Известие

Collapse
No announcement yet.

За забраната за пушене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само дето чипнатите дизели и газовите примуси пушат навън. Така, както трябва да пушат и пушачите. Дори не-чипнатите коли - със закон им е забранено да димят в затворени публични помещения.

ПП - И аз пуша, ама да не подхващаме темата за правата, щото точно пушач да говори за това - най-малко му отива и е грозно...
    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Два поста понагоре споменах, че се съобразявам с непушачите. И това съм го правил без закон.

Упс, не съм го направил - в присъствието на непушачи не пуша, дори в къщи не си позволявам на закрито, просто излизам на терасата ... и така ...
      Last edited by spe4elist; d.m.y г., 14:08.

Comment

[/COLOR]
        Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
        Ами да - отиваш в парка и дишаш, разходаш се в гората - и дишаш, дишаш ... Но като излезеш на улицата - дишаш изгорели газове от чипнати дизели и недобре регулирани газови примуси ... И моите права са нарушени ... Искам закон за забрана на газовите автомобили и чипването на дизели.

Точка
        Сравнението ти е крайно некоректно и агресивно, на всичкото отгоре, защото дизелите и газовите автомобили са нужни за функционирането на човечеството, докато твоите нужди да пуфтиш цигари изобщо не са. Това, че дизелите били чипнати изобщо не влияе колко вредни емисии изхвърлят в задръстването....

ПП. Понякога аргументите ви стават патетични...не е зле да запазите малко достойнство...не е като да са ви осъдили на смърт...
        Last edited by Satanism; d.m.y г., 14:36.
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Два поста понагоре споменах, че се съобразявам с непушачите. И това съм го правил без закон.

Упс, не съм го направил - в присъствието на непушачи не пуша, дори в къщи не си позволявам на закрито, просто излизам на терасата ... и така ...
          Чудесно, значи ще ти е доста лесно да излизаш да пушиш навън, навсякъде вече, щом имаш навици с терасата.
          А това дали ти се излиза от хладинката на климатика - на 36+ за да димиш, или от топличкото - на -10 студ, вече си е твой избор. Мен лично, цялото това положение ще ми помогне, ако не да ги спра напълно (тъй като вкъщи и в колата не пуша, предимно като седна на маса в заведение го правя), то поне да ги намаля драстично... при все че пуша по една кутия на няколко дни...

Другото нещо, заради което съм 100% за тази забрана, е факта, че у нас, дори в някои заведения да има изсмукваща система, рядко я пускат, че да не върти електромера - само при проверки и когато трябва да се издадат съответните документи.
          Освен това, да не говорим, че на практика почти няма такива инсталации. Едно е да имаш климатици, които да топлят или изстудяват, друго е ОСВЕН ТЯХ, да имаш инсталация, която да дърпа въздуха и така да е направена, че над всяка маса да има шахта. На запад съм виждал такова нещо - влизаш, всички с цигари по масите, ама дим - няма. И дори въпреки тези инсталации, и там ги порязаха с тази забрана.
          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
            Сравнението ти е крайно некоректно и агресивно, ....

ПП. Понякога аргументите ви стават патетични...не е зле да запазите малко достойнство...не е като да са ви осъдили на смърт...
            Естествено, че е пресилено - нали трябва да става дискусия?!? Искам някой да ме убеди, че не трябва да се пуши, а не - да ми забранява. Говоря по принцип. Естествено, че в белите държави е така. Да, ама какво общо имаме ние с белите държави?!? Здравеопазване ли, социални политики, мързи ме да изброявам всичко, може и да пропусна нещо ... Това е пореден опит на управляващите да ангажират масите с измислени проблеми и да отклонят вниманието от истинските ... За какво е този закон. И преди 01 юни беше забранено пушенето в закрити учреждения, имаше и заведения в които не се пушеше. И болниците не се пушеше. Къде е разликата? Какво променя закона? Ааа - да. Вече е забранено и на стадионите! Голям напредък.

