Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с ГЛОБУЛ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Обадих се на дежурен човек от Комисията за защита на потребителите и му обясних какво се е случило,човека ме успокои и каза,че често имат подобни случай.
    Посъветва ме час по-скоро да подам жалба за да се прекрати това с тази безумна сметка.
    Ако трябва да съм честна той ми даде малко надежда ...
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
      Иначе единия ми телефон въпреки наличие на рутер се свързваше с интернет на оператора защото имаше такива настройки .
      Точно затова на двата си смартфона (с Windows) съм инсталирал едни много ефективни и дори безплатни програмки No Data и Data Controler - и телефона просто не могат да дръпнат и един килобайт от другаде, освен от WiFi. Освен ако не им разреша изрично.

Един колега така изгърмя - докато бил в роуминг в Турция, на Windows-а му хрумнало да тегли некви ъпдейти - и после имаше: Олелеееее ква е тая сметка 360 лева за интернет И си ги плати като пич...

А там минута разговор струва 6,99 лева - сещате се колко е 1 мегабайт
      Volvo XC90 D5 '06
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90
      Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
      ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
      ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Подавай още сега жалба
        http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...document_id=19
        ще се разгледа до два три дена и щети пратят оговор най вероятно ще пишеш заевление после
        156 SW 1.9JTD 110ph

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
          Здравейте Колеги,

днес ми изключиха телефона който е абонат към Глобул поради превишен лимит.
          Обадих се да видя какво става тъй като това е невъзможно,а и срока ми за плащане е до 8 юли.
          Съобщиха ми , че имам 3 000 лв навъртяни от интернет за последните 3 дена .
          Това е невъзможно тъй като телефона ми е в интернет чрез домашният рутер.
          Какво да правя сега ?
          Ясно е,че съм в шок и страшно притеснена.
          Освен в комисията за защита на потребителя и към адвокат към кого мога да се обърна ?
          "Дългоочакваните промени в Закона за електронните съобщения бяха окончателно приети в края на декември 2011 г. През цялата 2011 година Асоциация „Активни потребители” води кампания, в която призоваваше да се предприеме тази стъпка. С новите текстове мобилните оператори ще са задължени да предупреждават клиентите си, когато достигнат до 90% от месечния си лимит. Договорите на потребителите за мобилни услуги няма да могат да бъдат подновявани автоматично от фирмите, а само с писменото съгласие на клиентите. Когато подписвате нов договор, ще можете да го прекратите в срок до една седмица, без да дължите неустойки. Забранява се и изпращането на есемеси за участие в игри, освен ако изрично не сте се съгласили да получавате такива"

Проблема е да докажеш , че не са те предупредили. Умните телефони пазят хубави логове : кой кога ти е звънял, sms-и . Но също така и теглят много MB, ако не го забраниш изрично. Тези приблизително 1500MB не знам за колко време си ги изразходила но е било яко теглене или гледане на видео.
          ...

Comment

През тези дни съм изтеглила 2 програми и съм изгледала половин филм.
            Съжалявам за това,че не съм се информирала и не знаех,че не бива да се слага в смартфон сим карта към която нямаш включен неограничен достъп за интернет.
            Отчитам това като моя грешка,но се чудя дали аджеба момъка дето ми продаде смартфона не трябваше да си направи труда да ми обясни това с точно 2 думи.
            Оказва се,че телефон да имаш трябва да си комп.специалист,на лекар да идеш трябва да си поне мед.сестра за да не те уморят,при някъв майстор да идеш за нещо трябва са умееш неговия занаят.
            Да,виновна съм,че не съм знаела това ...
            Иначе този закон който е приет през декември 2011 год е страхотен и много лесно може да се докаже дали са ме предупредили или не.
            Получих смс,че съм надвишила кредитният си лимит и ми изключиха телефоните.
            Не съм получавала предупредителен смс,ако беше така много ясно че щях да взема мерки.
            Мисля,че има начин да се влезне в софтуеара на телефона и да се възстановят всички евентуално изтрити смс (макар да не съм получавала и трила предупредителен смс ) , а също така по съдебен път може да се изиска входяща разпечатка на двете ми сим карти и да се докаже,че не съм била предупредена.
            Ако това изиграе някаква роля за решаването на проблема би било чудесно.
            Утре ще се занимая с този не малък проблем,защото не ми се дават пари на вятъра за нещо което не съм изразходвала.
            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
            140 HP + Chip Tuning -> ex
            Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
            Born to make me happy

Comment

Служителите на мобилните оператори са инструктирани да лъжат и заблуждават клиентите. Просто за годините тези фирми се научиха че са едва ли не богоравни и могат да си правят каквото им скимне. Но наистина трябва бързичко да се деиства защото на всичкото отгоре в договора пише че може да прехвърлят задължението към фирма за събиране на вземания и тогава разправийте стават още по-големи
              Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
              Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
              Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от sole_moe Покажи съобщение
                Подавай още сега жалба
                http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...document_id=19
                ще се разгледа до два три дена и щети пратят оговор най вероятно ще пишеш заевление после
                Колега, много моля да си смалите сигнатурата, снимката е хубава... но за това си има раздел и тема/и.
                Нещо не по-високо от 100 - 150 пиксела ще е много по-удачно.

