Известие

Collapse
No announcement yet.

Vivacom, Globul, M-tel и разните там измамници!!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Тъй като имам договор на мое има , но самата карта се използва от мой роднина , няколко месеца така му звънят и търсят мен - та когато виждат че няма да ме намерят на номера искат от собтвеника моя номер и почват да ме притесняват на моя личен номер който дори е на друг оператор.....сега си обеснявам защо искат да говорят директно с мен - тези неща явно вече стават по телефона със записване на разговора
    И така поне 10 обаждания и разговори от типа ама можете за 1 година ама не можете за 1 година трябва за 2 - ама не можело във всеки клин да си го подновя - те щели да ми изпратят договора и "безплатния" телефон - накрая се ядосах и отидох в първия срещнат клон за да прекратя психичния тормоз и там една доста готина служителка ми обясни всъщност че леко са ме послъгали по телефона за някой от нещата.....

Абе напаст голяма са тея
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
      Абе напаст голяма са тея
      Те да бяха само тия ... ама айде.

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
      AR 155 2.0 16v SUPER
      Toyota Corolla 2014 S Premium
      Moskvich 2140

Comment

прекратяване

Ей, народа го е казал - докато има балъци, които не си търсят правата, ще има и далавери. Затова когато смяташ че си ощетен за нещо, си отстояваш правата докрай. За да не дойде момента и след изтичане на тоя нов срок, пак без да знаеш, да подпишеш "дистанционно" или да се поднови "автоматично".
        Alfa 156 2.0 - ех,
        Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
        Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
        Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.

Comment

Първоначално публикувано от Tonimir Покажи съобщение
          Закона е за договорите на мобилните оператори по принцип. т.е не може повече те (без твое съгласие) да подновяват автоматично. Без значение дали договора ти е бил сключен преди този закон да влезе в сила. Факта, че "новия договор", който колегата са му направили нарушава закона (подновен, без съгласието на потребителя), го прави невалиден, дори незаконен.

За жалост има много хора не разбрали, и без да се осъзнаят си подновиха договирите по една, че и по 2 години. И те на това разчитат, потребителя да не разбира. За това, без компромесно в офиса се пита, кой и от какъв чеп си подновяват договори без съгласието на потребителя!
          Напълно е възможно, аз това съм го чувал в разговори, защото в старите договори просто тая възможност си я имаше заложена.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Преди 2 дни се обаждат и търсят татко ми (на него се води телефона), казвам - да аз съм. Обясняват ми, че понеже скоро ми изтича договора, а съм лоялен клиент, предлагат подновяване за още 1 година (а може и 2 да е казал човека), като първите 6месеца таксата е наполовина. Тяхната практика била: те се обаждат, аз приемам, те ми изпращат писмо(не договор за преподписване), колкото да се уверя, че съм на същите условия и ако имам възражения или премисля в 7-дневен срок на 123 да се обадя и да кажа, че се отказвам.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
              Преди 2 дни се обаждат и търсят татко ми (на него се води телефона), казвам - да аз съм. Обясняват ми, че понеже скоро ми изтича договора, а съм лоялен клиент, предлагат подновяване за още 1 година (а може и 2 да е казал човека), като първите 6месеца таксата е наполовина. Тяхната практика била: те се обаждат, аз приемам, те ми изпращат писмо(не договор за преподписване), колкото да се уверя, че съм на същите условия и ако имам възражения или премисля в 7-дневен срок на 123 да се обадя и да кажа, че се отказвам.
              Абсолютно същото , но аз пропуснах момента със прочитането на писмото , щото си имислех че не може да подпиша договор без да го подписвам...... А по телефона беше говорила жена ми и беше им казала че не искаме а те й казали че ще пратят писмото пък ако искаме да се откажем .....
              Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Имаше обсъждан такъв казус в един друг форум. Такъв термин "дистанционно подновяване на договор" няма. Подпис трябва да има и на двете страни, за да е валиден договора. използват незнанието на клиентите. В конкретният случай бяха попаднали на адвокат, който им беше разгонил фамилията, та чак и извинителни писма му бяха пускали. Ще се опитам да го намеря и да дам линк.
                Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Колега...да ти имам проблема

На мен Глубул ми искат над 3 800 лв. въпреки всичките ми жалби и т.н.
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                  140 HP + Chip Tuning -> ex
                  Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                  Born to make me happy

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                    Колега...да ти имам проблема

На мен Глубул ми искат над 3 800 лв. въпреки всичките ми жалби и т.н.
                    За 3800лв им обяснявам как ще водя дела докато хонорарите на адвоката достигнат въпросната сума .
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Еми то на там са тръгнали нещата и при мен ...
                      щото ако те живеят извън Бг и за тях тази сума е нищожна за мен нещата не стоят така
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
                      140 HP + Chip Tuning -> ex
                      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
                      Born to make me happy

Comment

От години вече не подписвам каквото и да било с тези измамници и някакси живота е по-лесен. Защо ли?
                        Alfa 156 1,8 TS 2001

Comment

Ето го писмото, днес пристигна препоръчано.
                          Attached Files
                          166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Просто е - не приемате каквото и да ви предложат по телефона, договора ви изтича , подновява се автоматично за неопределен период и можете да се откажете във всеки един момент с едномесечно предизвестие ( по новия закон ).
                            ...

Comment

Така,вече месец жена ми чака да предоставят записа в който "дистанционно" била подновила договора с Виваком за следващите две години и такъв все още няма.Последната простотия която изръсиха е да им пуснела писмена молба,а тя им вика да си опичат акъла защото записвала с телефона си как ги уведомявала дистанционно.
                              Пълен СМЕХ.
                              Не че ще го разваля договора,но от една седмица почнаха да я взимат насериозно и май ще има някакво развитие.Интересно защо го няма записа.

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                                Интересно защо го няма записа.
                                Да не се окаже , че не записват ...

Ама ей тия не се спряха да търсят вратички в законите, че да ПРЕЦАКВАТ клиентите си.
                                Това само в БГ може да го видиш ... да се опиташ да ограбиш клиента си, на вместо така да го предразположиш и да го направиш "щаслив", че той сам с краката си да ти идва в офиса да си подновява договора ... а не ти да му званиш и да правиш опити да го вкараш в миши капан.

както се казва в началото на този клип -> http://www.vbox7.com/play:e53ffe83 ...

AR 145 2.0 16v Turbo 300+ whp powered by ICIDesign
                                AR 155 2.0 16v SUPER
                                Toyota Corolla 2014 S Premium
                                Moskvich 2140

Comment

Working...
                                X