Известие

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте за мошенници покупка на кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Внимавайте за мошенници покупка на кола

Искам да споделя какви коли продават в автокъща АСКО 96 - с. Труд. Понеже преди 2 години си купих от там Алфа ромео 156 със някои "особености". Та липсваха двата маркуча излизащи от компресора на климатика... Оказа се че липсва и самия компресор сложили са от друга кола и той изобщо не ми върши работа. Като купих колата се стъмваше и на тръгване видях че няма никакви светлини.. фарове, мигачи нищо.. прибрах се на късмет до Плевен.. Малко след покупката понеже имаше проблем във вървенето отидох на диагностика и ми показа грешка в датчик разпределителен вал - не светеше обаче на таблото инжекциона.. Оборотомера също не работеше и като отворихме да го видим бяха срязали лампичката за инжекциона за да не свети грешка, както и лампичката за маслото.. датчика за масло беше разкачен.. Направо някакъв ужас. При смяната на ангренажен ремък ( колата е 1.8ТС) се оказа че трябва да сменям и ремък на баланс валове - на 1.8 няма.. Номера на двигателя обаче съвпада... Незнам дали да продължавам но колата имаше газов инжекцион, на който ми казаха че трябва да се сложат само някакви тръби и затова не работи - нямаше компютър и дюзи... Надявам се да съм полезен при избора ви на автокъща..

А що си тръгнал да купуваш такава кола щото е била за 1500лв може би !?
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Живко преди в подписа ти имаше,много истина за колите нов внос
      156/2.0 Selespeed - Alfa Romeo 156 2.5 v6 24v --> http://vbox7.com/play:m1d6507527

Comment

А ти къде си бил?

Да, мерси колега! Но като ти прочетох поста ми стана странно, всъщност ти изобщо седна ли в колата, отвори ли и капака, запали ли я, направи ли едно кръгче ? Защото оставам с впечатление, че си я платил предварирелно и си отишъл само да си я вземеш, пък като си се прибрал си започнал да я оглеждаш. Пък и като чета, май и две години си я оглеждал. Сори колега, ама за твоя случай има две поговорки - "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава" и "Кьорав карти не играе"

