Известие

Collapse
No announcement yet.

Внимавайте за мошенници покупка на кола

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
    Един приятел си купи от Дупница Ситроен Пикасо зимата, след това се оказа, че му няма биалетките
    Един пич тук в Бургас си купи кола от магазина без биалети и стабилизираща щанга че ги слагаха от после.
    Трябва да се направи тема с най-коректните автокъщи в Бг !!
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Цените започваха от 2 хиляди и тази я взех за 2600... Едва ли всеки обръща внимание на това дали на контакт ти светят всички лампи на таблото... Няма как да разбереш иначе че са ти срязали диодите за дюзите и датчик масло... Огледал съм колата и дори не бях сам. Темата е полезна пък вие щом сте големи разбирачи не я четете! Като си взимаш за пръв път Този модел как мога да знам аз че компресора не е от този модел? Или на външен вид мога да разбера че двигателя е 2.0, а не 1.8? Дори да е възможно аз не съм автомонтьор, ако бях нямаше да я купя естествено. Едва ли всеки от вас, като ходи в магазина разбира от всяка една техника която взима. Имзаради вашето тъпо мислене ще има такива измамнци. За тях трябва да се говори! Като отидете на доктор може да ви предпише много скъпи лекарства за да изкара някой лев от даденомлекарство, дори да ви е ненужно.. Сигурно пациента е виновен после, че не се е прегледал сам нали... Примери много могат да се дадат. Трябваше да направя диагностикатова е вярно, но това че не съм направил не означава че трябва да си мълча сега. Пишете за тези търговци, за да ги знаят хората!

Comment

Жалко наистина за колата. Дано я оправиш колега с по-малко труд и нерви.

Пиша този пост защото съм собственик на 2 коли от село Труд. На Алфата ми, чийто собственик съм вече 5 години почти и Фиат. Точно Алфата е от Аско 96. При средна цена тогава на 146 1.6 ТС 5500, аз моята я взех за 4500. Има своите забележки, на които "цената" съм платил. Но затова и я взех по-евтино. Но колата си върви и се троши заради лошия бензин и дупките особено в Сливен. Предната кола пък също беше Фиат и е купувана от Аско 96 само че в София. Колата ми служи неуморно 8 години, не че нямаше забележки, но все пак това са коли втора употреба. Тогава през 2004-та година при средна цена 8000, аз някъде за 7400 я взех Бравата. Освен, че харчеше масло, друго не се случваше. Колата беше и 8 години на метан и двигателя не мръдна. (това за колегите които са против това гориво). Блъснаха ме с тази кола и продадох двигателя. Перфектен за годините си и горивото си, отваряхме го с момчето на което го продадох. Сегашния ми Фиат освен Алфата също е Брава, но купен от съседна къща на Аско 96. Много любезен продавач, вярно е, че отдолу гърнето беше хванато с тел да не падне, климатика не е наред, защото изтича фреона, но нищо от това не бе скрито от мен при продажбата. Така, че исках да кажа просто, че и в други къщи може да попаднеш на такава кола, не мисля, че фирмата доставчик е виновна изцяло. Не казвам, че не са....Но както се казва...нямал си късмет. Дано сега я пооправиш.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '00 Черната Сянка
        Fiat Brava 1.6 16V ELX '97