Ето за пример...

Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аз бях подлъган така от Мтел, но при мен ставаше дума за това, че домашен телефон от тях има 2 номера- мобилен и домашен. И от моя мобилен телефон имам безплатни минути към домашния, но само ако звъня на домашния му номер. Обаче това никой не ми го каза и аз звънях на номера, който ми се изписа след като си клипнах на моя мобилен телефон.

След едно дълго писмо- жалба до тях ми опростиха сметката. Но в писмото пишеше, че аз съм си виновен, но понеже съм им бил ценен клиент, ще ме компенсират...

Но смартфон задължително с неограничен интернет. Иначе рано или късно ще изгориш. Не познавам човек, който да не е горил по тая схема.
                  Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    Аз бях подлъган така от Мтел, но при мен ставаше дума за това, че домашен телефон от тях има 2 номера- мобилен и домашен. И от моя мобилен телефон имам безплатни минути към домашния, но само ако звъня на домашния му номер. Обаче това никой не ми го каза и аз звънях на номера, който ми се изписа след като си клипнах на моя мобилен телефон.

След едно дълго писмо- жалба до тях ми опростиха сметката. Но в писмото пишеше, че аз съм си виновен, но понеже съм им бил ценен клиент, ще ме компенсират...

Но смартфон задължително с неограничен интернет. Иначе рано или късно ще изгориш. Не познавам човек, който да не е горил по тая схема.
                    Аз съм ползвал къде 3 смарта без неограничен (2 от тях без изобщо да има МБ в плана) нито един не е успял да ме изненада до сега.
                    Но за хора които не са специалисти в ИТ... пакета неограничен Интернет е изключително препоръчителен.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Ето го текста в закона :

(2) Общите условия съдържат задължения на предприятието за:
                      1. (доп. - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) предварително уведомяване за прекъсване или влошено качество на услугите при извършване на профилактични прегледи, ремонти или поради развитие на електронната съобщителна мрежа и/или информационните му системи, както и за сроковете на прекъсването или влошаването на качеството на услугата;
                      2. уведомяване на крайните потребители за изменения на общите условия в срок не по-кратък от един месец преди влизането им в сила;
                      3. (нова - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) поддържане на услуги за наблюдение и контрол на разходите от страна на абоната, когато такива са договорени или такова задължение е наложено по реда на чл. 237а, включително предизвестие преди достигане на определена финансова граница на потребление;

...

Чл. 237а. (Нов - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) (1) Комисията може да наложи на предприятията, предоставящи обществени телефонни услуги и/или достъп до обществени електронни съобщителни мрежи, да осигуряват на крайните потребители всички или някои от допълнителните възможности, посочени в чл. 198, ал. 1 и/или чл. 257, ал. 1, при наличие на техническа възможност и икономическа целесъобразност. При анализ на техническата възможност и икономическата целесъобразност комисията отчита очакваното въздействие върху предприятието, на което се налага задължението.
                      (2) Начинът за ползване на възможностите по ал. 1 се определя в Общите условия за взаимоотношенията между предприятието и крайните потребители.
                      (3) Комисията при отчитане на осигурения достъп на крайните потребители до възможностите по чл. 198, ал. 1 и/или чл. 257, ал. 1 и след провеждане на консултации по чл. 37 може да вземе решение да не наложи задължения по ал. 1 или да отмени наложените задължения на територията на цялата страна или на част от нея, когато установи, че има осигурен достъп до такива възможности.

...

