Известие

Collapse
No announcement yet.

Горчив опит във форума с колегата Arti156SW и негови познати

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
    Ама що си мислите, че някой трябва да се съобразява с вас? За всеки влак си има пътници. Имало е сделки, които съм развалял, просто щото не ме кефи как ми говори, този, който продава или купува. В крайна сметка всеки си има някакви виждания и представи за търговия. Пазарът е отворен.
    Не си прав. А и като гледам написаното от теб, оставам с впечатление, че с удоволствие би излъгал някой балама.
    След като продавача има право да лъже, аз имам ли право да изправя джантите в главата му?
    Lexus IS200

Comment

Напротив прав съм!

Всеки си е свободен човек да се държи както си иска и да прави каквото иска. Има закони, които трябва да се спазват и от там нататък не можеш да се сърдиш на никого за това, че не се къпе, че лъже, че не е готин или че е вечно кисел. Не можете да се сърдите на някого, че той е себе си. Може да го игнорирате, да не говорите с него, но не може да го накарате да се променя, за да се хареса на вас. Колко съседи имате, които не харесвате и нищо не можете да направите по въпроса. Същото е!

А що се отнася до това как търгувам аз - който е правил някакъв вид търговия с мен знае добре. Не се опитвай да ме анализираш.
      www.facebook.com/workshox

Comment

Не, не си прав изобщо, само така си мислиш
        Когато правиш търговия трябва да си коректен към този, с които правиш сделката. Оттам нататък, дали ти е симпатичен или не е съвсем друга тема...
        Дали се къпе или не си е лично негово решение и проблем, дали те лъже, обаче не съвсем...

ПП.Въпросният "търговец" не се е появявал от миналото лято във форума с разни "оферти"...дали си е сменил ника или му е "чиста" съвестта-не знам...
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Напротив прав съм!

Всеки си е свободен човек да се държи както си иска и да прави каквото иска. Има закони, които трябва да се спазват и от там нататък не можеш да се сърдиш на никого за това, че не се къпе, че лъже, че не е готин или че е вечно кисел. Не можете да се сърдите на някого, че той е себе си. Може да го игнорирате, да не говорите с него, но не може да го накарате да се променя, за да се хареса на вас. Колко съседи имате, които не харесвате и нищо не можете да направите по въпроса. Същото е!
          ...
          яко си забъркал бозата, явно се чудиш какво да кажеш. тук говорим за морални правила на работа/търговия, а не биологично съществуване. съседите ако искат да ходят на ръце и т.н. в тях, но пак за длъжни да се съоразяват обществения ред. Но тук не говорим за това. Говорим за публичен-обществен сектор, където хората ходят на работа и изискванията са малко по-различни от домашните...

Comment

Добре де, а като говорите за морални правила, как решихте, че продавача е лъжец? Аз от темата виждам няколко много доволни клиенти и един, който се сеща след няколко месеца, че не е доволен. Сега да не ми се нахвърлите - не знам кой има правото в случая, ама вие как разбрахте (думата на единия + няколко сериозни похвали от други клиенти срещу тази на другия + нито един друг недоволен)? А прикзките за изправянето на джанти в главата са ако не несериозни, то поне много примитивни: първо - никога не се знае кой кого и второ - едното е нормално продажба, другото ненормлно поведение, за което може и да ви осъдят.
            Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
            Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
            Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Напротив прав съм!

А що се отнася до това как търгувам аз - който е правил някакъв вид търговия с мен знае добре. Не се опитвай да ме анализираш.
              Не може да си толерантен към този вид търговия и да ми кажеш, че си коректен търговец. Да не говорим, че лъжата е криминално деяние и по закон!

---------- Post added at 12:20 ---------- Previous post was at 12:19 ----------

Първоначално публикувано от SIS Покажи съобщение
              А прикзките за изправянето на джанти в главата са ако не несериозни, то поне много примитивни: първо - никога не се знае кой кого и второ - едното е нормално продажба, другото ненормлно поведение, за което може и да ви осъдят.
              Не се знае, ама аз съм длъжен да опитам, а нека съм примитивен. Точно от адванснатите членове на нашето общество идват всички беди, щото само далаверката им е в главата. И както казах- лъжата е криминализирана по закон!!
              Lexus IS200

Comment

Добре де, а като говорите за морални правила, как решихте, че продавача е лъжец? Аз от темата виждам няколко много доволни клиенти и един, който се сеща след няколко месеца, че не е доволен. Сега да не ми се нахвърлите - не знам кой има правото в случая, ама вие как разбрахте (думата на единия + няколко сериозни похвали от други клиенти срещу тази на другия + нито един друг недоволен)? А прикзките за изправянето на джанти в главата са ако не несериозни, то поне много примитивни: първо - никога не се знае кой кого и второ - едното е нормално продажба, другото ненормлно поведение, за което може и да ви осъдят.
                не съм решил. говоря че съм против за всичко което си купувам да съм нащрек и после да ми се казва "да си внимавал".

Comment

лъжата е криминализирана по закон!!
                  И кой от двамата лъже? Ама го докажи........някак! Щото всеки е невинен до доказване на противното, нали?!

---------- Post added at 15:34 ---------- Previous post was at 15:28 ----------

говоря че съм против за всичко което си купувам да съм нащрек и после да ми се казва "да си внимавал".
                  Това вече го разбирам. За съжаление, реалностите (в цял свят) са такива, че това може да ти се случи само ако си купиш стоката от голям магазин, дилър и т.н. Когато си спестяваш една камара пари и си купуваш нещо 'на старо', то го купуваш 'в състоянието в момента на продажба'.
                  Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

И кой от двамата лъже? Ама го докажи........някак! Щото всеки е невинен до доказване на противното, нали?!
                    Склонен съм да вярвам, че истината е някъде по средата.

