Известие

Collapse
No announcement yet.

За забраната за пушене

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Нисък клас държава,нисък клас туризъм....

Ми казвай на какво и се обзалагаме.
    Точно така е,
    А иначе ми хареса тая статия на Валери Найденов:

http://www.slava.bg/news/43510.html

---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:06 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
    Я да видим (ама с линкове от чужди сайтове) в кои други европейски държави има пълна забрана?
    САЩ не ми ги хвали... отдавна не са пример за нещо смислено.

И ако изобщо си прав, защо пак има двойни стандарти, ВИП зали и т.н.?
    Поредното насъскване на стадото в глупостите е това, освен желанието да пълнят хазна от глоби щото инак не могат.
    Аз съм бил в Италия и Франция и не видях някъде да се пуши, ако има някъде, е почти неоткриваемо.Беше декември месец в Италия и ноември във Франция. Даже видях как празнуват и новото божуле-цигари само по улиците. ( Рим и Париж визирам)
    Па понеже бяхме нещо като полувип гости, ни водеха по скъпи места.....
    Last edited by fred; d.m.y г., 21:10.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      Точно така е,

Стига с тези ченгета бре, нали си "демократ".
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Ми то зависимоста не е само до цигарите,щом си стигнал до шише замисли се малко.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
          Точно така е,

---------- Post added at 00:07 ---------- Previous post was at 00:06 ----------

Аз съм бил в Италия и Франция и не видях някъде да се пуши, ако има някъде, е почти неоткриваемо.Беше декември месец в Италия и ноември във Франция. Даже видях как празнуват и новото божуле-цигари само по улиците. ( Рим и Париж визирам)
          Доколкото си спомням, в Брюксел не се пушеше само там където се сервира някаква храна.

---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 18:09 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
          Ми то зависимоста не е само до цигарите,щом си стигнал до шише замисли се малко.
          Грешиш.
          Само 5 % от пиещите редовно алкохол изграждат зависимост към него.
          Не така обаче е при цигарите.
          Аз не пия всеки ден!
          К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
            Доколкото си спомням, в Брюксел не се пушеше само там където се сервира някаква храна.
            У Брюксел не съм бил, ама имам познати, работят там от 7-8 години, като ги видя, ще ги питам.
            sigpic

Comment

• Само не ми става ясно, на теб какъв ти е келепира от тази забрана? Мислят за здравето ти? Ще живееш 100 години? Животът ти е по-лек и приятен?
              Не мъ глей, че в раменете съм, кат вафла от 5 стинки...знам фатки!

Comment

• Лично на мен ми е неприятно да влизам в окадени помещения (макар че пуша по една цигара седмично).Купувам си пури, пурети, цигари. Имам лули и тютюни, много харесвам аромата на хубавия тютон. Пушил съм около 12 години активно, а първата си цигара запалих в 3-ти клас.
                Неприятен навик е.Особено ако някой пуши непрестанно, както е у нас (и то основно качаци), а не да пали за кеф понякога, както е в по-развитите държави.
                Другият ми келипир е, че не искам децата ми и другите разбира се, да пушат, защото това е основното занимание, където се съберат повече от двама души.
                Last edited by fred; d.m.y г., 21:19.
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от crazy_dude_ Покажи съобщение
                  Само не ми става ясно, на теб какъв ти е келепира от тази забрана? Мислят за здравето ти? Ще живееш 100 години? Животът ти е по-лек и приятен?
                  Преди една година с малката се разхождах по Стамболийски, минахме покрай сладкарница неделя, детето поиска нещо сладичко, на вратата имаше табела В ЗАВЕДЕНИЕТО СЕ ПУШИ.........НЕ СЕ ДОПУСКАТ ЛИЦА ПОД 18..........
                  Вътре седяха смръдльовци сърбащи кафенце с по пет цигари. Лелки лекуващи запека си с цигарка и кафе
                  Стига бе.......
                  Печеля чистота, печеля чиста среда, печеля удоволствие от вкуса на храната, тортата и алкохола.
                  К.М.

Comment

• fred, благодаря за изчерпателния отговор. Работата е там, че в окадените заведения се влиза пожелание, не е задължително. И не ми става ясно само, как забраната за тютюнопушене ти гарантира, че децата ти няма да пропушат? Всъщност въпросът ми беше към колегата над теб

П.п. Не искам никой да ме разбира погрешно. Ни най-малко защитавам тютюнопушенето, напротив. Аз съм против абсурдната забрана, която ограничава правата ми.
                    След като забранят тютюневите изделия, мога да се съглася, че някой мисли за здравето на хората и бих го приел с радост!