P.S. Извинявай колега, написаното по-горе от мен може да ти звучи гадно, но не се сдържах като прочетох какво си написал. Всеки един автоджамбазин е потенциален мошеник и се опитва да си продаде стоката, като ти спестява някои факти (в един случаи дребни, в друг не чак толкова) за техническото състояние на "стоката" си. Именно поради тази причина както в нашия форум, така и в другите автофоруми, нееднократно е писано за номерата на автокъщите и процедурата при покупка на автомобил от тях. Така, че човек ако ги знае и ги спазва, няма да има толкова прецакани,
        Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 22:23.
        Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
        Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
        Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
        Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
          Сори колега, ама за твоя случай има две поговорки - "Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава" и "Кьорав карти не играе"
          Има и друга поговорка ,,След дъжд качулка.",та в случая е баш така......
          Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
          Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
          Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
          Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Аз не знам някой от Пловдив или околността да не знае какво се продава на автосалоните преди с. Труд?! Както казва един мой познат, собственик на автосалон там- колите му са "войници" . Все избирани от третият ред в моргите на Италия. (бел. авт. Третият ред са колите най- отгоре на камарата в моргата). Съжалявам за колегата които си е купил скраб, но форумите са и затова. Да попиташ.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Един приятел си купи от Дупница Ситроен Пикасо зимата, след това се оказа, че му няма биалетките
              166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
                Искам да споделя какви коли продават в автокъща АСКО 96 - с. Труд.
                Хубава тема, добре е да пише къде има такива измамници, та никой да не стъпва при тях. Както и да се споменава по някоя и друга добра дума за хората, от които сме доволни.
                То много ясно, че голямата част от четящите ще се възрадват, че се е случило на някой друг /демек те са такива велики играчи, че на тях никога няма да се случи, а ако се случи и зъб не обелват как са ги преебали/ но колегата е проявил тази солидарност с потенциалните купувачи, които ще останат в неговото положение, ако попаднат при такива.
                Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                ... Но като ти прочетох поста ми стана странно, всъщност ти изобщо седна ли в колата, отвори ли и капака, запали ли я, направи ли едно кръгче ?
                Ако човека е компютърен специалист примерно и печели по 5000 лв/месец, какво щеше да открие, ако беше сторил всичко това? Отиваш при хора, които си вадят хляба с продажби и разчиташ на коректност, не всеки е длъжен да е омазан с масла до лакти през ден. Сега, ако някой разчита да припечели от доверчиви /наивни/ хора, то ще е до време, рано или късно ще е общак по обектите, или ще я докара да рови по кофите. 30-40 кранти из "автосалона", наемите вървят, охраната иска, а купувачи няма, щото си се прочул, не те спасява даже и това, че "всички са маскари"
                Last edited by Liminat; d.m.y г., 07:06.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Очи гледали,очи плакали...или ако няма балъци няма уиски с фастъци
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Я сподели за колко пари взе колата и каква бе средната цена тогава в БГ за тази кола?
                    Според мен тук се крие твоят проблем
                    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                    К.М.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                      Очи гледали,очи плакали...или ако няма балъци няма уиски с фастъци
                      Пълни глупости!!! Хубаво е да има такава тема и тези с твоето мото да напуснат пазара и да останат само коректните търговци. Измамниците, който разчитат на дребната далаверка да фалират и да ходят да садат картофи. Колеги, няма значение за колко пари я е взел колегата, вярвам, че парите си ги е изкарал честно с труд и са му ценни. Ако търговеца е коректен и за 5лв да я продава трябва да обясни на купувача всичко, което му е известно за колата, а не да разправя врели некипели за климатика, газовата, да реже лампи и датчици. Според мене тези тъпанари от Труд нямат място на пазара.
                      Моята я взех от автосалон Никифоров (мотоциклетния състезател), имам още трима приятели, които си купиха коли от там и са супер доволни. Човека си подбира колите и си държи на името, има коли в различно състояние и различни цени и не спестява нищо, което му е известно за колата. За автоморгите в Труд не ми се коментира, не ми се коментира и за селяндурите, които ги продават.
                      Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Ако ще и един милион подобни теми да има, пак ще се намерят хора които да се прецакат. Изобщо не е необходимо да си автомобилен гении за да свържеш 2 и 2. 10 годишна алфа, че и каквато и да е друга кола- читава за 3000 лева НЯМА. Не казвам, че за 7~8 хилядарки не могат да те прекарат, но хубаво и евтино със сигурност няма. Всички знаем в какъв свят живеем, всички са чували каква е славата на мнозинството български търговци, та сега да седим и да плачем по форумите как са ни прецакали е просто смешно. Аз не разбирам от всичко, но имам приятели, има добри форуми и с малко четене може да научиш много, а и във всеки форум има хора ползващи се с добро име и доверие готови да помогнат на незнаещите. Опита ми с измамници е голям и ще излъжа ако кажа, че вината винаги и изцяло е в тях. Често съм си мислил, че трябва да има и някаква отговорност за хората които им стават жертва заради наивност, алчност или глупост.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Колега не си първия опарил се от тоя автосалон.Обаче наистина от с/Труд коли НЕ купувайте.Не на третия ред,май от най-задния ред ги взимат.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

На кой и с какво да бъде полезен? Заглавието звучи като - Внимавайте за цигани в циганската махала!
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka
                              Ако човек прави 5 бона на месец и при това положение си купува изкъртен, влачен скрап-мобил за без пари, след което реве по темата във форум, проблема му е концептуален и е доста по-сериозен от една скрапирана кола...
                              Че какво пречи преди 2 години човека да е мислил, че купува нещо като многократно описваните красавици и белисими разни, не вярвам всички да мислят, че 156 е нещо, което неизменно стои на третия ред или нещо подобно и е напълно невъзможно да струва повече от 1700 лв.
                              Ъъъъ... Да не става дума, че тия, дето са на първия ред най-отгоре, май са в по-добър външен вид от половината БГ автомобили
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                              X