Демек- джантите са били криви, но не чак на зарчета. Освен това 120 кинта за изправяне са прекалено много при положение, че джантите са били без гуми. Моите като ги изправях ми взеха по 40 лв, но включваше монтаж, демонтаж ала бала.. За 17-ки става въпрос.

Но остави кривите джанти. При положение, че са били реплика, няма никакво значение криви ли са, прави ли са...
                    Lexus IS200

Comment

Вие четете както ви е удобно. Аз не съм казал, че съм толерантен към такава търговия. По-рано написах дори, че просто щото не ми е харесвало някой как общува с мен съм провалял сделка, но явно вие си знаете вашето си и си го дъвчете, а щом и за морал се заговори, значи определено търсите да изместите темата.

Търговци има всякакви, хора има всякакви, сделки има най-различни. В тази тема обаче явно разбирам, че всички неща втора ръка трябва да са в състояние тип "чисто ново" и за 10% от стойността на новото.

Пример: когато си продавах една от колите, един от потенциалните купувачи дойде с неква Мазда от 78-ма, която беше предимно в ръжда и трудно се виждаше какъв е истинския цвят на колата. След 20мин оглед на моята кола, която много хора са виждали по снимки във форума ми каза, че колата има пребоядисвани детайли и няя да стане раотата искал с оригинална боя без забележки, качи се в разпадащата се мазда и си тръгна. Човека си знае кво търси. Че няма да го намери никога - няма. Трябваше да му обясня, че такива има само в магазина нови ли? Не! Той си е такъв.

Иначе да кажа и аз за джантите: няма случай, в който да съм купил джанти 2-ра ръка и да няма крива поне една. Дори и малко, но все пак крива. Имало е ситуации, в които и 4-те танцуват като се завъртят на машината. Никога, повтарям НИКОГА не съм се обаждал на този, който ми ги е продал, защото той не ми е опрял пистолет в главата и не ми е взел парите на сила. Дал съм ги доброволно.

Единственото, което е неприятно е че колегата се е обадил да на купувача - нещо, което се случва рядко. По принцип купувачите търсят продавачите (все още). Той може дори да не ги е виждал джантите, но е имал интерес да ги продаде и купувача е този, който трябва да огледа стоката и да прецени дали да я вземе. Че е имало подвеждане - имало е, но в крайна сметка колко близът ти е този човек, че да му се довериш до такава степен?
                      www.facebook.com/workshox

Comment

Че е имало подвеждане - имало е
                        Тя търговията си е основана на подвеждане. Продавача се опитва да вдигне цената на стоката като я хвали, купувача се опитва да я свали като я плюе.

Аз пак да си кажа, когато се купува стоката 'на старо', трябва да се погледне какво се купува - реплика, оригинални, полуоригинални, криви, прави и т.н. - това всичкото е било пред очите на човека, който ги е купувал. Ако не е искал рискове - в магазина на друга цена.
                        Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

Аз какво, трябва да съм експерт по всички модели джанти, че да мога да си купя джанти спокойно ли?Айде стига с глупостите, ако обичате...

Обажда ми се някой да ми предлага оригинални джанти и 5 пъти ми казва, че били перфектни.Получавам 4 криви реплики....нужна ли е дискусия изобщо?
                          156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Ей сега ще ти обясни някой, че не си прав, обикновено на тия последните им се вика дървени философи
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Наскоро срещнах една видинска Алфа 156 , загледах се и какво да видия? Алфата качена на квадратни джанти17ки, изчаках собственика да се върне да го разпитам дали е доволен от квадратните репликите които е купил, за Мое ГОЛЯМО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! новия собственик сподели че по-добра покупка не е правил, също така сподели че неколкократно са му предлагали двойна цена на негово платената за "Квадратните Джанти" , искренно е благодарен на предишния собственик че му ги е предоставил , наиситна са били изправяни , но след първия преглед е било установено по думите на последнио собственик ,че джантите не са били квадратни, (даже не е имало фрапантна нужда от изправяне) така че някои се е направил на тежък и платил 100лв , ако иска да плати и 1000 за ненужни дейности, единствено се приемам за виновен че не съм догледал за оригиналност, но след като са 5х98, и са с оригиналната капачка , аз също не съм Вещер да знам кое какво е. Най-се радвам че сегашният собственик е супер готин тип, който оценя квадратни реплики.Мойте задължения са чисти, купи нещо , после го дай на безценница, после си търси разликата...........
                              2001 Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 10V 136hp

Comment

Първоначално публикувано от Arti156SW Покажи съобщение
                                Наскоро срещнах една видинска Алфа 156 , загледах се и какво да видия? Алфата качена на квадратни джанти17ки, изчаках собственика да се върне да го разпитам дали е доволен от квадратните репликите които е купил, за Мое ГОЛЯМО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!! новия собственик сподели че по-добра покупка не е правил, също така сподели че неколкократно са му предлагали двойна цена на негово платената за "Квадратните Джанти" , искренно е благодарен на предишния собственик че му ги е предоставил , наиситна са били изправяни , но след първия преглед е било установено по думите на последнио собственик ,че джантите не са били квадратни, (даже не е имало фрапантна нужда от изправяне) така че някои се е направил на тежък и платил 100лв , ако иска да плати и 1000 за ненужни дейности, единствено се приемам за виновен че не съм догледал за оригиналност, но след като са 5х98, и са с оригиналната капачка , аз също не съм Вещер да знам кое какво е. Най-се радвам че сегашният собственик е супер готин тип, който оценя квадратни реплики.Мойте задължения са чисти, купи нещо , после го дай на безценница, после си търси разликата...........
                                Доказтелства нещо, имена, дати...
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X