Известие

Collapse
No announcement yet.

Iphone дилема

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 1/1.2 е в случая за който спорихме... най-добрата сапунерка е с 1/2

А за Уиндоус, да може... и там има, скайдрайв се води за бекъп и обмен, синхронизация на календари, пощи и контакти, очаква се фоун 8 и десктоп/таблет 8 да имат също директна комуникация, но не съм я тествал за да кажа как работи.
    Скайдрайв ако не греша можеше да работи и с други ОС, но как и колко не съм ровил.
    Уиндоус 8 на теория поддържа интеграция и с Гугъл облачните услуги, но Гугъл явно усетиха, че има хляб в тая ОС и спират едностранно това.
    Явно вървим към тотална диференциация на трите екосистеми.
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• 1/1,2 е физически размер 10,8х7,5 мм. Това е малко по-малко от Никон 1, който да видим колко пиксела е... ето намерих - 10,1МП. Значи какво излиза 4 пъти повече пиксели в по-малка матричка. До колкото чух - Нокия са използвали някаква хитринка - тия дребните пиксели, понеже никакъв ой не става от тях когато са самички са ги обединили в клъстери и когато снимаш в ниска разделителна способност (примерно 5-6 МП, колкото трябва да си е всъщност) всичко е ОК. Когато обаче снимаш на висока разделителна - 41 МП, картинката седи като интерполирана, до колкото съм гледал аз.. В тоя случай си задаваме въпроса - защо трябва да оставяме нокията с нейния процесор, памет и софтуер да прави това, което ние можем да направим на голяма компютърна система с инсталиран фотошоп... Отговорът е - маркетинг... И най-важното - не лъжат, вътре наистина има напичкани 39 милиона пиксела, обаче са ги навързали на групи, защото за да имаме истински 41 МП ни трябват по-тлъсти пиксели, които да не шумят (много са близо едни до други тия мънинките) и да не дифрактират (малка дупка, малко обективче, няма как да покрие 41 МП)
      Last edited by gorbi; d.m.y г., 15:38.
      AR 166 2,4 jtdm
      NT II 2,7 tdi
      Peugeot 206 1,1
      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

• Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
        1/1,2 е физически размер 10,8х7,5 мм. Това е малко по-малко от Никон 1, който да видим колко пиксела е... ето намерих - 10,1МП. Значи какво излиза 4 пъти повече пиксели в по-малка матричка. До колкото чух - Нокия са използвали някаква хитринка - тия дребните пиксели, понеже никакъв ой не става от тях когато са самички са ги обединили в клъстери и когато снимаш в ниска разделителна способност (примерно 5-6 МП, колкото трябва да си е всъщност) всичко е ОК. Когато обаче снимаш на висока разделителна - 41 МП, картинката седи като интерполирана, до колкото съм гледал аз.. В тоя случай си задаваме въпроса - защо трябва да оставяме нокията с нейния процесор, памет и софтуер да прави това, което ние можем да направим на голяма компютърна система с инсталиран фотошоп... Отговорът е - маркетинг... И най-важното - не лъжат, вътре наистина има напичкани 39 милиона пиксела, обаче са ги навързали на групи, защото за да имаме истински 41 МП ни трябват по-тлъсти пиксели, които да не шумят (много са близо едни до други тия мънинките) и да не дифрактират (малка дупка, малко обективче, няма как да покрие 41 МП)
        Идеята на Нокия е да има увеличение без загуби и оптика, както и по-добра светочувствителност, а инак ясно, че над 8 МПкс в телефон е тотален майтап... както и да направят демонстрация, че могат да заврат фотоапарат в телефон (отделен процесор и памет ползват за снимките).
        Както и да е де... то спора тръгна от това, че 808 е единствения телефон в момента който може да предложи сходно с нормална турбо-сапунерка качество.
        СЕ имаха подобни апарати навремето (К800/850) които макар с дребен 2 МПкс сензор докарваха много добро качество, но напоследък и те са подкарали на хартиени мегапиксели и шумотевица на практика.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• добрата свето - чувствителност може да дойде принципно от две места - светла оптика (тука имаме ф2,4, повече не може заради дифракцията) и високо ИСО (усилване на сигнала от матрицата) . Значи откъм оптика са го докарали, но при тия дребни пиксели, високо ИСО на 41 МП ще е отврат заради силния шум. Общо взето - никой телефон не може да стане кой знае какъв фотоапарат, защото за качеството трябва голяма дупка пред голяма матрица, а на телефоните няма място... Колкото и мегапиксели да пишат, както и да го въртят, физиката не могат да я преборят...
          С най-евтиния руски обектив за 20 лева и апарат с АПС-Ц матрица може да се направи брутално по-добра снимка от върховото постижение - Нокия 808, който не ми вярва - на разположение съм да пробваме..
          AR 166 2,4 jtdm
          NT II 2,7 tdi
          Peugeot 206 1,1
          AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

• Я дайте един "crop" на 41Мп да го видим
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Хах,ако в някой магазин ми говорят нещата,което вие тук пишеше,никога няма да си купя телефон
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                Хах,ако в някой магазин ми говорят нещата,което вие тук пишеше,никога няма да си купя телефон
                За това е измислен iPhon-а, ползваш си го без да се налага да ставаш IT специалист.

Comment

• Мотото на Айфон, натискаш едно копче и постигаш желаната цел... при мен е дилема дали да си купя едно 4с още или 5ца...че майка ми сменя андройдчето
                  sigpic
                  Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                    За това е измислен iPhon-а, ползваш си го без да се налага да ставаш IT специалист.
                    Направо се депресирах докато ги четях
                    5чката е доста симпатична,признавам си,но ако не беше в бяло,нямаше да го искам
                    “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                    ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

• Аз съм си още с 4с-ка, накупил съм си периферни устройства които не са съвместими с 5-цата, но определено 5-цата е по-хубав.
                      Рус вземи си 5, а стария го дай на майка ти, няма да съжаляваш.

Comment

• Това е идеята...моят на нея...а за мен нов ма се чудех...кой да взема..играх си с 5-ца, на дизайн ми харесва повече 4-ка.
                        sigpic
                        Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          Това е идеята...моят на нея...а за мен нов ма се чудех...кой да взема..играх си с 5-ца, на дизайн ми харесва повече 4-ка.
                          По-хубав е не само на дизайн, не се съмнявай.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                            Хайде пак...
                            Това изображение което е увеличено толкова пъти какъв формат и ДПИ е било преди това?
                            Същия формат си е. Да не мислиш, че някаква сапунерка има друг формат?
                            Както ти показах увеличаването е елементарно. Не е така, както си го представяш.
                            И 200 мегапиксала да я направя пак така ще изглежда. Нито по-добре, нито по-зле.
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• днес с3-ката беше умряла сутринта, без предупреждение

понеделник като се върна от почивка ще я водя в сервиза да я видят какво й се е случило

нито се включва, нито се зарежда... стои си като камък

явно не е бил тотално умрял защото преди да му извадя батерията даваше свободно - демек не е бил изключен, а заключен

като четох по нет-а май дъното е заминало или има проблем с firmware-а

http://www.ibtimes.com/samsung-galax...problem-989040
                              sigpic
                              днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                                днес с3-ката беше умряла сутринта, без предупреждение
                                Нормално за Самсунг.

Comment

Working...
                                X