Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev
    Е дееба държавата, стана ми тъпо. Глобяват те... алабала... пък те си праят квот им душа сака и няма кой на тях контроли да им наложи.
    То да беше само за патрулките, че и само за полицията - ТО Е ЗА ВСИЧКО!!!
    Безнаказана власт.... трябваше разстрели да има едно време....
    sigpic

Comment

• Аз вчера отървах кожата. Бях забравил да си пусна фаровете. Почнаха да мрънкат полицаите, какво ще правиме сега. Аз им казах- не знам. И в крайна сметка ми върнаха документите по живо, по здраво.
      Lexus IS200

Comment

• Против съм поредната глупост. Затова напоследък зечестиха случаи на самозапалили се автобуси и други превозни средства. Елекрическата инсталация и самия фар не са пригодени да работят лятото през ДЕНЯ когато температурата на сянка е 40 градуса и нагоре, а на слънце, кадето дефакто се движат автомобилите е 60 или много повече. С нагряването на халогенната крушка от 50W този фар лесно става като включен котлон. Елекрическите куплонзи с разни пластмасови изолатори се разтапят и често проводниците се оголват и могат да предицвикат пожар. Въпреки всичко предпазителя няма да изгори, защото все още няма реално късо съединение.
        Най-вероятно е вие като пътник в автобуса да изгорите-не го пожелавам на никой.
        Останалите неприятности от тая тъпотия са известни. А именно ЗАСЛЕПЯВАТ те и през ДЕНЯ! Много водачи немогат да преценят на къси ли са, на дълги ли и пердашат с люта газ, а аз .... не ги виждам и през деня, защото заслепяват. Няма нужда да пиша повече, защото нищо положително няма в чиновническата алчност за рушвети и подкупи на ченгета. Единствено затова е гласуван този тъпизам уважаеми колеги.
        Last edited by vaklinator; d.m.y г., 17:03.
        Alfa 155 2.0TS 8V '93
        sigpic
        VW LADAVAGEN '81
        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Ти пък - не си прав да знаеш. Единствения начн, по който това ни бърка в джоба е с някакви мизерни 50 лева годишно за гориво. Какви са тези рушвети, рефлектори, заслепявания, ел. инсталации и други. Иначе сериозно, скоро очаквам и тема/и за 'глобени' поради изгорели крушки.

П.П. А да - поне един живот ще спасим така (няма значение колко ще затрием). Иначе гледай какво чудо става като се намали скоростта някъде (но там протестите са, защото по-ниската скорост не е по-безопасна и няма шанс да се спаси нито един живот).
          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• абе като /казвам "като" щото със сигурност ще ти се случи/ ти изгори някоя крушка /за което няма да разбереш през деня естествено/ и те спрат катаджиите отнасяш акта директно. можеш естествено да си носиш и по 2 резервни крушки от вид и ако се сетиш да кажеш на катаджията че ще отстраниш неизправността на място, остава само въпроса че на някои автомобили за целта трябва да свалиш калника
            като /"като" пак по същата причина/ ти се случи да забравиш да включиш фаровете поради каквато и да е причина им идваш на воле на ушавите.

а статистика че това спасява животи няма. напротив, ефекта е обратен. стават "невидими" участници от движението като - пешеходци,велосипедисти,мотористи,каруци,автомобил и с неизправни светлини, маневриращи автомобили ...
            точка

Comment

• Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
              Ти пък - не си прав да знаеш. Единствения начн, по който това ни бърка в джоба е с някакви мизерни 50 лева годишно за гориво. Какви са тези рушвети, рефлектори, заслепявания, ел. инсталации и други. Иначе сериозно, скоро очаквам и тема/и за 'глобени' поради изгорели крушки.

П.П. А да - поне един живот ще спасим така (няма значение колко ще затрием). Иначе гледай какво чудо става като се намали скоростта някъде (но там протестите са, защото по-ниската скорост не е по-безопасна и няма шанс да се спаси нито един живот).
              Дори и ти да си правия 3 милиона коли по 50 лева са 150 милиона!!!! На Бойко гордостта - спортната зала струва 100 милиона, а БДЖ го продават за твоите "мизерни" 50 лева годишно или точно за 150 милиона!!! Срамота, няма пари за мотрисите на Сименс и сега Бате бойко бартеросва БДЖ за дълг. И това го казваш за една година, а за 10 години? Милиард и половина ли прави, ако ц;ените останат непроменени??
              Alfa 155 2.0TS 8V '93
              sigpic
              VW LADAVAGEN '81
              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Е не - сега вече сериозно не си прав. Мисля, че иронията беше повече от ясна. Но даже и да не е била - това:
                Иначе сериозно,
                би трябвало да те подсети. А в хода на темата съм си изказал и наистина сериозно мнението по въпроса.

