Известие

Collapse
No announcement yet.

Паркирам и живея в центъра.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    И най-важното, тези пари не са задължителни за даване, така, че напъващия се до изпускане на газове, матричар, да не блещи тъпотиите си за скрити данъци, че става жалък.
    Няколко пъти го казвам това, ама живеещите в центъра, някак си им е неудобно да го коментират ми се струва.

Никъде в законите, още по- малко в конституцията не пише, че гражданите имат право да паркират пред дома си
    Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
      Суско, както ти личи от километри, че си правно неграмотен, така поне не го показвай явно, правейки се обаче на разбиращ. Изглежда още по-смешно отстрани.

Нямало прецедент... ХА-ХА
      И какъв е прецедентът умнико правен?
      Ти, ако беше правно грамотен, поне колкото мен, щеше да знаеш, че всичко в правото е въпрос на тълкуване.
      То за това е толкова сладка тази професия.
      Тук има общинска собственост, за която общината иска заплащане за ползване.
      Когато не искате да плащате за паркинг, а искате да ползвате уличната мрежа, моля заплатете.
      Пред панелните блокове поне са обособени нещо като паркинги.

Бобка, 150 кинта са едни маратонки за баскет, не се излагай

---------- Post added at 11:51 ---------- Previous post was at 11:45 ----------

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Няколко пъти го казвам това, ама живеещите в центъра, някак си им е неудобно да го коментират ми се струва.

Никъде в законите, още по- малко в конституцията не пише, че гражданите имат право да паркират пред дома си
      Аз не случайно така започнах темата, те искат да имат запазени места за три коли, ако може. Те не могат да разберат, че в централната част на града просто няма възможност да бъдат паркирани толкова автомобили.
      Друг е въпросът, че искат, ако може да паркират вътре във входовете, е не става.
      Едно време имаше по една лада на три семейства, сега има три коли на едно семейство, ако всички живущи в центъра имат запазени места, то как един нормален човек от страната ще си свърши работата в центъра?????????????? Било то, плащане на данък, съдебно дело, участие в среща или друга административна услуга????????
      Хората дискриминиращи останалата част от населението сте вие, ама се чудя след колко поста ще се усетите?
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение

Коментирахме го, бре
        Ако не си платиш таксата следват глоби за неправилно паркиране, т.е. таксата си става своеобразно задължение, иначе се плаща повече, защото не си платил таксата
        Или плащаш, или глоба
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Коментирахме го, бре
          Ако не си платиш таксата следват глоби за неправилно паркиране, т.е. таксата си става своеобразно задължение, иначе се плаща повече, защото не си платил таксата
          Или плащай или глоба
          Защо глоба????????? Ще си платиш паркинг някъде.
          Спираш, стоварваш багажа и после си оставяш на паркинг колата, това е център, не е кв. Малинова долина
          К.М.

Comment

Коментирахме го, бре
            Или плащаш, или глоба
            Ами моля те тогава довърши си мисълта и ми посочи члена в конституцията или друг закон, даващ ви право на безплатно паркиране или изобщо паркиране някакво задължително пред дома?
            Lexus IS200

Comment

Ами моля те тогава довърши си мисълта и ми посочи члена в конституцията или друг закон, даващ ви право на безплатно паркиране или изобщо паркиране някакво задължително пред дома?
              Попитай в КАТ. Те издават документ в който е упоменат адрес. Ако този адрес не беше свързан по някакъв начин с колата, защо го пишат в талона?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Не ти разбрах въпроса

Но нищо - посочи ми закона, който го забранява?!
                sigpic

Comment

Не ти разбрах въпроса

Но нищо - посочи ми закона, който го забранява?!
                  Въпросът ми е- защо мислите, че имате изконното право да паркирате пред блока си? Няма такова право записано никъде.
                  Lexus IS200

Comment

• Не е необходимо някой да е юрист, за да знае, че улицата е общинска публична собственост и всички са равни пред закона по отношение използването и, освен тези които са си платили право на ползване на тротоарите - известно сред народа като тротоарно право.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Въпросът ми е- защо мислите, че имате изконното право да паркирате пред блока си? Няма такова право записано никъде.
                      Има ли закон в който пише, че имам право да дишам?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                        Не е необходимо някой да е юрист, за да знае, че улицата е общинска публична собственост и всички са равни пред закона по отношение използването и, освен тези които са си платили право на ползване на тротоарите - известно сред народа като тротоарно право.
                        Точно така.. значи аз имам толкова право да паркирам в центъра (без да живея там), колкото всеки от вас. Както и вие имате право да паркирате пред моя блок в краен квартал.
                        Lexus IS200

Comment

• Правата ни за ползване на общинска собственост са равни, но разликата е, че живущите в центъра отнасят глоба (или плащат принудителен абонамент), за разлика от нас!
                          sigpic

Comment

Е тогава по каква логика изобщо някой има право да паркира пред блока си?
                            Да забраним паркирането в цяла София... или да направим цяла София платена зона... колкото улицата е общинска, толкова и междублоковите в Люлин.
                            Защо и винетка за влизане в София да не сложим...
                            Аз предлагам и данък "панелка", защото са енергонеефективни, пилеят енергия която се компенсира с по-голямо замърсяване от тецовете.
                            Който не му понася - да се изнася
                            Е може и да сложи двойна изолация и петкамерна дограма.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Има ли закон в който пише, че имам право да дишам?
                              Някой пак счита колата си за продължение на пениса си.

---------- Post added at 12:35 ---------- Previous post was at 12:33 ----------

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                              Правата ни за ползване на общинска собственост са равни, но разликата е, че живущите в центъра отнасят глоба (или плащат принудителен абонамент), за разлика от нас!
                              Нали се разбрахме, че административния център на една държава не е спалня!

---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 12:35 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Е тогава по каква логика изобщо някой има право да паркира пред блока си?
                              Да забраним паркирането в цяла София... или да направим цяла София платена зона... колкото улицата е общинска, толкова и междублоковите в Люлин.
                              Защо и винетка за влизане в София да не сложим...
                              Аз предлагам и данък "панелка", защото са енергонеефективни, пилеят енергия която се компенсира с по-голямо замърсяване от тецовете.
                              Който не му понася - да се изнася
                              Е може и да сложи двойна изолация и петкамерна дограма.
                              Никъде в света паркирането в центъра на столицата не е равнозначно с това в кварталите.
                              Аз искам да си плащам всяка година по 10 лева за правото да паркирам пред блока си.
                              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                                Нали се разбрахме, че административния център на една държава не е спалня!
                                Дай тогава да ги национализираме тия жилища... опс това вече беше правено, видяхме до къде стигна.
                                Да наказваш живущите заради последователни грешки на управлявали преди теб е най-меко казано наглост.
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X