Известие

Collapse
No announcement yet.

какво ще кажете за целия център - синя зона?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

В Канада в центъра ако живееш плащаш като Поп като има точно определен брой места за живущите, да речем 1000....а колите на живущите са 3000 да речем, няма такива неща като на всяко домакинство по едно парко място...ако се се доредил, доредил, ако не паркираш на майната си.

Освен това, в зимните месеци в определени дни от седмицата и часове нямаш право да паркираш на даденото ти място. Да речем ставаш в 7 и местиш колата до като стане 8 и гледаш да си бърз, за да не ти вземе мястото някой пришелец от другите квартали.

Всичките тези неща и тук ще дойдат

А сега ще вдигат и бензините с около 7-8ст. на литър, за да имало пари за нашата "велика" армия
    sigpic
    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
    " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
    "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Стига бе, и у нас ли като в Москва ще има улици с по 12 платна (по 6-7 като гледам във всяка посока )
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
        Стига бе, и у нас ли като в Москва ще има улици с по 12 платна (по 6-7 като гледам във всяка посока )
        Това Васе само в комунистическите страни, Вальо не ще така, оно иска да си се ръга
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Първоначално публикувано от KGB
          В Канада в центъра ако живееш плащаш като Поп
          тя петко щото канаде е един град нали?
          и навсякъде еднакво?
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
            Първоначално публикувано от KGB
            В Канада в центъра ако живееш плащаш като Поп
            тя петко щото канаде е един град нали?
            и навсякъде еднакво?
            Не го знам туй животно канадЕ но да Мистер Търтей в двата им най-голями града в които съм живял е така, за Отава май е още по зле.

Но така или иначе няма за каква да роптаете, нещатата ще стават все по-зле и по-зле.

Сега като направят и глобите за неправилно паркиране по 50-150лв. и на горе ще си дойдат нещата по местата лека по лека.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от sharky
              А нали се сещаш от 1997ма до 2007ма колко се е увеличил броя коли, преминаващи през центъра? 10, 20 или 30 пъти Ами броя на трамваите и тролейбусите
              Това, че градът не е проектиран за такъв трафик е съвсем отделна тема. Нямам намерение да се заяждам с никого, просто давам пример с европейския опит. Броят на колите се увеличава не само у нас. Това с паркирането си е световен проблем и ще става все по-голям, особено в столиците и в големите градове. Просто не виждам защо, когато у нас се вземе каквото и да е решение всички приемат нещата лично, чувстват се прекарани я от комунистите, я от демократите (всеки според убежденията си), т.е. винаги ТЕ са виновни. Както каза търтея, който се чувства прецакан се вдига и отива да протестира, пред общината примерно, пък ако има гражданско общество и тези, които не са лично засегнати се вдигат и подкрепят протеста (в случай, че даденото решение вреди на цялото общество), а у нас какво се получава обикновено - плюем си по форумите, кафенетата и т.н., а реално никой не прави нищо!
              Ето, Петко дава пример как е в Канада, предполагам визира Монреал - и там се плаща, явно без коментар от страна на жителите, защото в дадения момент това е най-адекватното решение за тамошната ситуация. Просто хората търсят някакви възможности за изход от проблема, а у нас след като не може да се измисли друго, по-добро решение, се взаимства международно натрупан опит, дали е добър или лош и доколко би сработил у нса, пак казвам е отделна тема.

Все пак няма защо да спорим, още по-малко да се караме тук, всеки си има някакво мнение по въпроса и не би отстъпил от него, докато не види работещо решение на проблема приложено на практика.
              Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

петко петко
                това че нещо е така в канада не следва че трябва да е по същия начин в българия

къде да си оставят хората колите като няма паркинги в софия?
                или да ги спират в люлин? - т.е. да се премести проблема с паркирането то центъра другаде?
                гениално

ПС ноо та молив - да не говорим за правопис
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

