Известие

Collapse
No announcement yet.

Горчив опит във форума с колегата Arti156SW и негови познати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Горчив опит във форума с колегата Arti156SW и негови познати

Колеги, искам да разкажа историята си тук, за да си прави всеки сметката.

Преди около 2 месеца и половина, докато бях в Дания получих обаждане от колегата Arti156SW(на който, между другото, нито съм давал телефон, нито съм питал за такива джанти), че разполага с джанти, които аз търсех(тоест като на Светльо Digital-a).В последствие се оказа, че едната имала заварки и не знам си какво още и му отказах.1-2 седмици след това получих ново обаждане от колегата, че разполагал с нови такива джанти, в перфектно състояние и ме "чакали в България".Казах му, че като се прибера, ще отида да ги видя и ако ми харесат ще ги взема.Попитах, дали са прави, при което получих отговор, че джантите са в абсолютно перфектно състояние.Колегата дори каза, че нямало нужда да ходя в Пловдив, щял да ми ги пусне по еконт, нямало смисъл да се разкарвам, наистина били 6+.В последствие се оказа, че джантите не били негови а на някой си негов познат/приятел гумаджия.Както и да е, прибрах се, отидох, видях джантите, които наистина бяха в чудесно козметично състояние и на доверие ги взех, стинахме си ръцете и кой от къде е.
    След това имах пътувания из страната и джантите се настаниха в мазето ми.Един хубав ден реших да си ги сложа, но точно пред гумаджийницата се отказах, защото не ми хареса как стоят наложени на колата, веднага след което въпроснте джанти бяха пуснати тук за продажба и съответно обратно в мазето. МИнаха се няколко дни и тук колега ме попита, дали са оригинални.За съжаление никъде не видях надпис Тоора по тях, но тъй като колегата беше изключително убеден, че не са реплика, а и централния, междуболтовото и теглото съвпадаха с тези на оригиналната, в крайна сметка съм склонен да вярвам, че не са реплика..и така след още 1 месец, преди една седмица се появи едно момче от Видин, което се съгласи да ги купи.Запътихме се с него към кварталната гумаджийница, все пак да ги врътнем на баланс-машината, въпреки, че аз, наплъно убеден казах, че това е почти безсмислено.ЗА моя голяма изненада установих, че и 4те джанти са ЗВЕРСКИ криви....разбира се, поех изправянето на колегата, тъй като той беше дошъл от Видин за тях....
    В резултат на цялата операция аз съм стабилна сума назад. Свързах се с колегата и му обясних сиуацията.....той говори там с неговия човек, като крайният резултат е, че въпросният гумаджия, който не може да различи права от крива джанта не е съгласен да ми върне никакви пари.

Аз с гумаджията по един или друг начин ще се оправя....но тъй като колегата продава доста джанти тук, всеки да си ги проверява, че не се знае кога гумаджията-експерт ще удари пак.....

Ако иска колегата може да добави нещо(като например координатите на въпросния гумаджия, че да знате, да не посещавате)
    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Аз купих моите джанти от него - нямам никакви оплаквания. Три бяха перфектни, четвъртата беше съвсем малко изкривена - нормално, все пак са втора ръка.
    Иначе да - всичко трябва да се проверява.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Сега да не се окаже, че колегата е продал 100 читави карета джанти, сбъркал е веднъж и айде в кюпа с мошениците.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
        Сега да не се окаже, че колегата е продал 100 читави карета джанти, сбъркал е веднъж и айде в кюпа с мошениците.
        Нали знаеш, че една лъжица катран в кацата с меда е достатъчна, за да го развали. Ако е професионалист колегата, няма да твърди така убедено нещо, което не е видял с очите си. А от друга страна би върнал поне парите за изправянето на джантите, най- малкото от неудобство.
        Lexus IS200

Comment

Държа да отбележа, че 1 седмица се опитвах да изясня недоразумението с колегата преди да пусна темата
          Last edited by Satanism; d.m.y г., 20:53.

OEM & Ventura Garage
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Реално може проблема да е в гумажията и нашия колега (Arti156SW) да е бил подведен по същия начин.
            Защо обаче въпросния гумаджия се прави на ударен - един Господ знае.
            Няма да е лошо да чуем и ответната страна
            sigpic

Comment

Щом са били ЗВЕРСКИ криви ти как така не го забеляза?!
              Alfa Romeo 147 "Selespeed"
              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mik mik Покажи съобщение
                Щом са били ЗВЕРСКИ криви ти как така не го забеляза?!
                По-важните кривини не си личат толкова лесно ...

Comment

И аз съм доволен от Арто.Купувал съм от него джанти и винаги е бил много коректен.......така,че съм склонен да вярвам,че и той е бил подведен.
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Разликата между оригиналните ТООRA и репликите са, че оригиналните (в дясно на картинката) нямат такова ръбче в средата и "лъчите" също завършват гладко, а не с ръбче... Освен това, както каза и Сатаната от зад на оригинала пише ТООRA и ALFA ROMEO 7J ET35, ако има заинтересовани ще снимам на моите утре надписите от зад

Тоест тези джанти, които колегата Arti156SW ги е продал на Сатаната като за оригинални са репликите
                    Attached Files
                    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Хм...ми то репликата по-хубава....
                      ..нищо лично,колега.
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Ами не знам какво да кажа аз повече....пазарим 4 перфектни оригинални джанти, получавам 4 кривака-реплика....
                        Моите уважения към колегата Арти156, вероятно са го подвели и него, но в крайна сметка неговата ръка стискам и на него давам парите...пък после на там кой-кого не ме е много грижа...иначе грешката си е наполовина моя

OEM & Ventura Garage

Comment

Аз също мога да кажа, че съм доволен от човека - имах много подобна случка с едни гуми, която ми причини поне един бял кичур на косата, но Arti156 се държа много коректно и в крайна сметка всичко се оправи.
                          За мен най-логично обяснение е, че човека, от когото той взима нещата си е някакъв мърляч и тарикат, свикнал на непретенциозни потребители (както 99% от търговците на всякакви употребявани неща за коли)...

А и Марто, аз те разбирам много добре, защото се познаваме и ти вярвам, че няма да тръгнеш да пишеш глупости, ама погледни за момент и от другата страна - преди 3 месеца (примерно) си купил нещо от човека и чак сега му казваш, че не е в ред...
                          Не се ядосвай за някакви стотинки, които си се набутал за изправянето - ще ти се върнат от друго място - всичко в Природата се компенсира и е в равновесие...

Имал съм и случай в който съм изправил 4 джанти при човек, в който съм напълно убеден, че е супер прецизен и машините са му хубави, продавам ги на много добър познат и той след два дена ми казва същото - всяка една имаше нужда от изправяне... Не казвам, че и тук е така, просто не е напълно невъзможно.

Comment

Нямаше да е лошо и колегата да каже нещо....най-малкото помолих за координати на въпросният гумаджия.....

OEM & Ventura Garage

Comment

Държа да отбележа, че общо 5 пъти помолих въпросния колега за координати на гумаджията, 3 пъти на лично съобщение и 2 пъти тук, последно преди 4 дни ....но отговор изобщо не получих, въпреки че колегата влиза всеки ден във форума.Това ме кара да си мисля, че или няма никакъв гумаджия или и двамата имат пръст в цялата работа....оттук нататък за мен Arti156SW е измамник и ще работя срещу неговия интерес във форума докато не си получа парите обратно.
                              Last edited by Satanism; d.m.y г., 12:37.

OEM & Ventura Garage

Comment

Working...
                              X