Добре де , след като преименуваш файла и рестартираш телефона , на каква честота работи . На практика никъде не въвеждаш стойност на честотата .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Iphone дилема
Collapse
X
-
Я не се занимавайте с глупости, това което ще постигнете с махането на тоя файл е премахване на автоматичния контрол на честотата на процесора (батерията ще заминава за часове)... да ще работи на топ честота, но постоянно... а реално на вас ще ви трябва 1/10 от времето тая скорост, през останалото време само ще грее и точи батерия.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщениеСега ще я погледна , че четох само написаното в поста .
Ти твоя Nexus как го бутна на такава честота ? Нямаш ли проблеми със забивания понякога ?
Моторолата ми през повечето време я държах от 600 на 1000 и си имаше видима разлика. Root + допълнителен софтуер. Не е забивал.
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеЯ не се занимавайте с глупости, това което ще постигнете с махането на тоя файл е премахване на автоматичния контрол на честотата на процесора (батерията ще заминава за часове)... да ще работи на топ честота, но постоянно... а реално на вас ще ви трябва 1/10 от времето тая скорост, през останалото време само ще грее и точи батерия.
Ако те притеснява - променяш файла вместо да му сменяш името. Или ползваш някакъв допълнителен софт. Не може да няма такъв с име "iOverclock"....
Comment
-
Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщениеNexus-a не е overclock-ван. Няма смисъл тъй като е достатъчно бърз.
Моторолата ми през повечето време я държах от 600 на 1000 и си имаше видима разлика. Root + допълнителен софтуер. Не е забивал.
Не е съвсем ясно какво регулира този файл докато не го разгледаш подробно отвътре.
Ако те притеснява - променяш файла вместо да му сменяш името. Или ползваш някакъв допълнителен софт. Не може да няма такъв с име "iOverclock".
Инак със софт съм пробвал на УинМобайл 6... вдигаш само горната граница и ако не правиш глупости, телефона си работи чудесно и губиш не повече от 2 часа живот на батерия. Но спреш ли изцяло контрола, ела да видиш, от над 50 часа, оставаш с под 20 на батерия.
А как хубаво грее само ...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Моя Андроид си грее доволно, но само при продължително ползване. Докато стои в джоба няма от какво да грее
---------- Post added at 14:51 ---------- Previous post was at 14:49 ----------
Снощи сложих 4.0.4 и за момента съм доволен. Ако пуснат 4.1.1 JB сигурно ще е маняшкооооооооsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеЕ до колкото разбирам от името, точно това
Инак със софт съм пробвал на УинМобайл 6... вдигаш само горната граница и ако не правиш глупости, телефона си работи чудесно и губиш не повече от 2 часа живот на батерия. Но спреш ли изцяло контрола, ела да видиш, от над 50 часа, оставаш с под 20 на батерия.
А как хубаво грее само ...
Първоначално публикувано от tokata_pz_flex Покажи съобщениеДа , как се оправят с охлаждането ? При PC има вентилатор върху самият процесор ... че даже и паста . Тук как е положението ? Че аз си представям , един джобен котлон
Имат доста по-малка консумация на ток, по-малко загряват и т.н.
Като ти е в джоба (при загасен дисплей), процесора работи на минимална честота в някакъв sleep mode.
С изключение на случаите когато имаш допълнителен софтуер , който държи процесора "буден".
Но какво се притесняваш като идва зима и ще има на какво да си топлиш ръцете.Last edited by Drag0; d.m.y г., 15:05....
Comment
-
For iPhone 4s, the file is called "com.apple.PowerManagement.plist"
Now Reboot your phone.
That's it you have an iPhone with the processor running at its native clock speeds. "com.apple.SystemPowerProfileDefault.plist" is the system file responsible for limiting the clock speeds to a lower value.
Не съм ровил в Айфонските файлове но в Уиндоус Мобайл и в първите андроиди точно с такива (текстови или бинарни) файлове се определяше на какви честоти да работи процесора/паметта и т.н.
И там си имаше опции, натоварен, слийп мод, на под 10% батерия и т.н.
Програмките дето съм виждал вдигаха само стойността на честотите за режим натоварен, без да пипат останалите неща... или директно прескачаха тия настройки (във втория вариант нещата хич не бяха хубави).
Но какво са натворили Ейпъл, да кажат тука йФенсWelcome to the real world
Comment
-
Подигравките над собствениците на iPhone 5 са повече от сигурни. Когато излизат от магазините на Apple с чисто новите си устройства в ръце, някои от тях ще бъдат посрещани с ироничния въпрос дали могат да намерят пътя до вкъщи с помощта на навигацията.
Защото се оказа, че пълната с грешки услуга е първият голям гаф и същевременно сериозен тест за новия изпълнителен директор Тим Кук.
И ако досега гладкото взаимодействие на хардуера и софтуера беше в основата на добрата репутация на продуктите, произведени от Apple, то бедствието с картите е добър пример за това как всичко това може лесно да бъде срутено.
А и доставчикът на софтуера за карти побърза да се дистанцира. Tomtom обяви, че ще помогне на Apple да отстрани грешките и застана зад качеството на своите карти. Но съществува твърде голям риск партньорството с Apple, което първоначално бе чудесен PR успех, да се обърне срещу доставчика на картите.
Мапгейт е втората голяма грешка в стартиращ продукт на компанията след т. нар. Антенагейт при iPhone 4. Металната нишка около корпуса на iPhone 4 трябва да изпълнява функцията на антена и по този начин да гарантира по-силен сигнал, а специален софтуер трябва да избира най-слабо натоварения мобилен канал.
За първи път проблемът беше идентифициран на интернет страницата за фенове на Apple, MacRumors. Притежатели на iPhone 4 споделят, че когато докосват металната нишка на различни места, това предизвиква смущаване на връзката.
Концернът се извини на потребителите си, но тогава на преден план бе Стив Джобс. Така че сега това наистина сякаш е първият истински тест за наследника му Тим Кук.
Гафът с навигацията е доста сериозен, особено като се има предвид, че това е централно приложение за всеки смартфон, на което се уповава и всеки един потребител. А подобни големи неточности тук обезценяват цялото устройство.
М/у другото след като ъпдейтнах иоса на 6 версия,картата е ужасна,когато искаш да се позиционираш те праща на м...... си.С предишната беше по добре и доста по точна от сегашната има разлика сигурно от 200м при позициониране а преди да беше наи мн 10-20м.Това не ми харесва.
Comment
Comment