Известие

Collapse
No announcement yet.

Помощ за избор на гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помощ за избор на гуми

225/45R17 Eagle F1 Asymmetric 2 или 225/45R17 ContiSportContact 5

Колеги,кой модел да избера?
    Alfa Romeo 159 TI, 2.4 JtdM Q4
    ex Alfa Romeo 156 1.9 jtd 16v m-jet. 2005 FL

YAMAHA YZF R1 150 hp. 2003

нито един, Uniroyal

но ако настояваш да е от тези Conti
    Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Хич, недей и питай - гуми всякакви, зависи колко пари ти се дават, колко я караш тази кола и колко смяташ, че са важни за безопастността - както твоята, така и на другите.
      Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:32.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Колеги реших да повдигна темата отново,за избора на гуми.По скоро маркови vs немаркови гуми.Понеже от другата седмица са застудява и гледам че средния ми грайфер на предните гуми си заминава и тия дни ще взимам два броя гуми.Решил съм да си взема до 60 евро бройката,за тия пари ясно е че няма как да вземеш Мишелин,Континентал или Вредещайн или поне не 16-ки,за летни става на въпрос.Тия които съм решил да си взема гледам че имат ,,В,, за сцепление. ,,С,, знам че е добре, ,,В,, предполагам е много добре.Вие какво мислете за немарковите гуми,смисъл под немаркови имам предвит различни от гореспоменатите марки.До колко си заслужава да платиш между 100 и 140 евро за гума,като за тия пари на гума можеш да вземеш две немаркови гуми.
        SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Според мен по-не марковата гума се криви по-лесно и се износва по-бързо и се опича по-бързо от марковата гума ... Не знам дали съм прав. Аз си поръчах 4 бр. Тойо Прокси за лятото на доста добра според мен цена. Предполагам знаеш, че златната среда е най-добре. Така избрах точно Тойо. Беше най-евтината маркова гума в сайта а пък от там надолу китайчета и турчета колкото щеш.
          sigpic
          33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
          Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Най-вероятно си прав..........гледам доста интересни предложения от немарковите даже такива с три пъти ,,В,, смисъл разход,сцепление и шум, но на сайтовете не пиши къде са произведени.На някои даже пише ,,екстра подсилени,, сега това какво точно ще рече нямам си на идея.............

Comment

Аз пък съм виждал как мишелинки за 500 лева всяка им излиза балон на 2та седмица без да е уцелен кратер ....
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Гледам че моя човек в сервиза на клиентите само некви немаркови им слага,до 60 евро бройката.Те клиентите си искат такива идва и вика искам гуми,ама не от скъпите Нито ги интересуват марки,ни сцепление,отива пие кафе идва след 1 час пали и заминава

Comment

Екстра лоад e XL означение.Обикновенно от 730 -750кг натоварване на гума и нагоре ги слагат тези означения.За 159 -ката трябва XL защото са тежки- над 1500кг коли са.
                  Означава "Допълнителен товар" или допълнително натоварване.Гумата с това означение е усилена.

За лично за мен съм си решил НОКИАН.Може и пирели.За зимата може и GISLAVED.
                  За Гудиър казват че са много меки-"като балон" и лесно им се образуват балони или наранявания от камъчета/ъни по пътя.

Ето ви един сайт с отзиви на потребители: http://lovetyres.com/search/tyres/225-50-17

НОКИАН-а бият всички по отзив-рейтинг на потребители.
                  Пирелито също имат добри отзиви, но НОКИАНА са "Фърст" по отзиви ...
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Ами тя мойта кола е 1600кг,ако приемим че и 159 е толкова,какъв е проблема да се сложат и гуми които максималното допустимо тегло на гума е 650кг каквито са стандартните,все пак е с 4 гуми х 650кг 2600кг. 5 човека х 100кг ако се качим пак идва на 2100кг.

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                      Аз пък съм виждал как мишелинки за 500 лева всяка им излиза балон на 2та седмица без да е уцелен кратер ....
                      Според мен има 2 варианта нов мишлен да се изкриви.

1-карани са меки.
                      2-Произведени са в Турция в същия завод, където се произвежда и Петлас.

Но не отричам и 3-ти вариант разбира се. Този, който имаш в предвид. Просто 3-тия вариант ми звучи най-невероятно.
                      sigpic
                      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
                      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

