Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Чакай сега да видим, дали правилно съм разбрал "идеологията ти".......

Аз откакто се помня живея на един адрес, в някога тих и приятен квартал на София.

За няколко десетилетия поради огромния наплив на кьораво и сакато към столицата, тя се разрастна и квартала в който живея стана част от центъра.

И сега поради това кьораво и сакато, според теб аз трябва да напусна бащината къща и да ида на луната.

Ами що просто не си........................А????
    Абе без да претендирам да съм ясновидец, но явно предвидих тези неща, които се случват сега, още преди близо 20 години и се изнесох от града.

Също като колегата живеех в
    тих и приятен квартал на София
    в триетажна къща+тавански етаж, 130 квадрата на плоча и голям двор. Там съм роден, там прекарах цялото си детство, от балкона виждах цялата Витоша. Мястото е било купено от дядо ми, когато се върнал като току-що завършил млад лекар от Париж през 35-та година и там си построил малка къща на етаж и половина. След това двете му дъщери се женят през 60-те години и къщата се до- и надстроява и става голяма - но почти не остава двор. Тоест двор има, но не може да се вкара кола.

При соца Долни Лозенец (до бившето посолство на ГДР, ако се сещате) беше много тих и спокоен, по уличката почти нямаше коли, но след революцията новите мутри го налазиха (все пак е на 500 метра по въздушна линия от НДК) и почнаха да строят кооперации тип мутробарок. Защото всичких селяни, които заприиждаха в София, искаха да живеят в центъра или около него. И точно пред нас през 1994 година изтъпанчиха една грозна 5-етажна кооперация - с гаражи естествено, които обаче веднага бяха превърнати в магазини. И освен че ни скриха гледката, тъй като нямаше къде да си паркират колите, изкупиха местата по улицата и наслагаха колчета и табели "Служебен абонамент". И като се прибера вечер, трябваше да спра на майната си. Освен това квартала се развали, редовно се разбиваха и крадяха коли, всяка вечер се стреляше, взривяваха се коли, мутрите си разпределяха териториите, абе помните вероятно началото на 90-те кво беше.

И ние взехме решение - продаваме и се махаме от тая кочина. Дядо ми и баба ми бяха починали и майка ми и леля ми като наследници продадоха цялата къща и двор на некви подобни нискочели субекти, които страшно харесаха къщата и платиха ЛУДИ, АМА ЛУДИ ПАРИ.

Така че селяните се настаниха в нашата къща, а ние, "кореняците", се изнесохме на село.

И с тези пари леля ми и чичо ми си купиха голяма къща с 3 декара двор в Банкя, а ние взехме парцел 2 декара в Кокаляне и построихме къща на един етаж "по терена" с площ над 450 квадрата. Къщата, въпреки че е на един етаж по терена, е разделена така, че двете семейства - майка ми и баща ми и приятелката ми и аз с малкия ни син хем сме в една къща, хем (ако не искаме) можем и да не се срещаме. Има и гаражи за три коли, а в двора могат да се вкарат още две-три. Има и още едно резервно място за тестовите коли:

Има хубав двор и басейн, немска овчарка, която си тича на воля. Има и плодни дръвчета, има малини, ягоди, дори аспержи съм си посял. Както и "алея на миризмите", където съм си посял подправки от цял свят.

Качеството на живот е несравнимо по-високо, въздухът е чист, тишината нощно време е "оглушителна", лятото изобщо не е толкова горещо, детето си играе в двора, а не по осраните от бездомни кучета градинки, единствения недостатък е, че си на 16 километра от центъра, но се стига бързо - до НДК, където е редакцията сега, пътувам 30 минути, преди до Полиграфическия комбинат пътувах 20 минути. Но всеки си има кола, аз имам дори и лятна кола (Спайдера) и изобщо не мисля къде ще паркирам.

