If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мале...вече виждам вълната... масово, ще се напълни с диодчета по улиците...леле колите ще изглеждаш ужасно селски и то не защото собствениците го искат,а защото явно то е най-изгодно...пффф....аз лично няма да предавам късите светлини...
Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over ((((( ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it... ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY... by RUBIG service
Само че,е от петък,щом се публикува днес в Държавен вестник,значи влиза в сила до карая на работната седмица
Законите, както писах в тая тема влизат три дни след публикуването, ако обаче, не е указан друг срок в самия закон.
А ето извадка от преходните и заключителни разпоредби на Закона за движение по пътищата:
.......... § 30. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“ с изключение на § 1, който влиза в сила една година след обнародването на закона в „Държавен вестник“.
---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:11 ----------
Мале...вече виждам вълната... масово, ще се напълни с диодчета по улиците...леле колите ще изглеждаш ужасно селски и то не защото собствениците го искат,а защото явно то е най-изгодно...пффф....аз лично няма да предавам късите светлини...
И аз така си мисля, няма да слагам диоди
Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Еми по-изгодно е както и да го погледнеш. По добре даваш 50-70 лв. за някакви диоди, които не товарят с нищо ел. системата. И да се прецакат, лесно ще си ги подмениш. Отколкото да си съкратиш живота на фаровете многократно, както и да си товариш ел.инсталацията да свети цялата кола (отпред, отзад, табло, конзола).
Аз този месец, ще я прекарам на къси фарове, но при първа възможност, ще сложа ДРЛ светлини.
Ще се постарая да се впишат добре ДРЛ в предницата на 155цата. За сега си мисля, до горния (или долния) вътрешен ъгъл на халогените. там в малките "ребра" на бронята.Там да ги поставя. Мисля, че добре ще се впишат, само не знам дали височината им от земята ще е повече от 25 см. както е по правилата на технотеста :-/
ЕДИТ:
Ето и правилото за поставяне: "Външният край на светлините не трябва да бъде на повече от 400 мм. от най-крайния външен ръб на превозното средство. Разстоянието между вътрешните краища на двете дневни светлини не трябва да бъде под 600 мм. или 400 мм., когато общата ширина на превозното средство е под 1 300 мм. Височината от земята трябва да бъде между 250 мм. и 1 500 мм."
Ми те следващите избори ще са сравнително скоро(колкото по скоро толкова по добре). Надявам се "следващите" да не терминират единственото смислено нещо направено от "сегашните".
Голямо БЛАГОДАРЯ на тоя който разкара храсталака от "онова" място. Честно - приятно се изненадах.
КАРАНЕТО НА ФАРОВЕ Е КАТО ДА ПИШЕШ НАВСЯКЪДЕ С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗА ДА СЕ ЧЕТЕ ПО-ДОБРЕ. СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО И НИКОГА НЕ СИ ЧЕЛ ЕКСПЕРТИЗИ НА ПТП, НО ПОВТАРЯШ КАТО ПАПАГАЛ ФАРОВЕ ТА ФАРОВЕ. КАКТО ГОЛЕМИТЕ БУКВИ ПРИ ПИСАНЕ СИ ИМАТ СПЕЦИАЛНИТЕ МЕСТА, ТАКА И ФАРОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ САМО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, НЕ ЦЕЛОГОДИШНО. ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ НА ФАРОВЕ?????? ИДИОТСКО
Истината е някой да печели....диодите и те пари....
А бе не знам къде са тия еколозите...защо си траят....от това страда и екологията..
Comment