Чл. 198. (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) Предприятията, задължени да предоставят универсална услуга, осигуряват на крайните потребители възможности да наблюдават и контролират самостоятелно разходите си и да избягват неоправдани прекъсвания на услугата чрез:
                      1. предоставяне на безплатни детайлизирани сметки;
                      2. безплатно избирателно ограничаване на изходящи повиквания, кратки текстови и мултимедийни съобщения с добавена стойност и където е технически възможно, на други подобни приложения;
                      3. предоставяне на възможности за предплатен достъп до обществени съобщителни мрежи и използване на обществени телефонни услуги;
                      4. допускане на разсрочено плащане на таксите за свързване към обществени съобщителни мрежи;
                      5. предизвестие за възможно последващо спиране на услугата или изключване при неплащане на сметки; всяко спиране се ограничава само до съответната услуга, когато това е технически възможно, с изключение на случаите на измами, системни закъснения в плащането или неплащане на сметки; в срок един месец преди изключването се допускат само повиквания, които не се таксуват на абоната;
                      6. предоставяне на информация за алтернативни тарифи с по-ниски цени за услугата, ако такива съществуват;
                      7. безплатни предупреждения в случай на нетипичен трафик или прекомерно потребление.
                      (2) Начинът за ползване на възможностите по ал. 1 се определя в Общите условия за взаимоотношенията между предприятието и крайните потребители.
                      (3) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2011 г., в сила от 29.12.2011 г.) Комисията може да не възлага задълженията по ал. 1 или да ги отмени, в случай че такива вече са наложени на цялата или на част от територията на страната, ако установи, че съответните възможности са широко предлагани.
                      ...

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                        Аз съм ползвал къде 3 смарта без неограничен (2 от тях без изобщо да има МБ в плана) нито един не е успял да ме изненада до сега.
                        Но за хора които не са специалисти в ИТ... пакета неограничен Интернет е изключително препоръчителен.
                        Аз имам нокиа н97 мини. Забранил съм абсолютно всичко за мобилен интернет, включително съм забранил на навигацията да ползва интернет. Всеки месец имам по няколко стотинки мобилен интернет. И като си включа навигацията понякога въпреки забраните, то си се кънектва. Бъгава история... само дето не знаеш кога точно ще реши да се бъгне.
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Аз имам нокиа н97 мини. Забранил съм абсолютно всичко за мобилен интернет, включително съм забранил на навигацията да ползва интернет. Всеки месец имам по няколко стотинки мобилен интернет. И като си включа навигацията понякога въпреки забраните, то си се кънектва. Бъгава история... само дето не знаеш кога точно ще реши да се бъгне.
                          Изключи си AGPS-a от Settings и няма да ти навърта стотинки. Все пак телефонът ти е със симбиан и е доста по-предсказуем от телефони с андроид. Андроида така може да ти го нахлузи ако не внимаваш, че после да се чудиш на кой свят си.
                          ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                            Изключи си AGPS-a от Settings и няма да ти навърта стотинки. Все пак телефонът ти е със симбиан и е доста по-предсказуем от телефони с андроид. Андроида така може да ти го нахлузи ако не внимаваш, че после да се чудиш на кой свят си.
                            Android си има едно много хубаво бутонче за изключване на мобилния интернет, ако не правиш глупости просто не виждам как ще ти го нахлузи.

Comment

И аз на моя Windows Phone 7.5, когато го взех незнаех, че "Data Connection" е активна по под разбиране. И си ползвах нета в къщи мислейки, че ползвам Wireless-a, докато не дойде един ден и се чудих как така ми работи SkyDrive-a на вън, като никъде не съм вързан за мрежа. Проверих си сметката, и тя беше стигнала някъде около 40 лв. само от интернет. и аз ... веднага порових в настройките, видях въпросното "Data Connection", и видях, че 3G-то на Виваком си е активно на пълна пара. Изключих го и от тогава никакви килобайти не ми върти телефона.
                              На смартфон най добре да има неограничен нет, тъй като по този начин не се притесняваш.

Колкото до проблема на Бела, според мен е невъзможно да навъртиш 3000 лева сметка за нет! Просто е смешно и е нереално! Та ти ако ще 24 часа да гледаш в Youtube , не може да удариш тази цифра. (не съм запознат с тарифите на глобул, но на Виваком това е невъзможно!) Според мен има някакъв проблем в системата им, и тъпия оператор на вместо да стане и да направи разследване по случая, тръгва да те стресира с такива суми за мобилен интернет!

Колкото до лимит на потребител, не виждам логиката в това да ти се ограничат разговорите, когато удариш сума от 50 лева, а да ти позволят да удариш 3000 лева за мобилен интернет без да ти прекъснат връзката.

Имат проблем в системата им! Пиши жалби и не се притеснявай, жалко, че заради едни кретени, на човек му се скапва настроението и хаби нерви за глупости.
                              Last edited by Tonimir; d.m.y г., 07:36.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                              AR 155 2.0 16v SUPER
                              Toyota Corolla 2014 S Premium
                              Moskvich 2140

Comment

сметка

Няма ненаказано добро
                                Last edited by adv_petrov; d.m.y г., 20:57.
                                Alfa 156 2.0 - ех,
                                Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                                Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                                Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Working...
                                X