И всичко това с парите от една голяма, но съвсем не толкова удобна къща в Лозенец. Която и досега не е в синя или зелена зона, но пак е гадна за живеене. Защото София вече е ужасно пренаселен, потресаващо мръсен град.
    От нашия дял дори останаха пари, с които баща ми купи две аптеки в центъра на София. И сега от тях капе приятен наем всеки месец.

Така че всеки, който живее в скъп апартамент на ул.Парчевич, Оборище или бул. Левски (например) и реве, че няма къде да паркира, може да се замисли. Цените паднаха, но с парите от такъв апартамент може да се спретне много приятна семейна къща близо до София.

Това е моето мнение по въпроса.
    Last edited by pinko; d.m.y г., 15:04.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      И смятай ако пред всеки блок има по един кат' наш Стефчо да драска и шари по колите к'во ще става!?!
      Такива като него с пасти да ги храниш.
      Ти да видиш какво ще се случи когато софиянци започнат да паркират в Перник.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Всички от центъра с по два-три апартамента и с 650лв заплата взимайте пример от pinko, колко е просто!
        Last edited by Доко; d.m.y г., 15:12.

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
          Абе без да претендирам да съм ясновидец, но явно предвидих тези неща, които се случват сега, още преди близо 20 години и се изнесох от града.

Също като колегата живеех в в триетажна къща+тавански етаж, 130 квадрата на плоча и голям двор. Там съм роден, там прекарах цялото си детство, от балкона виждах цялата Витоша. Мястото е било купено от дядо ми, когато се върнал като току-що завършил млад лекар от Париж през 35-та година и там си построил малка къща на етаж и половина. След това двете му дъщери се женят през 60-те години и къщата се до- и надстроява и става голяма - но почти не остава двор. Тоест двор има, но не може да се вкара кола.

При соца Долни Лозенец (до бившето посолство на ГДР, ако се сещате) беше много тих и спокоен, по уличката почти нямаше коли, но след революцията новите мутри го налазиха (все пак е на 500 метра по въздушна линия от НДК) и почнаха да строят кооперации тип мутробарок. Защото всичких селяни, които заприиждаха в София, искаха да живеят в центъра или около него. И точно пред нас през 1994 година изтъпанчиха една грозна 5-етажна кооперация - с гаражи естествено, които обаче веднага бяха превърнати в магазини. И освен че ни скриха гледката, тъй като нямаше къде да си паркират колите, изкупиха местата по улицата и наслагаха колчета и табели "Служебен абонамент". И като се прибера вечер, трябваше да спра на майната си. Освен това квартала се развали, редовно се разбиваха и крадяха коли, всяка вечер се стреляше, взривяваха се коли, мутрите си разпределяха териториите, абе помните вероятно началото на 90-те кво беше.

И ние взехме решение - продаваме и се махаме от тая кочина. Дядо ми и баба ми бяха починали и майка ми и леля ми като наследници продадоха цялата къща и двор на некви подобни нискочели субекти, които страшно харесаха къщата и платиха ЛУДИ, АМА ЛУДИ ПАРИ.

Така че селяните се настаниха в нашата къща, а ние, "кореняците", се изнесохме на село.

И с тези пари леля ми и чичо ми си купиха голяма къща с 3 декара двор в Банкя, а ние взехме парцел 2 декара в Кокаляне и построихме къща на един етаж "по терена" с площ над 450 квадрата. Къщата, въпреки че е на един етаж по терена, е разделена така, че двете семейства - майка ми и баща ми и приятелката ми и аз с малкия ни син хем сме в една къща, хем (ако не искаме) можем и да не се срещаме. Има и гаражи за три коли, а в двора могат да се вкарат още две-три. Има и още едно резервно място за тестовите коли:

Има хубав двор и басейн, немска овчарка, която си тича на воля. Има и плодни дръвчета, има малини, ягоди, дори аспержи съм си посял. Както и "алея на миризмите", където съм си посял подправки от цял свят.

