Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Паркирам и живея в центъра.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеНикъде в света паркирането в центъра на столицата не е равнозначно с това в кварталите.
Аз искам да си плащам всяка година по 10 лева за правото да паркирам пред блока си.
И пак няма да видиш 1 стотинка от тия пари по предназначение, плащай с кеф.
Аз пък не искам да плащам нов данък, само за да откраднат парите!Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеПравата ни за ползване на общинска собственост са равни, но разликата е, че живущите в центъра отнасят глоба (или плащат принудителен абонамент), за разлика от нас!
Оплаквам ли се? Не се оплаквам, а паркирам по- далече и ходя пеша.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеСложи една нула отзад и имаме сделка, имаш с плановете на ПГ де ... скоро, скоро.
Аз пък не искам да плащам нов данък, само за да откраднат парите!
И аз съм свикнал да не плащам за много неща, но живота се променя.Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеДай тогава да ги национализираме тия жилища... опс това вече беше правено, видяхме до къде стигна.
Да наказваш живущите заради последователни грешки на управлявали преди теб е най-меко казано наглост.
А какво би се случило, ако парламента забрани паркирането по уличната мрежа и направи всички улици двупосочни, тогава, ще има ли дискриминирани, или просто жувущите в центъра ще нарушават правилата за движение по-пътищата.
Пак ви казвам, за мен общината прави реверанс към жувущите в центъра."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеИ какъв е прецедентът умнико правен?
Ти, ако беше правно грамотен, поне колкото мен, щеше да знаеш, че всичко в правото е въпрос на тълкуване.
То за това е толкова сладка тази професия.
Тук има общинска собственост, за която общината иска заплащане за ползване.
Когато не искате да плащате за паркинг, а искате да ползвате уличната мрежа, моля заплатете.
Пред панелните блокове поне са обособени нещо като паркинги.
Бобка, 150 кинта са едни маратонки за баскет, не се излагай
И ти се обръщаш към мен с думите "умнико правен", а говориш за "нещо КАТО паркинги"? О, Боже...
И стига говорил за пари, обясних ти, че не те са ми проблема.
И за сведение - баскет не играя, не знам цените за маратонките, подходящи за този спорт, сори...
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеНяколко пъти го казвам това, ама живеещите в центъра, някак си им е неудобно да го коментират ми се струва.
Никъде в законите, още по- малко в конституцията не пише, че гражданите имат право да паркират пред дома си
За което ползване, ние гражданите, си плащаме. Начините за плащане вече ги знае и всяко хлапе - пътен данък за пътните мрежи в общинските територии, и винетки за пътните мрежи, които се стопанисват от НАПИ.
Оттам нататък, всякакъв коментар, свързан с паркирането и това кой къде имал право или не, са само коментари и мнение по темата.
Включително разни наредбички, като тази на СОС, са само едно огромно желание как да бъдат нещата, но не и нещо законово издържано.
Единственият орган, който има право да въведе дефиницията паркиране, да дефинира конкретно какви са правата, свързани с този термин, е Народното събрание.
Някаква си община, било то най-голямата в България, няма право да прави каквото си иска, щото така й скимнало. Най-малко, при съществуващи закони, определящи правото за ползване (в случая на улици и пътища), някаквата община да събира хем пари за ползване (пътен данък), хем пари за втори вид ползване, на територията на това, за което ВЕЧЕ е взела пари (паркиране, без разлика на час или с абонаменти). И никой, включително съдебната власт, да не й търси отговорност, щото сме в България и всеки на всекиго е някакво лоби, подлога или све...
Не знам, има ли някъде по света община, която да гласува наредба и да възлага дейности на дружество, което Агенцията по вписанията отказва да регистрира, заради нарушения?! Е, има такава - Столичната на Република България. И понастоящем, статута на ЦГМ ЕООД виси като сопол, с извинение.
Вие, вместо да ревнете заедно с нас, че това чудо на новия век у нас "синя зона", е незаконно, от гледна точка всички закони на РБългария, член на ЕС, вие обяснявате как ние в центъра сме били дзифтари. Обичат ви бе, обожават ви направо общинарите, задето без да се пънат успяват да разделят и владеят. А те заслужават само да ги линчуваме, нищо друго. И ние, живущите, и вие, дето цакате по лев (скоро и по два лв) на час.
