Известие

Collapse
No announcement yet.

Земетресение?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Философски погледнато е така, но мисля, че е по-добре да говорим с факти и да размишляваме върху нещата, без да изпадаме в крайности.Което е също толкова философско, което ме кара да изпадна в крайна философия, а именно да си задам въпроса - след като свърши бирата да пия ли ракия или да взема предвид факта, че утре съм на работа
    Last edited by StanG; d.m.y г., 22:54.
    Alfa 156
    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
      А това за HAARP е просто легенда.Теоретично е възможно с ниска честота да се предизвика подобно нещо, но е необходимо невероятно количество енергия и става въпрос за акустични вълни, не за електромагнитни.А кустични вълни няма как да се предадат на голяма дистанция с голяма енергия, това е абсурд.Те не могат да се модулират нито по амплитуда, нито по честота така, че да им се запази енергията. Така че спете спокойно, HAARP си върши работата за която е предназначен
      Там е работата, че се работи с големи честоти и големи интензитети - реално е един Огромен микровълнов магнетрон, който има възможност да влияе в горните слоеве на атмосферата и оттам пък да се променят нещата в долните слоеве и на земята, а явно и под нея...
      Иначе пък това с акустичните вълни е интересно, защото youtube е пълен с клипове по цял свят със странни звуци, забелязани от доста хора, явно- http://www.youtube.com/results?searc....0.DL7_I7Xnf5I
      Last edited by Furious 155; d.m.y г., 23:29.

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Бобка, мисля че грешип.Филма е бил "Сладко и горчиво", и в Румъния са го гледали, от тогава ни мразят
        В Италия са паднали предимно стари постройки.А и там е различен разлома и почвата.77-ма в Букурещ са паднали само няколко (мисля, че 2) блока с железобетонна конструкция, и то поради структивни дефекти и калпаво строителство.Интерсното е, че са били разположени по един и същ начин по отношение на разпространението на вълните.Да не говорим, че почвата под града е алувиална и глинеста, възможно най-лошия сценарий при земетресение.И все пак са минали добре, в предвид това и магнитуда от 7.2...В Свищов условията са същите, блоковете, които са паднали, също са имали лошия късмет да са позиционирани неправилно, а и са били с експериментална олекотена конструкция.
        Така, че да правим аналог с Италия и Румъния не е удачно.Виж Турция 99-та, това е друго.Там паднаха много железобетонни сгради при същия магнитуд.Там е типичен пример за калпаво строителство (новото).Има много снимки за паднали нови сгради, а до тях стари ('60-'70) пак железобетон - само повредени.След тоя трус в Измит и Адапазаръ осъдиха много строителни фирми.Ползвали са морски пясък за бетона, което е недопустимо и е главната причина за последиците.
        В София не е толкова зле, колкото си мислите.Тук най-лошия сценарий е 7, и това при положение, че най-големия разлом - този между Нови хан и Петърч, който минава под източната част на града, отдаде цялата си енергия.Затова и сградите са сметнати да издържат трус от порядъка 7-7.4...Друг е въпроса дали са изпълнени така!Успокоителното е, че почти няма сметка да се краде от основната конструкция, голямото лапане е от довършителните работи.
        И още нещо - 77-ма в Букурещ има само един паднал панелен блок, и то с доказани дефекти в самите панели!

---------- Post added at 09:36 ---------- Previous post was at 09:35 ----------

С 4 слона върху нея?
        )...аз пък мисля, че не греша за филма....ти тогава си бил в Ташкент моето момче и са те подвели с грешна информация....не всичко в нета е вярно!!!
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          )...аз пък мисля, че не греша за филма....ти тогава си бил в Ташкент моето момче и са те подвели с грешна информация....не всичко в нета е вярно!!!
          Какъв модел беше Електрона Бобка че съм им фен на старите руски машини
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Забавление за ума е разсъждението над подобни въпроси.Но факт е, че няма как да се пренесе голямо количество енергия по този начин, по който си представяте.Невъзможно е!Ако на мястото има усилвател на тая енергия - да.Примерно радио "Z-Rock" предава няколко вата (!) енергия под формата на http://www.youtube.com/watch?v=BEFGzrbOQsw , а Румбата слуша в Перник същото радио с 100 мегавата уфери, поставени по специален начин на определена дълбочина в земята имаме потенциален виновник за всичко и пращаме при Румбата момчетата с винкелите.Но тези няколко вата сами по себе си няма как да предизвикат нищо.Сега си представете, че Z-Rock е собственост на ЦРУ и вече звучи това http://www.youtube.com/watch?v=o8uMX...feature=relmfu , а щатите са под режим на тока, понеже правителството е впрегнало всичикте 28 петаватчаса (10^15 вата на час) годишно производствена енергия , издигнали са 50 километрова кула и са създали насочен акустичен източник, сочещ точно в Перник и пускат "лъча"!
            Е точно в тоя момент Румбата се почесва по левия ташак, щото незнайно що леко го засърбява...
            Alfa 156
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
              Какъв модел беше Електрона Бобка че съм им фен на старите руски машини
              )))..706 с дървен обков(нещо като фурнир..махагон от страни)..имаше и едни телевизори Рубин...помниш ли ги..?....и тия портативните Юнуст с батери....ставаха за къмпинг