Качеството на живот е несравнимо по-високо, въздухът е чист, тишината нощно време е "оглушителна", лятото изобщо не е толкова горещо, детето си играе в двора, а не по осраните от бездомни кучета градинки, единствения недостатък е, че си на 16 километра от центъра, но се стига бързо - до НДК, където е редакцията сега, пътувам 30 минути, преди до Полиграфическия комбинат пътувах 20 минути. Но всеки си има кола, аз имам дори и лятна кола (Спайдера) и изобщо не мисля къде ще паркирам.

И всичко това с парите от една голяма, но съвсем не толкова удобна къща в Лозенец. Която и досега не е в синя или зелена зона, но пак е гадна за живеене. Защото София вече е ужасно пренаселен, потресаващо мръсен град.
          От нашия дял дори останаха пари, с които баща ми купи две аптеки в центъра на София. И сега от тях капе приятен наем всеки месец.

Така че всеки, който живее в скъп апартамент на ул.Парчевич, Оборище или бул. Левски (например) и реве, че няма къде да паркира, може да се замисли. Цените паднаха, но с парите от такъв апартамент може да се спретне много приятна семейна къща близо до София.

Това е моето мнение по въпроса.
          Тоя Пинко е голяма "гад"
          Как можа да зарежеш бащината стряха за тази "селска" идилия.
          Браво, ти наистина си от разумните.
          "Баварецът" е грозен, няма ли някоя "красива" алфа.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Всички от центъра с по два-три апартамента и с 650лв заплата взимайте пример от pinko, колко е просто!
            Аз попитах и доста мнения назад, ама да питам пак - ти като какъв се явяваш, по въпроса със софийските проблеми?!

---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:15 ----------

Синята зона за столичаните в центъра се отлага до 1 октомври

Частична победа, като - ако от СОС си мислят, че сега ще кротнем и ще затихнем - дълбоко са се заблудили.
            И, дай Боже - на 5 септември, от ВАС да получат "отмяна на незаконни наредби, епизод 2", още преди да е дошло време за редовна сесия на СОС.

Явно, че в тая държава, ако се оставиш да те клатят, те не само ще те клатят, ми ще ти го и наместват, ако си траеш.
            Онзи, дето искаха да го махнат от учебниците, ви праща поздрави, по тоя повод... още от преди 138 години: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...53007649_n.jpg
            Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
              Аз попитах и доста мнения назад, ама да питам пак - ти като какъв се явяваш, по въпроса със софийските проблеми?!
              Теб не те познавам, и на първо четене не си много приятен, но така любезно попитал немога да не ти отговоря.
              Последвах примера на пинко далечната '97, и все още пращам лятната ваканция дъщеря си на село при баба и дядо в София.
              Принципно съм си кореняк бургазлия с често присъствие по сините ви зони.
              А и защо си мислиш, че синя зона и последвалите я неудобства или удобства има само в София?
              И защо трябва да ви чета мрънканията постоянно? Нещо специални ли сте кореняк-столичаните? Лигльовци...като не ви е по-джоба, имате алтернатива, пинко и суско ви я казаха...
              Last edited by Доко; d.m.y г., 15:30.

Comment

И моята ориентация е като на Пинко, като не виждам нищо лошо в това, но не съм се изнесъм тотално - все още комуникациите в моето селце, намиращо се 10км.от Плевен не са изпипани, макар, че в момента пускат край пътя оптични кабели идващи от града.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Теб не те познавам, и на първо четене не си много приятен, но така любезно попитал немога да не ти отговоря.
                  Последвах примера на пинко далечната '97, и все още пращам лятната ваканция дъщеря си на село при баба и дядо в София.
                  Принципно съм си кореняк бургазлия с често присъствие по сините ви зони.
                  А и защо си мислиш, че синя зона и последвалите я неудобства или удобства има само в София?
                  И защо трябва да ви чета мрънканията постоянно? Нещо специални ли сте кореняк-столичаните? Лигльовци...като не ви е по-джоба, пинко и суско ви го казаха...
                  Не съм ти приятен, защото не споделям твоето мнение? Да, това е чудесен начин за оценка на хора, които изобщо не познаваш. Това с лигльовците пък изобщо не мисля и да го коментирам, само обичам да казвам в такива моменти, че на който му свършат аргументите, почва с обидите и "определенията". Аз нямам навика да изказвам така мнение за напълно непознати, затова както обикновено правя, просто ще си замълча.

