Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    А в Швейцария на жените пак някъде в този период.

Дискриминация е чужденецът или шопа да плаща за делфинариума 25 кинта, а жителите на община Варна 12, не че аз не се възползвах, само помолих съпругата ми да каже на касата, че "диетето иска да вди диелфинчетата".
    Да, то жените на много места са били лишени от право на глас до към края на Вт.световна война.
    А в Швейцария веча са и мнозинство в управлението, което не вещае нищо добро
    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3280911
    Last edited by fred; d.m.y г., 10:02.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• майко, 90% от интелигенцията на София живяла в центъра

леля ми до скоро беше преподавател към БАН, а сега е в администрацията, та често се виждам с нея и нейните колеги, повечето от които - професори, доктори, доценти, живеят в кварталите отвъд центъра...

въобще като цяло ви предлагам да си избиете тези детински представи, че местоживеенето ти дава по-висок интелектуален/културен статут

отново питам, защо намесвате подобни неща в дискусия за паркиране ?! по дяволите, не разбирам как интелигентни хора могат въобще да сложат двете теми в едно?!
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
        майко, 90% от интелигенцията на София живяла в центъра

леля ми до скоро беше преподавател към БАН, а сега е в администрацията, та често се виждам с нея и нейните колеги, повечето от които - професори, доктори, доценти, живеят в кварталите отвъд центъра...

въобще като цяло ви предлагам да си избиете тези детински представи, че местоживеенето ти дава по-висок интелектуален/културен статут

отново питам, защо намесвате подобни неща в дискусия за паркиране ?! по дяволите, не разбирам как интелигентни хора могат въобще да сложат двете теми в едно?!
        Без да се палиме само, плийз! Това, което казах (явно не си ме разбрал) е следното: ако във ФакултетО им забучат знак за платено паркиране, те се противят и от общината им кажат "Ами добре, не сте съгласни - съставете исканията си на юридически език до два дни, и ни ги представете." Мислиш ли, че ще се организира за два дни група юристи, и ще състави тези възражение и ще ги предаде? И ако да - какъв е шанса това да се случи? Тук в центъра във всеки вход има по една адвокатска кантора... Както и доста интелигентни хора, които знаят как преборят лакомниците от ЦГМ. И не се вземам за някакъв аристократ или нещо подобно.
        Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
        Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
        BMW 328i

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Свинчо, тролиш вече...
          Плащаш за синя зона чак когато паркираш, тия в центъра ги карат да платят за евентуално паркиране.
          Какво се случва ако в карето което им е определено няма места, трябва да си платят в съседство на общо основание.
          Ти ако не намериш място не плащаш нали?
          Само да уточниме- никой нищо не ги кара да плащат! Всичко е пожелание!

Трябваше да я махнат тая такса и да ви кажат- айде мили ми смехуранчовци- плащайте по 2 лв на общо основание, като сте тарикати.
          Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
            Без да се палиме само, плийз! Това, което казах (явно не си ме разбрал) е следното: ако във ФакултетО им забучат знак за платено паркиране, те се противят и от общината им кажат "Ами добре, не сте съгласни - съставете исканията си на юридически език до два дни, и ни ги представете." Мислиш ли, че ще се организира за два дни група юристи, и ще състави тези възражение и ще ги предаде? И ако да - какъв е шанса това да се случи? Тук в центъра във всеки вход има по една адвокатска кантора... Както и доста интелигентни хора, които знаят как преборят лакомниците от ЦГМ. И не се вземам за някакъв аристократ или нещо подобно.
            Ама точно "юриста" иска синя зона, защото не го бърка годишен служебен абинамент. Трябва да е някой много изпаднал адвокат, тоя дето ще оформя протестни мотивации.

Comment

• ---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:39.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от Abar7h Покажи съобщение
                Те във Факултето действат по много по бърз и ефективен начин. След точно 1 час след слагането на знака, той просто вече ще е в някой пунк за изкупуване на метали. Няма знак, няма синя зона
                Lexus IS200

Comment

• Мен, от всичко най-много ме дразни разединението, което цари. Не знам си къде била интелигенция, не знам си къде простотия. Who cares?! Още повече ме дразни частта с "ония да плащат, мен не ме засяга".

Обаче, ако вземе, че остане тази наредба, после аз лично с наслада ще проследя недоволството, което ще изригне, когато цяла София стане платен паркинг, и се окаже, че на доста хора, въпреки някои подобрения по транспорта в София, най-удобния им транспорт ще продължава да бъде колата, и макар работните им места да са далеч от центъра, да трябва пак да плащат паркинг на час.

