Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от RaIDeR Покажи съобщение
    Прочете ми мисълта колега,точно това мисля или поне по-големият процент е в следствие на денонощтното нагнетяване на крушките + 40 градосовата жега .
    П.С. Неска тотално изпуших с тас кола целия град разкопан,главни пътища без грам асвалт с дупки по 50 см дълбочина,те фарове ще ме карат да пускам гниди таквис. Пък куките нито със сирена се движат нито с включени фарове !!!
    Един приятел на скоро си беше купил някакви крушки Plazma . Хем светели по-добре , хем бяло , абе много хубави са според продавача и качествени . Ами светеха си жълто , но за под минута работа на сянка , бяха по-горещи от напечен работещ фар . Махна ги веднага или по-точно чак когато успяха да изстинат. Не ми се мисли какво ще стане с инсталацията , ако работят в жегата ...
    А на нашия град само фаровете му са проблема . То няма улица , където може да се кара без да се оглеждаш за дупки и шахти . А това си е доста разсейващо . Навсякъде е разкопано , светофари не работят , покрай бирената е някаква анархия . Автобуси правят обратни завои . Но сигурно няма да ги видя ако са странично , не се виждат фаровете им .
    Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
    ... ултразвук и други подобни
    Да вземем да си сложим по един сонар , инфраред , блутут , булсатком и всякакви други приемници , че да може да следим трафика в нашия периметър . А системата автоматично да набива спирачки до 10 км/ч при приближаване на друга кола .
    Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Така, че съм съгласен с доводите за "хранилките" и "дебненето", единствено с цел "щавене", обаче от друга страна се чудя дали санкцията за неспазване на това изискване на закона не е прекалено малка, че да накара селските тарикати да го спазват...
    Наивно е да се твърди , че изобщо не е хранилка . На всеки може да му се случи да забрави да пусне фаровете , не от гъзария . А който няма сигнализация за изгоряла крушка , да слиза през 5 минути през деня да се оглежда ли . Аз съм забелязал , че бързаците обикновенно са на фарове , за да ги виждат и да бягат от пътя им , какво във WTCC , а сега пускат колкото се може повече лампи . За някои тези диодни ленти също са тарикатлък ... Нищо , че е практично решение . Хора много , мнения още повече.

За фаровете за мъгла наистина си е доста противоречиво . Карах доста километри зад едно ГТ , където са поместени в основния фар . Нито заслепяват , виждат си се хубаво и на светло и на сянка .
    Last edited by RoMeO_156_GTA; d.m.y г., 21:21.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

• Ако измислят някакви соларни лампи за през деня ще си ги монтирам.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

• Опита да сведеш до абсурд мнението на другия показва липса на доводи.
        Покажи ми едно абсурдно нещо в мнението ми, което си цитирал!!!
        Защото аз в твоето мога да покажа поне едно абсурдно нещо, но някак не мисля, че е редно да ти размахвам пръст пренебрежително.

(Все пак населено място не е само жилищна зона в София или Варна)
        А кой каза, че това ще важи за цялото населено място?
        Или приказката за нероден Петко..... А всъщност не е ли това мрън.....мрън, че даже и дрън. Още не знаем какво е, ама нали е ограничение на скоростта, а не е гъзарийка - нека превантивно си помрънкаме и подрънкаме.

Абсурдната ти теза:
        няма да се чудите защо в проливен дъжд или късен вечерен сумрак се движат призраци по пътищата
        да я считам ли като липса на аргументи в защита за постоянното каране на фарове?

Тук мнения отдавна не се трупат
        А тогава какъв е смисъла от това мнение:
        И после що говоря, че свеждането до абсурд се изтърка...
        - не беше ли по-лесно направо да поясниш кое е абсурдното?
        Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
        Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Тия фарове няма как да изхарчат 20 литра на месец
          Климатика ти дава над 1000 пъти повече разход от фаровете.
          С 300 лв. на месец кола не се кара (не и ежедневно и постоянно).
          Че тя и с и без фаровете ще ти стъпи на поне 150 лв. месечно.
          Вместо да се мрънка за цените, трябва да се говори за приходи.
          За месец 20 литра никой не говори. То ако беше така, одавна всички щяхме да караме коние, като доброто старо време (макар, че го виждам като алтернатива вече).
          С 300 лв. на месец не се карало кола. Бре... само ако знаеш колко хора си карат колите с 300 лв. на месец!!!
          Съгласен съм да се говори за приходи, само че и да говорим, приходи просто НЕ ПОСТЪПВАТ!
          НЯМА ОТ КЪДЕ (Поне не и с честен труд).

