Известие

Collapse
No announcement yet.

За забраната за пушене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Пречили им фасовете - на мен пък ми пречи чалгата по плажовете, но не я забраняват, защото бати ви Рамбо е чалгар.
    В тази връзка - във Варна си имаме едно култово заведение на плажа, "Red Rock" се казва - слушаме си рок, лятото има и лайвмюзик, цацката е прекрасна, другите риби - също, а мбирката си е подобаващо студена ... по този повод ... След малко свършвам работа и отивам там на инспекция ...

Пропуснах да кажа - пушенето е свободно на външните маси, проверено ... то пък кой ли седи вътре в тома време ?!?

Comment

• При нас като няма море, я правим тази работа около два язовира в Кайлъка, но ходим до там с колелета. След малко и аз яхвам колелото - добре, че полицаите не ни проверяват за алкохол.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• http://www.sofiautre.bg/gradut/blogu...r_not_to_smoke

Първи юни, 0,00 часа. Четвъртък вечер. Призракът на здравословния начин на живот преминава като тайфун из всички нощни заведения в страната.

Пепелниците са прибрани някъде на тайно място, а на пушачите започва да се гледа като на палестински терорист камикадзе в израелска детска градина. Купонът се пренася извън баровете, на тротоара, където развеселени хора пушат, сякаш участват в забавен експеримент, който скоро ще приключи. Тъкмо обратното. Не е забавен, няма да приключи скоро, а освен това няма да е последният. А какво ни очаква занапред можем само да гадаем. Но нека се концентрираме за малко другаде. Върху това, че баровете не са места за здравословен начин на живот. Тъкмо обратното. Измислени са с цел да бъдат места за свободни пороци. Пиене, пушене, танци и флирт. Толкова ли е сложно някой да осъзнае, че забраната на само едно от тези четири неща превръща веселбата в баровете в учинически вечеринки за средношколци. Толкова ли е трудно да се разбере, че тези, които водят или искат да водят здравословен начин на живот отдавна са си в леглата и са изпили фреша си от моркови. Кого пази тази забрана? Айде, в ресторанти, публични места, градинки, молове и т.н. ок, ама в нощен бар?! Що за черен хумор е това? Продавате ни цигари, но ни забранявате да ги пушим. Тровете се, ама да ви е неприятно, така ли? Яд ви е, че не можете да пушите на банките в Народното събрание, нали? То не че на тях има някой, ама айде. Цивилизационният избор, за който говорите минава през куп други забрани и ограничения. И когато казвате, че в цяла Европа не се пуши, е редно да видите, че там няма дупки по пътищата, че няма бездомни кучета, че няма лайна по тротоарите на домашни кучета, че минималната пенсия е колкото висока заплата тук. Мога да изброявам още. Но няма, знам, че се сещате и сами. Можеше да забраните и всички МПС-та, които не са на електрическа енергия. Какво по-цивилизационно от това. Край на смога, край на астматиците, край на трафик проблемите, разцвет на градския транспорт, взимаш метрото от ЦУМ до плажа в Созопол, печеш се, пиеш фреш от маракуя, почесваш се по главата и привечер се прибираш в панелката в Обеля. А вие с електрически велосипеди на работа. И зимата, да. Ако ви е студено, спирката на метрото е близо до парламента. Стиска ли ви?
        Alfa Romeo 156 2.4 JTD

Comment

• Ми едно време мутрите се забавляваха, като стреляха по заведенията, дай да им разрешим пак да го правят!?

И сте много прави- на никой не му пука за здравето на пушачите. Този закон е, за да защити непушачите и най вече да направи неатрактивно пушенето сред младите Вие дъртите не сте интересни вече.
          Lexus IS200

Comment

• Аз пък на снимката в паспорта съм с цигара!
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