Fiat Brava 1.4 12V SX '98 - ex

Comment

Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
          Цените започваха от 2 хиляди и тази я взех за 2600...
          Преди 2 години за 2600 се взимаше кола за рязане колега, не за каране
          И искам да кажа че обикновено кола на която не и работи климатика, и е нов внос, не е само за допълване.
          А това че не познаваш колите, не е порок, има хора които обаче могат да видят елементарни неща. Докато не се научим в Бг, че има професионална помощ, и трябва да се набутаме някои лев дори и да не купим дадена кола, така ще е. Ако джамбазите видат дебелия, т.е. спрат да им се купуват варелите, дали няма да си коригират авто парка
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Не мога да се съглася с доводите на опонентите! Алфа Ромео 156 за 2600 лева?????? Добре колкото и да не разбираш, не ти ли прави впечатление, че този автомобил не е от класа на форд фиеста, пежо 106, фиат пунто и т.н. ? Не ти ли прави впечатление, че е доволно голяма, има много часовничета, лампички, ел. джаджи по вратите, че в гуглето пише, че е флагмана на марката за 98 година, че е някак по-висок клас от гореизброените кошнички. Не ти ли прави впечатление изключително вехтият вид. Айде от коли не разбираш и за първи път виждаш Алфа и приемаш, че това е нормалният вид на един сносен второупотребяван автомобил. А от цени пак ли не разбираш? 2600 лева??????? Колко му струва докарването на търговеца тази кола? Колко му струва да я лустроса малко, Колко му струва да плаща на работник, за наем на автосалона, че и някой лев данък? Ами те в Белканто за нея ще ти дадат 500 лева! Значи търговеца трябва да я е взел от италианско "Белканто" за 250 евро! Никой в този форум който се грижи добре за колата си, била тя и 15 годишна Алфа няма да я продаде за 2600 лева ако е наистина запазена! Не мислете италианците за глупаци и, че си подаряват автомобилите само щото са стари.
            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
              Не мога да се съглася с доводите на опонентите! Алфа Ромео 156 за 2600 лева?????? Добре колкото и да не разбираш, не ти ли прави впечатление, че този автомобил не е от класа на форд фиеста, пежо 106, фиат пунто и т.н. ? Не ти ли прави впечатление, че е доволно голяма, има много часовничета, лампички, ел. джаджи по вратите, че в гуглето пише, че е флагмана на марката за 98 година, че е някак по-висок клас от гореизброените кошнички. Не ти ли прави впечатление изключително вехтият вид. Айде от коли не разбираш и за първи път виждаш Алфа и приемаш, че това е нормалният вид на един сносен второупотребяван автомобил. А от цени пак ли не разбираш? 2600 лева??????? Колко му струва докарването на търговеца тази кола? Колко му струва да я лустроса малко, Колко му струва да плаща на работник, за наем на автосалона, че и някой лев данък? Ами те в Белканто за нея ще ти дадат 500 лева! Значи търговеца трябва да я е взел от италианско "Белканто" за 250 евро! Никой в този форум който се грижи добре за колата си, била тя и 15 годишна Алфа няма да я продаде за 2600 лева ако е наистина запазена! Не мислете италианците за глупаци и, че си подаряват автомобилите само щото са стари.
              Моита 146-ца е във перфектно техническо състояние даи да ти я продам за 3500лв.Не виждам какъв е смисъла да се напада колегата.
              АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

На баща ми 146 само, че дизел струва толкова. Аз му избрах колата с помощта на приятел и вече втора година баща ми се кефи, че има здрав и надежден автомобил. Ако бях взел 146 за 1500 лева дали щеше да е так?! Колега, никой не нападам. Тезата ми е, че не може да си мислиш, че би ударил кьоравото като платиш малка сума за читава кола. Това означава ти да си тариката, а продавач да е балъка. Да ама не!
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Е да ама историята помни и такива случаи.Моята я вземах преди 6 години за 5800 сега според теб би ли ми я купил някои за толкова пари?При положение че за тея 6 години съм хвърлил още почти два пъти отгоре че и повече за поддръжка и че сега е във много по добро състояние от както когато я купих.Как мислиш дали ще мога да я продам за толкова за колкото съм я вземал?Еми няма да има такъв бълък при положение че пазарната им цена е между 2-2500 че и надолу.
                  Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 18:22.