А относно дискриминацията и нарушението на конституцията:
Чл. 6.:
(1) Всички хора се раждат свободни и РАВНИ по достойнство и права.
(2) Всички граждани са РАВНИ пред закона. Не се допускат никакви ОГРАНИЧЕНИЯ НА ПРАВАТА или привилегии, основани на раса, народност, етническа принадлежност, пол, произход, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или ИМУЩЕСТВЕНО състояние.Last edited by -Bobby-; d.m.y г., 15:48.Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеСложи една нула отзад и имаме сделка, имаш с плановете на ПГ де ... скоро, скоро.
Аз пък не искам да плащам нов данък, само за да откраднат парите!
Желаещите да паркират в моя квартал са една двайста от желаещите да паркират в центъра, е каква да цената според теб.
Какво е търсенето в единия и в другия случай?"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Според теб,тези соц измислици пред панелните блокове какво са бе Боби, някой дефинирал ли ги е?
Щом всички сме равни искам и аз да паркирам за 150 кинта в синя зона."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеЩе ти го обясня на капитален език
Желаещите да паркират в моя квартал са една двайста от желаещите да паркират в центъра, е каква да цената според теб.
Какво е търсенето в единия и в другия случай?
А това отива точно на втори данък автомобил (паркиран).
---------- Post added at 16:00 ---------- Previous post was at 15:57 ----------
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеАз казах, че ще се включа в простеста само с флекс на батерии. В безсмислени жалби няма да участвам.Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщениеТо май това е начина - някоя сутрин общинарите се събуждат без знаци, и следващата седмица пак, и последващата седмица пак....
Само недей с флекс, че ще събудиш хората - ножовка или някаква там тел за рязане на метал....
Свалянето само на знака от колеца може да стане с малко масло и елементарно въртене.
Или да събудим заспалото стадо и да дадем повече шанс да ни чуят и видят от полицията?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеВиж данъка, ориентирай се по него... все пак данъците не се определят от търсене и предлагане.
А това отива точно на втори данък автомобил (паркиран).
Тези данъци зависят от други неща, особено този за МПС."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеАз казах, че ще се включа в простеста само с флекс на батерии. В безсмислени жалби няма да участвам.
Като ще си говорим за цивилизациите, да правим нещата цивилизовано тогава. А те стават в НС, институциите, с нормативни документи и т.н.
Само че, на правителството не му изнася нещата да са по законовия ред. Защото, въвеждане на термин паркиране и права за тях от НС, означава да важат за всички българи. А това означава всички, малко или повече, да плащат. Това означава загуба на рейтинг, а идват избори.
Така, с притискане на тясно на малка групичка от населението, е по-лесно. Нищо, че се прави в нарушение на законите, те останалите, дето са на принципа "на Вуте да му е зле", не ги знаят тия неща, и всичко се подрежда идеално.
И докато сме такова стадо с такива "принципи", няма да спрат да ни клатят, че да ни го и донаместват...
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеСпоред теб,тези соц измислици пред панелните блокове какво са бе Боби, някой дефинирал ли ги е?
Щом всички сме равни искам и аз да паркирам за 150 кинта в синя зона.
Паркирай, ама ЦГМ ще ти откаже, дискриминирайки те, че не си с адресна регистрация в зоната, т.е. ще те дискриминира по имуществен признак, обяснявайки ти, че в някаква наредба така пишело, при положение, че наредбата не може да се опре на никой закон, за да потвърди легалността си. Още въпроси?Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщениеС флекс на батерии действат в банановите републики. Нали ние сме ЕС? Нали "там на запад било така, и в София, столица на страна от ЕС, също трябвало"?
Като ще си говорим за цивилизациите, да правим нещата цивилизовано тогава. А те стават в НС, институциите, с нормативни документи и т.н.
Само че, на правителството не му изнася нещата да са по законовия"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
Comment