Известие

Collapse
No announcement yet.

Горчив опит във форума с колегата Arti156SW и негови познати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
    А бе не взимам ничия страна, само знам, че като даваш пари за нещо и гледаш за какво ги даваш. По форумите се напълни с теми, в които хората се оплакват как някакъв си търговец им иска пари за еди ква си кола, която за нищо не ставала и другите потенциални купувачи да внимават и въобще да не ходят там. Опааа...чай ся! За всеки влак си има пътници нали. Ако искаш джанти като нови без забележки и прави по конец - ми то значи искаш нови джанти. Ако искаш малко употребявани с малко забележки - търсиш. Като дадеш 550лв за нещо, което първо не го ползваш, и второ решаваш, че не те кефи след n месеци, то вината е в теб.

Имах една страшна система за домашно кино, веднъж се спънах в кабела, той е докосна до метал и направи късо и цяла платка изгоря, а точно беше изтекла гаранцията. Закарах я на сервиз, от там ми казаха 120лв за ремонт, а за тия пари можеш да си купиш неква друга евтина, ама аз викам НЕ, тая ще си я направя. Направиха ми е, пред тях ми я показаха в сервиза - работи. Прибирам се в нас, ама правя ремонт и то голям. След 6-7 месеца си викам, а бе я да пуснем некое филмче да изгледаме. Натискам копчето и опаааа нема никой. Уредбата не работи. И ся кво, да отида да им кажа, че 6 месеца не съм я пипал и чак ся съм се сетил и тя пак не бачка. Не става тоя номер.

На мнение съм, че който купува - той гледа и никой не е виновен за това, че не си догледал джантите като си ги купувал.
    А според теб продавачът редно ли е да лъже?
    Ако знае, че джантите са криви защо трябва да лъже.
    Аз когато продавам нещо винаги казвам какви проблеми има.
    А и нали във форума сме "колеги", нали трябва да сме коректни.
    Или ти си дребно тАрикатче и се кефиш кат литнеш нЕкой будала.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Да виждаш да съм казал някъде кое е редно и кое не е редно.

Като си купуваш ядене - гледаш срока на годност.
      Като си купуваш кола - не гледаш надписа "реални" - закачаш я на компютър.
      Като ядеш в ресторант - гледаш меню, грамаж.
      и т.н.
      и т.н.

Всичко това човек го прави с цел да се подсигури и да избегне подобни ситуации.

Продавача е казал нещо, което е неистина - това е негово право. Говори каквото си иска. Не го оправдавам в никакъв случай. Просто купувача е този, който трябва да обърне повече внимание на това, което купува. А не: е тоя каза, начи ок, викам да си одиме, слагай ги в багажника.
      www.facebook.com/workshox

Comment

и т.н.
        и т.н.

Продавача е казал нещо, което е неистина - това е негово право. Говори каквото си иска. Не го оправдавам в никакъв случай. Просто купувача е този, който трябва да обърне повече внимание на това, което купува. А не: е тоя каза, начи ок, викам да си одиме, слагай ги в багажника.
        Така разсъждаваш ти.
        За мен търговията във форума трябва да е честна игра.
        Търговецът продаващ храна с изтекъл срок на годност нарушава законите и подлежи на санкция.
        Терикатлъкът е привилегия на простите хора, не го владея.
        Същите тези терикати първи писват като девици, когато тях някой ги излъже.
        Ако аз те попитам, "джантите криви ли са"? Ти какво ще ми отговориш: 1. НЕ-проверил съм или 2. Не знам
        Много е простичко.
        К.М.

Comment

Аз в момента джанти на продавам. Аз съм си аз, ти си си ти. Като купуваш храна - тя има бележка, можеш да я върнеш.

Според теб викаш няма човек от форума, който да продава нещо некачествено?

Comment

и т.н.
            и т.н.

не съм съгласен, ама никак. това е манталитет на търгаш дребен/едър тарикат. търговия на удара, като, дойде някой да го прецака, та втори път да не стъпва.
            Като тръгна да си купувам джанти, да се превръщам на вулканизатор, като тръгна да си купувам дограма, да ставам майстор-монтажник, на всякъде да си отварям очите щото "трябвало да си отварям очите". ми не благодяря. писна ми от такава търговия

Comment

Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
              не съм съгласен, ама никак. това е манталитет на търгаш дребен/едър тарикат. търговия на удара, като, дойде някой да го прецака, та втори път да не стъпва.
              Като тръгна да си купувам джанти, да се превръщам на вулканизатор, като тръгна да си купувам дограма, да ставам майстор-монтажник, на всякъде да си отварям очите щото "трябвало да си отварям очите". ми не благодяря. писна ми от такава търговия
              Напълно съм съгласен.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Аз в момента джанти на продавам. Аз съм си аз, ти си си ти. Като купуваш храна - тя има бележка, можеш да я върнеш.