За другото - благодаря за отговора. Надявам се, ако си го препрочетеш сам, ще разбереш защо мнението ти, най-вече даването на акъл какво да се прави, в тази тема е неуместно. Ти си си тръгнал оттук още преди да се появи този феномен, наречен синя зона. Това, че ти си избрал пътя Х не означава, че непременно само той е правилния и трябва да го налагаш на всички. Светът не се върти около теб.
                  А и това е свободен форум за дискусии - имаш свободата, след като тази тема не ти е приятна и интересна и считаш, че сме "много специални кореняците" и "само те занимаваме с нас", просто да я подминаваш. Никой не ти е наложил насила да я четеш заедно с останалите. Аз лично, ако се появи тема за Варна, Бургас, Пловдив или друг град по този въпрос, не бих имал никакво отношение, въпреки че въпросните градове ги посещавам. Най-малкото, защото съм незапознат с дребните конкретни проблеми на града и не съм аз човекът, който да дава акъл какво и как.
                  Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

синята зона е напаст, сполетяла цяла България, няма къде да се паркира грам до нас - в Бургас

пинко и семейството му са направили най-разумното нещо, действително

в София-град качеството на живот е отвратително и под всякаква критика - мизерията и неуредицата до такава степен са излезли извън контрол, че винаги когато ми се налага да ходя и оставам в София се сбръчквам от погнуса - всеки престой в града за повече от месец ми се отразяват изключително зле и едно нещо ме озадачава всеки път

защо по дяволите е такава мръсотия навсякъде и защо хората са тооооооолкоооооова големи писюри и си хвърлят отпадъците навсякъде повсеместно
                    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 15:38.
                    sigpic
                    днес съм в почивка ---

Comment

---------- Post added at 15:20 ---------- Previous post was at 15:15 ----------

Синята зона за столичаните в центъра се отлага до 1 октомври

Частична победа, като - ако от СОС си мислят, че сега ще кротнем и ще затихнем - дълбоко са се заблудили.
                      И, дай Боже - на 5 септември, от ВАС да получат "отмяна на незаконни наредби, епизод 2", още преди да е дошло време за редовна сесия на СОС.

Явно, че в тая държава, ако се оставиш да те клатят, те не само ще те клатят, ми ще ти го и наместват, ако си траеш.
                      Онзи, дето искаха да го махнат от учебниците, ви праща поздрави, по тоя повод... още от преди 138 години: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...53007649_n.jpg
                      Ще протестираме, колкото трябва и както трябва! В крайна сметка ще си получим обратно онова, което ни се полага!
                      Не може една шайка мародери да ни налагат техните правила.

А на онези от вас, които в този момент злорадстват, ще кажа:

Утре това може да се стовари и на вашите глави.
                      Но тогава, може би малко късно ще осъзнаете, че е минало времето когато е трябвало да бъдем единни.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Не виждам някой да злорадства, защото този проблем е валиден за всички големи градове.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Не съм ти приятен, защото не споделям твоето мнение? Да, това е чудесен начин за оценка на хора, които изобщо не познаваш. Това с лигльовците пък изобщо не мисля и да го коментирам, само обичам да казвам в такива моменти, че на който му свършат аргументите, почва с обидите и "определенията". Аз нямам навика да изказвам така мнение за напълно непознати, затова както обикновено правя, просто ще си замълча.