това с центъра е ужас, аз гледам да нямам много път натам, но се налага. Когато е за по-малко време окау, намирам място с 15-20мин. обикаляне, плащам си талонче и нп. Обаче ако трябва да остана цял ден, както сега тия две седмици, направо лудвам.
                  1 ден.Тръгвам с колата, не намирам и едно място, да не говорим, че на мен ми трябва място за 2 коли, за да паркирам успешно, или някой да паркира вместо мен /очевидците знаят / Намирам подходящо място многооо далече и вече достатъчно закъсняла - повече от час.
                  2 ден.Решавам да оставя колата и да взема маршрутка, поне да отпадне проблемът с паркирането. Оказва се, че всичко е претъпкано и не ми спира никой 45 минути, вали и е студено, аз си чакам и закъснявам порядъчно.
                  3 ден - умувайки как да тръгна пропускам и оставам вкъщи, с мисълта, че това не трябва да се повтаря
                  4 ден - утре, още не знам какво да предприема
                  Driving is the only thing I'm bad at

Comment

утре с такси
                    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

sharky, просто изказах своето мнение! Не смятам, че само на Солунска има паркирали коли, които заемат по едно платно - това е с ВСЯКА улица по центъра (и не само там), дори и булевардите са така. Каква ще е ползата за мен?! Ами за мен почти никаква - като и вредата няма да е никаква ако не се промени нищо. За мен глупавото в идеята е само това за ограничението за брой на автомобилите на семейство. Ползите за другите, обаче са: 1. Махат се всички таратайки, които си стоят без да са мръдвани в продължение на месеци (да не кажа години) - вервай ми не са малко; 2. Ще паркират хора, които наистина имат работа там и им трябва да паркират, а не някой, който вижда магазин и вместо да спре на 100 метра от магазина без да пречи на движението, се изтипосва на средата на лентата и аз трябва да се съобразявам с него и да се надявам някой от насрещнодвижещите се да ме пусне да мина. Нищо лично - просто мнение!
                      valjo, определено не се водя от девиза за това, че е важно на другия да му е зле. Смятам, че тези, които живеят в центъра са достатъчно "преебани", за да им трябва повече! Да не говорим, че хич не ме интересува дали ще им е по-зле, че чак и да се радвам за това. Това за комунизма предполагам беше просто шега, защото това е модел който работи във всеки по-голям град в Белгия (там се таксуваш в центъра на града, на летището.... където се сетиш навсякъде), работи и за Лондон като там дори нямаш право да влизаш в центъра, което ме подсеща: http://www.biertijd.com/mediaplayer/?itemid=515
                      Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                      Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                      Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Ще направят надземни и подземни паркинги Не ме интересува как, затва си плащам данъци и кво ли още не. Вместо да се продава секи свободен метър за бизнес сгради, да се направят паркинги за всички, с некви нормални цени и тва е
                        Audi A6 & Alfa GTV

Comment

Първоначално публикувано от SIS
                          Аз така съм минавал на косъм два-три пъти нощем през бариерите в Сл.Бряг, още с "Браво"-то преди години, за щастие без такива малоумни инциденти
                          По темата: На мен ми е все тая дали ще има синя зона в центъра, аз като наемател с адрес тук, ще имам място за паркиране
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Tickles
                            това с центъра е ужас, .................................................. .................................................. ..........4 ден - утре, още не знам какво да предприема
                            Слагаш си диванче в офиса и оставаш да нощуваш там

Аз като си помисля че преди 3 години се оплаквах, че не съм в центъра , а са ме изместили в Павлово - сега обаче съм доволен
                            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                              Слагаш си диванче в офиса и оставаш да нощуваш там
                              оу не, моето работно място е далечеее от центъра и съм много доволна. Мислех, че не е готино, но то всъщност от работа не мога да мръдна никъде и все виждам 4 стени. Две седмици само ще пребивавам в центъра, но ми е достатъчно за цяла година

Между другото, не знам дали някой е гледал вчера "Господари на ефира", даваха репортаж за задръстванията в Младост. По бул.Ал.Малинов има много светофари и 1 км. се минава за около 15-30 минути

Нинам какво ще правим с тая инфраструктура в "Европата"
                              Driving is the only thing I'm bad at

Comment

Е то вчерашното може и да се подобри малко ако направят нещо с този светофар. Какво му е сложното да сложат едно бутонче щом толкова държат да е там - аз много пресичащи хора не виждам , а и малко по нагоре има друг светофат - те сложили ей така без кръстовище някакъв супер бавен светофар за пешеходци и то при условие че са затворили обходен маршрут

Comment

Working...
                                X