Никой не си дава сметка, че онези протестиращи, които атакуваме в момента общината с жалби и документи, не скачаме толкова срещу сумите, колкото срещу начина, по който се прави всичко. Защото е добре известен плана на общината, до 2015 г. всичко навътре от околовръстното, да стане платен паркинг - всяка надупчена като от бомби улица, всяко предблоково пространство. Тогава искам да видя как Гошо и Пешо ще плащат по Х лв на година, за да си паркират опелчето и голфчето пред панелката в Обеля, а като отидат с кола през 2 квартала до братовчед си или майка си, в Люлин или Зона Б-5, ще плащат на час. Само искам да го видя това как точно ще се случи. Сега в момента, Гошо и Пешо най-нехайно махат с ръка, хвърлят по някоя псувня и казват "ма да плащат ония гъзари бе, да плащат", и не си дават сметка, че скоро ще стигне и до тях, и песента ще се превърне на "аз, да плащам? тия луди ли са БЕ?"... и ще се сетят, че е можело с дружни усилия да спрем това безумие СЕГА, да поискаме да се измислят много по-справедливи начини за паркиране, таксуване и въвеждане на ред с трафика и паркирането, и ще се сетят, че когато са злорадствали, всъщност сами са си постлали нещата да станат така.
                  Ние в центъра, така или иначе сме свикнали да ни третират като по-специални, справката за това са размера на данъка, таксата смет и пътния данък. Из периферните квартали обаче, не е така...
                  Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                    Мен, от всичко най-много ме дразни разединението, което цари. Не знам си къде била интелигенция, не знам си къде простотия. Who cares?! Още повече ме дразни частта с "ония да плащат, мен не ме засяга".

Обаче, ако вземе, че остане тази наредба, после аз лично с наслада ще проследя недоволството, което ще изригне, когато цяла София стане платен паркинг, и се окаже, че на доста хора, въпреки някои подобрения по транспорта в София, най-удобния им транспорт ще продължава да бъде колата, и макар работните им места да са далеч от центъра, да трябва пак да плащат паркинг на час.

Никой не си дава сметка, че онези протестиращи, които атакуваме в момента общината с жалби и документи, не скачаме толкова срещу сумите, колкото срещу начина, по който се прави всичко. Защото е добре известен плана на общината, до 2015 г. всичко навътре от околовръстното, да стане платен паркинг - всяка надупчена като от бомби улица, всяко предблоково пространство. Тогава искам да видя как Гошо и Пешо ще плащат по Х лв на година, за да си паркират опелчето и голфчето пред панелката в Обеля, а като отидат с кола през 2 квартала до братовчед си или майка си, в Люлин или Зона Б-5, ще плащат на час. Само искам да го видя това как точно ще се случи. Сега в момента, Гошо и Пешо най-нехайно махат с ръка, хвърлят по някоя псувня и казват "ма да плащат ония гъзари бе, да плащат", и не си дават сметка, че скоро ще стигне и до тях, и песента ще се превърне на "аз, да плащам? тия луди ли са БЕ?"... и ще се сетят, че е можело с дружни усилия да спрем това безумие СЕГА, да поискаме да се измислят много по-справедливи начини за паркиране, таксуване и въвеждане на ред с трафика и паркирането, и ще се сетят, че когато са злорадствали, всъщност сами са си постлали нещата да станат така.
                    Ние в центъра, така или иначе сме свикнали да ни третират като по-специални, справката за това са размера на данъка, таксата смет и пътния данък. Из периферните квартали обаче, не е така...
                    Това с крайните квартали мога да се хвана на бас на каквото искате, че в близките 10 години няма да стане. Така, че Гошо и Пешо не ги мисли.
                    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                      Това с крайните квартали мога да се хвана на бас на каквото искате, че в близките 10 години няма да стане. Така, че Гошо и Пешо не ги мисли.
                      ама защо да не ги мисли?