Според теб викаш няма човек от форума, който да продава нещо некачествено?
                Просто трбява да кажеш "колега не знам дали са криви джантите не съм ги качвал на машина".

---------- Post added at 19:09 ---------- Previous post was at 19:09 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                Напълно съм съгласен.
                А с мен не напълно си съгласен.
                К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                  Така разсъждаваш ти.
                  За мен търговията във форума трябва да е честна игра.
                  Търговецът продаващ храна с изтекъл срок на годност нарушава законите и подлежи на санкция.
                  Терикатлъкът е привилегия на простите хора, не го владея.
                  Същите тези терикати първи писват като девици, когато тях някой ги излъже.
                  Ако аз те попитам, "джантите криви ли са"? Ти какво ще ми отговориш: 1. НЕ-проверил съм или 2. Не знам
                  Много е простичко.
                  Ми прав си, ама минавам набързо че пиша и в една дискусия и не съм те прочел.Не е нещо друго.

Comment

Ама що си мислите, че някой трябва да се съобразява с вас? За всеки влак си има пътници. Имало е сделки, които съм развалял, просто щото не ме кефи как ми говори, този, който продава или купува. В крайна сметка всеки си има някакви виждания и представи за търговия. Пазарът е отворен.

Comment

Все пак трябва да има някаква етика в отношенията.Свобода и слободия не се едно и също.

Comment

добре де аз съм се занимавал с гуми и джанти не ти ли я извадят от кашон...и пак не е гаранция щото колко кашони сме изпускали от палетата и са връщали след месеци криви на зарчета станали джанти чисто нови,ми и ние сме ги давали на хората за нови от къде да знаеме,като купуваш нещо 2 ръка без гаранция проверяваш на момента,ако си купиш телевизор 2 ръка за 500 лева няма ли да го провериш дали работи нищо че е от приятел,а това че били реплика голям праз много реплики са с по хубава по олекотена сплав и по-добра боя и покритие така че не е от значение,като ни гледаш улиците сещай се,винаги вътрешният борд отича задължително -какви очи гледали такива сълзи плакали-гледайте бе никой не ви взима парите на сила предварително.

Comment

Човек когато иска да е коректен все ще намери начин. Имах едни борбетки 17-ки, които ги изпратих едва след като ги проверих при гумаджия. Кривите джанти ги изправих за моя сметка.

Comment

Има голяма разлика в това, да търсиш някой, да му продаваш нещо и да му обясняваш, че е абсолютно перфектно и няма нужда да си прави труда, да го проверява и някой да дойде и да те пита, "абе тея джанти продаваш ли ги?"....
                            Пък после, дори да не си знаел, че е имало проблем в началото, е редно да си оправиш простотиите....
                            Аз, като продавам нещо, винаги го пробвам преди да го дам на купувача.Дори и за мое спокойствие, че после няма да го прецака той и да ми пищи на мен....
                            Колкото до това, че са седяли 3-4 седмици без да се ползват, не виждам каква е връзката ама изобщо....
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от aav Покажи съобщение
                              Абсолютно подкрепям. Най-тъжното при нас е, че дори да имаш възможност да си платиш за дадена услуга или стока, пак трябва да направиш 2 месеца проучване или да висиш на главата на майстора/изпълнителя и едва ли не да вървиш и оправяш след него. Това е защото всички са мърлячи, никой не е научен да носи отговорност и няма кой да му наложи да я носи. Идва изсира се и после "да си гледал", аз ще си намеря друг да прецакам, балъци имало много.
                              Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                              Mazda 6 2.3 2005
                              sigpic

Comment

при гумаджиите идват от всякъде какви ли не гуми и джанти,за продаване за бартер идват десетки комплекти вкарани от чужбина,те помнят за каква кола е колко е разпробивката-междуболтовото и евентуално каква марка е,това е метал търкалян по земята не е вещ която седи в къщи на секцията,като се стигне до продажба идва клиента и си ги гледа мери ги върти ги,и щом не ти харесват тия джанти колега продай ги щом не ти върви с тях,аз в момента карам с 16 азев от който 4 от 4 се търкалят като зарчета от едната липсваше парче 15 см и го изграждаха и от предна лява е заварявана че е спукана ама си ги харесвам и си ги карам,не взимам страна просто казвам че не е болка джанти с кривки ако са ти харесали,а кой какво казал ние не сме били там да слушаме дали ти е казал че са прави па ти кво си казал и така,другият път ще знаеш правилото и от магазина ли са-гледай.

Comment

Working...
                                X