В другите държави, където хората работят нормална работа, за която тук се плащат тези 300 лв., там се плаща 1200 EUR. И хората не си мислят за глупости като тук, щото са достатъчно подсигурени.
          Тъй че и да си говорим за пари, файда няма.
          За съжаление стандарта в БГ е двоен по две!
          1 - София не е равна на Провинцията по стандарт, а законите важат за всички.

В София заплатите тръгват от ~ 600 лв.
          Хляба в София е 1 лв.
          Тока е 8 ст. квт/ч.

В провинцията заплатите тръгват от ~ 270 лв.
          Хляба там е 1 лв.
          Тока е 8 ст. квт/ч.
          -----------------------------------------------
          Общата сметка сам виждаш какво показва. От тук стандарта само се дели на 2.

2 - Класите в БГ като цяло са 2 - бедни и богати (бандюги и нормални). Средна класа липсва.

Просто сме мафиотска държава, в която собственото не е подкрепено. И да си говорим за пари и идеи... просто е безсмислено, за тва и хала ни е това ниво.
          -------------------------------------------------
          Ей тука идва и второто разделение.

България е единствената държава в ЕС, с най-много porsche cayenne от глава на населението. Що на тея гъзари с поршетата не им се направи една непорочна финансова ревизия, а трябва мазно да те гледат през затъмнения си преден джам, и да минават нахално на червено през пешеходните светофари, сякаш закони за тях липсват (което си е и истината).
          Що на патрулките дето им свети само единия фар, а искат от тебе да ти светят и двата фара, не им се обърне малко внимание?
          А за тва че си плащаме по 70 лв. за винетки и караме в големите Бойкови дупки като душмани, щото иначе трябва да летим!
          Кво излиза накрая, че това дето ние трябва да го правим - да си плащаме като попове - правим си го!
          А тва дето месиите трябва да правят, не се прави и никой копче не може да им каже... отговорност никаква. Куче влачи рейс... и диря няма!
          И накрая аз трябва да съм съгласен с поредния шибан закон, който на мен лично ми носи само неоправдан разход... Не е ли по-важно за безопасността това да няма дупки по пътя?
          Не е ли по-важно шоферите да са с изправни МПС-та (гуми, спирачни системи).
          Какво защитавате изобщо... от главата за краката наща работа... щот в цивилизованите европейски страни било така. Барабар Петко с мъжагите... само че си имаме други трески за дялане, преди да правим процедурите за "доиозглаждане"!

Въобще кво да си говорим... парадокси на макс. И тея фарове, ако ми кажеш къде се вписват в общата картина като наложащи. Хората другаде ги сърби, престанете да гледате през собствената си гледна точна!

Положението е зле, та майката си клати...
          Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 02:16.
          Lancia Delta 1.6 i.e - ex
          Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Много реално си представил обстановката в България, но все пак сме избрали един път и трябва да го следваме без криволичене, макар и бавно, с цената на много усилия и пак за съжаление на гъбра на народа, който както винаги опира пешкира.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Много реално си представил обстановката в България, но все пак сме избрали един път и трябва да го следваме без криволичене, макар и бавно, с цената на много усилия и пак за съжаление на гъбра на народа, който както винаги опира пешкира.
              Чак пък реално? Избрал е само черното - но това си е мнаталитет български. Не казвам, че не е вярно - да не ме почнете сега.
              Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
              ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Явно не четем внимателно...
                Че то това му е единствения смисъл на светенето в градски условия...
                Имаме приет закон, от там нататък опциите са 3... спазване, неспазване и протести.
                Първата няма какво да я коментираме, втората си води санкциите, третата е единствения смислен начин да се покаже несъгласие.
                А това горе наклоненото не сте го чели внимателно както казах, единствения смисъл означава съвсем просто, че извън тази ситуация е безсмислено.
                В града ситуации в които фаровете от далеч могат да ти покажат дали кола в твоето платно се движи в твоята посока или лети в твоето платно с/у теб са доста редки, макар колега да е попадал в такава, докато по първокласната мрежа, абе случва се доста често.

Понеже темата за ограничението се осра, явно и там не сте прочели, ограниченията си имат място, това е с 2 думи.
                И ако се поставят правилно, а не за хранилки съм ОК да има такива.
                А и не напразно съм писал - журналята какво разбрали, какво надраскали

20 те литра идват от 50+ лв. разход за фарове
                Ако някой ми види подписа, ладата ако приравня цените даже ми струваше повече от 150 на месец, с гумите, с гражданската, с горивото и т.н.
                С гуми 5 употреба и неработещи спирачки кола не се кара... или ПТП то е постоянен риск (имам поне 10 колеги с нов хардуер в багажника по горните причини).

