Известие

Collapse
No announcement yet.

День победы / Ден на Европа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Нищо не знаеш, положението е такова защото умишлено се съсипват и продават на парче. То това беше и идеологията на прехода където не се знае кога ще го преходим.
    Китай какви компютри правеха преди 30 години. Цели проводници също правехме и завода в Бургас го продахме на турчин без пари.
    Last edited by pavlin; d.m.y г., 17:23.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      Нищо не знаеш, положението е такова защото умишлено се съсипват и продават на парче. То това беше и идеологията на прехода където не се знае кога ще го преходим.
      Китай какви компютри правеха преди 30 години. Цели проводници също правехме и завода в Бургас го продахме на турчин без пари.
      Лъжеш като комунист
      Казах ти, че съм бил в заводите бре... съсипването (с комунистически фирмички на вход и изход) и разпродажбата (което си беше чиста проба капитализиране на комунистическата власт) бяха доста по-късно.
      Когато през бюджета чрез тия предприятия бяха посъбрани и парите на хората.

Та да се върнем на 90 та... Елка ХХ с/у Касио?
      ТВ Велико Търново 885 с/у Филипс?
      Правец 16 с/у Ейпъл, ИБМ и т.н. 32 битови с копроцесори?
      Китай ли, боже опази... Китай произвежда защото е ЕВТИНО, отива Ейпъл и финансира завода, после китаеца краде технологията и прави ментета, с които финансира нов завод за нови ментета и т.н.
      Ейпъл си траят защото инак трябва да плащат 10 - 50 пъти по-високи заплати.

Лъжеш като комунист...
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Къде си бил, какво си правил и на колко години си бил тогава. Ти освен да се пениш и да повтаряш заучени шаблони друго май не можеш.

Comment

Комуниста се пени
          Като ми отговориш смислено тогава ще ти давам сметка какво съм правил по заводите.
          Високи технологии с 5 до 25 години изостанали технологии не се правят бре червенотиквеничковчета

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Няма какво да кажеш затова.

Comment

Ето това е истината, през социализма хората живееха по-добре, бедността, безработицата и престъпността бяха в пъти по-малко. Социалното неравенство също беше много по-слабо изразено. Сега за 22 години икономиката затъва все повече и болшинството от хората стават все по- бедни. Силно намалените активи на икономиката попадат в ръцете на една малка група от хора които в симбиоза с държавата скубят данъкоплатците. Това че по-онова време не е имало храни и дрехи по магазините въобще не е вярно.
              Баш си беше вярно. Аз съм на 36 и си спомням много добре какво обикаляне на магазините падаше. Само като тръгне слух, че еди къде си са пуснали маратонки ромика или дънки панака и хората правеха километрични опашки. Понякога стоката така и не идваше. Банани и портокали имаше само за нова година. Важното беше да имаш правилните връзки, за да те светнат къде какво ще пускат. Малцина бяха тези, които имаха долари и си пазаруваха западни стоки директно от Кореком. Простолюдието плащаше по 4лв за долар на виетнамците, за да може да се сдобие с видео или миксер. Покупателната способност беше по-висока само за субсидираните стоки. Един телевизор Кристал струваше 2500 лв. и после го намалиха наполовина. Заплатата на майка ми беше 220 лв.
              Безработица нямаше, защото всички бяха назначени някъде, но БВП беше в пъти по-малък от този на Запада. Там работят 90% ама произвеждаха 15 пъти повече БВП от 100% работещи тук. Сега БВП на България е 2,5 пъти по-голям от този през 1991. като населението е 1,5 млн. по-малко.
              Престъпността във всяка тоталитарна държава е по-малко по обясними причини. То всеки десети работещ беше военен или милиционер. Тежки престъпления обаче си имаше и тогава. В селото на баща ми брат изнасилил жената на брат си. Онзи като разбрал му беше отрязал главата и я изхвърлил на улицата. Това ако се беше случило сега щяха да го отразят всички телевизии на място и щеше да се говори за случая поне 1 година. Познай тогава дали беше написана и една дума в "пресата".
              Болшинство е руска дума и идва от больше. На български се казва мнозинство.
              Преставам да си губя времето с теб. Няма смисъл, а и не съм лекар
              2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                Е та точно тези които са служели не са били баш тези мужици за които говориш, било е много престижно да служиш в армията ..... Второто нещо , за руснака славяните са братя , за нас са позор, когато мятаха бомби по сърбия , ние се бяхме навели ,а те даваха концерти по площадите , ( нали няма да кажеш че концерти дават мръсни мужици на които им е платено да дават концерти 20 години ) . А плюс това знаеш ли колко молби и писма е мало към руснаците да почнат война , например освен нас и арменците се нуждаели отчаяно от тяхната помощ ....
                1.Престижно е било да служиш в армията но като офицер а не като редови войник,а офицери са били предимно за да не кажа само дворяните......
                2.Аз съм твърдо против славянската теория,славяни няма,има някъде обширна тема по този въпрос.
                3.Именно заради несъгласието на голяма част от българската интелигенция след ,,освобождението" Русия е била срещу България и в подкрепа на Сърбия,Гърция та дори и Турция.
                4.Писма са писани не само до Русия.

