Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на къща

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Можете ли да ми обясните, какво точно ще направи адвоката при покупка на недвижим имот и колко е нормално да вземе, като пари за услугата?
    Lexus IS200

Comment

и на мен ми е чудно какво аджеба прави адвоката при покупка на недвижим имот :P
      точка

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
        И да го впрегнеш, и да не го впрегнеш - само адвоката и нотариуса се подписват някъде спрямо купувача и имат задължителната застраховка "професионална отговорност" за имуществени вреди, причинени на клиента. Хубаво е да се знае преди да се плащат комисионни на братовчеда на чистачката на брокера кеш под масата срещу хвърчащи бележки, за да не реве някой после.
        Идеята ми беше, вместо да се плаща допълнителен хонорар на адвокат, да се впрегне брокера и да извади удостоверение за тежести на имота, да подготви документи за изповядване на сделката, ако е нужно да се свърже с кредитен инспектор в банкова институция и т.н. - поне с нещо да заслужи комисионната си
        Така или иначе, после продавача ако реши да се ебава, може да заведе сто вида искове и пак да се проточат едни дела, а в крайна сметка купувача да остане прецакан.
        Като цяло 100% сигурност не може да има никога, но поне може да се намали процента на риск до минимум.... да не давам примери, че сигурно и сам знаеш, колко хиляди варианта за имотни измами има
        Last edited by Kuku; d.m.y г., 15:37.
        sigpic

Comment

Струва ми се, че не е излишно всичко, което се написа - дори и някой друг да върши работите, все пак колегата ще знае какво се прави, за какво си дава парите и може да проконтролира предвижването на документите.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

покупка

Разбира се донякъде съм съгласен, но нека не смесваме тичането по институции и ваденето на документи, което е техническата част, с проблемите, които могат да съпътстват една покупка на недвижим имот и които няма да ми стигне времето да изброявам. От опит.

По отношение да въпросите на колегите, каква е ролята на адвоката който представлява купувач на недвижим имот, ще се опитам да го обясня разбираемо: С имотите е същото като с Алфите на пазара - гледаш лачена, хубава, на добра цена - а скрити проблемчета колко щеш. Продавачите на Алфата тука са двама - самия продавач и брокера. Те и двамата имат интерес продажбата да стане независимо какво, защото: продавача ще си прибере цената, а брокера - комисионната и от двамата. И в тая насока и двамата убеждават купувача да си даде парите. А адвокатите са тия "диагностици" които проверяват колата и продавача преди да са дадени каквито и да било пари. И понеже работят с документи, диагнозата е нещо конкретно и доказано, за което те дават гаранция на клиента. Затова казах, че имаме застраховка за вреди към клиента.
            Има и още много неща от финансово естество които адвоката прави за да спести пари и нерви да купувача - именно като подсигури че той няма да се натакова с данъци за сметка на печалбичката на продавача, спестява му нот.такси като му изготвя акта, и т.н. и т.н.
            Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 16:52.
            Alfa 156 2.0 - ех,
            Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
            Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
            Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

да добавя, че нашият адвокат беше и причината да договорим по-дълъг срок между предварителния договор и окончателния, също да се гони другата страна да си приготви документите на време и провери дали всички е изрядно далеч преди да сме стигнали до нотариуса (недай си боже да се случи да стигнем до там и нещо да не е в ред и да увиснем)
              а брокерът представляваше само продавача, не знам как и по какъв начин ще тръгне изобщо да защитава нашата позиция
              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
                Не бих и могъл да го кажа по-добре... Като чета на колегата последния въпрос, за насам е
                Не виждам обаче колегата пуснал темата да ни информира за решението си или развитието й.
                А колкото за другите, които се съмняват от ползата от адвокат-толкова подводни камъни има, че си нямате представа.
                Говорим за грамотен човек в тая област разбира се.
                А брокерът може да свърши работа наистина, ама зависи от конкретния човек и фирма.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
                  Привет на всички
                  Така днес намерих една къща в една кантора и реших да се срещнем за един имот.Искам да знам кои разноски са за моя сметка.Знам,че някой ще ми каже ,че както се разберете с продавача,но искам да знам кои са моите задължения като купувач
                  Мерси предварително
                  Твойте задължения са да дадеш парите...и дано да не попаднеш в няква схема на измама....защото скритите лихвари ги няма в никоя статистика....а докато си защитиш правата на клиент в нашата държава...може да минат много години....в най добрият случай
                  По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                  https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

