сметката е проста, ама никой не си я прави.
Колата + първоначалните ремонти и обслужване + поддръжката = Х на година.
Ако бях решил в момента да купувам 156 и бях видял обявата за споменатата 156 ца, както беше на 10 000 лв. просто щях да подмина, защото за разликата в цената, всяка права като геометрия кола от автокъщите, ще я стегна не по-малко.
За 6000 вече сметката е друга... това е цената на още 1 156 ца... или Либра 2003 та в приемливо състояние.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщениеАз не бих дал и лев отгоре за това, че е форумна, а за това, че има доказателства, че е поддържана и в добро състояние.
Дотук стана ясно, че никой не дава 100% отгоре. Да видим кой колко дава. Грубо.Last edited by Коки; d.m.y г., 17:40.
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеКолко "отгоре" сте готови да дадете (при равни други условия) за това, че колата е форумна?sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеЕдна кора яйца
Въпреки, че мнозина ползват форума като обществена тоалетна, нека поясня нЕкои съображения:
1. Във форума майсторите и сервизите могат да потвърдят какво са правили по колата, какво са сменили, каква марка и т.н.
2. Съединител, носач или амортисьор на 200-300 000 км не същият като такъв на 10-20 000 км.
3. Галошите, с които ще вземеш колата от джамбазина не са същите като гумите, които твой познат (или поне познат на познатия) е купувал за себе си.
4. Сменен през последните 1-2 г. дебитомер, регулатор високо налягане или друг скъп датчик може никога повече да не се наложи да го сменяш, а за тези, с които ще вземеш колата нов Фнос шансът да се наложи смяна е над 50%.
5. И други.
Затова питам (пак от чисто любопитство) кой колко е готов да плати за тези неща.
Comment
-
Към купувача на само и единствено нови и оргинални части за неговата 156-ца.
Първоначално публикувано от gero_recordsЕдин огромен - за rusiq86 . Изпратих му 5-те си дюзи да ги стендва и която/които му харесат да си ги плати. Уви дюзите се върнаха без "шплентовете" които държат "мущуците" за обратната нафта. И имам съмнения,че 2 от дюзите не са мой. Жив и здрав да е обаче
По темата. Азсъщо предпочитам да купя ефтино и после да си я паравя.Last edited by nicks1; d.m.y г., 18:29.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
Comment