И това не е само за София, човека на когото продадох голфа на баща ми (едно село до Свищов в което съм живял), първата му работа беше да смени гумите, че колата си беше отвисяла (аз я бях обслужил 1 месец преди това но понеже виси в двора, не съм купувал гуми)... но не я кара постоянно по 30 км. на ден минимум както аз карам.
                Тая кола я навърти 100 км. на месец, я не...
                Това - не постоянно - не го сложих за украса.
                Едно е да смяташ разход за фарове за 1000 км. месечно, друго е за 100.
                Ако не вярвате смятайте сами ... 110 вата колко гориво са?

Че не е розово положението не е... но начините за оправия не са в неспазването на законите (колкото и да са тъпи) с оправданието - ама те ония горе крадат и с гъзо си.
                И за кражбите и за икономическите безумия и за законите си има начин, но не е този.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Аз пък чакам още да ми покажеш абсурда от мненито, което си цитирал по-горе или просто......
                  Някой чете с презумции
                  А инача може ли да обясниш пък този абсурд:
                  Климатика ти дава над 1000 пъти повече разход от фаровете
                  Или ги дрънкаме като журналистите - каквото ни дойде на ум, стига да шокира - може и да мине без да ни усетят.

П.П. Надявам се няма да започнеш да твърдиш, че си говорил за фар на велосипед.
                  Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
                  Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
                  Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• 20-те литра и 50-то лева, казах че са ГОДИШЕН разход, а не месечен.
                    Както казах, че много хора ги бъркат и 50лв. годишно. Щото безумието не е само фаровете, а много други неща където вървят по 50 лв. Като удариш чертата, половината ти пари отиват за данъци и глупости, от които в крайна сметка не се вижда нищо положително. Нито се харчат по предназначение, нито нищо...

Съгласен съм да се спазват законите, никога не съм бил против това, само че не съм съгласен да се приемат глупави закони. Нали разбираш къде е разликата?
                    Нямам нищо против да имаме такива "довършителни" закончета, които да направят обстановката перфектна. Само че положението е такова, че ни липсват основни други принципи и закони. Още не сме стигнали това ниво. Стълбичката трябва да се качва, като се стъпва на всяко стъпало. Ние се мъчим да прескачаме по 3. Е не може!
                    Както беше казал колегата ecotronic - нещата трябва да си вървят на собствения си ход, не някой да се опитва да ги бута.
                    Другите страни, когато тоя закон са го приемали, вътрешното им състояние съвсем не е било като нашето в момента.
                    И като толкова сте убедени, че това е правилния път, и начин по който трябва да се управлява една държава - тогава защо аджеба от ден на ден нещата стават все по зле? А?
                    - Щото се опитваме да подръжаваме на страни, на които не сме им стигнали даже интелектуалното ниво.

Бавно и славно нещата не вървят към подобрение и влизане в релси, а точно обратното - нещата вървят към тотален провал и след 20-тина години в България ще останат само старчета. Дано съм лош пророк... ама на дали!

И както каза колегата по-горе, че представям само черното, щото тва бил българския манталитет.
                    - Добре колега, представям само черното, щото за мен лично само това се види на хоризонта. Ти ако виждаш нещо бяло, радвам се, че още имаш въображение... ще видим и на теб кога ще ти го стопят

П.П: Нали се сещате кога някой е добре в момента?
                    Ако не, ще ви кажа - когато 10 други са зле!
                    За да кара един човек порше кайен, 10 други трябва да мизеруват, иначе няма как да се получи тая богата класа. За съжаление тея с кайените и новите 7-ци се увеличават все повече, което е един доста сигурен показател, за развитие на мафиотщина, което води със себе си и другата крайност - влошаване състоянието на нормалните граждани. И преди да се приемат закони като тея за фаровете, трябва първо да се обърне внимание на тези горните неща, щото за да вървим напред, трябва системата да работи правилно и непорочно. Всичко друго иначе се обезсмисля напълно!
                    Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 13:24.
                    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Не се заяждайте,ами се обединявайте щото всички сме на един хал и всички сме прави по един или друг начин . Ето и малко статистика,доказателство,че нито сме като европейците нито дори сме по-добре от третия свят,ний сме си баш зачетвърти свят .
                      http://profit.bg/news/S-naj-niska-mi...nid-88328.html
                      http://www.dobrudja.info/?p=8750
                      http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=864160
                      Alfa Romeo 33 IMOLA 1.4 i.e. 90hp. 1351 cc. 93 г. (907A)