здравейте колеги
                    Ами тези дни приготвихме парите и сега на мой приятел приятелката(адвокатка) се срещна с майка ми и се разбраха тя да поеме нещата,дори тя предложи.Днес дори майка ми каза,че няма проблем,понеже адвокатката и брокерката се познават доста добре.Апък аз вече си взех ключовете и започнах подготвяне за събаряне на част от престройки които има
                    Благодаря на всички за съветите

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Можете ли да ми обясните, какво точно ще направи адвоката при покупка на недвижим имот и колко е нормално да вземе, като пари за услугата?
                      Адвоката ще прегледа договор за покупко - продажба, който ПРОДВАЧА ще ти предостави. Ще го прегледа за нередности, скрити клаузи или неточни срокове и неустойки. Освен това адвоката ще извади от имотния регистър удостоверение за тежести, за което купувача ще чака в най-добрия случай 24 часа, а добрия адвокат ще го извади за час-два.

Общо взето адвоката ще се погрижи интереса ти да е защитен напълно.
                      няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                        да добавя, че нашият адвокат беше и причината да договорим по-дълъг срок между предварителния договор и окончателния, също да се гони другата страна да си приготви документите на време и провери дали всички е изрядно далеч преди да сме стигнали до нотариуса (недай си боже да се случи да стигнем до там и нещо да не е в ред и да увиснем)
                        а брокерът представляваше само продавача, не знам как и по какъв начин ще тръгне изобщо да защитава нашата позиция
                        нормална ситуация.брокерите за чеп за зеле не стават в общия случай/има и изключения......../смачкайте му хонорара на брокера,пазари се като циганин и хонорара на адвоката е готов.
                        Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
                        156 1,8ТS-99 ......
                        EX
                        159 1,9 JTD-08

Comment

Брях тез айдукати бе))
                          Брокерите единствено се интересуват да направят сделката и да си вземат комисиона. Масово са доста некоректни, некомпетентни относно имотите, да не говорим че в над 50% от случаите дори не са ги виждали на живо. Обикновенно се стремят да ти вземат максимално пари и не се свенят да плюят по другите и да се изкарват най компетентните.
                          Само че и в тази тема както и във всички останали в този форум, които се отнасят до съвет се започва с презумпцията че нещата са във възможно най тежко състояние.
                          аз лично съветвам да се направи проверка на документите- законност, тежести , съсобствености и т.н. Да се направи добър оглед и ако трябва да се полечи съвет от специалист по строителство който да оцени физическото състояние на имота и естественно възможността за промените които искат еда си направите след това(защото в повечето случаи купувания имот не е точно това което търсите и се налага да си го направите удобен за себе си)
                          При изповядване на сделката съответния нотариус си прави проверки на документите за това дали са заложени, ипотекирани и т.н.
                          разбира се Ако имате съмнения или неясноти можете да се посъветвате с адвокат относно самия договор и правата и задълженията си по него.

и една шегичка за адвокатите- Адвокат е човек който може да ви свърши работа и да ви вземе парите, но може да ви закопае и отново ще ви вземе парите
                          Разчитам на чуството за хумор на адвокатите в този форум
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

здравейте колеги
                            Вече ми започна ремонта на къщата,но искам да съборя 2-е стаи които са допълнително построени,но са от кирпич и да ги построя на ново с тухла.Едни ми казват,че трябва да имам нов план други не и така.Няма да променям квадратура а само ще заменя кирпича с тухли и естествено нов покрив с изолация.
                            С комшията се разбрахме и той да помогне даже ама се притеснявам,че може някой да ми направи мръсно

Comment

Не би трябвало да се притесняваш за законността, при положение, че запазваш физическите очертания на сградата и не променяш обема, но въпреки всичко не пречи да попиташ и в Техническата служба на Общината, защото някъде си ги тълкуват законите както си искат. По отношение изпълнението на новата част - вижте основите как са и дали няма нужда от подсилване, удълбочаване или уширяване.
                              Ако променяш предназначението на новите помещения при всички случаи трябва разрешение и одобрени проекти.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 16:34.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от lokara Покажи съобщение
                                здравейте колеги
                                Вече ми започна ремонта на къщата,но искам да съборя 2-е стаи които са допълнително построени,но са от кирпич и да ги построя на ново с тухла.Едни ми казват,че трябва да имам нов план други не и така.Няма да променям квадратура а само ще заменя кирпича с тухли и естествено нов покрив с изолация.
                                С комшията се разбрахме и той да помогне даже ама се притеснявам,че може някой да ми направи мръсно
                                Ами ходи в общината и питай, съответно си извади докумнент.Защото, каквото и да ти кажат устно, утре ще се смени кмета и т.н. - а иначе, че някой ще ти направи мръсно-бъди сигурен.У нас особено това е като смъртта-неизбежно
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X