за гуми мога доста да пиша както и вие,гледа се построяването на шарката,за момента най печеливша е "елхичката" или шеврона,гумата зимната трябва да е мека да е нарязана с достатъчно ламели,ламелите играят ролята на малки лопатки които като се върти гумата се забиват в снега и изобщо настилката,между тях влизат и се забиват малки камъчета и песъчинки и така те се отварят и допълнително драскат при заледена повърхност,европейските гуми по стандарт излизат с 8 мм грайфер а китайските излизат с 9 мм грайфер,по-тежката гума е признак като цяло за повече материал в нея като конци и телове много важни за една гума,марките като Мишелин правят отлични гуми като сцепление и за конфортно возене но с слаби бордове и наистина се кривят лесно и излизат балони и се нацепват жестоко горе до стъпката между борда и стъпката свивката,относно Гудиър ултра грип 7 и нагоре,няма такава гума като поведение на пътя повече от добра за мокро и за сухо и за всякаква настилка,меки са много но се износват много бързо за няма 20 хил км са приключили и то при нормално каране,при изливането на гумите се ползват различни смеси каучи и химии и има разлика в контактната повърхност не защото се трие гумата и изгаря а защото е различна изобщо,Фулдата зимната им гама е повече от отлична всякаквите Монтеро класове дори кристал айса но тои е много мек тои е за тежки заснежени райони и на асфалт колата се пързаля от мекотата на гумите с висока скорост,Дънлоп -нищо особенно корава яка гума с здрави бордове по скоро да си ходиш на вилата с нея от колкото за зимата,старите модели 3D обръщат ламелите при по-мощтните коли,Пирели-това само календара им бих си сложил на стената нищо повече,среден клас гума с претенция за нещо си,с Пирели си изпускаш пряката на за у вас зимата,Континентал-прекрасни зимни гуми правят ама да е лято да караш с тях,най трагичните шарки които съм виждал,гуми правени за аутобани и чисти магистрали,не познавам гумаджия които да кара зимата с континентал за летни гуми имат опадения добри,единствената им свясна беше като рпавеха шарката на Гиславед норд фрост 3-това е най добрата зимна гума като построяване,китайците я правят тая шарка до ден днешен произовдители като Фортуна,Ван Ли,Съни все китайски,Дебика фриго и фриго дир-отлична гума за нашите условия копа и сняг и киша и кал еднакво добре,гума на ниска цена с високи показатели много над прехвалените марки то е старата шарка на моделите Гудиър де освен че е тяхна собственост,Росава-типично руска яка гума с дебели бордове хич не лоши шарки нямат лоша шарка и много подходящи за джипове среден клас наполовина са от цената на другите,малко са тежки но не са жалили материал гумите са доста добри само малко вият шумни са,доста от ловците в България не щат да чуят за други гуми освен Росава и руските,Нокиан-тоталното качество,жестоки като изпълнение като оплетка,силиконови канали за вода,построяване на шарки безупречно,дълголетни като пробег,газене на киша и сняг никви грижи,много медиум гума между твърда и мека,за зимни-отлични за летни-няма по-добри поне в България.обезшумени сигурни с никакви фабрични дефекти,от хиляди броики гуми за няколко години съм виждал само 1 гума дефектна тяхна,където и да я погалиш гумата скърца и вътре също,ако си познаваш колата и шофьорските умения с хубави зимни гуми немаш грижи,това тестовете на ADAC дето тестват коли с блокажи и кво ли не и да ги сравнявам тука с 20 годишни коли и неизчистени улици просто нема смисъл да се влияеме от тях,дано съм бил полезен на форума,ако бяха старите модове на форума да са ме зачесали за тирета и точки и да трият ама мисля че ще се понесе от потребителите и така в тоя вид, всъщност навремето едва ли щях да си направя труда да сея познания преди да дойде демокрацията заради ония премъдрите.
                        Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 22:54.

Comment

Вчера ми паднаха случайно едни мишелинки с дот 2014 с 6мм+ грайфер нови ама едната беше крива и им търсят 50 евро на парче пратих го веднага на психодиспансер Иначе е тия съм си набелязълClick image for larger version

Name:	25759913ad6ffe5166fbf7d85b3d7c21.jpg
Views:	1
Size:	24.6 Килобайта
ID:	2344097 Petlas imperium pt515 според един холански сайт за тест,който е базиран на оценки от клиенти закупили си въпросния модел,доста добри показатели имат,на силния е за разход на гориво,най-слабия за шум.Имам една позната държи търговия на едро,предлага доста богат асортимент както от най-ефтините немаркови,така и от най-скъпите маркови.Ще мина утре да я преслушам

Comment

Тази снимка съм съм я качвал по друг повод преди доста време, но този път ще е заради гумите.
                            Мишлен са, много елегантна гума, лека и безшумна - досега не ме е предала вече 4г, но се опитвам я да пазя, както с каране, така и със съхранение..
                            Attached Files
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от V@K@T@ Покажи съобщение
                              Според мен има 2 варианта нов мишлен да се изкриви.

1-карани са меки.
                              2-Произведени са в Турция в същия завод, където се произвежда и Петлас.

Но не отричам и 3-ти вариант разбира се. Този, който имаш в предвид. Просто 3-тия вариант ми звучи най-невероятно.
                              Аз ти казвам че съм виждал тая гума и преразказвам каквото са ми разказали Не са мои гуми за да ти кажа със сигурност....
                              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Working...
                              X