Comment

Уточних се по-назад А че съм бил в Ташкент е повече от ясно
                Alfa 156
                sigpic

Comment

• StanG аз мислех че и веселина или квото беше там радиото пускат или Цеца или Весна а не само Зи Рок
                  тоест може и те да са в кюпа..все пак 99% от българите са фенове
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Уточних се по-назад А че съм бил в Ташкент е повече от ясно
                    )..хубаво е, че имаш чуство за хумор и не се засягаш.....
                    От мен да знаеш...какви са тия радио честоти....баба слушаше радиоточка...ако ти говори нещо.....а на татко Вефа...нямаше грешка)

Comment

)))..706 с дървен обков(нещо като фурнир..махагон от страни)..имаше и едни телевизори Рубин...помниш ли ги..?....и тия портативните Юнуст с батери....ставаха за къмпинг
                      http://www.rw6ase.narod.ru/000/tw/elektron716_00.jpg 706няма бре да не искаш да кажеш 716 Тва го гледаше нашето семейство до демокрацията ма нямаше ПАЛ да го ева А инак еи такова Юностче си паза до ден днешен работещо http://www.rw6ase.narod.ru/000/tw/junost402i.jpg
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Казвам ви, Боби е нашия човек с нечисто минало!Баба му с радиоточка, баща му с Веф...са ше каже, че и леля му не е от ЦРУ.Линч и мир за земята родна!!!

---------- Post added at 00:43 ---------- Previous post was at 00:39 ----------

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                        StanG аз мислех че и веселина или квото беше там радиото пускат или Цеца или Весна а не само Зи Рок
                        тоест може и те да са в кюпа..все пак 99% от българите са фенове
                        Шшш за Цеца или добро или...човек трепем, ела па сега на 10 бири
                        Alfa 156
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                          http://www.rw6ase.narod.ru/000/tw/elektron716_00.jpg 706няма бре да не искаш да кажеш 716 Тва го гледаше нашето семейство до демокрацията ма нямаше ПАЛ да го ева А инак еи такова Юностче си паза до ден днешен работещо http://www.rw6ase.narod.ru/000/tw/junost402i.jpg
                          Не бъракам бе...704, 706 и 716...тия модели дет ги показваш са фейслифт....нашият имаше само махагон отстрани не отпред.....нали казах, че в нета няма всичко ..а Юносът беше отгоре с дръжка...не ми се рови сега да показвам снимки

---------- Post added at 22:02 ---------- Previous post was at 21:59 ----------

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
                          Казвам ви, Боби е нашия човек с нечисто минало!Баба му с радиоточка, баща му с Веф...са ше каже, че и леля му не е от ЦРУ.Линч и мир за земята родна!!!

---------- Post added at 00:43 ---------- Previous post was at 00:39 ----------

Шшш за Цеца или добро или...човек трепем, ела па сега на 10 бири
                          )))))))))))))))..аз когато съм слушах радио "Свободна Европа".....Ташкент беше СССР..)
                          Last edited by Бобби; d.m.y г., 01:05.

Comment

• Земетресения е имало и ще има.
                            Когато се случат такива природни бедствия като - земетресения, пожари, наводнения, торнада и други природни бедствия, тогава човек се замисля колко е нищожен, както и за отношенията между хората.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Земетресения е имало и ще има.
                              Когато се случат такива природни бедствия като - земетресения, пожари, наводнения, торнада и други природни бедствия, тогава човек се замисля колко е нищожен, както и за отношенията между хората.
                              А бе..не е баш така....Човекът е единственото животно, дето се бори с природата.....сега може да подхвнем темата за генотоинжинерство)

Comment

А бе..не е баш така....Човекът е единственото животно, дето се бори с природата.....сега може да подхвнем темата за генотоинжинерство)
                                Бобчо, за съжаление всеки иска да се докаже колко е велик и прави какви ли не глупости.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X