---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Не знаех, че до сега съм те очаровал
                Случвало се и да ме очароваш със своите мнения...е рядко де.
                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Няма какво да кажеш затова.
                  Ти щото имаш поне един довод как с остаряла 16 битова архитектура се прави конкуренция на i386 DX.
                  Да не забравяме крадена архитектура от Моторола...
                  Още чакам да чуя кое ще победи на пазара
                  Но не би, ти гледаш типично по комунистически да излъжеш... като не мине номера минаваш на принизяване на опонента.
                  На това му се вика трол
                  Абе крайно време е и интернационал-социализма да бъде осъден и забранен за проповядване като братчето си национал-социализма.

Comment

Чакаме да кажеш къде си бил какво си правил и на колко години си бил тогава, многознайко. Апъл също са започнали с копиране.

Comment

• Аз първи зададох въпросите, докато не получа смислен отговор, няма защо да ти давам повече доводи.

Comment

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        1.Престижно е било да служиш в армията но като офицер а не като редови войник,а офицери са били предимно за да не кажа само дворяните......
                        2.Аз съм твърдо против славянската теория,славяни няма,има някъде обширна тема по този въпрос.
                        3.Именно заради несъгласието на голяма част от българската интелигенция след ,,освобождението" Русия е била срещу България и в подкрепа на Сърбия,Гърция та дори и Турция.
                        4.Писма са писани не само до Русия.

---------- Post added at 23:09 ---------- Previous post was at 22:52 ----------

Случвало се и да ме очароваш със своите мнения...е рядко де.

Ти си против славянската теория , ама аз съм учил 5 години славянски филологии, имах изпит на който трябваше да напишем кои старобългарски думи , как са се развили в -руския , българския , чешкия, украинския, полския , сръбския, белоруския (и още няколко езика) ...... което логично значи че преди време тези хора са говорили един език , което автоматично означава че са били една общност, и ти за да го обориш, трябва много професори и умове , работили в тази област да обориш...... което не става със статийки от интернет и цитати на незнайни хор
                        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                          Ти си против славянската теория , ама аз съм учил 5 години славянски филологии, имах изпит на който трябваше да напишем кои старобългарски думи , как са се развили в -руския , българския , чешкия, украинския, полския , сръбския, белоруския (и още няколко езика) ...... което логично значи че преди време тези хора са говорили един език , което автоматично означава че са били една общност, и ти за да го обориш, трябва много професори и умове , работили в тази област да обориш...... което не става със статийки от интернет и цитати на незнайни хор
                          Хайде прочети малко и тогава се върни пак.
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=65490

Защо в Българския език нямаме падежи?
                          Граматиката ни няма нищо общо с руската

То има македонски професори с 10 книги за великия македонец Александър велики.
                          Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 13:30.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Аз първи зададох въпросите, докато не получа смислен отговор, няма защо да ти давам повече доводи.
                            Ето многознайко да видиш как от старите телевизори се правят нови:

http://ru.tv.electron.ua/

Ето и за българските компютри,електроника,роботостроене и т.н.

http://www.pravetz.info/about-pravetz.html

Comment

• Е да Правец 16 (сделан с теслата ментак на ИБМ 286) срещу ИБМ и386?
                              Та да питаме колегите ... кое биха си взели ако имаха избор тогава... защото реално на пазара у нас и Правец 16 нямаше, тук там с връзки 8Д.
                              Аз знам, защото който имаше възможност около мен се оборудва с 386 ци.

От старите ТВ правели нови, я да видим на кой пазар ги предпочитат пред ЛЕД ТФТ Фул ХД на Филипс?
                              Руски сайтове... типично
                              Те руснаците тая година спряха производството на Лада 2107 бре, ама нещо не се купуваха извън Русия.
                              А ония годинки ТВ Кристал с дистанционно струваше повече от Тошиба, а беше с части на Тошиба сглобен у нас
                              В. Търново 84 с западните части работи още, 85 с руските измряха непоправимо до към 95, 885 се провали с гръм и трясък, когато почна вноса на телевизори.

Като намеси Корея, да попитам - защо само южната... С. Корея какво им пречи да имат промишленост за износ?

Та такива едни нещица за ония години...

И в заводите на В. Търново съм бил (Т.Е. А.С.Попов В. Търново си имаше от 1 курс разходки из заводите и стажове ... после нямаше заводи) и в завод Електроника (по горната причина) и къде ли още не.
                              ДИП Витоша например работеше ... докато не го обработиха с фирми на вход и изход (е па случайно познавах единия от техническите ръководители).
                              И още примери имам, ама за сега ти стигат

Comment

• Из http://www.pravetz.info/about-pravetz.html:

Благодарение на този бум в производството, през 80-те години на XX век, България се нарежда на трето място в света по производство и използване на електронни устройства на глава от населението
                                Пхахах... Най-голямата глупавина, която съм чел напоследък :
                                Абе, я с малко по-сериозни аргументи
                                156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                                Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                                X