Comment

Естествено, че е пресилено - нали трябва да става дискусия?!? Искам някой да ме убеди, че не трябва да се пуши, а не - да ми забранява. Говоря по принцип. Естествено, че в белите държави е така. Да, ама какво общо имаме ние с белите държави?!? Здравеопазване ли, социални политики, мързи ме да изброявам всичко, може и да пропусна нещо ... Това е пореден опит на управляващите да ангажират масите с измислени проблеми и да отклонят вниманието от истинските ... За какво е този закон. И преди 01 юни беше забранено пушенето в закрити учреждения, имаше и заведения в които не се пушеше. И болниците не се пушеше. Къде е разликата? Какво променя закона? Ааа - да. Вече е забранено и на стадионите! Голям напредък.
              Разликата е там, че в съседната до мен СЛАДКАРНИЦА, вече няма табелка "забранено влизането на лица под 18 години, в заведението се допуска тУтУнопушене".
              Каква пародия, да не влизат деца в сладкарница!
              Не може да се пуши и в барове и диско клубове и дори частни партита.
              Огромна е разликата с предишния "либерален" закон.
              Няма как с разумни приказки да бъде убеден един наркозависим човек. Зависимостите се лекуват с лишаване, отдалечаване, затрудняване, отклоняване, ограничаване на възможността зависимият да се дрогира.
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Разликата е там, че в съседната до мен СЛАДКАРНИЦА, вече няма табелка "забранено влизането на лица под 18 години, в заведението се допуска тУтУнопушене".
                Каква пародия, да не влизат деца в сладкарница!
                Не може да се пуши и в барове и диско клубове и дори частни партита.
                Огромна е разликата с предишния "либерален" закон.
                Няма как с разумни приказки да бъде убеден един наркозависим човек. Зависимостите се лекуват с лишаване, отдалечаване, затрудняване, отклоняване, ограничаване на възможността зависимият да се дрогира.
                Е тоя път съм напълно съгласен.
                Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  ...Зависимостите се лекуват с лишаване, отдалечаване, затрудняване, отклоняване, ограничаване на възможността зависимият да се дрогира.
                  Най-добре пушачите да се вкарват в затвора на строг режим и пости!

Comment

Е, най-добре е, за кого?!
                    sigpic

Comment

Най-добре пушачите да се вкарват в затвора на строг режим и пости!

Що им се връзваш?

Нека да мине малко време,нека заведенията да зациклят,да нямат оборот,да почнат да затварят.Аз като пушач,давам около 20 лева на ден за кафета и кола.Сега неможе да се пуши,няма да ходя.
                      Вече има къде да си харча пак парите,да си пия кафенца и да си къдим с другите пушачи на воля.
                      След като закона неиска моите пари от печалбата на собственици на заведенията,ще ги давам на някой който ми осигури същите условия,но няма да внася и стотинка в държавния бюджет.

Нека да видим колко ще издържи закона.
                      Нека видим колко ще издържат заведенията преди да ревнат че ще фалирват.

И,искате ли да се обзаложим,че съвсем скоро ще се направят заведения и ресторанти,само за пушачи?

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Преди дни даваха дебат по (не помня коя)нацинална телевизия и там изнесоха статистически данни, според които повечето посетители на кафенета/барчета/дискотеки/ресторанти са НЕ пушачи
                        Измамното чувство за много на брой пушещи посетители идвало от наличието на пушачи по всички маси, но това далеч не означавало, че всички на масата пушат.
                        Останах изненадан, но може и наистина да е така!
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                          Що им се връзваш?

Нека да мине малко време,нека заведенията да зациклят,да нямат оборот,да почнат да затварят.Аз като пушач,давам около 20 лева на ден за кафета и кола.Сега неможе да се пуши,няма да ходя.
                          Вече има къде да си харча пак парите,да си пия кафенца и да си къдим с другите пушачи на воля.
                          След като закона неиска моите пари от печалбата на собственици на заведенията,ще ги давам на някой който ми осигури същите условия,но няма да внася и стотинка в държавния бюджет.

Нека да видим колко ще издържи закона.
                          Нека видим колко ще издържат заведенията преди да ревнат че ще фалирват.

И,искате ли да се обзаложим,че съвсем скоро ще се направят заведения и ресторанти,само за пушачи?
                          Въобще не се връзвам. Този закон ще е толкова ефективен, колкото е ефективна и забраната за употреба на наркотици в заведенията. Всяка дискотека мирише на канджа, но никой не надава такъв вой, какъвто е за цигарите в момента. Да, съгласен съм с теб, вероятно много скоро ще се открият частни клубове, в които ще се допускат само пушачи и/или такива, които толерират правото на всеки да пуши или не.

Comment

Абе сега ще станем в БГ по големи католици от папата.

Пушил съм в затворен ресторант в Германия, Италия, Гърция.
                            В Германия попитах единствените други хора в ресторанта (бяхме дошли късно), попитах управителя и ми се разреши да пуша.
                            Мисля за Италия и Гърция няма какво да обяснявам.
                            Та явно навсякъде го има закона, но ....
                            Ами днес все още си пуша на работа.
                            П.П. Всичките ми колеги са пушачи !
                            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Първоначално публикувано от BatVas Покажи съобщение
                              Абе сега ще станем в БГ по големи католици от папата.
                              Анджък!

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                                хвала за тази забрана!

колко ще се спазва сега на всички е ясно, но е още една стъпка в правилната посока!
                                Това мисля и аз.
                                ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Working...
                                X