Comment

Първоначално публикувано от rankovtsv Покажи съобщение
                    ... Като си взимаш за пръв път Този модел как мога да знам аз че компресора не е от този модел? Или на външен вид мога да разбера че двигателя е 2.0, а не 1.8?
                    Като вземах моята не ходих нито на диагностика нито с компетентен по алфите човек, просто това, че разбирам от хора ме опази от подобни проблеми. Случих на читави хора, личеше им и поне по мое мнение колата е добра.
                    Ако беше край Варна, щях да разчитам на колегите от форума, които са доста наясно и веднага биха разбрали, че нещо не и е както трябва, тук има на кой да се опреш, а да си напълно наясно как точно трябва да изглежда нещо, което виждаш за първи път... Не става.
                    Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Ако ще и един милион подобни теми да има, пак ще се намерят хора които да се прецакат. Изобщо не е необходимо да си автомобилен гении за да свържеш 2 и 2. 10 годишна алфа, че и каквато и да е друга кола- читава за 3000 лева НЯМА. Не казвам, че за 7~8 хилядарки не могат да те прекарат, но хубаво и евтино със сигурност няма.
                      Ами колега Алфата ми от подписа,сега тия дни ще навърши две годинки откак е купена,точно за 3000лв. от автосалон в Пловдив с/у Метро,с нея имам около 30К километра сменил съм само една демферна шайба,един регулатор налягане на гориво,казанче за охладителна течност и капачка му,ти ми кажи сега читава кола за 3000лв. има или няма? Алфата е 2000г.

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
                        Е да ама историята помни и такива случаи.Моята я вземах преди 6 години за 5800 сега според теб би ли ми я купил някои за толкова пари?При положение че за тея 6 години съм хвърлил още почти два пъти отгоре че и повече за поддръжка и че сега е във много по добро състояние от както когато я купих.Как мислиш дали ще мога да я продам за толкова за колкото съм я вземал?Еми няма да има такъв бълък при положение че пазарната им цена е между 2-2500 че и надолу.
                        Искаш да кажеш, че за 6 години си дал над 17500 лева за стара 146??? Братче, това е лудост!

---------- Post added at 22:14 ---------- Previous post was at 22:06 ----------

Първоначално публикувано от Kostadin` Покажи съобщение
                        Ами колега Алфата ми от подписа,сега тия дни ще навърши две годинки откак е купена,точно за 3000лв. от автосалон в Пловдив с/у Метро,с нея имам около 30К километра сменил съм само една демферна шайба,един регулатор налягане на гориво,казанче за охладителна течност и капачка му,ти ми кажи сега читава кола за 3000лв. има или няма? Алфата е 2000г.
                        Колега, ти разлика между 146 и 156 ако не правиш аз правя. 146 цата е по-евтина и по-стар технологично автомобил.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Искаш да кажеш, че за 6 години си дал над 17500 лева за стара 146??? Братче, това е лудост!

Колега, ти разлика между 146 и 156 ако не правиш аз правя. 146 цата е по-евтина и по-стар технологично автомобил.
                          Да колега правя и разликата не е само в 4 и 5 погледни си поста какво си написал,че каквато и да е 10г. читава кола за 3000лв. не може да се намери,пък тогава ме питай дали правя разлика между 146 и 156.

Comment

Говоря за класове, а не просто за автомобили. За 3000 лева можеш да намериш страхотен 10 годишен автомобил, но не от класа на 156 цата.
                            SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Говоря за класове, а не просто за автомобили. За 3000 лева можеш да намериш страхотен 10 годишен автомобил, но не от класа на 156 цата.
                              Е така вече съм съгласен с теб.

Comment

Пазара е наситен със 156-ци 145/146 итн.......а тва че колегата си е вземал колата за 2600 нищо не означава,или както се казва кола и жена се взимат на късмет никога не знаеш какво ще ти поднесат.Дали ще е 2600лв или 5000лв всичко е ташак работа,а и да е чисто нова пак не е гарация че няма да се счупи,защото съм виждал и такива счупени.17500!!!! лв. със разходите за бензин и газ може да ми струва и толкова не съм се замислял чак толкова задълбочено!!!!

---------- Post added at 19:53 ---------- Previous post was at 19:47 ----------

Ммммммм да точно един тъкъв се продава от класа на 156-ца че и дизелова че и от Пловдив.Ако си завреш носа във раздел Продава ще разбереш за какво говоря че отогоре на това Горан е описал подробно кое колко му е струвало итнннн.
                                Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 22:50.

Comment

Working...
                                X