Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Принципно може, но аз дадох схемата на някой ако му се занимава.
    А не се ли продават някакви ситни релета време, които да включват захранването след няколко секунди?

Реално 4-5 секунди е перфектно.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
      А не се ли продават някакви ситни релета време, които да включват захранването след няколко секунди?

Реално 4-5 секунди е перфектно.
      Готови релета за време се продават и никак не са скъпи.
      Но обикновено релето за време се включва при някакво обстоятелство (команда), стои включено определено време (колкото е зададено) и след това изключва. Подобно на стълбищен автомат.
      Тук понеже се касае за реализиране на времезакъснение на включването, то практически обикновеното реле за време само по себе си няма да свърши работа без малки допълнения.
      От друга страна такава времезакъснителна верига е нещо по-просто и от реле за време, но по-рядко се среща.
      За цялата работа са необходими 1 транзистор, 1 кондензатор, 2 съпротивления и електромеханичното реле, което ще управлява фаровете. Това без кутийката е на стойност около 5 - 6 лв. Т.е на стойността на едно време - реле, и не трябва нищо да се преработва.

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:30 ----------

Първоначално публикувано от vladev Покажи съобщение
      А дали може с такъв модул дългите на 156-цата да светят на 25% (да речем) като запали колата и да си работят нормално като пуснеш фаровете (в смисъл да ги няма на къси и на 100% на дълги)?
      Да колега, една важна функция на повечето DRL модули е именно това, да намалят мощността на халогенната крушка с цел да могат да се ползват като DRL дългите светлини без да заслепяват, да се удължи значително животът на крушките и да се щадят рефлекторите.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• А вие като се засливате да слагате дневни светлини,чели ли сте какви са изискванията и разпоредбите ?????????
        Днес говорих с висшепоставен човек в КАТ и той каза изрично-само къси светлини и дневни светлини оригинално вградени в автомобила,всичко друго не се зачита,даже каза че ще глобяват за това Ето описано и от майор Костов..............http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-l...vetlini?page=5
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
          А вие като се засливате да слагате дневни светлини,чели ли сте какви са изискванията и разпоредбите ?????????
          Днес говорих с висшепоставен човек в КАТ и той каза изрично-само къси светлини и дневни светлини оригинално вградени в автомобила,всичко друго не се зачита,даже каза че ще глобяват за това Ето описано и от майор Костов..............http://fakti.bg/avto/46175-zakonni-l...vetlini?page=5
          Преди малко много внимателно гледах в новините репортажа с висш катаджия, който каза, че няма да се глобява за не-фабрични after-market DRL (LED), ако са монтирани в лицензиран сервиз...............
          Каквото и да означава това.
          За дългите на понижена мощност като DRL не знам.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

А вие като се засливате да слагате дневни светлини,чели ли сте какви са изискванията и разпоредбите ?????????

Тези "разбирачи" ги чака много яка изненада в новия брой на списанието. С мнения на юристи, Технотест, Hella и Phillips (лицензирани от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ производители на афърмаркет DRL), дори правни експерти на ЕС, както и други "екстри". Които просто ще им обяснят колко са неграмотни.

Ти да видиш
            Volvo XC90 D5 '06
            Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

• Акъл от милиционери не искам и въобще не са прави защото закона -чл.70 ал.3 от ЗДв.П никъде не се казва фабрично вградени светлини за движение през деня.Така , че всяка лицензирана макар и допълнително поставена светлинна сигнализация-без значение каква марка поставена съобразно изискванията ги оставя с пръст в устата , естествено когато отидат в съда , защото те много ги разбират нещата на пътя , но виж в съда са съвсем други.
              Last edited by alfageorgi; d.m.y г., 21:12.
              Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Преди малко много внимателно гледах в новините репортажа с висш катаджия, който каза, че няма да се глобява за не-фабрични after-market DRL (LED), ако са монтирани в лицензиран сервиз...............
                Каквото и да означава това.
                За дългите на понижена мощност като DRL не знам.
                Я ми покажи един лицензиран сервиз за монтаж на дневни светлини.....................

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Я ми покажи един лицензиран сервиз за монтаж на дневни светлини.....................

Е как бе, Вентура естествено, нали правите технически прегледи
                  Volvo XC90 D5 '06
                  Lancia Ypsilon 1.2 '00

Comment

Ми сега ако не се лицензират сервизите за такава дейност, значи нямат никакъв пазарен нюх,

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ти си много зле бе човек.Аз ти обяснявам , че лицензирането се изисква само за самите светлини които трябва да отговарят на европейска директива за това къде се поставят , колко е силата на светлината и т.н , не кой ги поставя .Можеш и сам да си ги поставиш стига да спазиш изискванията за отстоянията в милиметри по височина и ширина на челната част на автомобила.Или се опитваш да ми кажеш , че като си сменям гумите трябва да го правя в лицензиран сервиз за гуми.Уважения към нещата които разбираш , но тия с които не си наясно по-добре не спори.

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                        Е как бе, Вентура естествено, нали правите технически прегледи
                        Ние не правим технически преглед............ и май май не ни се занимава с дейлайт..........

П.С.Номера на това мнение показва че имам 8 159-ки .....................

Comment

• ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
                          изм. и доп. ДВ. бр.60 от 7 Август 2012г.
                          Чл. 70.
                          (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) През деня моторните превозни средства се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

Понеже понятието "светлини за движение през деня" НЕ е обяснено в същия закон, най-вероятно става дума за следното:

Допълнителни разпоредби
                          § 6. По смисъла на този закон:
                          59. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Дневни светлини" са светлини, предназначени за подобряване на възприемането и видимостта на предната част на пътно превозно средство при движението му.

Кое точно не ви е ясно и от кое точно следва, че ще ме глобят заради монтирани "афтър-маркет" дневни светлини..? Нужно ли е да си юрист за да е ясно..?
                          Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 22:01.

Comment

• Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
                            Ти си много зле бе човек.Аз ти обяснявам , че лицензирането се изисква само за самите светлини които трябва да отговарят на европейска директива за това къде се поставят , колко е силата на светлината и т.н , не кой ги поставя .Можеш и сам да си ги поставиш стига да спазиш изискванията за отстоянията в милиметри по височина и ширина на челната част на автомобила.Или се опитваш да ми кажеш , че като си сменям гумите трябва да го правя в лицензиран сервиз за гуми.Уважения към нещата които разбираш , но тия с които не си наясно по-добре не спори.
                            Я се дръж по прилично,не съм се обръщал към теб за да скачаш,коментирам си с колегите,защото ми е интересно какво смятат да правят.Аз лично няма да си грозя колата с каквито и да е ДЛР диоди и секви простотии а ще си карам на къси/както го правя последните 5-6 г./

П.С.Ами като отидеш на гумаджия,това е лицензиран сервиз,иначе няма как да работи като такъв.......

Comment

• Спор с тебе на правни теми не мога да имам.Просто няма смисъл ако ме разбираш.Айде много здраве и не се пали излишно , не е полезно за кръвното.

Comment

• То ясно, че има готови модули с лиценз.
                                Но монтирането на нещо допълнително по автомобила което не е предвидено с производството му не иска ли технотест?
                                Инак защо да не си сложа например фарове от 166 ФЛ...
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X