Comment

---------- Post added at 18:03 ---------- Previous post was at 18:02 ---------

---------- Post added at 18:04 ---------- Previous post was at 18:03 ----------

Скоро на балканите ще сме висок клас, след фалита наГърция в който ти още се съмняваш.
                      Дори и да фалира Гърция а тя няма да фалира България никога няма да дръпне толкова туристи.....а Балканите не са само България и Гърция,имаме и една Турция и една Хървтаска...
                      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

fred, благодаря за изчерпателния отговор. Работата е там, че в окадените заведения се влиза пожелание, не е задължително. И не ми става ясно само, как забраната за тютюнопушене ти гарантира, че децата ти няма да пропушат? Всъщност въпросът ми беше към колегата над теб

П.п. Не искам никой да ме разбира погрешно. Ни най-малко защитавам тютюнопушенето, напротив. Аз съм против абсурдната забрана, която ограничава правата ми.
                        След като забранят тютюневите изделия, мога да се съглася, че някой мисли за здравето на хората и бих го приел с радост!
                        Наркоманите крещят, хванете дилъритеееееее.

Слушай сега, ако харесваш да лъскаш бастуна, никой не ти нарушава правата, ако не ти дава да душиш пилето на публично, обществено място. Лъскай у вас.
                        Никой не е забранил вибраторите, забранени са само за публична употреба.

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
                        Дори и да фалира Гърция а тя няма да фалира България никога няма да дръпне толкова туристи.....а Балканите не са само България и Гърция,имаме и една Турция и една Хървтаска...
                        Не се пише "една Турция", "една Хърватска", "един Ботев", няма втора Турция нито друг Ботев.

Не говорех само за туризъм.
                        К.М.

Comment

Преди една година с малката се разхождах по Стамболийски, минахме покрай сладкарница неделя, детето поиска нещо сладичко, на вратата имаше табела В ЗАВЕДЕНИЕТО СЕ ПУШИ.........НЕ СЕ ДОПУСКАТ ЛИЦА ПОД 18..........
                          Вътре седяха смръдльовци сърбащи кафенце с по пет цигари. Лелки лекуващи запека си с цигарка и кафе
                          Стига бе.......
                          Печеля чистота, печеля чиста среда, печеля удоволствие от вкуса на храната, тортата и алкохола.
                          Какво ти пречи да усещаш вкуса на храната и алкохола в помещението за непушачи? Ех, да му се невиди, всеки мисли само за себе си и не му пука ама грам за другия, ако ще да умира, типично по български.
                          Законът, който действаше преди 1 Юни беше, най-добрият, който можеха да вкарат, въпреки че ощетиха собствениците на заведения. Но не, целия свят се върти около мен и щом на мен ми е добре, майната им на другите, с извинение!

Comment

Какво ти пречи да усещаш вкуса на храната и алкохола в помещението за непушачи? Ех, да му се невиди, всеки мисли само за себе си и не му пука ама грам за другия, ако ще да умира, типично по български.
                            Законът, който действаше преди 1 Юни беше, най-добрият, който можеха да вкарат, въпреки че ощетиха собствениците на заведения. Но не, целия свят се върти около мен и щом на мен ми е добре, майната им на другите, с извинение!
                            Малките заведения станаха само за пушачи.
                            Няма по- явен егоизъм и егоцентризъм от пушенето.
                            К.М.

Comment

fred, благодаря за изчерпателния отговор. Работата е там, че в окадените заведения се влиза пожелание, не е задължително. И не ми става ясно само, как забраната за тютюнопушене ти гарантира, че децата ти няма да пропушат? Всъщност въпросът ми беше към колегата над теб

Драги приятелю (или форумни колега, все едно), уви не е така-20 години ходя по окадени заведения, защото вечно има някой който не може да изкара без цигара.То навремето и аз бях о тия, а накрая останаха един двама само дето пушат...
                              А има и неокадени заведения, ама ми е малко скъпо да ходя редовно Вярно е, че последните месеци преди забраната имаше хубави, сносни заведения с отделни салони, ама често пъти се получаваше това в първото изречение.
                              И аз те разбирам, не съм против пушенето, а против това, което е у нас.Сигурен съм, че някой ден ще мислиш така и ти.
                              А за отговорът ми макар и не за теб е част от дискусията ни тука в крайна сметка
                              Тоест да се стремим да поддържаме разумен тон и доводи, а не да се хванем тука гуша за гуша, за поредния спор.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 21:41.
                              sigpic

Comment

---------- Post added at 18:30 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

Не се пише "една Турция", "една Хърватска", "един Ботев", няма втора Турция нито друг Ботев.

Не говорех само за туризъм.
                                Не се измъквай с граматика,точно за туризъм говореше.
                                ..има и друг Ботев, ФК-Ботев Пловдив.
                                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Working...
                                X