Известие

Collapse
No announcement yet.

Честит девети септември!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И какво представлява Бог в крайна сметка и има ли значение дали му говориш /молиш/ или го игнорираш.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
      И какво представлява Бог в крайна сметка и има ли значение дали му говориш /молиш/ или го игнорираш.
      За преобладаващата част от хората това е субективно понятие, за други е обективност, а за останалите е реалност.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:04.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Материален подход.
          Всичко ли трябва да представлява нещо

Хайде да видм биологично нещата.

Червената химикалка е такава, защото твоят мозък функционира така, щото създава образ на химикалка с червен цвят. Светът, който те заобикаля е такъв, защото съзнанието ти го "изгражда" като такъв.
          За някои организми той е двуизмерен, за някои е сив, за трети е само отблясъци.
          До каква степен, считаш себе си за съвършен, че да разбереш какво е Бог?
          И какъв е смисълът да се стремиш да разбереш?
          Можеш да вярваш само в неща, които си опознал ли?
          Та дори в науката се вярва във все още неопознати неща.
          Дарвинистите в нещо напълно доказано ли вярват?

Да игнорираш Бог
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

Ми да, всичко е нещо пък било то и нематериално. А щом кажи-речи цяла планета вярва в божествени работи е вероятно да има нещо или сме се цопнали насред някаква заблуда.
            Искам да разбера какво е той за да разбера защо му се молят и строят храмове, защо полагат усилия за нещо много неясно. А в една безкрайна вселена няма невъзможни неща.

---------- Post added at 11:55 ---------- Previous post was at 11:54 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            Eй! Ши ви скьсам партийните книжки....значи! Може ли в тема за 9-ти септрмври да си приказвате за религия?

Бог е твоята вяра в него. Ако имаш нужда от бог, трябва да вярваш. Ако не ти трябва - игнорирай го и.....кажи кое място да ти запазя в Ада.
            Моят адрес ще е 9-ти крьг, 9-ти казан. Тьрся си приятни сьседи.

Ми някаде по насянка предпочитам, аз с топографията на ада не съм много запознат ама...

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение

Умопомрачително тъпа реклама доказваща,че все още сме си близо до 9-ти септември....това зеленикакво жувотно отдавна не е хит по ,,белите" страни.

---------- Post added at 14:32 ---------- Previous post was at 14:30 ----------

Моят адрес ще е 9-ти крьг, 9-ти казан. Тьрся си приятни сьседи.
              .....ако има и по девет мастики ставам ти съсед.
              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Материален подход.
                Всичко ли трябва да представлява нещо

Хайде да видм биологично нещата.

Червената химикалка е такава, защото твоят мозък функционира така, щото създава образ на химикалка с червен цвят. Светът, който те заобикаля е такъв, защото съзнанието ти го "изгражда" като такъв.
                За някои организми той е двуизмерен, за някои е сив, за трети е само отблясъци.
                До каква степен, считаш себе си за съвършен, че да разбереш какво е Бог?
                И какъв е смисълът да се стремиш да разбереш?
                Можеш да вярваш само в неща, които си опознал ли?
                Та дори в науката се вярва във все още неопознати неща.
                Дарвинистите в нещо напълно доказано ли вярват?

Да игнорираш Бог
                Науката хич не я брига дали вярваш...
                Съзнанието ти филтрира реалността, до колко това я деформира е доста индивидуално.
                И проблема не е в това какво е Бог, а в това какво някои хора те убеждават, че е Бог.
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:08.

Comment

Ми да, всичко е нещо пък било то и нематериално. А щом кажи-речи цяла планета вярва в божествени работи е вероятно да има нещо или сме се цопнали насред някаква заблуда.
                    Искам да разбера какво е той за да разбера защо му се молят и строят храмове, защо полагат усилия за нещо много неясно. А в една безкрайна вселена няма невъзможни неща.[COLOR="Silver"]
                    Първо, не е доказано че Вселената е безкрайна, крайна и т.н.Второ, не се мъчи да получиш отговор на този въпрос - отдавна го задавам и не съм получил отговор.И аз се чудя ,каква щеше да е, ако Пилат Понтийски не беше разпънал Христос.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:10.

Comment

Не бе, не бъркаш, ма не ми се отцепва по въпроса па и аз съм на принципа - добрите момчета отиват в Рая, лошите където си поискат.Може да заформим един блатен казан.

Comment

Баси, някой е вече в "Матрицата"....

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Първо, не е доказано че Вселената е безкрайна, крайна и т.н.Второ, не се мъчи да получиш отговор на този въпрос - отдавна го задавам и не съм получил отговор.И аз се чудя ,каква щеше да е, ако Пилат Понтийски не беше разпънал Христос.
                            Абе Христос ясен ами Мохамед, Буда и няколко още по дребни божества. Всичките си имат по някого. Явно хората си имат потребление.

Ако нашата вселена е крайна, то отвъд нея има нещо което ще да е безкрайно.

---------- Post added at 22:06 ---------- Previous post was at 22:04 ----------

Май и ти ши си ми сьсед.
                            Христос е Божият син. Той е врьзката Му с хората, не самият Бог.
                            Или бьркам?
                            Подробности, то нали има триединство ли какво беше там - тате, бате и ковача.

Comment

Във всички религии има някой който е слязъл от небето.Абе за всичко са виновни извънземните и жените....

Comment

„До 9 септември 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!“
                                Тодор Живков.

Колко е бил прав, ама прочита е бил друг.

Comment

Working...
                                X