П.П. За да не стане пак объркване: аз съм напълно против тази глупост с постоянното каране на светлини, клаксони, ултразвук и други подобни
                Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Наистина има нещо, че стават "невидими" селските тарикатчета, които смятат, че закона не важи за тях (не, че го подкрепям, но като вече е закон трябва да се спазва)...
                  Миналата седмица на един разбит, но натоварен път, срещу мен караше един такъв тарикат и аз почти бях тръгнал да изпреварвам без да го отразя, че е там, понеже нищо не светеше по колата му... Някакси човек вече кара с презумпцията, че насрещната кола я виждаш, че свети от 100км...
                  Подобно нещо ми се случи веднъж като един караше срещу мен на детелината на "Околовръстното" и "Тракия" - избегнах челния удар буквално в последния момент, защото дори и след като го видях продължих за секунда-две да си карам нормално - просто мозъка ти отказва да възприеме, че може да има чак такъв дебил, който кара срещу теб на такова място и ти трябва време да осъзнаеш очевидното...

Така, че съм съгласен с доводите за "хранилките" и "дебненето", единствено с цел "щавене", обаче от друга страна се чудя дали санкцията за неспазване на това изискване на закона не е прекалено малка, че да накара селските тарикати да го спазват...
                  Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 11:32.

Comment

• Много ми е интересно - сума ти хора тук вадят примери как посред ясен бял ден (все тая слънчев или облачен) не видели еди кой си насреща (дъжд, сняг, мъгла и сумрак не коментираме, да уточня).
                    Абе, "колеги", честно, почвам все повече да се плаша... вие чий го дървите на пътя, като сте толкова зле със зрението и възприятията?
                    Горките пешеходци и велосипедисти, по тоя повод... те няма как да се разхождат светещи като коледни елхи... Господ да им е на помощ, просто, щом цели метални еднотонни+ машини не успявате да отразите посред бял ден - какво остава за човечец с тъмни дрехи някъде на сенчесто, например, или велосипедист...

Не знам, ама или аз не съм съвсем наред, че винаги на пътя успявам да виждам по-напред от почти всички останали, та дори возещи се при мен са се изненадвали как така съм успял да видя, че идвало ППС, при положение, че има завой, а ППС-то дори не беше с пуснати светлини - ми ей така, абсолютно навсякъде, където е възможно, хвърлям погледи между всяко дръвче, храстче и пролука по завоите. Аз ли не съм съвсем наред, че винаги когато карам се старая така да съм съсредоточен в карането си, почти толкова, колкото съм и на пистата, без значение дали возя сладкодумни хора дори (които са намеквали за темерутщина от моя страна, докато ги возя, явно е очевидно защо)?
                    Или проблема е, че на пътя е пълно с льохмани, дето не знаят къде се намират, забравят, че шофирането е нещо отговорно, а не нещо, което може да съчетаеш с плямпане, ядене, пиене, пушене, слушане на музика като в дискотека, за гсм-и да не говорим.

Честно, знам, че ще ми се нахвърлите, обаче - "колеги", вие щом разчитате на тези около вас да са с фарове през деня, за да забележите, че са там, и тия, дето не са ги пуснали - не ги виждате и са дебили според вас, то на мен ми е неудобно чак да кажа какво мисля за вас, уменията ви и мястото ви на пътя като водачи. По-стршаното е, че с такива "умения" и възприятия, определено дори сте заплаха на пътя за мен. Едни пуснати фарове, щом са ви решението на проблема, определено мога да ви препоръчам спешно да направите нещо по въпроса със себе си зад волана, или ако не - да ограничите присъствието си там. Сега ме нахранете, обаче това ми е мнението.
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Не е това... Просто като всички са на фарове и някакси привикваш с идеята, че движещите се коли срещу теб са на фарове. И не става дума за това да не го видиш - става дума за това да не го отразиш веднага, че се движи срещу теб, както в примера, с детелината, който съм дал...
                      Става дума за 1 на 1000 случая, в който на всеки се случва да мисли за нещо друго и да не е 100% концентриран в шофирането и в този случай става дума за 1/10 част от секундата с която си забавяш реакцията заради описаното от мен, ама в крайна сметка колко ти трябва за да стане "сакатлък"..?