малко задружност трябва да има....
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

майко, 90% от интелигенцията на София живяла в центъра

Тя цялата тема е едно голямо оплюване и злоба. Не се обръща внимание на проблема, а той е, че държавата се опитва да изкарва пари без да предлага нищо в замяна. От колко години е вече тази синя зона и няма никаква, ама никаква промяна в условията за паркиране, движение из центъра и състоянието на улиците. Правят се естакади, мостове, булеварди, а в същото време се мотивирало населението да не ползва коли?!?! Сигурно половината синя зона е върху тротоари и разчертана директно върху разкопаните улици и паважи от 1954 година. И естествено вместо пак да се мисли за правата на хората, за задълженията на държавата и т.н., спорът се измества в кой бил гъзар и трябвало да си плаща, а ако не, да си остави колата на село и като иска да заведе децата на басейн, да иде с такси да си вземе колата и после обратно...

Същото е и с цените на бензина, тока, данъците, заплатите, работното време и т.н. Хората, които още могат да ги понесат започват с тъпотии от сорта на "на мен ми е супер, по-малко задръствания ще има, колата не е необходимост, а лукс, блабла". Скоро ще ги стегне и тях около врата и ще започнат да мрънкат, но ще е късно.
                        Last edited by DerMeister; d.m.y г., 12:18.
                        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
                        Mazda 6 2.3 2005
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov
                          Излиза че, ако аз и мой колега работейки в една и сьща фирма, една и сьща работа, получаваме различни заплати само защото той работи в София е дискриминация.
                          Още едно вьпросче - като си купиш билетче за градски транспорт имаш ли осигурено конкретно място?
                          И не, не всички си купуват билетче, някой си купуват карти, а други вьобще не ползват.
                          Проблемьт според мен е в пренаселването на няколкото големи града. Ако продьлжава така ще става все по зле.
                          Ама вие не протестирате срещу това, а срещу конкретна такса, която дали в тоя или в друг вид е неизбежна.
                          И не злобея, сьжалявам ви, щото виждам какво е при нас и си представям при вас какьв ужас е.
                          Примера ти не е съвсем уместен, защото цената на билетчето се заплаща за ползването на градски транспорт, а не за сядане в него, за това няма осигурено място
                          Освен това, за пореден път в тая тема ще се каже, че купувайки си билетче, ти реално ползваш това, за което си платил, докато с абонамента за 'Синя зона' не получаваш абсолютно нищо, освен едно право, което по ред причини не можеш да упражниш
                          sigpic

Comment

ама защо да не ги мисли?

малко задружност трябва да има....
                            Защото си напряга мозъка с неща дето няма да станат факт, а ще си останат в мокрите сънища на Паркинги и Гаражи.
                            Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Ти се хващай и на флигорна, ако искаш.
                              Те много хора не вярваха, че СОС могат да бъдат толкова нагли, и че след като ВАС им отмени наредбата през 2009, ще се опитат да я въведат пак, та този път е дори с още повече незаконосъобразни "подобрения" от преди, и като бонус - с двойни тарифи.

И както никой не вярва, че в неговото комплексче извън центъра няма да стане платен паркинг, ей така СОС ще реши и тях да изклати скоро-скоро, и да изпълни заплануваното, особено ако част 1 от плана мине - сега със зелените и сините зони. После идва част 2 с жълтите, които поне според първия проект (който 100% на практика няма да изглежда точно така) се разпростира чак до Красна поляна, Илинден, св. Троица, Банишора, всичките Зона Б-х Подуене, Сухата река, Х. Димитър, Младост 1, Мусагеница, Дървеница, Изток, Изгрев, Хладилника, Стрелбище, Белите брези, Хиподрума, Лагера...
                              Ето, радвай се на гледката: https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...66146175_n.jpg

И пак, ако част 1 мине сега, не само, че ще има част 2, ами и част 3 я виждам как ще я измъдрят веднага, защото точно от Люлин, Надежда, Обеля, Овча Купел, Дружба и останалите Младости - какви пари могат да се завъртят, направо ще им пристъргат стомасите от глад, само като се сетят какви златни кокошки са тия квартали, поради огромния брой живущи, респ. коли...

Нищо де, вие хейтърите си ръкопляскайте иначе "ония централни гъзари да си плащат" по незаконосъобразна наредба. В СОС са толкова щастливи, като видят повече и повече такива, и като виждат такова разединение.
                              После ще разчитат на разединението Сф-провинцията, и ще има "аре бе, ония софиянци, като са толкова ербапи и живеят там, да си плащат, или да си ходят на село". Медец за общинарите е това... "разделяй и владей", стартата колкото света тактика.
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• То и сега съм виждал паяци покрай Илиянци и/или Ломско шосе
                                sigpic

Comment

Working...
                                X