• Един приятел навремето викаше, че пушачите са генно увредени.То и аз пушех тогава
              Сега като чета някои мнения в защита на "правата им" излиза, че може да е и вярно,,
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Пра-пра -дядо ми Зафир умря, май защото беше пушач.
                Дядото на баба ми почина, когато бях в седми клас.
                Заради цигарите не доживя 100 години и почина в съня си, без да проявява претенции.
                Пра баба ми накрая си беше алкохоличка, щото друго не приемаше.
                И тя горката от алкохола си съкрати живота и си умра на 96 годишна възраст.
                Та следвайки фактите, може пък да не е чак толкова лошо да се пуши и пие.
                Ама като надушвам съвременните цигари, по-добре е да си умреш. отколкото да ги пушиш
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Пра-пра -дядо ми Зафир умря, май защото беше пушач.
                  Дядото на баба ми почина, когато бях в седми клас.
                  Заради цигарите не доживя 100 години и почина в съня си, без да проявява претенции.
                  Пра баба ми накрая си беше алкохоличка, щото друго не приемаше.
                  И тя горката от алкохола си съкрати живота и си умра на 96 годишна възраст.
                  Та следвайки фактите, може пък да не е чак толкова лошо да се пуши и пие.
                  Ама като надушвам съвременните цигари, по-добре е да си умреш. отколкото да ги пушиш
                  Защо вадиш отделни случай (изключения) от общата статистика? Не е коректно някак си...
                  Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    Защо вадиш отделни случай (изключения) от общата статистика? Не е коректно някак си...
                    Тия изключения са семейството ми!
                    по-късно, майка ми от менте цигарите почина в ръцете ми мъчително, плюейки дробовете си.
                    Това ме накара да откажа цигарите.
                    Аз ги пушех 33 години по две кутии на ден.
                    Ето ти коректност!
                    И аз съм грешен!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Пушача ако ще и до 100г да доживее си е получовек.
                      Някак си е смешно и жалко да коментираме "полезните" цигари вече.

Comment

• Всички непушачи тук претендират, че им се нарушават правата като се налага да дишат цигарен дим - на пушачите пък им се нарушават правата, че им забраняват да пушат.Отделни обособени заведения и места в пространството за двете категории хора - това е правилното решение за България, щом няма разбирателство, всичко друго е бля-бля.
                        sigpic

Comment

Всички непушачи тук претендират, че им се нарушават правата като се налага да дишат цигарен дим - на пушачите пък им се нарушават правата, че им забраняват да пушат.Отделни обособени заведения и места в пространството за двете категории хора - това е правилното решение за България, щом няма разбирателство, всичко друго е бля-бля.
                          Човек който нанася вреди на себе си и околните какъвто е пушача, не може да претендира за никакви права.
                          Ако на пушача се дадат права, то тогава ще следва да поискат и махане на ограничението на скороста по пътищата, защото на половината шофьори им се нарушават правата да карат с 200км/ч - примерно.
                          Мога да изброя още куп "нарушени права", стига с тези смешни цигари.
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 12:32.

Comment

Всички непушачи тук претендират, че им се нарушават правата като се налага да дишат цигарен дим - на пушачите пък им се нарушават правата, че им забраняват да пушат.Отделни обособени заведения и места в пространството за двете категории хора - това е правилното решение за България, щом няма разбирателство, всичко друго е бля-бля.
                            Напротив- разбирателство има и то е постигнато от депутатите изпрани и от пушачи и от непушачи. Не може да се пуши и толкова. Следващия път пушачите да гласуват за този, който ще отмени забраната. Ако искат и партия да си направят. В демократично общество живеем все пак.
                            Lexus IS200

Comment

• Стига ревахте бе! И аз пуша, обаче съм абсолютно ЗА тези ограничения. Още преди 2 год, когато отидох в Македония и видях ползата от пълната забрана, категорично се съгласих. Отнети правя няма - може да се пуши навън. Никой не е длъжен да ни диша дима в затворените помещения.
                              Защо да принуждавам непушачите в моята компания да се вмирисват на тютюн и да дишат дима, само щото от 5 човека, 3-ма сме пушачи и им налагаме да седнем в салона за пушачи, за да можем да пуфтим като комини? Ми не е правилно. Като ни се допуши, навън по цигарка и после обратно на масата. Тамън по този начин значително по-малко цигари се изпушват.

Тоя рев за отнетите права и дискриминацията, ще ме извинявате, колеги пушачи, ама тотално НЕ СТЕ прави.
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Ако толкова се бяха замислили всички умници за вредите на хората - да бяха забранили производството и продажда на цигари. Не се борете със следствието, а с причините, но така ви е по-лесно.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X