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        Много ми е интересно - сума ти хора тук вадят примери как посред ясен бял ден (все тая слънчев или облачен) не видели еди кой си насреща (дъжд, сняг, мъгла и сумрак не коментираме, да уточня).
                        Абе, "колеги", честно, почвам все повече да се плаша... вие чий го дървите на пътя, като сте толкова зле със зрението и възприятията?
                        Горките пешеходци и велосипедисти, по тоя повод... те няма как да се разхождат светещи като коледни елхи... Господ да им е на помощ, просто, щом цели метални еднотонни+ машини не успявате да отразите посред бял ден - какво остава за човечец с тъмни дрехи някъде на сенчесто, например, или велосипедист...

Не знам, ама или аз не съм съвсем наред, че винаги на пътя успявам да виждам по-напред от почти всички останали, та дори возещи се при мен са се изненадвали как така съм успял да видя, че идвало ППС, при положение, че има завой, а ППС-то дори не беше с пуснати светлини - ми ей така, абсолютно навсякъде, където е възможно, хвърлям погледи между всяко дръвче, храстче и пролука по завоите. Аз ли не съм съвсем наред, че винаги когато карам се старая така да съм съсредоточен в карането си, почти толкова, колкото съм и на пистата, без значение дали возя сладкодумни хора дори (които са намеквали за темерутщина от моя страна, докато ги возя, явно е очевидно защо)?
                        Или проблема е, че на пътя е пълно с льохмани, дето не знаят къде се намират, забравят, че шофирането е нещо отговорно, а не нещо, което може да съчетаеш с плямпане, ядене, пиене, пушене, слушане на музика като в дискотека, за гсм-и да не говорим.

Честно, знам, че ще ми се нахвърлите, обаче - "колеги", вие щом разчитате на тези около вас да са с фарове през деня, за да забележите, че са там, и тия, дето не са ги пуснали - не ги виждате и са дебили според вас, то на мен ми е неудобно чак да кажа какво мисля за вас, уменията ви и мястото ви на пътя като водачи. По-стршаното е, че с такива "умения" и възприятия, определено дори сте заплаха на пътя за мен. Едни пуснати фарове, щом са ви решението на проблема, определено мога да ви препоръчам спешно да направите нещо по въпроса със себе си зад волана, или ако не - да ограничите присъствието си там. Сега ме нахранете, обаче това ми е мнението.
                        Напълно споделям казаното.
                        Накратко:

Щом някой ти е дал книжка и така ти е разрешил да участваш в движението по пътищата, следва да се е убедил и в това, че си с нормални психо-физически функции. (недоумявам, защо махнаха психофизическия тест за любители шофьори)
                        Щото по логиката по която се върви, за да се намалят произшествията, следва да се направят още много неща, някои от които:

- Всички коли да се боясисат в сигнално-оранжево
                        - Включените през деня фарове по-добре да мигат вместо да светят постоянно.
                        - На автомобила да се веят по няколко ярки знамена
                        - Пред колата да върви човек, размахващ флагове като на летище.

............и ако не изпълниш някое от горните - глоба 1000лв.

Пък това, че не си добре със зрението, това няма абсолютно никакво значение.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Хайде стига с това свеждане до абсурд, изтърка се вече.
                          Ясно, че на бай-Ганьо му е гордост да тарикатее със системата, но аман от мрън, мрън... аз съм про, аз съм си ок, другите не ставате и сие.
                          Има къде по-големи и по-важни неща от тия фарове.
                          Ползата ще я видите като свикне стадото, няма да се чудите защо в проливен дъжд или късен вечерен сумрак се движат призраци по пътищата.
                          А вредата от тях... един малоумен светофар на възлово място или 2 - 3 заспали на него вредят повече на разхода и екологията.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Добре би било да разрешат и фаровете за мъгла през деня - 166-цата има много отворена визия с всичките фарове.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Според мен няма по-добра илюстрация на понятието "свеждане до абсурд" от изобилието от малоумни закончета и правилца, които генерират малоумниците в парламента, докато лижат задника на европейския big brother.

Да не обръщаме внимание на дребните неща.
                              Те именно дребните неща правят големите неща.

В общи линии, това което се случва е началото на полицейщината.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Някой чете с презумции
                                За приоритети да сте чували?
                                Де да беше полицейщина, то чиста милиционерщина... на много по-големи нива от тия фарове.
                                Абе компютри ли бяха, компоти ли, изнесени ли, внесени ли.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X