За другото - благодаря за отговора. Надявам се, ако си го препрочетеш сам, ще разбереш защо мнението ти, най-вече даването на акъл какво да се прави, в тази тема е неуместно. Ти си си тръгнал оттук още преди да се появи този феномен, наречен синя зона. Това, че ти си избрал пътя Х не означава, че непременно само той е правилния и трябва да го налагаш на всички. Светът не се върти около теб.
                          А и това е свободен форум за дискусии - имаш свободата, след като тази тема не ти е приятна и интересна и считаш, че сме "много специални кореняците" и "само те занимаваме с нас", просто да я подминаваш. Никой не ти е наложил насила да я четеш заедно с останалите. Аз лично, ако се появи тема за Варна, Бургас, Пловдив или друг град по този въпрос, не бих имал никакво отношение, въпреки че въпросните градове ги посещавам. Най-малкото, защото съм незапознат с дребните конкретни проблеми на града и не съм аз човекът, който да дава акъл какво и как.
                          Ясно, че във форум няма как да схванеш иронията или хумора който влагам, не се засягай, нищо лично не мога да изпитвам към теб, защото не те познавам. Пиша най-вече подразнен от изречения като "напълни се със НЕ-Софиянци", "дошли от майна си райна", " Имам си МОЕ паркомясто, не е собственост на общината, собственост е на входа (САМО на собствениците)" и особенно от това нагло изречение " Против съм да се взимат пари от такива като мен - собственици, Софиянци, живеещи и спомнящи си какво е било едно време. Да взимат пари от новоизлюпилите се граждани, от временно пребиваващите, от навлеците......"
                          Верно, че не цитирам теб, но и не съм се закачил за теб, така, че извинявай ако съм ти наранил софииското его, но точно тези "навлеци" потдържат икономиката и стандарта на София на ниво, и ако се приберат по родните места, 650лв заплата ще ви се вижда много голяма.
                          Last edited by Доко; d.m.y г., 15:51.

Comment

И смятай ако пред всеки блок има по един кат' наш Стефчо да драска и шари по колите к'во ще става!?!
                            Това което искат ония да става, да си вадим едни на други очите.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                              защо по дяволите е такава мръсотия навсякъде и защо хората са тооооооолкоооооова големи писюри и си хвърлят отпадъците навсякъде повсеместно
                              Колега, ако някой път имаш свободно време, ще те разведа из кварталите в които живеят наистина кореняци софиянци. От друга страна ще ти покажа и местата, обитавани от пришълците.
                              Сам ще се убедиш в това, че градът е мръсен и гаден заради парвенютата със селския манталитет (визирам определен начин на мислене). Нямам нищо против хората живеещи на село.

Ще ти дам следния пример:

Да сравним 2 столични градинки, които дори не са далеч една от друга:

1 - Градинката с басеина срещу Пирогов:

Зарината с боклуци заради това, че хора от цялата страна се въртят из района най-вече заради свижданията в Пирогов.

2 - Градинката до баня Мадара:

Чисто и приветливо място. Защото там пришълците рядко стъпват.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Колега, ако някой път имаш свободно време, ще те разведа из кварталите в които живеят наистина кореняци софиянци. От друга страна ще ти покажа и местата, обитавани от пришълците.
                                Сам ще се убедиш в това, че градът е мръсен и гаден заради парвенютата със селския манталитет (визирам определен начин на мислене). Нямам нищо против хората живеещи на село.

Ще ти дам следния пример:

Да сравним 2 столични градинки, които дори не са далеч една от друга:

1 - Градинката с басеина срещу Пирогов:

Зарината с боклуци заради това, че хора от цялата страна се въртят из района най-вече заради свижданията в Пирогов.

2 - Градинката до баня Мадара:

Чисто и приветливо място. Защото там пришълците рядко стъпват.
                                Комшии дошли преди 50 години от село, все още изхвърлят хранителни отпадъци през балкона - хранят животинките.
                                Та това не е от вчера.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X