Известие

Collapse
No announcement yet.

Наказание!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Според мен най-добре заеми изчаквателна позиция...
    Да, и като изпусне срока за обжалване на наказание по КТ, после какво? - пие една студена вода.
    Увери се, че обясненията ти са датирани след датата на заповедта за налагане на наказание, а не преди нея, че да ти падне после наказанието в съда и ако наистина ще го жалиш, потърси колега там в твоя град.

Иначе срещу феодалния робовладелски строй работи успешно Инспекцията по труда с ясната цел за попълване на фискалната част на бюджета. Мисля че се повтарям.
    Alfa 156 2.0 - ех,
    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Щом за 4 дни ти плаща -500 лв стой мирно и кротко някой път.
      Хората за месец им плащат по 300-500 .. при 6 дневна работна седмица.
      Човек трябва да знае кога да замълчи и кога какъв тон да има .. не да иска, а да пита Като те искат толкова много другите беж да те няма при тях

Не е правилно .. не е редно, но такива са правилата на джунглата .. * всеизвестно е че сме на последно място по всичко ..
      Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщение
        Да, и като изпусне срока за обжалване на наказание по КТ, после какво? - пие една студена вода.
        Увери се, че обясненията ти са датирани след датата на заповедта за налагане на наказание, а не преди нея, че да ти падне после наказанието в съда и ако наистина ще го жалиш, потърси колега там в твоя град.

Иначе срещу феодалния робовладелски строй работи успешно Инспекцията по труда с ясната цел за попълване на фискалната част на бюджета. Мисля че се повтарям.
        Обяснението още не съм го написал така, че няма как да е с по-ранна дата от наказанието.
        Въпросът е:какво да пиша в него?
        Да ги препратя ли директно към чл. 195 т.1 и чл.193 т. 1 и2 или още нещо?
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

500-550лв. тва за 4 дни извънреден трудТова е почти месечната ми заплата!!!!Какво работиш ако не е таина?Търси си правата до краи.
          АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Първоначално публикувано от BillyBoy` Покажи съобщение
            500-550лв. тва за 4 дни извънреден трудТова е почти месечната ми заплата!!!!Какво работиш ако не е таина?Търси си правата до краи.
            Ако не се лъжа извънредния труд се заплащаше по 2 или 3 от регулярната заплата.....
            Явно затова не им се дават парици....
            Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Адвокат Петров, уважавем вашето мнение и съм съгласен да не се действа постфактум, но все още не се е появил някакъв официален документ от работодателя и твърде се съмнявам, че ще се появи - просто това са номера от селски вечеринки на работодател-помияр с цел създаване на психоза у работника, предизвикваща намаляване на претенциите към заплащането.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
                Щом за 4 дни ти плаща -500 лв стой мирно и кротко някой път.
                Хората за месец им плащат по 300-500 .. при 6 дневна работна седмица.
                Човек трябва да знае кога да замълчи и кога какъв тон да има .. не да иска, а да пита Като те искат толкова много другите беж да те няма при тях

Не е правилно .. не е редно, но такива са правилата на джунглата .. * всеизвестно е че сме на последно място по всичко ..
                Te хората работят за 500 - 600 лева месечно точно заради такъв масов, идиотски начин на мислене. Човек трябва да си знае правата и задълженията и да си ги спазва.
                Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  За да ме разберете правилно трябва да ви напомня, че за мене безработицата не стои на дневен ред и няма останали, които да респектира.
                  .............
                  Въобразили са си, че са феодални господари и точно там искам да ги
                  Ето това, последното обикновено надделява, когато решат да си спестят по някой лев на гърба на работника.
                  Със сигурност ще намерят някой, който да не е за половината, поне за 2/3 от парите ще си кротува, винаги има кой. Просто сега обстоятелствата са на страна на работодателя. Което не беше точно така преди кризата...
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                    ...но все още не се е появил някакъв официален документ от работодателя и твърде се съмнявам, че ще се появи ....
                    Е как да не се е появил - аз или чета друга тема, или нещо мислим в различни насоки???

[QUOTE=mordohy;1103805]... ме наказват с: " предупреждение за уволнение" за неетично отношение и злоупотреба с доверието на работодателя.Всичко това на основание чл.186 и чл.187 т.8 и във връзка с чл. 188 т.2 от Кодекса на труда. Връчиха ми я.../QUOTE]

И после в мнение 5: "Връчиха ми я, но няма мотиви!"

Затова написах, да внимава обясненията му да не са датирани ПРЕДИ датата на заповедта, която аз разбирам че е връчена. В тях много ясно че ще оспорва правния абсурд, пардон - ВЕЧЕ НАЛОЖЕНОТО му наказание от еди-коя си по-раншна дата. И ше си запази едно копие от тях за пред съда на по-късен етап.
                    Alfa 156 2.0 - ех,
                    Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
                    Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
                    Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Жалба до съда. Щом не е мотивирана заповедта и не са ти искали писмено обяснения, 100% ще падне.
                      Прати ми заповедта на лично ако искаш.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Е как да не се е появил - аз или чета друга тема, или нещо мислим в различни насоки???
                        Сори, нещо съм се заблеял - остава да се развихрите с Колето да му разкажете игрите на този "умник".
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Ще я снимам и посна. но на нея буквално пише следното":
                          На основание чл.186 и чл187 т.8 и във връзка с чл.188 т.2 от Кодекса на труда,

Н А К А З В А М

Ивайло ....... ;;;;;;; на длъжност ел.техник, с "предупреждение за уволнение" за неетично отношение и злоупотреба с доверието на работодателя.

Препис от заповедта..... и тн.
                          дата 30. 07. 2012г.

Ето това съдържа!

Освен това, не се впечатлявайте от сумата. Тия четири дена са с по-над 12 часа висококвалифициран труд, за който в Европа се плаща по 50-75 евро на час. У нас също.
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ето и документа
                            Attached Files

Comment

Брате, никаква милост за тия измекяри долни !
                              Търси си правата до последно, още повече щом имаш алтернативи !
                              Такива ла*нари не трябва да се оставят да си размахват па*коподобието наляво-надясно безнаказано !!!

П.П. А тоя шеф има е*аси подписа бре - кат на недоклатен първолак ... ауууу
                              155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                              Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Тази заповед е смешна.

Чл. 193. (1) (Изм. - ДВ, бр. 21 от 1990 г., изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Работодателят е длъжен преди налагане на дисциплинарното наказание да изслуша работника или служителя или да приеме писмените му обяснения и да събере и оцени посочените доказателства.
                                (2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Когато работодателят предварително не е изслушал работника или служителя или не е приел писмените му обяснения, съдът отменя дисциплинарното наказание, без да разглежда спора по същество.
                                (3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Разпоредбите на предходната алинея не се прилагат, когато обясненията на работника или служителя не са били изслушани или дадени по негова вина.

Чл. 195. (1) Дисциплинарното наказание се налага с мотивирана писмена заповед, в която се посочват нарушителят, нарушението, и кога е извършено, наказанието и законният текст, въз основа на който се налага.
                                (2) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Заповедта за дисциплинарно наказание се връчва срещу подпис на работника или служителя, като се отбелязва датата на връчването. При невъзможност заповедта да бъде връчена на работника или служителя работодателят му я изпраща с препоръчано писмо с обратна разписка.
                                (3) (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) Дисциплинарното наказание се смята за наложено от деня на връчване на заповедта на работника или служителя или от деня на нейното получаване, когато е изпратена с препоръчано писмо с обратна разписка.
                                (4) (Отм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.)
                                Last edited by BLUE1; d.m.y г., 18:44.
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X