Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мале...вече виждам вълната... масово, ще се напълни с диодчета по улиците...леле колите ще изглеждаш ужасно селски и то не защото собствениците го искат,а защото явно то е най-изгодно...пффф....аз лично няма да предавам късите светлини...
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Само че,е от петък,щом се публикува днес в Държавен вестник,значи влиза в сила до карая на работната седмица
      Законите, както писах в тая тема влизат три дни след публикуването, ако обаче, не е указан друг срок в самия закон.

А ето извадка от преходните и заключителни разпоредби на Закона за движение по пътищата:
      ..........
      § 30. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“ с изключение на § 1, който влиза в сила една година след обнародването на закона в „Държавен вестник“.

---------- Post added at 16:12 ---------- Previous post was at 16:11 ----------

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
      Мале...вече виждам вълната... масово, ще се напълни с диодчета по улиците...леле колите ще изглеждаш ужасно селски и то не защото собствениците го искат,а защото явно то е най-изгодно...пффф....аз лично няма да предавам късите светлини...
      И аз така си мисля, няма да слагам диоди
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Питам се ако си закрепя на решетката светодиоден надпис "Българския парламент е пълен с идиоти" дали ще се брой за дневна светлина
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
          Мале...вече виждам вълната... масово, ще се напълни с диодчета по улиците...леле колите ще изглеждаш ужасно селски и то не защото собствениците го искат,а защото явно то е най-изгодно...пффф....аз лично няма да предавам късите светлини...
          Еми по-изгодно е както и да го погледнеш. По добре даваш 50-70 лв. за някакви диоди, които не товарят с нищо ел. системата. И да се прецакат, лесно ще си ги подмениш. Отколкото да си съкратиш живота на фаровете многократно, както и да си товариш ел.инсталацията да свети цялата кола (отпред, отзад, табло, конзола).

Аз този месец, ще я прекарам на къси фарове, но при първа възможност, ще сложа ДРЛ светлини.

Ще се постарая да се впишат добре ДРЛ в предницата на 155цата. За сега си мисля, до горния (или долния) вътрешен ъгъл на халогените. там в малките "ребра" на бронята.Там да ги поставя. Мисля, че добре ще се впишат, само не знам дали височината им от земята ще е повече от 25 см. както е по правилата на технотеста :-/

ЕДИТ:
          Ето и правилото за поставяне:
          "Външният край на светлините не трябва да бъде на повече от 400 мм. от най-крайния външен ръб на превозното средство. Разстоянието между вътрешните краища на двете дневни светлини не трябва да бъде под 600 мм. или 400 мм., когато общата ширина на превозното средство е под 1 300 мм. Височината от земята трябва да бъде между 250 мм. и 1 500 мм."

Източник: http://www.tuning.bg/avto-novini/drl-dnevni-svetlini-polezna-informaciya-otnosno-izpolzvaneto-im-v-balgariya-23124
          Last edited by Tonimir; d.m.y г., 13:25.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
          AR 155 2.0 16v SUPER
          Toyota Corolla 2014 S Premium
          Moskvich 2140

Comment

• Ся само остава да се види къде е най изгодната оферта за дневни светлини...
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
              Питам се ако си закрепя на решетката светодиоден надпис "Българския парламент е пълен с идиоти" дали ще се брой за дневна светлина
              Ами поне ще е вярно

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Ся само остава да се види къде е най изгодната оферта за дневни светлини...
              А, те сега ще "актуализират" цените
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Ще покараме на фарове до следващите избори.
                Слагайте украшенията на коледните елхи ъъъ коли и поздравявайте майката на дядо мраз при всяка възможност.
                ...

Comment

• ---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:41.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от Alexanderbb Покажи съобщение
                    Питам се ако си закрепя на решетката светодиоден надпис "Българския парламент е пълен с идиоти" дали ще се брой за дневна светлина
                    Ако успееш да им изкараш сертификат
                    Предполагам и други ще искат от тях.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      Ми те следващите избори ще са сравнително скоро(колкото по скоро толкова по добре). Надявам се "следващите" да не терминират единственото смислено нещо направено от "сегашните".
                      Голямо БЛАГОДАРЯ на тоя който разкара храсталака от "онова" място. Честно - приятно се изненадах.
                      КАРАНЕТО НА ФАРОВЕ Е КАТО ДА ПИШЕШ НАВСЯКЪДЕ С ГОЛЕМИ БУКВИ, ЗА ДА СЕ ЧЕТЕ ПО-ДОБРЕ. СИГУРЕН СЪМ, ЧЕ НИЩО НЕ РАЗБИРАШ ОТ БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО И НИКОГА НЕ СИ ЧЕЛ ЕКСПЕРТИЗИ НА ПТП, НО ПОВТАРЯШ КАТО ПАПАГАЛ ФАРОВЕ ТА ФАРОВЕ. КАКТО ГОЛЕМИТЕ БУКВИ ПРИ ПИСАНЕ СИ ИМАТ СПЕЦИАЛНИТЕ МЕСТА, ТАКА И ФАРОВЕТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВКЛЮЧВАТ САМО ПРИ ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ, НЕ ЦЕЛОГОДИШНО. ГРАДСКИЯТ ТРАНСПОРТ НА ФАРОВЕ?????? ИДИОТСКО

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Ами поне ще е вярно

А, те сега ще "актуализират" цените
                        Този със смартдрл-а не я е надул... нищо, че в момента е в дефицит. Данни от вчера.
                        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• ---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 16:42.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Преди малко говорих с колегата Ники 25, който работи в КАТ.

Та според него инструкциите към катаджиите били: къси или габаритни светлини, или както се изрази той, :"Абе нещо трябва да свети".

За "нищо не свети" щели да глобяват от събота нататък.
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Преди малко говорих с колегата Ники 25, който работи в КАТ.

Та според него инструкциите към катаджиите били: къси или габаритни светлини, или както се изрази той, :"Абе нещо трябва да свети".

За "нищо не свети" щели да глобяват от събота нататък.
                              Ами то много хубаво, тоя твой приятел е много готин пич, ама в крайна сметка как е записано в закона? То ако с габарити може ще е супер ама надали ..
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                                Истината е някой да печели....диодите и те пари....
                                А бе не знам къде са тия еколозите...защо си траят....от това страда и екологията..
                                По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                                https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Working...
                                X