Comment

• Първоначално публикувано от RaIDeR Покажи съобщение
                        Не се заяждайте,ами се обединявайте щото всички сме на един хал и всички сме прави по един или друг начин . Ето и малко статистика,доказателство,че нито сме като европейците нито дори сме по-добре от третия свят,ний сме си баш зачетвърти свят .
                        http://profit.bg/news/S-naj-niska-mi...nid-88328.html
                        http://www.dobrudja.info/?p=8750
                        http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=864160
                        Какво точно предлагаш?
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Да се помолим на някой африкански вожд,да ни даде гражданство

Абе мисля си аз,като изоставим колите и се яхнем пак на коне,гражданската отговорност и винетката къде ще ги лепим?И какви ще са нормите за шум за "ауспухната" система на коня?Книжки дали пак ще има или ше минем на тескерета?
                          Полиците дали ще се преименуват на заптиета,а РПУ-тата в конаци?Данък замлянка дали ще се плаща?А данък лукс да е за тия с палатките?
                          Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 15:08.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                            Да се помолим на някой африкански вожд,да ни даде гражданство

Абе мисля си аз,като изоставим колите и се яхнем пак на коне,гражданската отговорност и винетката къде ще ги лепим?И какви ще са нормите за шум за "ауспухната" система на коня?Книжки дали пак ще има или ше минем на тескерета?
                            Полиците дали ще се преименуват на заптиета,а РПУ-тата в конаци?Данък замлянка дали ще се плаща?А данък лукс да е за тия с палатките?
                            Винетка и гражданска, ше ги лепим на челото на коня.
                            Кат пръдне коня на обществено място, глоба за надвишаване нормите на шума.
                            Тревните площи, ще станат голяма бизнес далавера. Де що има полянка, ще е платена, на коня ще има тревомер, който измерва колко трева е изял и съответно ще я заплащаш скъпо и прескъпо. Ще има сламостанции, където ще те задължават само от там да си "зареждаш" коня.

С една дума, ше му измислят цаката... стига само конете да станат достатъчно много, че да ги забележат и превърнат в поредния доходоносен бизнес
                            Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• ....Хората знаят, че самите те са създали целия този фарс, и че те самите го финансират със своите данъци (признак на съгласие със системата), но предпочитат да търпят, вместо да се признаят за виновни и да го прекратят. По този начин нацията се разделя на две ясно разграничени части — послушно стадо и политическа върхушка. Политическата част от нацията е тясно свързана с послушната част, търпи я и я изсмуква малко по малко. Това ще продължи дотогава, докато политиците станат достатъчно силни, за да бъдат независими от народа, и тогава те ще разкъсат и изядат своите създатели....

"Тихи оръжия за безшумни войни"

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                ....Хората знаят, че самите те са създали целия този фарс, и че те самите го финансират със своите данъци (признак на съгласие със системата), но предпочитат да търпят, вместо да се признаят за виновни и да го прекратят. По този начин нацията се разделя на две ясно разграничени части — послушно стадо и политическа върхушка. Политическата част от нацията е тясно свързана с послушната част, търпи я и я изсмуква малко по малко. Това ще продължи дотогава, докато политиците станат достатъчно силни, за да бъдат независими от народа, и тогава те ще разкъсат и изядат своите създатели....

"Тихи оръжия за безшумни войни"
                                Вярваш ли си? Тва ше стане в някой друг живот.
                                Политиката е тясно свързана с бизнеса (мафиотизма). Именно мафията спонсорира политиката, и съответно тя диктува правилата... тва с изяждането няма да стане никога приятелю.
                                Всичко е толкова порочно, че просто няма на къде повече. Нещата си се движат по план, бате ви Бойка си знае кой ще го замести след края на господството му. И нищо, ама нищо не се прави с цел "доброто" на нацията. Всички закончета като този за фарчетата, като този за сигналните жилетки, дето трябваше всеки да си ги купи преди няколко години, са продиктувани по-съвсем други причини, които всички знаем.

Тъй че още дълги години ще си се любуваме на разпадащата ни държава в окаяно отарашен вид, и ще се надяваме един ден нещата да се оправят!
                                А през това време политиката ни (превърнала се в успешна бизнес система за мнозина), ще продължи да процъфтява със сегашния си облик, и малкото останали жители на страната (заблудени офчици), ще продължат да и служат вярвайки, че някой там горе мисли за тях и един ден всичко ше се оправи. И тъй докато не станат на по 60-70 год. и не осъзнаят, че за тях живота вече е минал, надявайки се един ден да го живеят добре.

Надеждата умирала последна... ама все пак и тя умирала

П.П: Извинете за черногледството, което аз наричам реализъм
                                Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 15:46.
                                Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Working...
                                X